Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/12/2003
  • [02] Συντάξεις - Ασφαλιστικές εταιρίες
  • [03] Ονομασία ΠΓΔΜ
  • [04] Aλβανία- Ορθόδοξο Ιατρικό Κέντρο
  • [05] Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ελληνική Εκκλησία
  • [06] Συνέντευξη Νασιάκου
  • [07] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] ΝΔ
  • [10] Επιτόκια
  • [11] Παπαθεμελής
  • [12] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών-Πτυχία
  • [13] Αττική Οδός
  • [14] Τουρκία-Άσκηση
  • [15] Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/12/2003

    Η παράδοση στην κυκλοφορία από τον πρωθυπουργό και του δεύτερου τμήματος της Αττικής Οδού, τα πτυχία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και οι προεκλογικές διεργασίες των κομμάτων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πώς θα λάβουν επιδότηση μέχρι 75.000 ευρώ νέοι και γυναίκες. Νέα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ανοίγει ο δρόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο ''ψυγείο'' ο Χρυσοχοΐδης. Σμπώκος- Νεονάκης τον κατηγορούν για ''μπαμπεσιά'' και νοοτροπία χωροφύλακα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ιδιωτικά ΑΕΙ για όλους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να δώσει τώρα πανεπιστημιακό πτυχίο στα κολέγια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καυτοί κωδικοί και ύποπτες off shore. Νέο κύκλος σκληρής αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ακίνητα: Ο νέος χάρτης τιμών σε Αθήνα και Πειραιά. Πώς διαμορφώνεται η αγορά ανά προάστιο.

    ΕΘΝΟΣ: Φωτιές για τα πτυχία που παρέχουν τα κολέγια. Τροπολογία-βόμβα από τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο για αναγνώριση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα εκ βορρά νέα ''δίδυμα'' και τρανταχτά! Ο Στέλιος Παπαθεμελής ανακοίνωσε τη σύσταση νέου κόμματος, ενώ ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ζήτησε αναγνώριση της ...''Μακεδονίας''!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το ψέμα Σημίτη για το κόστος της Αττικής Οδού .Με δανεικά το δήθεν αυτοχρηματοδοτούμενο έργο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπάϊ πας στο Σύνταγμα για τα πτυχία. Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών: Τι αλλάζει με την απόφαση της ΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μάχη πτυχίων. ''Πράσινο'' από Ευρωκοινοβούλιο για Κέντρα Ελ. Σπουδών.

    ΕΣΤΙΑ: Εκλογές τον Φεβρουάριο; Η εξάντλησις της τετραετίας δεν ευνοεί το ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Το τηλεφώνημα του Βαλάση στην Ορθούλα μετά την επίθεση. Βία και αίμα για τις ίντριγκες στο SURVIVOR.

    ΤΑ ΝΕΑ: Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο. Η λίστα με τους ''κρυφούς'' λογαριασμούς.

    Traffic News: Ποιοι κρύβονται πίσω από τον άγριο ξυλοδαρμό της Ορθούλας. Σοκαρισμένη η παίκτρια του ''Survivor'' φοβάται πια και για τη ζωή της.

    Η ΧΩΡΑ: Πως μπορείτε να πάρετε 2η σύνταξη. Όλα τα προγράμματα των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών.

    City Press: Αττική Οδός στην πρόοδο. Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε χθες τον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

    MetroRAMA: Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα μπορεί να περιμένει...''Αδιέξοδο'' και στη διάσκεψη των 25 ΥΠ.ΕΞ. στη Νάπολη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλάζει ο χάρτης των δήμων. Με ''παράθυρο'' στο νέο κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τελευταίο ''ατού'' η Ολυμπιάδα...Πώς σκέφτεται να το αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός.

    [02] Συντάξεις - Ασφαλιστικές εταιρίες

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''σημαντικά ασφαλιστικά , επενδυτικά, καταθετικά και ασφαλιστικά προϊόντα προσφέρουν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Τα νέα προγράμματα εξασφαλίζουν σημαντικές αποδόσεις σε κεφάλαια που επενδύονται σε καταθετικούς λογαριασμούς και προθεσμιακές μορφές λογαριασμών''.

    [03] Ονομασία ΠΓΔΜ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι '' επίλυση του προβλήματος με το όνομα εντός τριετίας προβλέπει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σε συνέντευξή του. Υποστηρίζοντας ότι τα ''επιχειρήματα είναι με τη δική μας πλευρά'', ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως ''το ζήτημα του ονόματος είναι σημαντικό για τη χώρα και πρόκειται για θέμα το οποίο δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά άπτεται και της εθνικής μας ταυτότητας και της ασφάλειας των Σκοπίων''.

    [04] Aλβανία- Ορθόδοξο Ιατρικό Κέντρο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''το πρώτο σημαντικό βήμα για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε μουσουλμάνους και χριστιανούς, Έλληνες και Αλβανούς, της Νότιας Αλβανίας, αποτελεί το νέο Ιατρικό Κέντρο ''Ευαγγελισμός'' που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου''.

    [05] Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ελληνική Εκκλησία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''να επισκεφθεί ο ίδιος το Φανάρι ως ένδειξη καλής θελήσεως προτρέπουν και πάλι τον Αρχιεπίσκοπο ορισμένοι ιεράρχες. Ο κ. Χριστόδουλος, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από τη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται εισηγήσεις να μεταβεί ο ίδιος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και να συζητήσει με τον κ. Βαρθολομαίο κατ΄ ιδίαν για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στις μεταξύ τους σχέσεις''.

    [06] Συνέντευξη Νασιάκου

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17 Νοέμβρη που έδρασαν περιφερειακά ή κατά περιόδους, αλλά η οργάνωση δεν είναι ζώσα και οι φάκελοι είναι ανοιχτοί και οι έρευνες συνεχίζονται , εκτιμά σε συνέντευξή του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτης Νασιάκος''.

    [07] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Η City Press γράφει ότι ''οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Σήμερα ολοκληρώνεται η απεργία των Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας''.

    [08] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι '' τη θετική ψήφο των πολιτών για μια νέα τετραετία θα ζητήσει ο πρωθυπουργός. Θα αναδείξει ως ισχυρό χαρτί την οικονομία. Θα οριοθετήσει την αντιπαράθεση με τη ΝΔ και θα ''κόψει'' στη γέννησή τους σενάρια περί αποσταθεροποίησης στην κυβέρνηση. Με γραπτή εισήγηση του γραμματέα του κόμματος Μιχ. Χρυσοχοϊδη αλλά και άλλων στελεχών ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προετοιμάζεται για τη μεθαυριανή συνέντευξη Τύπου ενώ σήμερα το μεσημέρι συνέρχεται για πρώτη φορά το Επικοινωνιακό Επιτελείο με τη νέα διευρυμένη σύνθεσή του''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι '' στο ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη προχωρεί ο πρωθυπουργός καθώς διαπιστώνει ότι δεν αποδίδει η προσπάθεια ανάκαμψης. Χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης δέχτηκε ομαδικά πυρά, ενώ οι εισηγήσεις του για ανασχηματισμό απορρίφθηκαν''.

    [09] ΝΔ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''ούτε 24 ώρες δεν άντεξε η εσωκομματική ηρεμία που προσπάθησε να επιβάλει ο Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ την Παρασκευή. Η συζήτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά αναζωπυρώθηκε το σαββατοκύριακο με παρέμβαση του Γιάννη Κεφαλογιάννη ο οποίος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Κ. Μητσοτάκη''.

    [10] Επιτόκια

    Το Metrorama υποστηρίζει ότι "φόβους ότι οι οικονομίες της ευρωζώνης είναι πιθανόν να οδηγηθούν, σε συντομότερο από τον αρχικό προγραμματισμό χρονικό διάστημα, σε άνοδο των επιτοκίων εκφράζουν στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος".

    [11] Παπαθεμελής

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "σφήνα από τον Στέλιο Παπαθεμελή στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο τ. υπουργός και νυν ανεξάρτητος βουλευτής (που προσφάτως αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κυβερνώντος Κόμματος) προχώρησε στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα διεκδικήσει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή".

    [12] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών-Πτυχία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για τη νόμιμη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα (κάτι που προβλέπεται εξάλλου και στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία). Ήδη, οι Βρυξέλλες κινούνται για την πλήρη καταχώριση των πτυχίων που δίνουν τα παραρτήματα των ξένων ΑΕΙ τα οποία λειτουργούσαν ΄μέχρι τώρα ως κέντρα ελευθέρων σπουδών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "τροπολογία που έκανε δεκτή το Ευρωκοινοβούλιο παρακάμπτει τους περιορισμούς του ελληνικού Συντάγματος και ανοίγει το δρόμο για την έμμεση αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία χορηγούν πτυχία κοινοτικών πανεπιστημίων. Εφόσον δεν συμμορφωθεί η χώρα μας, κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι επιστημονικοί φορείς αντιδρούν στην αναγνώριση".

    [13] Αττική Οδός

    Η Traffic news σημειώνει ότι "εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου το τμήμα της Αττικής Οδού από την Ελευσίνα ως τη Μεταμόρφωση, μήκους 29,5 χλμ, το οποίο δόθηκε από το απόγευμα της Κυριακής στην κυκλοφορία. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε το έργο ως ένα από τα μεγάλα έργα της Αθήνας και της Ελλάδας, και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι είναι ο πρώτος αυτοχρηματοδοτούμενος αυτοκινητόδρομος στη χώρα και τμήμα των μεγάλων διευρωπαϊκών δικτύων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "υπό τους ήχους των "Κάρμινα Μπουράνα" που επιστρατεύθηκαν για προφανείς λόγους, αλλά και με συνθήματα των χιλιάδων συγκεντρωμένων υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού, έγιναν χθες το μεσημέρι από τον Κώστα Σημίτη τα εγκαίνια του νέου τμήματος της Αττικής Οδού. Το έναυσμα έδωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος λάνσαρε το νέο σύνθημα της κυβέρνησης: "Αλλάζουμε ταχύτητα" είπε με νόημα ο Κώστας Σημίτης, απαντώντας εμμέσως στο σύνθημα "Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός". Χαρακτήρισε την Αττική Οδό πρότυπο οδικό άξονα και πρόσθεσε ότι έργα δεν γίνονται μόνο στην Αττική, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ προανήγγειλε την κατασκευή νέων οδικών αξόνων ως το 2008, συνολικού μήκους 800 χλμ με έμφαση στον άξονα της κεντρικής Ελλάδας, το δυτικό άξονα, την υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης κλπ".

    [14] Τουρκία-Άσκηση

    Η Espresso επισημαίνει ότι "οι Τούρκοι βγάζουν στο αρχιπέλαγος το στόλο τους και οι Έλληνες επιτελείς είναι σε διαρκή ετοιμότητα για να απαντήσουν σε πιθανές προκλήσεις από τα γεράκια της Άγκυρας, από στεριά και αέρα. Δύο μόλις 24ωρα μετά την λήξη του Ραμαζανίου και λίγες ημέρες μετά τα εφιαλτικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη, Οι Τούρκοι στρατοκράτες ξαναβγάζουν το σύνολο των πολεμικών τους πλοίων στη θάλασσα πραγματοποιώντας από σήμερα και για έναν ολόκληρο μήνα την άσκηση "ACIK DENIZ" ("Ανοιχτή Θάλασσα").

    [15] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο δεν αποκλείεται να γίνουν αρκετά νωρίτερα. Προχθές ο κ. Καραμανλής εδήλωσε ότι ο χρόνος των εκλογών ''είναι αβέβαιος'' . Και αν τελικά δεν εξαντληθή η τετραετία, πιθανώτερος μήνας διενεργείας των εκλογών θεωρείται ο Φεβρουάριος.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι '' καυτοί κωδικοί και ύποπτες off shore εταιρίες που συνδέονται άμεσα με κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας στο αμέσως προσεχές διάστημα στο πλαίσιο της σκληρής σύγκρουσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 1 December 2003 - 20:45:08 UTC