Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια- Αφή Φλόγας
  • [04] Βουλή - Συζήτηση για την οικονομία
  • [05] Συνομιλίες Σημίτη - Παπαδόπουλου για Κυπριακό
  • [06] Αποφυλάκιση των ''επτά''
  • [07] Υπερδιπλασιασμός συνταξιούχων
  • [08] ΟΤΕ - Αυξήσεις
  • [09] Εκθεση ΟΟΣΑ - Οικονομία Ελλάδας
  • [10] Παχυσαρκία - Κίνδυνος
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/11/2003
  • [12] Σύμφωνο Σταθερότητας-Ελλάδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/11/2003

    Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και η Αφή της Φλόγας, η συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή , η επισκόπηση του Κυπριακού μεταξύ των κκ Σημίτη - Παπαδόπουλου, η αποφυλάκιση των ''7'' κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ , τον Ιούνιο, οι αυξήσεις στον ΟΤΕ και η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μισθοί και επιδόματα στα Σώματα Ασφαλείας από 1/1/2004. Να γιατί αντιδρούν αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η διαφθορά και η ανεργία γκρεμίζουν το ΠΑΣΟΚ. Προβλέψεις του ''Economist''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καλπηκο παιχνίδι με τη Φλόγα του 2004. Στις 25 Μαρτίου η Αφή, στις 13 Αυγούστου οι Αγώνες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δημόσιο: Ολοι οι πίνακες με τους νέους μισθούς. Από 5,4% έως 6,2% οι αυξήσεις των υπαλλήλων. Στο συν 10% οι αποδοχές των εκπαιδευτικών.

    Η ΑΥΓΗ: Τρίζει η σκευωρία. Δημοκρατική νίκη η απελευθέρωση των ''7''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βούλιαξε τον ΟΤΕ ο Αντωνακόπουλος. Δραματική μείωση 17,4% στα κέρδη του Οργανισμού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τι αλλάζει στη ζωή μας για ''λόγους ασφαλείας''. ''Οχυρώνονται 59 λιμάνια εναντίον τρομοκρατικής επίθεσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ογδόντα χρόνια ''Βραδυνή''.

    ΕΘΝΟΣ: Σήμα κινδύνου για την παχυσαρκία. Στοιχεία-σοκ από έρευνα σε 10.000 Ελληνόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θέλει ολόκληρο το ''κερί'' των Νέων Χωρών! Σήμερα, η απάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέο σήμα κινδύνου για την οικονομία. Από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Οι τελικές ρυθμίσεις .Διαδοχική ασφάλιση: Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπ. Εργασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύγκρουση πρόβα εκλογών. Βουλή : Η οικονομία πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης σήμερα.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ελλάς εψήφισε εις βάρος της ! Η απόφασις του ECOFIN πλήττει την οικονομία.

    Espresso: Συνέλαβαν τον γιατρό των πλουσίων. Θεράπευε όλες τις αρρώστιες με 12.000 ευρώ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ωρα μηδέν για Σημίτη Χρυσοχοΐδη. Σε δοκιμασία η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς στερεύουν οι πολιτικές εφεδρείες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αποφυλακίζονται οι επτά συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης. Υπό το βάρος των αντιδράσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Προκαλεί ο ΟΤΕ με κρυφές αυξήσεις. Αντωνακόπουλος καταργεί Χριστοδουλάκη.

    ΝΙΚΗ: ''Διπλά τείχη'' ασφαλείας για το 2004. Συναντήσεις Ζ. Ρογκ με Κ. Σημίτη- Κ. Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προκλητικά υπερκέρδη 3 δισ ευρώ από 25 μόνο επιχειρήσεις.

    Traffic News: Ολέθρια σχέση επιχειρηματία με καθηγήτρια. Της ζήτησε να χωρίσουν κι άρχισε ο εφιάλτης.

    Η ΧΩΡΑ: Εορτοδάνεια με πλαφόν 30.000 ευρώ. Τι πρέπει να ξέρετε για τον χριστουγεννιάτικο ''μποναμά'' των τραπεζών.

    City Press: Διπλασιάστηκαν οι συνταξιούχοι σε 20 χρόνια.

    MetroRAMA: Ανάπτυξη με έλλειμμα ''βλέπει'' και ο ΟΟΣΑ. Αλλά με βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τις προβλέψεις της Κομισιόν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέα κίνητρα κατά της ανεργίας. Επιπλέον επιδότηση όσων προσλαμβάνουν νέους ως 24 ετών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Λιτότητα στην Ελλάδα ζητά ο ΟΟΣΑ. Εισηγείται περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ελεύθεροι οι 7 κρατούμενοι. Μετά από πολυήμερη απεργία πείνας.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια- Αφή Φλόγας

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται , η ξενοιασά φεύγει...Στην Αθήνα του πολύ άμεσου μέλλοντος οι δορυφόροι θα εστιάζουν σε πρόσωπα πολιτών που θα βαδίζουν αμέριμνοι στο πεζοδρόμιο και θα στέλνουν τα ''δέοντα'' στην Αστυνομία. Νατοϊκά αεροπλάνα-ραντάρ θα υπερίπτανται συνεχώς της χώρας. Ενστολοι θα περιπολούν παντού. Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα σε αεροδρόμια και σε σταθμούς τρένων. Τα λιμάνια θα μετατραπούν σε περίφρακτα και απροσπέλαστα φρούρια. Οι κάμερες θα παρακολουθούν αόκνως''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''την πεποίθηση ότι παρά τους κινδύνους της διεθνούς συγκυρίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν σε ασφαλές περιβάλλον εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ κατά τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης) , ''στις 25 Μαρτίου 2004, επετειακή ημερομηνία αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Το ταξίδι της θα διαρκέσει 35 ημέρες και θα καλύψει 34 χώρες''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι '' η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας πολύ νωρίτερα από ο,τι αναμενόταν ''κρύβει'' την ημερομηνία των εθνικών εκλογών. Η κυβέρνηση αιφνιδίασε, χθες ανακοινώνοντας ακόμη και τη μετάθεση της εθνική εορτής''.

    [04] Βουλή - Συζήτηση για την οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι ''ως πρώτη πρόβα της μακράς προεκλογικής περιόδου θεωρείται η σημερινή σύγκρουση Σημίτη- Καραμανλή στη Βουλή για την Οικονομία. Και τα δύο στρατόπεδα προανήγγειλαν χθες ότι θα χρησιμοποιούσουν τα περισσότερα όπλα τους. Η αντιπολίτευση για να αποδείξει τη συνολική αποτυχία και η κυβέρνηση για να την κατηγορήσει για καταστροφολογία''.

    [05] Συνομιλίες Σημίτη - Παπαδόπουλου για Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''Αθήνα και Λευκωσία με ''απόλυτη ταύτιση απόψεων'' είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τη ''συνεχιζόμενη αδιαλλαξία'' του Ρ. Ντενκτάς προκειμένου να αναζητηθεί μια διαρκής , βιώσιμη και λειτουργική λύση για το Κυπριακό, το οποίο παραμένει άλυτο, παρά την ένταξη της (Νότιας) Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS, ''την κοινή στάση και προσήλωση της Ελλάδας και της Κύπρου στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με βάση τις διαδικασίες που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσαν χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Διαπιστώθηκε η συνέχιση της αδιαλλαξίας του καθεστώτος του Ραούφ Ντενκτάς πράγμα το οποίο άλλωστε έδειξε και η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο κατά τους προκλητικούς εορτασμούς του ψευδοκράτους''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ''ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το καθεστώς Ντενκτάς για αδιαλλαξία και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι υποστηρίζει και ενισχύει την πολιτική αυτή''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι στόχος παραμένει η βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών με σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κοινοτικού κεκτημένου''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι ''την πεποίθησή του ότι υπάρχει τρόπος να εξευρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο''.

    H ESPRESSO αναφέρει ότι '' αν και έχουν περάσει 29 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κϋπρο ελάχιστα έχει φωτιστεί μία από τις πλέον δραματικές πλευρές του Κυπριακού εκείνης της τύχης των 1.619 αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων. Στρατιώτες αλλά και άμαχοι μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά περιλαμβάνοται στη μακρά λίστα των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ''με φόντο τα νέα επικοινωνιακά παιχνίδια της Αγκυρας για την καταβολή της αποζημίωσης στην Τιτίνα Λοϊζίδου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του προέδρου Τ. Παπαδόπουλου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σημίτη, εξετάστηκαν οι εσωτερικές εξελίξεις στα Κατεχόμενα εν όψει των παράνομων εκλογών της 14ης Δεκεμβρίου και με δεδομένη την παράνομη πολιτογράφηση εποίκων''.

    [06] Αποφυλάκιση των ''επτά''

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι ''μετά από πάροδο 5μήνου διετάχθη η άμεση αποφυλάκισις των επτά συλληφθέντων για τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης κατά την Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Ιουνίου. Την σχετική απόφαση έλαβε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως όμως είχε προκληθή πανελλήνιος σάλος και διεθνής διασυρμός της χώρας με την κήρυξη απεργίας πείνας των κρατουμένων και την διαταγή περί υποχρεωτικής σιτίσεώς τους''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''υπό το βάρος του κινδύνου να υπάρξουν θύματα μεταξύ των απεργών πείνας, εν μέσω όξυνσης των αντιδράσεων στα Πανεπιστήμια και με τη σκιά της απόπειρας κατασκευής ενοχοποιητικών στοιχείων από την πλευρά της ΕΛΑΣ να βαραίνει την πολιτική ατμόσφαιρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε χθες την αποφυλάκιση των επτά κρατουμένων διαδηλωτών''.

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι ''μετά τις αποκαλύψεις -ιδιαίτερα της ΑΥΓΗΣ - και τις γενικευμένες αντιδράσεις, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε χθες την αποφυλάκιση των 7 διαδηλωτών''.

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι ''αξίζει να σημειωθεί ότι καθυστερεί η εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη που διέταξε ο Αρειος Πάγος, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της προβοκάτσιας που αποκάλυψαν τα ΜΜΕ, με τους αστυνομικούς να αλλάζουν το σακίδιο του Βρετανού διαδηλωτή με άλλο, που περιείχε βόμβες μολότοφ''.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ ''η προσωρινή κράτησή τους αντικαταστάθηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση να διαμένουν στον τόπο κατοικίας που δήλωσαν στα απολογητικά τους υπομνήματα''.

    [07] Υπερδιπλασιασμός συνταξιούχων

    Η City Press υποστηρίζει ότι ''υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των συνταξιούχων των φορέων κύριας ασφάλισης, πλην ΟΓΑ, μέσα σε 20 χρόνια. Γίνεται έτσι πιο δύσκολη η χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία στηρίζεται ολοένα περισσότερο στη συμβολή των μεταναστών''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''οι συνταξιούχοι έτοιμοι να τιμωρήσουν την κυβέρνηση στις εκλογές για τις χαμηλές συντάξεις και την ακρίβεια. Μέτωπο από συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Νέες κινητοποιήσεις''.

    [08] ΟΤΕ - Αυξήσεις

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''κρυφές αυξήσεις - πρόκληση στα τιμολόγια του ΟΤΕ που φθάνουν έως και 20% προωθεί η Διοίκηση του Οργανισμού αγνοώντας την κατηγορηματική δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα παγώσουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ το επόμενο εξάμηνο''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''βούλιαξε τον ΟΤΕ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός του¨Λ. Αντωνακόπουλος, η θητεία του οποίου στον 13ο του Μεγάρου της οδού Κηφισίας απειλεί να μετατρέψει τον Ομιλο από μία μεγάλη Πολυεθνική, την οποία έκτισαν με τους κόπους τους γενιές από εργαζόμενους και φορολογούμενους σε μία προβληματική επιχείρηση. Σε αυτήν δυστυχώς την διαπίστωση καταλήγουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου φετινού εννεαμήνου, τα οποία καταγράφουν μια δραματική πτώση στα κέρδη''.

    [09] Εκθεση ΟΟΣΑ - Οικονομία Ελλάδας

    Το Metrorama σημειώνει ότι ''στη μέση οδό, μεταξύ των ''απαισιόδοξων'' προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ''αισιόδοξων'' της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία του ελλείμματος, φαίνεται πως κινούνται οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία''.

    [10] Παχυσαρκία - Κίνδυνος

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι ''τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την παχυσαρκία στην Ελλάδα, και μάλιστα στις μικρές ηλικίες. Ερευνα του Πανεπιστημίου της Αθήνας έδειξε ότι ο μέσος 18χρονος είναι σήμερα μέχρι και 15 κιλά βαρύτερος από τον προ εικοσαετίας συνομήλικό του''.

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/11/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Σύμφωνο Σταθερότητας: Αναταραχή και φόβοι για τη συνέχεια".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Σταθερή πορεία, χωρίς χαλάρωση. Μήνυμα Ν. Χριστοδουλάκη".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Με το φόβο του χρέους η ψήφος της Ελλάδας. Υποθήκη για το μέλλον η ελληνική στάση στο ECOFIN".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Οι αθωώσεις "ράγισαν" το Σύμφωνο Σταθερότητας. Κομισιόν και προεδρία προτείνουν αλλαγές".

    [12] Σύμφωνο Σταθερότητας-Ελλάδα

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ο φόβος να βρεθεί κάποτε η Ελλάδα στη δεινή θέση της Γαλλίας και της Γερμανίας, εγκαλούμενη μάλιστα για το δημόσιο χρέος, που από καιρό έχει πάψει να αποτελεί αριθμητικό κριτήριο, ήταν ο πραγματικός λόγος που οδήγησε την κυβέρνηση να συστρατευθεί με το "γαλλογερμανικό άξονα" για την ελαστικότερη ερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 28 November 2003 - 18:02:10 UTC