Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-04-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/04/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Αζερμπαϊτζάν
  • [05] Δίκη 17Ν
  • [06] Ιατρική ανακάλυψη
  • [07] ΠΑΣΟΚ-Κυβέρνηση
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Νέα Δημοκρατία
  • [10] Ευρωπαϊκή Ενωση
  • [11] Ιράκ - Ελλάδα - Τουρκία
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/04/2003

    Ο πόλεμος στο Ιράκ, το Κυπριακό, η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 3.095 θέσεις σε Δημόσιο και Δήμους. Ολες οι προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πανελλαδικές: Ολο το πρόγραμμα. Για Λύκεια, ΤΕΕ, Στρατιωτικές Σχολές κ.ά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τεστ σωτηρίας για την καρδιά. Ελληνική υπόθεση η ''αναχαίτιση'' του εμφράγματος.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 19.000 προσλήψεις αμέσως μετά το Πάσχα. Για ποιές ειδικότητες ζητούν υπαλλήλους οι δήμοι.

    Η ΑΥΓΗ: Πόλεμος, η επόμενη ημέρα του πολέμου. Σποραδικές μάχες σε πολλές πόλεις, αψιμαχίες ακόμη και στη Βαγδάτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πάνε για ισόβια οι απατεώνες της ALTEC. Τους παρέπεμψε ο εισαγγελέας βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ακυβέρνητη πολιτεία το Ιράκ. Συνεχίζονται οι σποραδικές συγκρούσεις, η αναρχία και οι λεηλασίες. Αφαντος ο Σαντάμ, άφαντες και ''οι αρχές του τόπου''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μετά το Πάσχα ο δασονόμος. Τα δάση ακολουθούν τις αγροτικές εκτάσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Οδηγός με 14 μυστικά για λιγότερους φόρους. Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να γνωρίζουν μισθωτοί-συνταξιούχοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα βλέπουν κελεμπία και θα ...λερώνονται. Με επιθέσεις αυτοκτονίας απαντούν οι Ιρακινοί στην Αμερικανοβρετανική εισβολή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μυρίζουν εκλογές. Είχαμε το πρώτο άρωμα από τις δηλώσεις Σημίτη στο Βελιγράδι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανελλαδικές: Ενας μήνας εξετάσεις για 210.000 μαθητές. Υπ. Παιδείας: Το πλήρες πρόγραμμα για Β', Γ' Λυκείου και ΤΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εμπλοκή Κούρδων-Τούρκων-ΗΠΑ. Φόβοι στην αναμπουμπούλα για το μέλλον του Β. Ιράκ.

    ΕΣΤΙΑ: Αθλια ενημέρωσις. Η κάλυψις του πολέμου από τα ελληνικά ΜΜΕ.

    Espresso: Αντρας τοπ-μόντελ είχε μετατρέψει το σπίτι του σε οίκο ηδονής. Συνελήφθη επ' αυτοφώρω. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κουρδικό ''σοκ'' στην Τουρκία. Οι αντάρτες στο Κιρκούκ. Η Αγκυρα απειλεί εισβολή στο Β. Ιράκ. Η Ουάσιγκτον σε ρόλο πυροσβέστη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η Τουρκία απειλεί. Υπό τον έλεγχο των Κούρδων και των Αμερικανών το Κιρκούκ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκοτώνονται τώρα για τα λάφυρα. Συμβόλαια-μαμούθ σε εταιρείες των ΗΠΑ. Στην ουρά και η Ευρώπη.

    ΝΙΚΗ: Τελείωσε ο πόλεμος άρχισαν οι μάχες. Ιρακινοί πυρήνες αντίστασης κατά των κατακτητών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στρατιωτική κατοχή στο Ιράκ από τους εισβολείς. Σφαγές αμάχων στο όνομα της ''απελευθέρωσής'' τους.

    Traffic News: Σωματέμποροι ''καναλάρχες'' και με ''φίλους'' υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Ετσι λειτουργούν επί χρόνια ''κανάλια'', χωρίς ''χιόνια'' και με την ανοχή της κυβέρνησης.

    Η ΧΩΡΑ: Πέντε υπουργοί έθαψαν τον Λαλιώτη. Δεν ''τραβάει'' πλέον ο ''στρατηγός'' της Χαρ. Τρικούπη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τριπλάσιο εφάπαξ στο Δημόσιο. από τέλη Απριλίου σε ισχύ το πολυνομοσχέδιο του υπ. Εργασίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη. Τη θυσία διαλέγουν οι Ιρακινοί.

    [03] Κυπριακό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι '' το μοντέλο...Σερβίας-Μαυροβούνιου πρότεινε ως μοντέλο για τη λύση του Κυπριακού, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στον κ. Σημίτη κατά τη συνάντησή τους στο Βελιγράδι ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως ...αναξιόπιστο. Η πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού συνάντηση βεβαίως την κατηγορηματική αντίθεση του κ. Σημίτη ωστόσο η στροφή που παρατηρείται στην τακτική του προβληματίζει πλέον σοβαρά την Αθήνα, που βλέπει την εκτίμησή της οτι η λύση του Κυπριακού παραπέμπεται στις ...καλένδες και επιβεβαιώνεται''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι ''ο δρόμος της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ενωση φαίνεται οτι περνά μέσα από την κατεχόμενη Κύπρο. Οπως αποκαλύπτουν διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες οι ''15'' ετοιμάζουν στο κείμενο της κοινής τους θέσεις εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας την ερχόμενη Τρίτη, ειδική αναφορά στην επίλυση του πολιτικού ζητήματος στη Μεγαλόνησο ζητώντας από την Αγκυρα να αλλάξει τη στάση της απέναντι στο Κυπριακό''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ,''βόμβα μεγατόνων έριξε χθες ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο Μαικλ Κλοσον ανακοινώνοντας οτι τις επόμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποβάλουν προσχέδιο ειρήνευσης για το Κυπριακό βασισμένο στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας . Ο Αμερικανός πρεσβευτής δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια τους Ουάσιγκτον ωστόσο είναι βέβαιο οτι η κίνηση αυτή σχετίζεται άμεσα με την επιμονή που επέδειξε το Στειτ Ντιπάρτμεντ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε στο ψήφισμα που θα εκδοθεί να γίνεται αναφορά στο Σχέδιο Αννάν ως βάση για συμφωνία και όχι ως βάση για διαπραγμάτευση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα στη Ν. Υόρκη τα οποία αντιπαρατάχθηκαν επί της ουσίας ενώ οι διαφωνίες παραπέμπουν εν πολλοίς και στις διαφορετικές προσεγγίσεις που προέκυψαν με τον πόλεμο στο Ιράκ. Από τη μια οι Αγγλοαμερικανοί υποστηρίζουν την υιοθέτηση του σχεδίου Αννάν ως βάση λύσης του Κυπριακού και από την άλλη Ρωσία Κίνα και Γαλλία υποστηρίζουν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει μετά την αποτυχία της Χάγης''.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι ''την ενίσχυση της ''ιμπεριαλιστικής ΕΕ'' από την Κύπρο φοβήθηκε το ΚΚE και οι τρεις ευρωβουλευτές του καταψήφισαν την ένταξή της στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι οι μόνοι Ελληνες ευρωβουλευτές αλλά και οι μόνοι αριστεροί ευρωβουλευτές που καταψήφισαν την ένταξη της Κύπρου . Υπενθυμίζεται οτι το ΑΚΕΛ είναι υπέρ της ένταξης''.

    [04] Αζερμπαϊτζάν

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''σάρκα και οστά παίρνει σταδιακά η ουσιαστική σύσφιξη των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της χώρας μας με το Αζερμπαϊτζάν της χώρας ''κλειδί'' όπως αποκαλούν οι γνωρίζοντες αυτό το γεωγραφικό σταυροδρόμι διακίνησης προϊόντων από τη Ρωσία προς την Αραβική χερσόνησο και τη νότιο Ασία''.

    [05] Δίκη 17Ν

    Η TRAFFIC NEWS εκτιμά ότι ''ήταν ίσως η πιο συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα από τότε που ξεκίνησε η δίκη της 17 Νοέμβρη. Τα συγκινητικά αλλά και σκληρά λόγια της μητέρας του Θάνου Αξαρλιάν Σταυρούλας προς τους κατηγορούμενους καθώς και η συγγνώμη που ζήτησε προσωπικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας για τον άδικο χαμό του 20χρονου προκάλεσαν έντονα και ποικίλα συναισθήματα στη δικαστική αίθουσα.''

    [06] Ιατρική ανακάλυψη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''ανοίγει ο δρόμος για τη σωτηρία γονιδιακή θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ελληνες επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή της Καρδιολογίας κ. Κρεμαστινό, ανακάλυψαν το γονίδιο που προκαλεί την καρδιακή ανεπάρκεια. Το γενετικό τεστ για τη διάγνωση της νόσου θα γίνεται με μία απλή εξέταση αίματος''.

    [07] ΠΑΣΟΚ-Κυβέρνηση

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει οτι ''συναγερμό για εξόρμηση στα... χωράφια σήμανε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ να επανακτήσουν το χαμένο έδαφος στη σχέση τους με τον αγροτικό κόσμο. Υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη επιστρατεύονται (για μία ακόμη φορά) για άνοιγμα στην περιφέρεια ως το τέλος του καλοκαιριού, ενώ θα επανεξεταστεί το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης αποδέχθηκε τις εισηγήσεις του να αρχίσει μια ειδική καμπάνια για την επικοινωνία με τους αγρότες αλλά και τους κατοίκους των ημιαστικών περιοχών καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιο πρόβλημα όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις''.

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι ''στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πέντε υπουργοί συνέπηξαν μέτωπο και κυριολεκτικά ''έθαψαν'' τον Κ. Λαλιώτη. ''Δεν τραβάει'' πλέον ο ''στρατηγός'' της Χαριλάου Τρικούπη. Συγκεκριμένα οι υπουργοί Χρ. Πρωτόπαπας, Βάσω Παπανδρέου, Χρ. Βερελής, Κ. Σκανδαλίδης και Π. Ευθυμίου τον αποδοκίμασαν για τις εμφανίσεις του και το ρόλο του στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις με τον επιδεικτικό ''αντιαμερικανισμό'' του''.

    [08] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει οτι ''προσλήψεις χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης μπορούν να κάνουν οι δήμοι. Ηδη, θα προχωρήσουν αμέσως σε προσλήψεις 8.000 ατόμων μετά το Πάσχα. Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες θα υλοποιηθούν οι προκηρύξεις για 11.000 θέσεις συμβασιούχων σε δήμους, εκ των οποίων οι 5.100 είναι 8μηνης διάρκειας και 5.900 θέσεις διάρκειας 1 έτους''.

    [09] Νέα Δημοκρατία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι ''εξάντληση της κυβερνητικής θητείας βλέπουν ολοένα και περισσότερα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και εκλογές τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2004 και όχι το ερχόμενο φθινόπωρο και συμφωνούν πως, επί της ουσίας, μετά τη λήξη της ευρωπροεδρίας η χώρα θα μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει οτι ''ως προαναγγελία της μεγάλης νίκης της ΝΔ στις εθνικές εκλογές ερμηνεύει η Ρηγίλλης το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών. Παρά την πολιτική συγκυρία, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κατήγαγε περίτρανη νίκη, την οποία πάντως επιχείρησε να αμφισβητήσει το ΠΑΣΟΚ''.

    [10] Ευρωπαϊκή Ενωση

    Η Espresso επισημαίνει οτι ''το τελευταίο χαρτί της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στις 16 Απριλίου. Η ημερομηνία είναι ορόσημο, αφού τότε αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνει -με τρόπο εντυπωσιακό και θορυβώδη- τη διεύρυνσή της. Τη μέρα αυτή ο πολυεθνικός οργανισμός παίρνει νέο σχήμα και μεταβάλλει το χάρτη του''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι ''πρόταση για θεσμοθέτηση της στενότερης συνεργασίας για όσες χώρες της ΕΕ επιθυμούν να προχωρήσουν γρηγορότερα στην κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική συζητήθηκε από το προεδρείο της Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης χθες''.

    [11] Ιράκ - Ελλάδα - Τουρκία

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "ο πόλεμος μπορεί να τελείωσε μετά την αιφνίδια απόσυρση από την εξουσία του ιρακινού καθεστώτος, οι μάχες όμως της επόμενης ημέρας ήδη άρχισαν και είναι εξίσου σφοδρές και αιματηρές για τις δυνάμεις κατοχής".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "οι εισβολείς ιμπεριαλιστές επιβάλλουν την πιο σκληρή στρατιωτική κατοχή, εφαρμόζοντας τον κανόνα 'πυροβολείται ό,τι κινείται'. Μαρτυρίες για εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων, μαζικές συλλήψεις, τρομοκρατία. Επικίνδυνες για ολόκληρη την περιοχή οι εξελίξεις στο λεγόμενο Βόρειο Μέτωπο, με τους Κούρδους να βρίσκονται στο Κιρκούκ και τους Τούρκους να αντιδρούν".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τις εξελίξεις στο Βόρειο Ιράκ, μετά την είσοδο των Κούρδων στο Κιρκούκ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Τουρκία. Αν και οι Αμερικανοί διαβεβαίωσαν ότι θα θέσουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν ότι μπαίνουμε σε μια φάση παρατεταμένης ρευστότητας με απρόβλεπτες εξελίξεις για την ευρύτερη περιοχή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "το θρίλερ της τουρκικής εμπλοκής στον πόλεμο του Ιράκ επανήλθε έντονο χθες, όταν δυνάμεις Κούρδων ανταρτών 'Πεσμέργκα' εισήλθαν στην ξακουστή για τα πετρελαιοφόρα κοιτάσματά της Κιρκούκ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ αντέδρασε σχεδόν αυτομάτως στις εξελίξεις που τείνουν να εδραιώσουν την κουρδική αυτονομία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "πιθανή είναι η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Ιράκ προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας, εφόσον γίνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο Κώστας Σημίτης θεωρεί πάντως ότι επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών το ταχύτερο δυνατόν, διαφορετικά δεν θα μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "την ανάγκη να αποσαφηνιστεί και να υπογραμμιστεί με έμφαση ο ρόλος του ΟΗΕ στη μετά Σαντάμ εποχή στο Ιράκ υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε ο ρόλος της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις εξελίξεις στο Ιράκ".

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "το τελευταίο 20ήμερο η ελληνική τηλεόρασις απεκάλυψε την παρακμή της. Χειρίσθηκε την σοβαρώτατη υπόθεση του πολέμου στο Ιράκ σαν να ήταν reality show. Ολα τα κανάλια έστειλαν ανταποκριτές στη Βαγδάτη και έστησαν ένα χορό αποπληροφορήσεως της ελληνικής κοινής γνώμης. Αντί σφαιρικής ενημερώσεως, τα δελτία ειδήσεων μετέδιδαν συνεχώς τι γίνεται στο ξενοδοχείο 'Παλαιστίνη' και έδειχναν εικόνες ελεγχόμενες από ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς".

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Ροή κεφαλαίων προς ΕΕ. Εγκαταλείπουν τη Wall Street, αναζητώντας καλύτερη τύχη στα ευρωπαϊκά προϊόντα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Σε υποχρεωτική προσγείωση τώρα οι αγορές. Προσαρμογή στα πραγματικά δεδομένα".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Κραυγή αγωνίας από το εμπόριο .Μεγάλα πλήγματα από την οικονομική κρίση και αβεβαιότητα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Χριστοδουλάκης: Πώς θα επουλωθούν οι πολεμικές πληγές της οικονομίας. ΟΟΣΑ:Υποχωρεί ο κίνδυνος ύφεσης".

    Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ την ώρα αποστολής του δελτίου.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 11 April 2003 - 15:20:06 UTC