Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/08/2003
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων:
  • [03] Δίκη ''17Ν''
  • [04] Αναπτυξιακός νόμος
  • [05] Εκλογικός νόμος
  • [06] Επιστολή Πάγκαλου για ''πόθεν έσχες''
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Μέτρα κατά της ακρίβειας
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/08/2003
  • [10] Αναπτυξιακός Νόμος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/08/2003

    Η δίκη της 17 Νοέμβρη, ο αναπτυξιακός νόμος, η επιστολή Πάγκαλου για το ''πόθεν έσχες'', ο εκλογικός νόμος και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου .

    [02] Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 7.500 διορισμοί εκπαιδευτικών. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέα ...Παγκαλιάδα κατά Σημίτη. Η πιο άγρια απ΄ όλες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Δηλητήριο'' Πάγκαλου για Σημίτη. Επιστολή-απάντηση για το ''πόθεν έσχες''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πάγκαλος ισοπεδώνει Σημίτη! Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, γεμάτη υπονοούμενα και ειρωνείες...

    Η ΑΥΓΗ: Καιρός-εφιάλτης για την Ευρώπη. Καύσωνας, ξηρασία, πυρκαγιές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: ''Σάλος'' για το ...κουλούρι του Κουλούρη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πρώτο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας. Τίθενται αμέσως σε εφαρμογή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες φοροαπαλλαγές σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Προεκλογικά δώρα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

    ΕΘΝΟΣ: Δώρο έκπληξη για χιλιάδες συνταξιούχους. Ξεπαγώνουν οι επικουρικές συντάξεις μετά από 7 χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η εταιρεία των δολοφόνων της ''17 Νοέμβρη'' τρώει τα σωθικά της!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μανιφέστο Λαλιώτη. Δυναμική επανεμφάνιση στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλχημείες με τα επιδόματα των αστυνομικών. Κυβέρνηση: Απορρίπτει το ''επικίνδυνο'' /Φόρμουλα για αυξήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έβγαλαν τα...45άρια. Δίκη 17Ν: Εμφύλιος κατηγορουμένων , συνηγόρων.

    ΕΣΤΙΑ: Εργαζόμεθα χωρίς απόδοση. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕ.

    Espresso: Ερωτικά όργια και στην Κω από τουρίστες. Η κατάντια του ελληνικού τουρισμού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κίνητρα ανάπτυξης αλλά...κατά δόσεις. Πρώτο βήμα για προώθηση επενδύσεων, τα υπόλοιπα στο μέλλον.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Εμφύλιος'' των κατηγορουμένων της 17Ν. Έντονη αντιπαράθεση συνηγόρων υπεράσπισης Γιωτόπουλου - Τσελέντη.

    ΤΑ ΝΕΑ:Σε απόγνωση για την έλλειψη αίματος. Αναβάλλουν εγχειρήσεις-μεταγγίσεις τα νοσοκομεία.

    ΝΙΚΗ: Διπλά πυρά κατά ''Λάμπρου''. Ο Κονδύλης επιβεβαιώνει τον Τσελέντη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απλή ανόθευτη αναλογική εδώ και τώρα.

    Traffic News: 2 δισ ασφάλισε τη φωνή του ο Μαζωνάκης. Χρυσό συμβόλαιο για το χρυσό λαρύγγι.

    Η ΧΩΡΑ: Διεκδικήστε χρήματα από το Δημόσιο. Ένας πλήρης οδηγός για να χτυπήσετε το τέρας της γραφειοκρατίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα Βαλκάνια για οδοντίατρο! Δέλεαρ το χαμηλό κόστος για τους βορειοελλαδίτες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καρφιά Πάγκαλου προς Σημίτη. Με ανοιχτή επιστολή περί του ''πόθεν έσχες''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Πυρετός'' στα κόμματα ενόψει ΔΕΘ. Οικονομία και καθημερινότητα απασχολούν τα επιτελεία.

    [03] Δίκη ''17Ν''

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''φραστικά πυρά, κατηγορίες για ζυμώσεις και απειλές στα υπόγεια του Κορυδαλλού, ανταπαντήσεις για 'σενάρια που εξυφαίνει η Αντιτρομοκρατική και εκτελεί επ' ακροατηρίω ο Τσελέντης' στιγμάτισαν τη χθεσινή τρίτη μέρα της απολογίας του 'Αλέκου' ή 'Ταινία'. Τσελέντης εναντίον Γιωτόπουλου με εκατέρωθεν 'βοήθειες' από τα μετόπισθεν: Ο Κονδύλης επιβεβαιώνει τον Τσελέντη, ο Τζωρτζάτος τον διαψεύδει''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι ''η αδιάφορη κοινωνία μας μάλλον συντριβή και καταισχύνη θα πρέπει να αισθάνεται, καθώς τελειώνει η πολύκροτη Δίκη. Την ευθύνη που την βαρύνει για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μακράς και αιματηρής δράσης της, δύσκολα θα την αποσείσει από τους ώμους της. Είναι εξ ολοκλήρου δική της. Η αστική τάξη λιποψύχησε και η μεγαλοαστική συνθηκολόγησε''.

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι ''οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη της 17Ν συνεχίζονται με αποκαλύψεις και αλληλοκαρφώματα που δείχνουν ότι ξέσπασε εμφύλιος και δεν ακολουθούν ενιαία γραμμή. Ο Τσελέντης είπε στην απολογία του ότι τον απείλησε ο Γιωτόπουλος και το επιβεβαίωσε ο Κονδύλης''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι ''ο Κονδύλης συνηγορεί υπέρ του Τσελέντη για τις απειλές του Γιωτόπουλου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι ''Ολοι δείχνουν Γιωτόπουλο... Ο 'Λάμπρος' απειλούσε και εξεβίαζε τους συγκρατούμενους του να μη μιλήσουν!''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι ''η απολογία του Τσελέντη προκάλεσε 'εμφύλιο'. 'Σκληρό ροκ' στο δικαστήριο όταν ο Κονδύλης προσυπέγραψε τους ισχυρισμούς Τσελέντη ότι ο τελευταίος δέχεται απειλές''.

    Η Traffic News προσθέτει ότι ''Ολοι έπαιρναν μέρος στις δολοφονίες, σύμφωνα με τον Τσελέντη. Έκρηξη Γιωτόπουλου για 'φρέσκα ψέματα'''.

    [04] Αναπτυξιακός νόμος

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι '' το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο καθυστερημένα έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης αποβλέπει σαφώς στην προώθηση μεγάλων επενδύσεων και στην προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό, ιδιαίτερα στους τομείς του Τουρισμού της Νέας Τεχνολογίας και της Μεταποίησης. Στο νομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονται τα φορολογικά κίνητρα για τα οποία είχε παλαιότερα κάνει λόγο ο κ. υπουργός. Θεσπίζεται μόνο αφορολόγητο 30% επί των αδιανεμήτων κερδών με σκοπό τον σχηματισμό αφορολογήτου αποθεματικού για την πραγματοποίηση ισόποσων επενδύσεων''.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''δώρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες με κυριότερο την καθιέρωση αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων κομίζει ο νέος αναπτυξιακός νόμος ο οποίος ωστόσο δεν περιέχει την υπό διαμόρφωση διάταξη που θα μετατρέπει την Ελλάδα σε μίνι φορολογικό παράδεισο για μεγαλοεπενδυτές''.

    [05] Εκλογικός νόμος

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι ''αμετακίνητη στη θέση της να απόσχει από κάθε διαδικασία διαλόγου για τον εκλογικό νόμο παραμένει η ΝΔ . Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Μεϊμαράκης υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Φλας'' ότι η προεκλογική περίοδος εκ των πραγμάτων υπονομεύει τις όποιες προτάσεις γιατί δεν υπάρχει η αναγκαία εμπιστοσύνη μεταξύ των κομμάτων αλλά και μεταξύ των πολιτών και των κομμάτων''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''με την επισήμανση ότι η εργατική τάξη έχει συμφέρον από ένα πανίσχυρο ταξικό - κοινωνικό μέτωπο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους ανεξαιρέτως , συνδικάτα και συνδικαλιστές να διεκδικήσουν την απλή ανόθευτη αναλογική σαν πάγιο εκλογικό σύστημα της χώρας και να εμποδίσουν την κυβέρνηση να σκαρώνει ένα ακόμα καλπονοθευτικό έκτρωμα''.

    [06] Επιστολή Πάγκαλου για ''πόθεν έσχες''

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''αυστηρή προειδοποίηση είναι η απάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη -μέσω δήλωσης του υπευθύνου Τύπου του , Τηλέμαχου Χυτήρη-σε άκρως ειρωνική ανοικτή επιστολή του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καυτηριάζει με πολύ δηκτικό τρόπο - ειρωνικό, όπως επισημαίνει κυβερνητική πηγή - στην επιστολή του με ημερομηνία 25 Ιουλίου, την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καταθέσουν οι βουλευτές στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκο Λεβογιάννη όλα τα στοιχεία των χρηματιστηριακών συναλλαγών τους. Ο κ. Πάγκαλος δημοσιοποιεί την επιστολή του αυτή προς τον πρωθυπουργό, μέσω του περιοδικού ''Κράμα'' , το οποίο κυκλοφορεί σήμερα. Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ακόμα και το θέμα να ληφθούν -μελλοντικά - μέτρα κατά του πρώην υπουργού''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι ''όλοι κι όλα κρίνονται στην πολιτική κι ό,τι λέμε και ό,τι γράφουμε και μάλιστα περισσότερο αυστηρά απ΄ ό,τι νομίζουν κάποιοι'' υπογράμμισε με νόημα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης σχολιάζοντας για πρώτη φορά θέσεις και απόψεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ''με τις εσωκομματικές εξελίξεις συνδέει ο Θ. Πάγκαλος το θέμα των κωδικών καταγγέλλοντας το σχέδιο μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''ο Σημίτης ετοιμάζεται να διαγράψει τον Πάγκαλο. ''Άναψε κόκκινο'' στη Σίφνο μετά την επιστολή - πρόκληση του πρώην υπουργού''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σε σχόλιό του αναφέρει ότι ''μόλις δέκα είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπέβαλαν δήλωση ''πόθεν έσχες'', όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός πριν από δύο εβδομάδες. Και στο Μαξίμου τους έχουν ζώσει μαύρα φίδια, αφού ούτε οι υπουργοί και οι υφυπουργοί δεν έσπευσαν ακόμη να υποβάλουν δήλωση. Και είναι πάνω από 40 αυτοί που κάνουν έως τώρα τους ...Κινέζους''.

    [07] Κυπριακό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών στη βάση του Σχεδίου Αναν που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, εκφράζει ο πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος σε επιστολή του προς τον γγ του ΟΗΕ''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''αλλαγή στη στάση του Ραούφ Ντενκτάς στο Κυπριακό αξιώνουν στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Λευκωσία Μάικλ Κλόσον, ο οποίος ωστόσο κρίνει ότι ένας νέος διαπραγματευτής για την τουρκοκυπριακή κοινότητα θα μπορούσε να φέρει μια νέα προσέγγιση''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''η κυπριακή κυβέρνηση έχει θέσει ενώπιον της ΕΕ τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για τελωνειακή σύνδεσή της με το ψευδοκράτος και ζητά να εξετασθεί κατά πόσο θα επηρεάσουν τη συμφωνία τελωνειακής σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ''.

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι ''ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επανήλθε στην απόρριψη εκ μέρους του, του σχεδίου Αναν για την επίλυση του Κυπριακού. Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι το σχέδιο Αναν δεν προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου κράτους αλλά συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βάση τις συμφωνίες του 1960 και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το απορρίπτει''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι ''στην υπογραφή ''τελωνειακής σύνδεσης '' της Τουρκίας με το ψευδοκράτος αντέδρασε ψύχραιμα η ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Χρήστος Παναγόπουλος χαρακτήρισε ''ελάχιστης σημασίας'' το γεγονός, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως αυτό το γνωρίζει τόσο ο ηγέτης των κατεχομένων Ραούφ Ντενκτάς όσο και το καθεστώς του''.

    [08] Μέτρα κατά της ακρίβειας

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''επίθεση κατά της ακρίβειας εξαπολύει η κυβέρνηση, καθώς ο πληθωρισμός παρά την ελαφριά κάμψη του Ιουλίου, παραμένει το μεγάλο πρόβλημα των νοικοκυριών και της οικονομίας. Χθες σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκη αποφασίστηκε το πρώτο ουσιαστικό πακέτο δράσεων ελέγχου και διαφάνειας των τιμών το οποίο περιλαμβάνει οκτώ μέτρα άμεσης εφαρμογής. Μεταξύ αυτών είναι η υποχρεωτική αναγραφή ενδεικτικών λιανικών τιμών σε 10-15 είδη ευρείας κατανάλωσης και η υποχρεωτική ανάρτηση τιμοκαταλόγων σε όλα τα καταστήματα, τα πάρκινγκ ακόμη και τα ιατρεία ώστε να ελέγχονται από τον ίδιο τον καταναλωτή οι τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών''.

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/08/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Στόχος οι μεγάλες επενδύσεις. Με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Χωρίς φόρο το 35% των κερδών για επενδύσεις. Ολόκληρος ο αναπτυξιακός νόμος".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Αναπτυξιακός με δόσεις! Τα φορολογικά κίνητρα παραμένουν ακόμη στο συρτάρι!".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Αναπτυξιακός με μερική αποσύνδεση απασχόλησης".

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [10] Αναπτυξιακός Νόμος

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "τρεις είναι οι βασικοί άξονες του νέου αναπτυξιακού νόμου. Παρέχεται η δυνατότητα διατήρησης αφορολόγητου αποθεματικού για όλες τις επιχειρήσεις. Ευνοούνται μεταποίηση και τουρισμός. Απλουστεύονται οι διαδικασίες καταβολής της ενίσχυσης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 7 August 2003 - 21:41:56 UTC