Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Ελληνική μειονότητα-Αλβανία- επαναληπτικές δημοτικές εκλογές
  • [05] Καρκίνος- εμβόλιο
  • [06] ΝΔ
  • [07] Επέτειος Πολυτεχνείου - Μέτρα
  • [08] Κεφαλονιά - Σεισμός
  • [09] Συνέντευξη Πετσάλνικου
  • [10] Τουρκία- τρομοκρατική ενέργεια
  • [11] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/11/2003

    Η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ του βουλευτή Στέλιου Παπαθεμελή και η κατάθεση των ψηφοδελτίων του Κινήματος, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στους προέδρους των ΝΟΔΕ, η επέτειος του Πολυτεχνείου και η πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Κι ο τελευταίος να σβήσει το φως... Κατέβηκε από το τρένο και ο Παπαθεμελής.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πάνε για νέο κόμμα. Αποχώρησε ο Παπαθεμελής από το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και τον ακολουθούν και άλλα στελέχη...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φεύγουν βρίζοντας. Το ΠΑΣΟΚ σε φάση παράκρουσης. Τους είπε μεταλλαγμένους και αποχώρησε ο Παπαθεμελής.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ελληνικό εμβόλιο για τον καρκίνο! Από ερευνητή του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. Πέτυχε στα πειράματα, δοκιμάζεται τώρα (με καλά αποτελέσματα) σε ασθενείς στην Κρήτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επίθεση χωρίς έλεος κατά Καραμανλή. Αγριο σφυροκόπημα από Πάγκαλο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Αυθαίρετα. Οριστική λύτρωση για 300.000 οικογένειες. Κατατίθεται το νομοσχέδιο μέσα στην εβδομάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Απειλούν να ''πνίξουν'' τα ΚΕΠ , πριν στεριώσουν. Γραφειοκρατία και συμφέροντα περισφίγγουν τον νέο θεσμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Ο Παπαθεμελής ...ξεθεμελιώθηκε από το ΠΑΣΟΚ! Παραιτείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ο Στ. Παπαθεμελής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Υστερα από 22 χρόνια στους κόλπους του έφυγε και ο Στέλιος Παπαθεμελής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στον αέρα ξαφνικά η κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Παπαθεμελή και η επιστολή Σημίτη πυροδοτούν σενάρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πολυτεχνείο. Το Μέλλον της επανάστασης. Το ηχητικό ντοκουμέντο της εξέγερσης.

    ΕΣΤΙΑ:Ψηφοφόροι φαντάσματα. Δύο εκατομμύρια πολίτες δεν εψήφισαν στις εκλογές.

    Espresso: Τα μυστικά και απόρρητα των σταρ. Οι ίντριγκες, οι καβγάδες και οι έρωτες του χειμώνα.

    ΤΑ ΝΕΑ:Η εξέγερση που άλλαξε την Ιστορία. Τα δραματικά γεγονότα μέσα από τις σελίδες των ''ΝΕΩΝ''.

    Traffic News: Η ''σκια'' της Αλ Κάϊντα στην Αθήνα. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

    Η ΧΩΡΑ: Φεύγουν ένας-ένας. Μετά τον Παπαθεμελή εγκαταλείπουν κι άλλοι τον Σημίτη. Κλίμα διάλυσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παίρνουν σειρά Σπυριούνης, Βερυβάκης, Παπαηλίας.

    City Press: Τρόμος στην Πόλη, φόβος στην Ελλάδα. Η ''Αλ Κάιντα'' ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στις Συναγωγές της Κωνσταντινούπολης.

    MetroRAMA: Η σκιά της ''Αλ Κάιντα'' βαραίνει την Τουρκία. Διεθνής κατακραυγή για τη διπλή επίθεση σε συναγωγές στην Κωνσταντινούπολη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι θα κάνει ο Παπαθεμελής. Το παρασκήνιο της αποχώρησης του βουλευτή Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γιατί έφυγε ο Στέλιος Παπαθεμελής. Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ με οξύτατες καταγγελίες.

    [03] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''ευθυγραμμισμένες με την πάγια πολιτική της Αγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη, εμφανίστηκε το Σάββατο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επανέλαβε ότι η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από την αναγνώριση της ''πραγματικότητας''. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία έχει στην Κύπρο δικαιώματα''.

    [04] Ελληνική μειονότητα-Αλβανία- επαναληπτικές δημοτικές εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''σε κλίμα απίστευτης τρομοκρατίας διεξήχθησαν χθες οι επαναληπτικές εκλογές στη Χιμάρα, αλλά και ο προηγηθείς προεκλογικός αγώνας. Επιθέσεις με χειροβομβίδες , επιδρομές κουκουλοφόρων, συνεχείς διακοπές ρεύματος, ακόμη και την ώρα της καταμέτρησης, μαχαιρώματα, συνέθεσαν το σκηνικό του τρόμου, που η Αθήνα παρακολούθησε με πρωτοφανή απάθεια''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας έγιναν χθες οι επαναληπτικές εκλογές στη Χιμάρα καθώς οι αλβανικές αρχές επιστράτευσαν πρακτικές που παραπέμπουν στην εποχή του Χότζα προκειμένου να ελέγξουν την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι κάλπες έκλεισαν αργά χθες το απόγευμα στα τέσσερα εκλογικά τμήματα στη Χιμάρα το κλίμα της έντασης που είχαν καλλιεργήσει ολόκληρη την ημέρα οι Αλβανοί συνεχιζόταν''.

    [05] Καρκίνος- εμβόλιο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''ένας Ελληνας ερευνητής του Ινστιτούτου Παστέρ ο καθηγητής Κ. Κοσματόπουλος ανακάλυψε το εμβόλιο που δίνει μεγάλες ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου. Ηδη χορηγείται σε καρκινοπαθείς του νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Κρήτης με εντυπωσιακά αποτελέσματα''.

    [06] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''την εγρήγορση του κομματικού μηχανισμού και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του για τις επερχόμενες εκλογές αλλά και το άνοιγμα των οργανώσεων της ΝΔ σε ολόκληρη την κοινωνία ζήτησε το Σάββατο ο πρόεδρός της κ. Κ. Καραμανλής κατά τη Σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ ενώ προειδοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα παραδοθεί αμαχητί''.

    [07] Επέτειος Πολυτεχνείου - Μέτρα

    Το metroRAMA υποστηρίζει ότι ''με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 30ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν το χώρο του Πολυτεχνείου, για να καταθέσουν στεφάνια και λουλούδια στη μνήμη των αγωνιστών φοιτητών κατά της χούντας''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''με το δόγμα της ''μηδενικής ανοχής'' αλλά και την παρουσία ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Αττική οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να ''αντεπεξέλθουν'' στις εκτιμήσεις ότι στη σημερινή πορεία θα δημιουργηθούν επεισόδια''.

    [08] Κεφαλονιά - Σεισμός

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''τις μνήμες από τους καταστροφικούς σεισμούς του παρελθόντος ξύπνησε το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά, που ευτυχώς δεν είχε δυσάρεστες επιπτώσεις για τους κατοίκους. Η σεισμική δόνηση εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 9.22 χθες το πρωί. Από το σεισμό που είχε εστιακό βάθος 15 χλμ δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί ωστόσο παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή το φαινόμενο''.

    [09] Συνέντευξη Πετσάλνικου

    ''Αμέσως μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τα μέλη της 17Ν η κυβέρνηση θα προωθήσει στη Βουλή το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο''. ''Το νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο'', όπως γνωστοποιεί με τη συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φιλ. Πετσάλνικος ''και περιέχει:ορισμό της τρομοκρατικής πράξης, για πρώτη φορά στο ελληνικό Δίκαιο, με παράλληλη κατάρτιση καταλόγου τρομοκρατικών αδικημάτων. Αύξηση του ορίου παραγραφής (σε 30, από 20 χρόνια) για τις ανθρωποκτονίες που είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικών ενεργειών. Διαχωρισμό (και αυστηρότερη ποινική μεταχείριση) του ρόλου του ''αρχηγού'' μιας τρομοκρατικής ομάδας από τα λοιπά μέλη. Ποινές κάθειρξης για όσους χρηματοδοτούν τρομοκρατικές ενέργειες''.

    [10] Τουρκία- τρομοκρατική ενέργεια

    Η City Press αναφέρει ότι ''η τρομοκρατική οργάνωση ''Αλ Κάιντα'' ανέλαβε χθες την ευθύνη για το μακελειό της Κωνσταντινούπολης. Εστειλε έτσι το μήνυμα του θρησκευτικού μίσους και της με κάθε τρόπο, εφαρμογής της στατηγικής της γενικής αποσταθεροποίησης''.

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει οτι "η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος θα συνέλθει την Τρίτη, ενώ πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την Παρασκευή, θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο. Στη Θεσσαλονίκη,μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Παπαθεμελή, βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα της κυρίας Εύας Καΐλη, δημοτικής συμβούλου με τον κ. Βούγια, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θετικός είναι ο κ. Γιάννης Μπουτάρης που θα είναι υποψήφιος στον νομό Ημαθίας, ενώ συνεχίζονται οι παρασκηνιακές συζητήσεις με τον κ. Γ. Δημαρά. Στη Β' Αθηνών κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφια η πρώην νομάρχης Αθηνών και στέλεχος της ΠΟΛΑΝ Μ. Μπεσμπέα, ενώ στο Λασίθι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Κουνενός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι "σαν έτοιμος από καιρό ο Στέλιος Παπαθεμελής ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε οτι παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής και αναμένουμε τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του, αφού ξεκαθάρισε οτι δεν πρόκειται να πάει στο σπίτι του".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει οτι "η παραίτησις Παπαθεμελή είναι η κορυφαία χθεσινή εξέλιξις που δείχνει την κατάσταση διαλύσεως στην οποία έχει περιέλθει στο ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ριζου) αναφέρει οτι "αμηχανία και εκνευρισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση η πρωτοβουλία του Στ. Παπαθεμελή να παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας δριμύ "κατηγορώ" στην ηγεσία της και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προτίθεται να αποστείλει άμεσα επιστολή προς όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την οποία θα ζητά άμεσα να του απαντήσουν και να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους για το ποιοί προτίθενται να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι και ποιοί θέλουν να είναι".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει οτι "νέες αποχωρήσεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα καθώς ακούγονται έντονα τα ονόματα των κυρίων Βερυβάκη, Παπαηλία και Σπυριούνη, ο οποίος χθες βρισκόταν στο πλευρό του Στ. Παπαθεμελή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρώην υπουργός, ο οποίος δήλωσε οτι δεν θα πάει σπίτι του, φαίνεται οτι είχε επαφές με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στελέχη του ΔΗΚΚΙ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι "ομαδική παράκρουση έπαθαν στο ΠΑΣΟΚ. Ο Στ. Παπαθεμελής ανακοίνωσε τη φυγή του, ο Πάγκαλος έβρισε τον Αλογοσκούφη και ο Χρυσοχοΐδης αλαζονικά μίλησε για ανίκητη μηχανή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "σε νέα καίριας σημασίας παρέμβαση, προέβη χθες ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση στους ψηφοφόρους "να προσέξουν πολύ και να μην πειραματιστούν στην κάλπη γιατί η Δεξιά δεν έχει αλλάξει, παραμένει αλαζονική και θα είναι ρεβανσιστική".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 17 November 2003 - 23:38:11 UTC