Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-03-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/03/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΗΠΑ- Ιράκ
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Βρετανία- Ελλάδα- Σύλληψη
  • [06] ΝΔ
  • [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [08] Φορολογία- Αλλαγές
  • [09] Παιδεία
  • [10] ''17Ν'' - Δίκη
  • [11] Κυπριακό
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/03/2003

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το θέμα του Ιράκ,η δίκη της 17Ν και οι αλλαγές στη φορολογία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):1.414 θέσεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΕΡΤ. Αναλυτικά οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Χάνουμε τρισεκατομμύρια. Ανίκανοι να απορροφήσουν τεράστιες κοινοτικές επιδοτήσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Καταργείται το τεκμήριο για το 2ο ΙΧ. Διευκρινίσεις από το υπουργείο πριν την υποβολή των δηλώσεων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Δωρεάν παιδεία τέλος! Εξαίρεση μόνο σε απόρους.

    Η ΑΥΓΗ:Σύλληψη- παρέμβαση στη δίκη της 17Ν. Αυθαίρετη και μυστική προφυλάκιση του Ελληνα φοιτητή Χ. Δουσεμερτζη στη Βρετανία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Πήγαν να λαδώσουν εκδότη τα λαμόγια της ALTEC. Με 350.000.000!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ:38,1% αύξηση εισοδημάτων. 52,5% αύξηση φορολογίας! Η μεσαία τάξη πληρώνει πάντα όλο και περισσότερους φόρους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Φόρος κληρονομιάς. Οι 12 αλλαγές και ποιοι ωφελούνται.

    ΕΘΝΟΣ:Δέσμη ανάσα για τα ακίνητα. Τι αλλάζει με την εγκύκλιο Χριστοδουλάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Αβε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν! Παρά το γεγονός ότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ λέγουν ότι οι Ιρακινοί προχώρησαν σε πραγματικό αφοπλισμό, οι Αγγλοαμερικανικές λεγεώνες θα χτυπήσουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Απελπισμένοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι μισοί διαπιστώνουν οτι δεν θα επανεκλεγούν στις προσεχείς εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Ως εδώ! Δημ. Κουφοντίνας: ''Είστε διορισμένο δικαστήριο''. Δικηγόρος Γ. Μαύρος: ''Εσάς ποιος σας διόρισε να φονεύετε, κύριε;''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:''Ρουκέτες'' και διχόνοια. Ημέρα 4η Διπλό ''όχι'' για κάμερες και σύνθεση.

    ΕΣΤΙΑ:Το σύνδρομο της Μ. Θάτσερ. Εχει κατακυριεύσει τον κ. Σημίτη.

    Espresso: Τον εξαφάνισαν! Κινηματογραφική απαγωγή στο σταθμό του τρένου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Στα ίχνη του Λάντεν ΗΠΑ και Πακιστάν. Συνέντευξη Μπους για τρομοκρατία-Ιράκ υπό την πίεση και των αμφισβητήσεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Καθαίρεσαν'' τον Κουφοντίνα. Οριστικά χωρίς τηλεοπτική κάλυψη η δίκη της 17Ν.

    ΤΑ ΝΕΑ:Εβαλε στόχο και τον πρόεδρο! Πρόκληση από Κουφοντίνα.

    ΝΙΚΗ:Επικρίνουν τον πρόεδρο για το διάλογο με Κουφοντίνα. Εισαγγελέας Λάμπρου, Λυκουρέζος, Καμμένος...

    POST:Ξένες πρεσβείες ''κλέβουν'' τη δίκη με δορυφόρο. ''Μάτια'' του ECHELON οι αντένες του Κορυδαλλού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Λένε όχι στον πόλεμο. Αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων και ανώτατοι αξιωματικοί (ε.α.).

    Traffic News:Τα κρυφά ραντεβού του Θέμου με κορυφαίο πολιτικό λένε ότι ''καίνε'' και έχουν εκρηκτικό ενδιαφέρον.

    Η ΧΩΡΑ:Διορισμένοι δολοφόνοι. Ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Μαύρος διακόπτοντας τον Κουφοντίνα έδωσε με δυο λέξεις το πραγματικό νόημα της δίκης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Οπου φτώχεια και κρατικός τζόγος. Αυξημένος κατά 10% ο τζίρος του ΟΠΑΠ σε σχέση με πέρσι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Γερά ονόματα υπό επιτήρηση. Θαρραλέα απόφαση από τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΧΑ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Η ''διόρθωση'' στα επιτόκια ήρθε από την Ευρώπη. Μείωση κατά 0,25 της μονάδος.

    [03] ΗΠΑ- Ιράκ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''παρά το γεγονός ότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ λέγουν ότι οι Ιρακινοί προχώρησαν σε πραγματικό αφοπλισμό, οι Αγγλοαμερικανικές λεγεώνες θα χτυπήσουν. Δεν ορρωδεί προ ουδενός, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο σύγχρονος Καίσαρ!..Ούτε καν προ ενός πιθανολογούμενου βέτο στον ΟΗΕ πράγμα που καθιστά ακόμη βαθύτερο το ρήγμα στην παγκόσμια κοινότητα''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''η προσεχής εβδομάς εκτιμάται ότι θα σημάνη την έναρξη των αμερικανικών επιχειρήσεων. Η προπαρασκευή αυτή θα μπορούσε να θεωρηθή ως η τελική πίεσης της Ουάσιγκτον στον Σαντάμ Χουσεΐν είτε να παραιτηθη είτε να συνεργασθή πλήρως και αμέσως. Αυτό βεβαίως αποτελεί την ευχή της συντριπτικής πλιονότητος Κρατών, Κυβερνήσεων και λαών που επιθυμούν την αποτροπή του πολέμου. Είναι όμως και κοινός ο εφιάλτης: Εχουμε να κάνουμε με έκφραση της αλαζονείας της ισχύος''.

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι ''με δεδομένο ότι όλον αυτό τον καιρό αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν στόχους στο Ιράκ, αντιλαμβάνεται κανείς το λουτρό αίματος που πρόκειται να συμβεί με μια γενικευμένη επίθεση. Κάνουν λόγο για μαζικούς βομβαρδισμούς και γενικότερα για μια ολική καταστροφή της Βαγδάτης η οποία δεν θα έχει και καμία σχέση με την προηγούμενη επίθεση το 1990''.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''το Ευρωκοινοβούλιο έδωσε το ''πράσινο φως'' για επίσπευση των ευρωεκλογών του 2004 κατά ένα μήνα. Καλύπτεται έτσι απόλυτα ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού για αντίστοιχη μετάθεση των εθνικών εκλογών, προκειμένου να στηθούν διπλές κάλπες στις 9 Μαΐου''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''ανήσυχοι οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπουν να επανεκλέγονται αν πάει το Κίνημα στις εκλογές με αρχηγό τον Σημίτη. Τουλάχιστον οι μισοί από τους σημερινούς βουλευτές φοβούνται οτι θα μείνουν εκτός Κοινοβουλίου αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που φέρουν τη ΝΔ να παγιώνει τη διαφορά με 7-8 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ. Το πάλαι ποτέ κραταιό εκσυγχρονιστικό μπλοκ της ΚΟ που στήριζε Σημίτη, προσβλέπει τώρα στον Γ. Παπανδρέου με τον οποίο πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει συντριπτική ήττα στις εκλογές''.

    [05] Βρετανία- Ελλάδα- Σύλληψη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι ''διαστάσεις που αγγίζουν τις ήδη βεβαρημένες σχέσεις Αθήνας-Λονδίνου, προσέλαβε η εν κρυπτώ από την ελληνική κυβέρνηση - σύλληψη από τις βρετανικές αρχές 25χρονου φοιτητή με την κατηγορία της ''κατοχής αντικειμένων , τα οποία επρόκειτο ή μπορούσαν αν χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές ενέργειες''. Σύμφωνα με την Ελληνική Υπηρεσία του BBC ο Δουσεμετζής θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 11η Μαρτίου οπότε θα παρουσιασθεί στο ειρηνοδικείο του Μπέντλιγκτον. Ο συλληφθείς είχε υποστηρίξει την 17 Νοέμβρη σε κείμενο που δημοσιεύεται στο Internet''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ,''ακόμη κι έτσι, το αδίκημα αυτό αφορά την έκφραση γνώμης και μάλιστα για γεγονότα που αφορούν δραστηριότητα σε άλλη χώρα και όχι στην Αγγλία. Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα. Τα ερωτήματα πληθαίνουν, καθώς η σύλληψη γίνεται επτά μήνες μετά τη ''στοιχειοθέτηση'' του αδικήματος στο Ιντερνέτ και μάλιστα μεσούσης της δίκης για τη 17Ν. Η μεθόδευση μοιάζει σαν οι αγγλικές αρχές να στήνουν δική τους ''δίκη'' για τη 17Ν να αμφισβητούν (στη γραμμή του Αμερικανού πρεσβευτή Μίλερ) ότι έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη της οργάνωσης και να πιέζουν την ελληνική δικαιοσύνη''.

    [06] ΝΔ

    Η POST υποστηρίζει ότι ''με ''νομότυπη νοθεία'' μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή εξελέγη προ ημερών η δήμαρχος Αθηναίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώτη θέση των μη κοινοβουλευτικών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Post, η κ. Μπακογιάννη μέχρι την ώρα που είχαν ανοίξει οι δύο από τις τρεις κάλπες υπολειπόταν των κκ Λευτέρη Ζαγορίτη και Γιάννη Τουσιάκη, δημιουργώντας κλίμα πανικού στο εσωτερικό του κόμματος καθώς ουδείς ήξερε πως θα αντιδράσει η δήμαρχος Αθηναίων αν έχανε την πρώτη θέση και σ΄αυτή την εκλογική διαδικασία''.

    [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι ''σκληραίνουν τη στάση τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο καθώς πέρα από τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον προβαίνουν και σε συχνές παρενοχλήσεις πολιτικών και μεταφορικών αεροσκαφών. Η αλλαγή της τουρκικής τακτικής στο Αιγαίο επιβεβαιώθηκε εξάλλου για μια ακόμη φορά χθες όταν δύο τουρκικά αεροσκάφη πέρασαν σε απόσταση μόλις 150 μέτρων πάνω από ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση προς Αλεξανδρούπολη''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι ''οι χειρονομίες καλής θέλησης και οι υποχωρήσεις της Ελλάδας χωρίς ουσιαστική δέσμευση από την απέναντι πλευρά καθώς και οι σπονδές στην ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας είχαν άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Το έτος 2002 που η ελληνική κυβέρνηση επαίρεται για την προσέγγιση των δύο άσπονδων φίλων σημειώνονται οι περισσότερες και οι σφοδρότερες παρά ποτέ δια των όπλων αμφισβητήσεις ων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου Πελάγους. Με απλά λόγια, ο εθνικός εναέριος χώρος γίνεται κυριολεκτικά ''σουρωτήρι'' από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη''.

    [08] Φορολογία- Αλλαγές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''σημαντικές αλλαγές επιφέρει το νέο φορολογικό σύστημα που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2003 για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους. Τα εισοδήματα των οικογενειών ενισχύονται το 2003 με την αύξηση του αφορολογήτου ορίου ενώ περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι ''αγοραστές και κληρονόμοι ακινήτων παίρνουν βαθιά ανάσα με τις νέες ρυθμίσεις για τη μεταβίβαση ακινήτων. Αυξάνεται το αφορολόγητο όριο για απόκτηση πρώτης κατοικίας από κληρονομιά. Αυξήθηκε σε 10.000 ευρώ από 8.400 ευρώ το αφορολόγητο όριο εισοδήματος για μισθωτούς - συνταξιούχους και στα 8.400 ευρώ από 7.400 ευρώ για όλους τους άλλους φορολογούμενους. Το αφορολόγητο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για καθένα από τα 2 πρώτα παιδιά του φορολογούμενου κατά 8.000 ευρώ για το τρίτο. Αυξήθηκε σε 6.000 ευρώ για τους μισθωτούς και 3.000 ευρώ για τους λοιπούς το όριο εισοδήματος για υποβολή φορολογικής δήλωσης. Παρέχεται έκπτωση από τον φόρο ποσοστού 15% για ιατρικά έξοδα, που όμως δεν μπορεί να υπερβεί τα 6.000 ευρώ''.

    [09] Παιδεία

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''πέντε χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές θα διορισθούν σε σχολεία τον Μάιο και άλλοι 5.000 κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2004-2005 -το υπουργείο Παιδείας αποσκοπεί στην κάλυψη των κενών, φιλοδοξώντας η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και τα κρατικά εκπαιδευτήρια να λειτουργήσουν ευρύθμως''.

    [10] ''17Ν'' - Δίκη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι ''απομονώνουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα οι συγκατηγορούμενοί του για συμμετοχή στη '17Ν'. Ο Κουφοντίνας, ο οποίος προσπάθησε τις προηγούμενες ημέρες να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο μεταξύ των κατηγορουμένων, υποχρεώθηκε χθες να δηλώσει ότι εκφράζει μόνο τον εαυτό του και τον Σάββα Ξηρό. Εστω και ως 'μοναχικός ηγέτης' πάντως, δεν δίστασε να συνεχίσει και χθες τις προκλήσεις του, φθάνοντας στο σημείο να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της έδρας. Ο κ. Μαργαρίτης το αντιμετώπισε κι αυτό με χιούμορ...''

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''να 'εκβιάσουν' τους δημοσιογράφους, ώστε να μετατραπούν σε 'μοχλό πίεσης' για να ανατραπεί η απόφαση του δικαστηρίου για απαγόρευση μετάδοσης της δίκης από την τηλεόραση επιχείρησαν συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη '17Ν'!''.

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''οργή και αγανάκτηση έχουν προκαλέσει τόσο στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και στον εισαγγελέα της έδρας κ. Χρήστο Λάμπρου όσο και στην κοινή γνώμη οι προκλητικές παρεμβάσεις των κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στη 17Ν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια προβολής των θέσεών τους βάσει οργανωμένου σχεδίου, σύμφωνα με κύκλους της πολιτικής αγωγής, ενώ δεν αποκλείεται, όπως υποστηρίζεται από πολλούς, ότι αυτό το σχέδιο έχει εκπονηθεί έξω από τις Φυλακές! Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ο άνθρωπος που έχει θέσει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο, το οποίο αναμένεται να εντατικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες''.

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ ''τις πρώτες επικρίσεις δέχθηκε χθες ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχάλης Μαργαρίτης εξαιτίας του ήπιου διαλόγου που, σεβόμενος το δικαίωμα των κατηγορουμένων να αναπτύσσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, είχε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, όταν ο τελευταίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του ίδιου του δικαστηρίου, το οποίο χαρακτήρισε, στην ουσία, 'διορισμένο'''.

    H ESPRESSO τονίζει ότι ''μία αποκάλυψη που θα σκάσει σαν βόμβα, αυτήν τη φορά όμως όχι σε στόχο '17 Νοέμβρη', αλλά στα θεμέλια της ίδιας της τρομοκρατικής οργάνωσης, αναμένεται να γίνει στην πολύκροτη δίκη. Οπως διαρρέει από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, πρωταγωγιστής αυτής της συγκλονιστικής εξέλιξης θα είναι ένας εκ των δύο μυστικών μαρτύρων που θα καταθέσουν με κουκούλα στο κεφάλι και με κωδικό, από το ειδικό πατάρι που έχει στηθεί πάνω από την αίθουσα όπου διεξάγεται δίκη, στις Γυναικείες Φυλακές του Κορυδαλλού. Αυτός ο μάρτυρας-κλειδί ήταν τρομοκράτης της '17 Νοέμβρη'! Και για να ακριβολογούμε 'πρώην μέλος', το οποίο αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του και να προκαλέσει πάταγο''.

    [11] Κυπριακό

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''συρρικνώνονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες για αίσια έκβαση της συνάντησης της Χάγης, όπου ο γγ έχει προσκαλέσει τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό να υπογράψουν την παραπομπή του σχεδίου Αννάν σε δημοψήφισμα στις 30 Μαρτίου. Χθες, πραγματοποιήθηκαν ταυτοχρόνως σε Αθήνα και Αγκυρα συσκέψεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τις ηγεσίες των ''μητέρων πατρίδων'' από τις οποίες, ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο νέο, ενθαρρυντικό στοιχείο''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι ''με αυστηρό και επικριτικό ύφος ο πρωθυπουργός, απέδωσε στον Ντενκτάς τα τεράστια εμπόδια στον όλο χειρισμό του Κυπριακού και ταυτόχρονα προειδοποίησε την Αγκυρα οτι η αδιαλλαξία αυτή υπονομεύει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο κατά την αυριανή συνεδρία επί των απόψεων της ελληνικής κυβέρνησης τόσο επί του εγγράφου Αννάν όσο και επί του θέματος του δημοψηφίσματος. Οι θέσεις των Αθηνών, τόνισε στην ''Ε'' κυβερνητική πηγή, είναι βαρύνουσες, όχι όμως και απόλυτες. Η ελληνοκυπριακή πλευρά υπογραμμίζεται εχει τους δικούς τους προβληματισμούς και τις δικές της ανησυχίες. Η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη Χάγη αποφασισμένη να δώσει κι αυτή τη φορά σκληρή ''μάχη'' αισιοδοξώντας οτι θα την κερδίσει με τη συμπαράσταση της Ελλάδας, παρ΄όλο που είναι δυνατό η Αθήνα να έχει κάποιες διαφορετικές εκτιμήσεις επί ορισμένων θεμάτων''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι ''αρνητική παραμένει η στάση της Τουρκίας έναντι και του αναθεωρημένου σχεδίου Αννάν και αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση κορυφής για το Κυπριακό, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγκυρα στο προεδρικό μέγαρο, με τη συμμετοχή του προέδρου Σεζέρ, του πρωθυπουργού Γκιούλ, του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Οζκιόκ, του υπουργού Εξωτερικών Γιακίς και του Ραούφ Ντενκτάς, εν όψει της διάσκεψης που έχει καλέσει στη Χάγη, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι ''λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τη συνάντηση της Δευτέρας στη Χάγη, και παραμένει ανοιχτή η διαφωνία μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας όσον αφορά στον χειρισμό του τρίτου σχεδίου Αννάν για την επίλυση του Κυπριακού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που πρόσκεινται στην Κυπριακή Προεδρία, η διαφωνία στις απόψεις των δύο πλευρών διαφάνηκε έντονα χθες κατά τη συνάντηση εργασίας του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο στην Αθήνα''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''η Αθήνα θα επιθυμούσε να πετάξει από πάνω της όπως όπως το βάρος του Κυπριακού με την υιοθέτηση της συμφωνίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αρκεί βέβαια να μην καταβάλει το κόστος μιας τέτοιας απόφασης. Ετσι, λοιπόν, πιέζει 'διακριτικά' τη νέα κυπριακή ηγεσία να κινηθεί προς την κατεύθυνση της συμφωνίας''.

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Υπό επιτήρηση 15 εταιρίες! Με απόφαση του ΔΣ του Χρηματιστηρίου'.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Ομαδικώς σε επιτήρηση 15 μετοχές. Απόφαση - σοκ του Χρηματιστηρίου''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Βαρύς ο πέλεκυς για 15 εισηγμένες. Στην επιτήρηση με απόφαση του ΔΣ του ΧΑ''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Από επιχειρήσεις το 45% των φορολογικών εσόδων''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Δεκαπέντε εισηγμένες σε καθεστώς επιτήρησης. Επίδειξη πυγμής από τη διοίκηση του ΧΑ''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 March 2003 - 17:56:43 UTC