Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] ΝΔ
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Προϋπολογισμός
  • [07] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [08] Νόμος για αυθαίρετα
  • [09] Αλβανία-Εκλογές
  • [10] Βουλή-Ψηφοφορία
  • [11] Σύλληψη Τσαπμαν
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Πρόγραμμα σταθερότητας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/11/2003

    Οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, οι δηλώσεις Πολύδωρα για Σουφλιά- Αβραμόπουλου, οι καταγγελίες για νοθεία στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα της Αλβανίας και η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2004 είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 50.0000-200.000 ευρώ με εγγύηση Δημοσίου σε χιλιάδες μικρομεσαίους. Μέσω του νεοσύστατου Ταμείου Εγγυοδοσίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μισθοί-φόροι για το 2004. Οσα δεν αποκαλύπτει ο προϋπολογισμός...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Φύγε Κώστα , Ελα Γιώργο. Βουλευτές και στελέχη πιέζουν τον Σημίτη να παραδώσει τη σκυτάλη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Αυθαίρετα: Τα 3 κλειδιά του νόμου. Γιατί καθυστερεί το ''πακέτο'' για το ρεύμα, τα πρόστιμα και τα εκτός σχεδίου.

    Η ΑΥΓΗ: Καρέ-καρέ η σκευωρία. Αποκάλυψη με αδιάψευστες φωτογραφίες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 44 τομές στη ναυτιλία. Ολες οι αλλαγές από τον Γιώργο Πασχαλίδη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυξήσεις, προσλήψεις και φορο-απαλλαγές. Ποιοί είναι οι κερδισμένοι του κατατεθέντος προϋπολογισμού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γιώργος κόντρα σε Σημίτη. Στη μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: 9 μεγάλες ανάσες και 4 σκιές για το 2004. Προϋπολογισμός: Τι προβλέπει για μισθούς, συντάξεις, φόρους, τιμολόγια, προσλήψεις, πληθωρισμό, δαπάνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γιορτινές επισκέψεις μας ετοιμάζει ο εγκέλαδος. Εντονη σεισμική δραστηριότητα για το επόμενο δίμηνο προβλέπει ο ερευνητής Ηλίας Τσιάπας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ρεσιτάλ αλχημείας ο νέος κρατικός προϋπολογισμός. Στις καλένδες το οικογενειακό επίδομα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ετοιμος ....να αναλάβει ο Γ. Παπανδρέου. Αποκλειστικό: Δήλωση στενού συνεργάτη του υπουργού Εξωτερικών στον ''Ε.Τ''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Με 4 όπλα και 4 παγίδες. Προϋπολογισμός 2004 με το βλέμμα στις εκλογές.

    ΕΣΤΙΑ: Το σύνδρομο της αποστασίας. Οι βουλευτές θεωρούνται πειθήνια όργανα.

    Espresso: Για αρπαγή 2 δισ κατηγορεί τον μπάτλερ της η Χρυσάνθη Λαιμού. Εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση ''αναχωρητισμού'' στο ΠΑΣΟΚ. Βαρύ κλίμα από την άρνηση βουλευτών να είναι υποψήφιοι.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προϋπολογισμός...αισιοδοξίας! Ανάπτυξη 4,2% αναμένει η κυβέρνηση του 2004.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με άρωμα εκλογών ο προϋπολογισμός. Κερδισμένοι μισθωτοί, συνταξιούχοι.

    ΝΙΚΗ: Η ΝΔ καλύπτει τους κερδοσκόπους. Θέλει ανεξέλεγκτη την αγορά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Υγεία-Πρόνοια: Διάλυση και άγριο χαράτσι την ώρα της ανάγκης.

    Traffic News: Εμπλεξαν με φωτομοντάζ τον πρίγκιπα Νικόλαο. Εκρηξη της πριγκίπισσας που υπέβαλε μήνυσε σε περιοδικό.

    Η ΧΩΡΑ: Οι μισθοί και οι φόροι για το 2004. Πάγωμα τιμολογίων τους πρώτους 6 μήνες. 41.000 νέες προσλήψεις.

    City Press: Φιλόδοξος προϋπολογισμός για το 2004.

    MetroRAMA: Σε 3 μέτωπα στοχεύει ο προϋπολογισμός. Κατατέθηκε χθες στη Βουλή όπου θα συζητηθεί από 18-22 Δεκεμβρίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βουτιά στην αγορά ακινήτων. Θεσσαλονίκη: 20% κάτω οι αγοραπωλησίες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα αδιέξοδα της Θεσσαλονίκης. Αποκαλυπτική έρευνα της ALCO για το ίδρυμα ''Αγάπη''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πιέζουν τον Σημίτη να αποσυρθεί. Δυνάμεις έσω και έξω. Ομως ο πρωθυπουργός συνεχίζει το δικό του αγώνα διεκδικώντας νέα νίκη.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι ''με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δηλώσεις βουλευτών που δεν προτίθενται να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''οι βουλευτές που δηλώνουν οτι δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές αυξάνουν καθημερινά και εκτιμάται πως τελικά θα ξεπεράσουν τους 20, αμφισβητώντας εμπράκτως την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος. Στον κατάλογο αναμένεται να προστεθεί σήμερα και ο Φοίβος Ιωαννίδης ενώ γίνεται λόγος για άλλους τέσσερις έως πέντε βουλευτές''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι ''σύμφωνα με πληροφορίες στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επικρατεί δυσφορία όχι μόνο για τον κ. Σημίτη και την τακτική που ακολουθεί και οδηγεί το κόμμα σε ήττα αλλά και για άλλα στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου οι οποίοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και δεν παίρνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να δρομολογηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες για να βγει το κόμμα από το σημερινό τέλμα''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ΄''ενώ οι αποχωρήσεις βουλευτών παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και με το αντίο που λέει ο Φοίβος Ιωαννίδης φουντώνουν τα σενάρια και οι διεργασίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος , ο ''άνθρωπος - κλειδί'' των όποιων εξελίξεων ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος ''να μην τραβήξει το χαλί τώρα κάτω από τα πόδια του Κ. Σημίτη''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι ''η ''πολιτική πλατφόρμα'' που θα επιτρέψει στον πρωθυπουργό να αναιρέσει τη δήλωσή του ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αναζητείται προκειμένου να ανοίξει άμεσα η διαδικασία διαδοχής. Ο Γ. Παπανδρέου πάντως δηλώνει οτι ανεξαρτήτως του χρόνου αλλαγής ηγεσίας ή των υποψηφίων - συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σημίτη - θα είναι υποψήφιος''.

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ''για το ΠΑΣΟΚ η αυτονόμησις βουλευτών είναι θεμιτή μόνον όταν εκδηλώνεται στο αντίπαλο κόμμα. Οταν αυτό συμβαίνη στον δικό του χώρο, αυτοστιγμεί χαρακτηρίζεται ''αποστασία''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Στέλιου Παπαθεμελή, λένε ενημερωμένες πηγές στοχεύουν στην ενεργοποίηση μιας ειδικής κατηγορίας ψηφοφόρων κυρίως θρησκευόμενους πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κόμματα ούτως ώστε ακόμη και πριν από τις εκλογές να προχωρήσει στη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα με χριστιανοδημοκρατικά χαρακτηριστικά''.

    [04] ΝΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''ασπίδα προστασίας ύψωσε η ηγεσία της ΝΔ γύρω από τον Γ. Σουφλιά απέναντι στην σκληρή κριτική που δέχεται από βουλευτές της ΝΔ το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα το ξέσπασμα του κορυφαίου στελέχους Βύρωνα Πολύδωρα για το ζήτημα της επιστροφής του τέως Δημάρχους Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλου και των άλλων ''ασώτων''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''προβληματισμό έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ οι δηλώσεις του βουλευτής Βύρωνα Πολύδωρα για το ενδεχόμενο επιστροφής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο κόμμα''.

    Η City Press γράφει ότι''ύστερα από κινητοποίηση της ηγεσίας της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας διόρθωσε εν μέρει τις δηλώσεις του για τον κ. Σουφλιά απέφυγε όμως να κάνει το ίδιο για τον κ. Αβραμόπουλο. Σε μια περίοδο κατά την οποία η ΝΔ έχει το πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να ανοιχτεί σε διάφορες πολιτικές προσωπικότητες η παρέμβαση Πολύδωρα κρίθηκε άστοχη από τον κ. Καραμανλή και τους συνεργάτες του''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''η Ρηγίλλης κάλυψε απόλυτα τον Γ. Σουφλιά προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''όσο όμως η ηγεσία της ΝΔ συνιστά αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια στις δημόσιες περεμβάσεις των στελεχών της τόσο αυξάνονται οι δηλώσεις που κινούνται εκτός της επίσημης γραμμής όπως αυτή του κ. Αθ. Γιαννόπουλου που ζήτησε να απονεμηθεί αμνηστία στους πρωταιτίους του απριλιανού πραξικοπήματος''.

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι ''το αίτημα των ισχυρών επιχειρηματικών κλάδων της χώρας για εγκατάλειψη των αγορανομικών ελέγχων και οποιασδήποτε παρεμβατικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης στην προσπάθεια για περιορισμό των ανεξέλεγκτων κρουσμάτων αισχροκέρδειας, επαναδιατύπωσε χθες ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης''.

    [05] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει οτι "το βελγικό μοντέλο έχει ως βάση το σχέδιο λύσης του Κυπριακού που ετοίμασε ο Ραούφ Ντενκτάς και το οποίο παρουσιάζει ως εναλλακτική επιλογή ως προς το σχέδιο Ανάν. Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του Ντενκτάς Μπουμτάζ Σοϊσάλ στο περιοδικό "Τέμπο", επαναλαμβάνοντας οτι η Τουρκία επιθυμεί λύση που να βασίζεται στα δύο κράτη".

    [06] Προϋπολογισμός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει οτι "από το έτος 2004 καθιερώνεται νέο μισθολόγιο για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ, των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Με το νέο μισθολόγιο αυξάνονται οι αποδοχές των υπαλλήλων σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από τον πληθωρισμό, κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης στο βασικό μισθό μέρους των καταβαλλόμενων επιδομάτων".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "ανάσες στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δίνει ο νέος προϋπολογισμός με εννέα τομείς του. Εξαντλεί όλα τα περιθώρια που επιτρέπει η οικονομία, χωρίς να διακυβεύεται η δημοσιονομική σταθερότητα. Προβλέπει πάγωμα τιμολογίων, προσλήψεις, φορολογικές ελαφρύνσεις. Αποτελούν όμως σκιές οι δαπάνες, τα έσοδα, ο πληθωρισμός και το δημόσιο χρέος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "φορολογικές ελαφρύνσεις 500 εκ. ευρώ σε μισθωτούς-συνταξιούχους, πάγωμα των τιμολογίων ΔΕΚΟ, 25.000 προσλήψεις με μερική απασχόληση και αυξήσεις στους συνταξιούχους πάνω από 5% είναι τα "όπλα" που περιέχει ο Προϋπολογισμός και με τα οποία κατέρχεται η κυβέρνηση στη μάχη των εκλογών. Τέσσερις παγίδες, όμως, "σημαδεύουν" την πορεία προς αυτές: Είναι η πρόβλεψη για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2,66 δισ. ευρώ χωρίς φόρους, η διαχείριση 270 ειδικών λογαριασμών, η ανάγκη για αύξηση κατά 40% των κοινοτικών πόρων και οι υψηλές δαπάνες για τόκους".

    Το Metrorama σημειώνει οτι "η εξασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας, η συνέχιση της ανάπτυξης και η αναδιανομή του εισοδήματος είναι τα τρία βασικά μέτωπα στα οποία στοχεύει ο Προϋπολογισμός του 2004, τον οποίο κατέθεσε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "με ρυθμό 4,2% έναντι 4% φέτος, αναμένεται να "τρέξει" το 2004 η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού του επόμενου έτους, που παρουσίασε χθες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης".

    [07] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει οτι "εως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη στην απόφαση της Ιεραρχίας για τις Μητροπόλεις των λεγόμενων Νέων Χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πατριαρχείο ανέθεσε σε επιτροπή αρχιερέων του Θρόνου να μελετήσει την απόφαση της Ιεραρχίας και να διατυπώσει τις προτάσεις της στη Σύνοδο του Πατριαρχείου".

    [08] Νόμος για αυθαίρετα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται οτι "με καθυστέρηση ενός μήνα παίρνει το δρόμο για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Ο "γόρδιος δεσμός" με τα τρία ακανθώδη προβλήματα "κόπηκε" και βρέθηκε λύση για το πότε θα δοθεί το ρεύμα, πως θα πληρωθούν τα πρόστιμα με τις εκπτώσεις και τις δόσεις και πότε θα νομιμοποιηθούν οι πολεοδομικές μικροαυθαιρεσίες".

    [09] Αλβανία-Εκλογές

    Η Traffic news υπογραμμίζει οτι "όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ απασχόλησαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι εκλογές στη Χειμάρρα της Αλβανίας και τα επεισόδια που σημειώθηκαν και τα οποία έφτασαν μέχρι του σημείου τραυματισμού με μαχαίρι ενός 30χρονου ελληνικής καταγωγής".

    [10] Βουλή-Ψηφοφορία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει οτι "σε "τεστ αντοχής" θα υποβληθούν, την προσεχή εβδομάδα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ψηφοφορία που έχει προκαλέσει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή για το νομοσχέδιο της διαφάνειας. Πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν δηλώσει στην επιτροπή οτι θα ψηφίσουν διατάξεις του νομοσχεδίου της ΝΔ που αφορούν την επέκταση του ελέγχου του "πόθεν έσχες" και σε διοικητές και προέδρους τραπεζών, δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών όπως και σε άλλους κρατικούς λειτουργούς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα".

    [11] Σύλληψη Τσαπμαν

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι '' η αστυνομική σκευωρία κατά του διαδηλωτή Σάιμον Τσαπμαν ξεπερνά κάθε φαντασίας! Στις 21 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη όπως αποκαλύπτουν τα βίντεο των τηλεοπτικών καναλιών και φωτογραφίες των ειδησεογραφικών πρακτορείων, οι αστυνομικοί: αφαίρεσαν την μπλε τσάντα του διαδηλωτή, διάλεγαν μια άλλη μαύρη τσάντα στην οποία τοποθέτησαν σφυρί και μολότοφ και τοποθέτησαν τη μαύρη τσάντα δίπλα στον Τσάπμαν''.

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Υποσχέσεις ανάπτυξης. Στο αναθεωρημένο ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας για την τριετία 2004-2006".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Αρθρο του Επιτρόπου: Το δίλημμα Σόλμπες: 3% ή διάλυση;"

    ΚΕΡΔΟΣ:''Προϋπολογισμός εκλογών και μετά... βλέπουμε. Η κυβέρνηση επιμένει οτι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και μετά τους Αγώνες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Στοίχημα η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2004. Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση".

    [13] Πρόγραμμα σταθερότητας

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Αισιόδοξη αναθεώρηση της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη τριετία καταγράφεται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, το οποίο θα κατατεθεί έως το τέλος Νοεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 19 November 2003 - 22:57:55 UTC