Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/08/2003
  • [02] Tίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σύλληψη Γκουσίνσκι
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] Φορολογικοί έλεγχοι
  • [06] Σημίτης - 2004
  • [07] Ε.Λ.Α.
  • [08] Απλή Αναλογική
  • [09] Δίκη 17Ν
  • [10] Υπουργείο Ανάπτυξης - Μέτρα
  • [11] Κυπριακό
  • [12] Συμβασιούχοι δημοσίου
  • [13] Φορολογικές αλλαγές
  • [14] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/08/2003

    Η ανακοίνωση των βάσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι συσκέψεις του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ, το Κυπριακό και η σύλληψη του Ρώσου επιχειρηματία Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Tίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανάσα για μικροϊδιοκτήτες αυθαιρέτων. Παρέμβαση του νομάρχη Πειραιά σε ΥΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Βάσεις: Αναλυτικά για όλες τις σχολές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πιο ψηλά οι Ιατρικές Σχολές. Ανοδος και στα Παιδαγωγικά τμήματα , ΤΕΙ κλπ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με 2,42 στα ΑΕΙ και 3,3 στα ΤΕΙ. Εως και 3.100 μόρια η άνοδος σε 237 σχολές.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τι θα δώσει η ΝΔ στα χαμηλά εισοδήματα. 500 ευρώ η κατώτατη σύνταξη.

    Η ΑΥΓΗ: Κομισιόν: Να σταματήσει η παρανομία εις βάρος των συμβασιούχων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δυνατό χτύπημα στην αισχροκέρδεια. Ολα τα μέτρα για την προστασία του καταναλωτή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ποιους-πότε-πώς θα ελέγξει η Εφορία. Νέα εξόρμηση για να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα πέντε σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν έρθει ο έφορος. ΣΔΟΕ, ΠΕΚ, ΕΘΕΚ αρχίζουν συστηματικούς ελέγχους.

    ΕΘΝΟΣ: Στα ύψη οι σχολές που δίνουν δουλειά. Βάσεις: Οι πίνακες σε όλα τα τμήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με μαύρες σημαίες τον περιμένουν στη ΔΕΘ. Με επικεφαλής τον δήμαρχο , οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζουν οδυνηρή υποδοχή για τον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στις δαγκάνες της εφορίας . Από 1 Σεπτεμβρίου σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Βάσεις: Γίνε παιδί μου ...δάσκαλος. Πανελλαδικές: Ο φόβος της ανεργίας ανεβάζει τον πήχυ στις ''ξεχασμένες'' σχολές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βάσεις για ...διορισμό.

    ΕΣΤΙΑ: Οκτώ χρόνια είναι αρκετά. Ο κ. Σημίτης δεν θα αποτελέση την εξαίρεση.

    Espresso: Σκάνδαλο με τη διπλή ζωή πασίγνωστης κόρης επιχειρηματία. Η εκδίκηση της οικογένειας και η εντολή που πήραν οι μπράβοι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Δάσκαλοι και στρατιωτικοί. Στροφή των νέων σε σίγουρα επαγγέλματα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στα ''ύψη'' οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Καταπληκτική άνοδος στα παιδαγωγικά τμήματα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκτίναξε τις βάσεις η ...ανεργία. Πάνω οι Σχολές που εξασφαλίζουν δουλειά.

    ΝΙΚΗ: Εκλογές την άνοιξη. Πρόγραμμα εξαμήνου από την κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φέρνει μείωση μισθών η περιβόητη σύγκλιση!

    Traffic News: Ολα τα όργια της Τζέμα στο Φαληράκι. Εκανε γυμνή σόλο πρόγραμμα μπροστά σε δεκάδες θαμώνες.

    Η ΧΩΡΑ: Λαίλαπα φορολογικών ελέγχων. Στο στόχαστρο χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εδωσαν βάση στην ανεργία. Εκρηκτική άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πλημμύρα από ...αριστούχους. Αναλυτικοί πίνακες των βάσεων σε όλες τις σχολές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Αύξηση των βάσεων στα παιδαγωγικά. Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    [03] Σύλληψη Γκουσίνσκι

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι ''ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο η Αθήνα, έπειτα από τη σύλληψη από τις ελληνικές διωκτικές αρχές του ρώσου επιχειρηματία Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι. Η Μόσχα ζητεί επιτακτικά την έκδοσή του στη Ρωσία ενώ από την άλλη Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ μέσω των πρεσβευτών τους στην Αθήνα, έχoυν καταστήσει σαφή την αντίθεσή τους στην έκδοση του ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος φέρει ισραηλινό διαβατήριο και είναι δραστήριο μέλος του πανίσχυρου Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου''.

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι ''μυστικό ραντεβού στην Αθήνα είχε ο Ρώσος πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωση Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι. Καλά πληροφορημένες πηγές αποκαλύπτουν ότι ο βαρόνος των media που από χθες το μεσημέρι βρίσκεται προφυλακισμένος σοτν Κορυδαλλό θα συναντούσε κορυφαίο Ελληνα επιχειρηματία με σκοπό να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα deals''.

    [04] Κυβέρνηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''το σύνθημα της γενικής αντεπίθεσης σ΄όλα τα μέτωπα προκειμένου να αντιστραφεί το δυσμενές πολιτικό κλίμα για το κυβερνών κομμα έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''με την επιστροφή του στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των θερινών του διακοπών ο πρωθυπουργός κ. Κ. ΣΗμίτης προέβη σε έμμεση διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών συγκαλώντας για τη μεθεπόμενη Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου το επόεμνο εξάμηνο. Προτεραιότητα της κυβερνησης για το προσεχές διάστημα είναι η εξαγγελία του ''κοινωνικού πακέτου'' και η ''χάρτα σύγκλισης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''μεγάλη ανησυχία εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προεκλογικές παροχές, με αύξηση του δανεισμού και του πολύ υψηλού δημόσιου χρέους της χώρας''.

    Η TRAFFIC NEWS εκτιμά ότι ''λάδι στη φωτιά ρίχνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καθώς μεφανίζεται αποφασισμένος να μην κατεβάσει τη μαύρη σημαία που κυματίζει εδώ καιμέρες στο δημαρχείο της συμπρωτεύουσας''.

    [05] Φορολογικοί έλεγχοι

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''με επιδίωξη να καλύψει όπως -όπως τις ''μαύρες τρύπες'' του προϋπολογισμού η κυβέρνηση εξαπολύει λαίλαπα φορολογικών ελέγχων και βάσει στο στόχαστρο χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες''.

    [06] Σημίτης - 2004

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''πλήρως ενημερωμένος για τα συν και τα πλην των επτά δοκιμαστικών αθλητικών διοργανώσεων του Αυγούστου αλλά και για την πρόοδο της ολυμπιακής προετοιμασίας είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οπως όλα δείχνουν ο κ. Σημίτης δεν θα επιτρέψει στην παρούσα πολιτική συγκυρία απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις να πλήξουν πρωτίστως το κύρος της χώρας διεθνώς αλλά και την εικονα της κυβέρνηση λίγο πριν εισέλθουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές''.

    [07] Ε.Λ.Α.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι '' μια σκληρή αντιπαράθεση με ανταλλαγή επιστολών, καυστικά σχόλια και μειωτικές εκφράσεις μαίνεται στην υπόθεση του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα μεταξύ κάποιων εκ των πρωταγωνιστών. Προεξάρχοντος του Αγγελέτου Κανά, οι κατηγορούμενοι που αρνούνται τη συμμετοχή τους βάλλουν κατά του Χρ. Τσιγαρίδα τον οποίο το περιβάλλον του πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου αλλά και του Κώστα Αγαπίου χαρακτηρίζει ''βολεμένο ήρωα που στηρίζει τη σκευωρία αφού δεν κατονομάζει αυτούς οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση''.

    [08] Απλή Αναλογική

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''το μέτωπο ''αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων'' για την απλή αναλογική είναι πλεον γεγονός μετά τη συμφωνία που επήλθε χθες το μεσημέρι σε συνάντηση στη Βουλή. Η δη αποφασίστηκε - το πιθανότερα για τις 9 Σεπτεμβρίου - να πραγματοποιηθεί πλατιά και ανοιχτή σύσκεψη στην οποία θα μετάσχουν ''χωρίς αποκλεισμούς'' όλες οι δυνάμεις της Αριστερα΄ς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προτείνουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος''.

    [09] Δίκη 17Ν

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ``Το προφίλ της...αήττητης οργάνωσης ακόμη και πίσω από τα σίδερα της φυλακής επιχειρεί να προβάλει η ``17 Νοέμβρη`` και τα μέλη της, εκβιάζοντας και εξευτελίζοντας το θεσμό της Δικαιοσύνης.Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δεκαεπτά εκ των δεκαεννιά κατηγορουμένων για συμμετοχή στα αιματηρά έργα της τρομοκρατίας δεν προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα χθες το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Ανέστη Παπαναστασίου ``.

    Η ΑΠΌΦΑΣΗ προσθέτει ότι ``Οι συνήγοροι βρήκαν μια ακόμη αφορμή για να καθυστερήσουν τη δική της 17Ν, αλλά αυτή τη φορά προδόθηκαν. Και μπορεί τελικά να πέτυχαν το σκοπό τους, αφού η χθεσινή διαδικασία διεκόπη για αύριο Τετάρτη, ο ίδιος ο Ανέστης Παπαναστασίου, όμως , τον οποίο χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία ώστε να απέχουν επί δύο ημέρες από τα καθήκοντά τους, τους ``κρέμασε``. Ο 19ος συλληφθείς για την υπόθεση της τρομοκρατίας κράτησε χθες αποστάσεις από την απόφασή τους``.

    [10] Υπουργείο Ανάπτυξης - Μέτρα

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι ``Δυναμική παρέμβαση στην αγορά με θεσμικές αλλαγές, πύκνωση των ελέγχων, περαιτέρω αυστηροποίηση του συστήματος και συνεχή επικοινωνία με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των φορέων ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προσπαθώντας να αποφύγει το φθινοπωρινό ανατιμητικό κλίμα``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΉ αναφέρει ότι ``Το πλαφόν στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών, ο πενταπλασιασμός των προστίμων, η ανάρτηση τιμοκαταλόγων σε χώρους μαζικής εστίασης, η αναμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής των βιομηχανιών τροφίμων, η δυνατότητα επί τόπου επιβολής προστίμου στους παραβάτες από τα ελεγκτικά όργανα αλλά και η εντατικοποίηση των ελέγχων πέρα από τους θερινούς μήνες, τα αποτελέσματα των οποίων στέλνουν ήδη 110 επιχειρήσεις στον εισαγγελέα συνθέτουν την πρώτη σειρά θεσμικών μέτρων κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης , Κίμων Κουλούρης``.

    [11] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ``Ομαδικά πυρά τόσο από την Αθήνα και την Λευκωσία όσο και από τους Τουρκοκυπρίους δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Ραούφ Ντενκτάς. Η πρόθεση του κατοχικού καθεστώτος να μοιράσει 50.000 αστυνομικές ταυτότητες σε εποίκους, προκειμένου αυτοί να μετάσχουν στην εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στους κόλπους των Τούρκων που μεταφέρθηκαν παράνομα στο νησί τα τελευταία 29 χρόνια``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ``Η κυπριακή και ελληνική κυβέρνηση παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στη βάση του σχεδίου Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού τόνισαν ο πρόεδρος της Κύπρου και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο 13ο συνέδριο των Απόδημων Κυπρίων``.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, `` Ι Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,Τάσος Παπαδόπουλος , επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιστολής από Ελληνοκύπριο εκτοπισμένο, ο οποίος ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί άλλα διακόσια άτομα, απειλεί ότι αν η κυβέρνηση δεν παγώσει τα δάνεια του Φορέα Ισότιμής Κατανομής Βαρών, τότε θα προσφύγει στο Ραούφ Ντενκτάς για αποζημιώσεις ``.

    [12] Συμβασιούχοι δημοσίου

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ``Στο Ευρωεδώλιο κινδυνεύει να βρεθεί η Ελλάδα εάν δεν προσαρμόσει την εθνική νομοθεσία με την κοινοτική οδηγία 1999/ΕΚ,βάσει της οποίας οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετατρέπονται σε αορίστου. Την προειδοποίηση αυτή έστειλε η αρμόδια επίτροπος Α. Διαμαντοπούλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου``.

    [13] Φορολογικές αλλαγές

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ``Το φορολογικό μας σύστημα είναι σχεδιασμένο ακριβώς για να δημιουργή εκκρεμότητες. Ο κ.Χριστοδουλάκης μιλάει σήμερα υποκριτικώτατα για ``λιγότερο κράτος``. Όμως η πρακτική του κράτους παραμένει κατά βάθος η ίδια. Από την εποχή Τσοβόλα, τίποτε δεν έχει αλλάξει...``.

    [14] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ``Στροφή προτίμησης πλειάδας υποψήφιων φοιτητών και σπουδαστών σε εκπαιδευτικούς τομείς που- σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα- μπορούν να διασφαλίσουν επίσπευση της απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας παρατηρήθηκε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όπως προκύπτει από τη διαμόρφωση των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα``. Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ``Οι υποψήφιοι επιλέγουν επάγγελμα. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει το γεγονός ότι φέτος, οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας ήταν ο κύριος παράγοντας διαμόρφωσης των βάσεων εισαγωγής στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες , όπως αναμενόταν, παρουσίασαν σημαντική άνοδο``.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''είναι φανερό πλεον οτι χρειάζεται εξαιρετική προσπάθεια για να μεινει κάποιος εκτός κάποιων σχολών. Δεν χρειάζεται καν να γράψει όλα τα μαθήματα - αρκεί να περάσει ένα. Το γεονός ότι εισάγονται σε σχολές μαθητές που έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο 2,42 (στην κλίμακα του 20) σημαίνει οτι η σφαιρική και ολοκληρωμένη Παιδεία δεν έχει θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αρκεί να περάσει κάποιος τη βάση σε ένα μάθημα και είναι μέσα σε κάποια ανώτερη σχολή''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 26 August 2003 - 23:58:09 UTC