Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-05-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/05/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] ΝΔ
  • [05] Βορειοηπειρώτες
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Μετατάξεις
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] Οικονομία
  • [10] ΕΕ-Συνεργασία-Αστυνομία
  • [11] Συνέντευξη Παπαντωνίου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/05/2003

    Η πορεία της οικονομίας και η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το Γ΄ΚΠΣ, το Κυπριακό, η δίκη για τη 17Ν και η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στους Αγίους Αναργύρους είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2 ρυθμίσεις εξπρές για τα αυθαίρετα. Αλλάζει ο χωροταξικός χάρτης με νέο νομοσχέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μετατάξεις 50.000 δημ. υπαλλήλων. Αρχίζουν οι κρίσεις για τη μετακίνησή τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εκλογικό τρικ στις πλάτες των Βορειοηπειρωτών Τι κρύβει η πρόθεση της κυβέρνησης για διπλή υπηκοότητα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:18.000 προσλήψεις σε υπουργεία Γεωργίας και Πολιτισμού, ΟΤΕ και ΕΛΤΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Ποντίκια στο Μαξίμου έκλεβαν υπερωρίες. 2-3 αστυνομικοί έτρωγαν τις υπερωρίες των άλλων 70 συναδέλφων τους!!!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Κοινοτικό χρήμα σε 50.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Επισπεύδεται η απελευθέρωση των κονδυλίων.

    ΕΘΝΟΣ: Ο νόμος για πριμ και μετατάξεις. Δημόσιο: Ολόκληρο το νομοσχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Παράρτημα του FBI όλες οι αστυνομίες της ΕΕ. Από σήμερα, στην Κρήτη, συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι Αρχηγοί της Αστυνομίας για το νέο, Αμερικανικού τύπου, ''ευαγγέλιό ''τους!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανατρέπει όλα τα σενάρια. Με κινήσεις που θυμίζουν Α. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Ακίνητα:13 αλλαγές στις άδειες δόμησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αίμα και φόβοι. Νέα επίθεση καμικάζι-Ο Μπους επιμένει στην τυφλή αντι-βία.

    ΕΣΤΙΑ:Η διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ. Εντονες πιέσεις για πρόωρη διαδοχή.

    Espresso: Οι δύσκολες ώρες της βασίλισσας των καλλυντικών. Η άνοδος και η πτώση των ''ΥΒΟΝΝΗ STORES''.

    ΤΑ ΝΕΑ:13 ''μυστικά'' από 7 βαθμολογητές. Αρχίζουν αύριο οι Πανελλήνιες.

    Traffic News: Είπαν ''όχι'' για τις φωτό του γάμου τους. Ντέμης-Δέσποινα θέλουν σοβαρότητα και αξιοπρέπεια στη γαμήλια τελετή.

    Η ΧΩΡΑ:Σκάνε ομαδικά κανόνια στην αγορά. Κλείνουν επιχειρήσεις, χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Δήλωση του Νίκου Γκεσούλη στον ''Α'': Βατά θέματα. ''Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων δεν θα είναι ''γρίφοι'' ή ''παγίδες''. Θα είναι βατά'', δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας στον ''Α''.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο νέος κώδικας για τους ΟΤΑ. Αποκλειστικά στη ''Θ'' το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών.

    [03] Κυβέρνηση

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''κρίσιμη θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, κυρίως ως προς τον βαθμό που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους ο πρωθυπουργός και τα κορυφαία στελέχη, ενώ σήμερα ο κ. Σημίτης στρέφει την προσοχή του στα ανοιχτά θέματα του κυβερνητικού έργου κυρίως σε θέματα που αφορούν την οικονομία''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι στη σημερινή σύσκεψη για το Γ΄ΚΠΣ ''σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, κυρίως επειδή οι πόροι αυτοί δεν γίνονται ορατοί από τους πολίτες. Γι αυτό αναμένεται να ζητήσει σε αυστηρό τόνο επίσπευση των διαδικασιών και διάχυση των κονδυλίων στην κοινωνία. Αλλωστε, το τελευταίο διάστημα έχει ειδοποιήσει δύο φορές τους υπουργούς να τελειώσουν με τις εκκρεμότητες που έχουν ως τις 30 Ιουνίου''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''η κατάστασις στο ΠΑΣΟΚ τείνει να εξελιχθή σε ''πόκερ''. Κορυφαία στελέχη του κόμματος πιέζουν τον πρωθυπουργό να ανοίξη τώρα τα χαρτιά του. Ομως ο κ. Σημίτης κρατά όλα τα χαρτιά κλειστά. Και δηλώνει ότι τίποτε δεν θα αποφασισθή πριν από την λήξη της ελληνικής Προεδρίας τον Ιούνιο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι''πολλά είναι τα προβλήματα που χρήσουν επίλυσης σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ και όλοι πλέον αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις του πρωθυπουργού''.

    [04] ΝΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''η πολιτική των ανοιγμάτων στους άλλους πολιτικούς χώρους και πτώσης των διαχωριστικών τειχών με στόχο την όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, είναι η κεντρική πολιτική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις ερχόμενες εκλογές''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι ''υπέρ της επιστροφής Α. Σαμαρά, Δ. Αβραμόπουλου, Α. Ανδριανόπουλου , Στ. Μάνου και Ν. Κάκκαλου τάσσονται τα 2/3 των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρώντας ότι θα έδιναν ξεχωριστή δυναμική εν όψει εκλογών''.

    [05] Βορειοηπειρώτες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''διπλή υπηκοότητα σε χιλιάδες ομογενείς από τη Βόρειο Ηπειρο προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, προωθεί η κυβέρνηση. Με βιασύνη και χωρίς διακρατική συμφωνία με όρους με την Αλβανία, η πρόθεση αυτή είναι ύποπτη και κομματικά ιδιοτελής''.

    [06] Κυπριακό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο χαρακτήρισε η Λευκωσία το νέο φραστικό άλμα της Αγκυρας σύμφωνα με το οποίο θα επιτρέπει εντός ολίγων ημερών το ''άνοιγμα '' των συνόρων της στους Ελληνοκύπριους''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι ''στη δημιουργία του τετελεσμένου δύο ξεχωριστών κρατών και στην επαναφορά του Κυπριακού στο επίπεδο του διμερούς προβλήματος χωρίς κανέναν ρόλο στον ΟΗΕ αποσκοπεί η τελευταία ''πρόταση'' Ερντογάν να επιτρέψει στους Ελληνοκυπρίους να ταξιδεύουν στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή ο ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ μιλάει για στοιχεία του σχεδίου Αννάν που πρέπει να λυθούν κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''το σχέδιο του Κόφι Αννάν αποτελεί τη μόνη βάση για την επίλυση του Κυπριακού, ξεκαθαρίζουν ο Αλβαρο ντε Σότο και ο Τόμας Γουέστον. Οι δύο διπλωμάτες ζητούν από τον πρόεδρο της Κύπρου και τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων να το αποδεχθούν άμεσα''.

    [07] Μετατάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει οτι "φύλλο πορείας προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου και τους δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό θα επιδοθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε περίπου 50.000 υπαλλήλους, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν υποβάλει αίτηση μετάταξης ή γνωρίζουν οτι θα χαρακτηριστούν "πλεονάζοντες", στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των δημοσίων φορέων".

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "ορατός είναι ο κίνδυνος να βυθιστεί στο... Αιγαίο η στρατιωτική διπλωματία της Αθήνας, καθώς οι προσδοκίες από την αναμενόμενη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, με τον Τούρκο ομόλογό του Βεντζίν Γκιονούλ, σχετικά με τον τερματισμό της τουρκικής προκλητικότητας στο Αρχιπέλαγος είναι εξαιρετικά περιορισμένες".

    [09] Οικονομία

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά οτι "η μία μετά την άλλη γνωστές επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά, βάζουν λουκέτο και κηρύσσουν πτώχευση, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται άνεργοι από τη μια στιγμή στην άλλη".

    Η Traffic news γράφει οτι "ανοίγει η αυλαία... για την αγορά λαϊκών ομολόγων από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς από σήμερα αρχίζει ο δεύτερος γύρος έκδοσης λαϊκών ομολόγων με αύξηση του πλαφόν στα 15.000 ευρώ, έναντι 10.000 στην έκδοση του Φεβρουαρίου".

    [10] ΕΕ-Συνεργασία-Αστυνομία

    Η Espresso ισχυρίζεται οτι "το ευρωπαϊκό FBI γεννιέται στην Κρήτη. Μια διακρατική ευρωπαϊκή αστυνομία, που θα έχει τη δομή και τις δραστηριότητες της περίφημης ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ. Οι αρχηγοί των αστυνομιών όλων των ευρωπαϊκών χωρών, μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, ξεκίνησαν ήδη τις πρώτες συναντήσεις τους στην Κρήτη, προκειμένου να καταστρώσουν και να οργανώσουν σε όλες τις λεπτομέρειες τα σχέδιά τους για το αρχηγείο του νέου ευρωπαϊκού οργανισμού".

    [11] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές θα ήταν "κρισιμότατο σφάλμα". Αυτό δηλώνει ο κ. Γ. Παπαντωνίου στα ΝΕΑ και στηρίζει ανοικτά τον κ. Κώστα Σημίτη και τις επιλογές του λέγοντας οτι "είναι ένας από τους καλύτερους Πρωθυπουργούς που είχε ποτέ η χώρα". Ο κ. Γ. Παπαντωνίου πιστεύει οτι ακόμη και τώρα μπορεί να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Αποφεύγει να σχολιάσει τις καταγγελίες για παιχνίδια στο χρηματιστήριο και σχέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με επιχειρηματίες και τονίζει οτι η δήλωση του Πρωθυπουργού γι' αυτό το θέμα τον καλύπτει απόλυτα.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 May 2003 - 16:02:21 UTC