Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-01-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Περιοδεία Παπανδρέου
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες- Προετοιμασία
  • [05] Ελλάδα-Κρίση Ιράκ
  • [06] Ελληνική Προεδρία
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] Οικονομία
  • [09] Κόκκαλης - Δημοσίευμα
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Τρομοκρατία
  • [12] Κυβέρνηση
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/01/2003

    Οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, η δικαστική έρευνα για τυχόν εκβιασμούς σε επιχειρηματίες για λογαριασμό της 17Ν, το Κυπριακό και η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):70.000 θέσεις εργασίας για το 2004. Μέσω του προγράμματος ''Ελλάδα 2004''. Επίσημη πρόσκληση του Σρέντερ προς τη Γιάννα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Τράπεζες: Ατομικό μισθολόγιο και μπόνους. Νέο σύστημα προαγωγών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το σημείωμα μυστήριο για Μιχαλόπουλο.

    Η ΑΥΓΗ: Πανευρωπαϊκό φακέλωμα όσων ζητούν άσυλο! Με το σύστημα EURODAC που τίθεται σε λειτουργία αύριο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η απόρρητη εντολή της ΣΤΑΖΙ στον ROCCO. ''Μάθε από την ΚΥΠ τι γνωρίζουν για ΕΛΑ και 17Ν''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκπτώσεις αλλά και ανατιμήσεις. Αυξήσεις άνω του 10% στα ασφάλιστρα. Φορείς του εμπορικού κόσμου προειδοποιούν...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο πακέτο εκατομμυρίων για γυναίκες 18-55 ετών. Ολες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά.

    ΕΘΝΟΣ: 4.863 νέες προσλήψεις σχεδιάζουν 7 περιφέρειες. Αποκλειστικό: Οι θέσεις και οι ειδικότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ηρθε η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης. Ευτυχώς υπάρχουν Δικασταί εις τας Αθήνας. Χθες διετάχθη Προκαταρκτική Εξέταση για την λάσπη κατά του Εκδότου μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρέμουν τον ξεσηκωμό των εργαζομένων στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Αγγελιαφόρους στα συνδικάτα στέλνει ο πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Οι προκηρύξεις για 3.087 θέσεις στο δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ντοκουμέντο για την ''προστασία''. Το σημείωμα του Δ. Αγγελόπουλου που έχουν οι Αρχές.

    ΕΣΤΙΑ: Βουλή ή χαρτορίχτρες; Η Κυβέρνησις προκρίνει τις δεύτερες.

    Espresso: Αυτοί είναι οι επώνυμοι που θα μπουν στη ''ΦΑΡΜΑ''. Ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η μαρτυρία Αγγελόπουλου. Το χειρόγραφο του δολοφονηθέντος από τη 17Ν που εμπλέκει τον Μιχαλόπουλο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πρεμιέρα εκπτώσεων. Μέτρα για να μην παραπλανηθούν οι καταναλωτές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στην πυρά για 40 παραβάσεις. Το νέο σύστημα της Εφορίας.

    ΝΙΚΗ: Σε κλοιό οι εκβιαστές των επιχειρηματιών .Ερευνα διέταξε ο εισαγγελέας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σχέδιο ενσωμάτωσης λαϊκών αντιδράσεων και επίθεσης κατά του ΚΚΕ.

    Traffic News: Η Βέφα τηγανίζει τον Ανδρέα. Αποκλειστική συνέντευξη στην traffic. ''Δεν έκανε για τον ''Πρωινό Καφέ''. Ηταν μονότονος, απότομος και ...δεν άλλαζε πουκάμισο!

    Η ΧΩΡΑ: Αναψε πόλεμος στην οικογένεια Αγγελόπουλου. Το σίριαλ ''Μιχαλόπουλου'' βγάζει στον αέρα ιστορίες έξω από τη 17Ν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Επιδημία'' αγωγών κατά δήμων. Πολίτες ζητούν αποζημιώσεις για κακοτεχνίες στους δρόμους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Είπε το ''ναί'' ο Ντενκτάς δέχεται το σχέδιο Αννάν. Ως βάση διαπραγμάτευσης του Κυπριακού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Παγωνιά'' και άπνοια στην αγορά.

    [03] Περιοδεία Παπανδρέου

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''τριήμερη περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια ξεκίνησε από χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητά του ως προεδρεύοντα του υπουργικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στόχος αυτής της περιοδείας είναι η εξέταση των μορφών συνεργασίας με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων των χωρών αυτών με την ΕΕ ώστε να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωσή τους στους κόλπους της Ενωσης''.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες- Προετοιμασία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''ευλαβική τήρηση του Ολυμπιακού προϋπολογισμού ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τους υπουργούς καθώς ο χρόνος μιας πιέζει ουσιαστικά και δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο στην Ολυμπιακή προετοιμασία''.

    [05] Ελλάδα-Κρίση Ιράκ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''με ''καυτή πατάτα'' μοιάζει για την κυβέρνηση το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ, γεγονός που προσανατολίζει το Μέγαρο Μαξίμου στη ''μη άμεση εμπλοκή'' της ελληνικής προεδρίας στη διαχείριση του θέματος''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο άρθρο του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ''...η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει το στρουθοκαμηλισμό και να τοποθετηθεί ευθαρσώς. Το ''θα πράξουμε ο,τι αποφασίσει ο ΟΗΕ'' , κάθε άλλο παρά αποτελεί υπεύθυνη στάση. Τη στιγμή που εκπροσωπείς την ΕΕ οφείλεις να τηρήσεις σθεναρή στάση, υπεύθυνη και να λαμβάνεις υπόψη και τα αισθήματα των Ευρωπαίων πολιτών. Να πάρεις πρωτοβουλίες, με ξεκαθαρισμένους στόχους. Και , προ παντός, να πείσεις ότι έχεις σωστή θέση...''.

    [06] Ελληνική Προεδρία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ο πρωθυπουργός φοβάται ότι οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις εργαζομένων και συνδικάτων κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας μπορεί να ξεπεράσουν τα εσκαμμένα και να εκθέσουν διεθνώς τη χώρα μας''.

    [07] Ελληνοτουρκικά

    Η Espresso αναφέρει ότι ''μπορεί η ελληνική διπλωματία να είναι προσανατολισμένη στη λύση του κυπριακού προβλήματος και στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ όμως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεχνά και το Αιγαίο. Διατηρούμε το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια . Αυτό το ''μέχρι'' είναι το κλειδί σε ό,τι θα επακολουθήσει. Μπορεί δηλαδή να μην είναι 12 αλλά δέκα ή οκτώ. Κάτι που φαίνεται να κερδίζει έδαφος στους κόλπους της ελληνικής διπλωματίας και όχι μόνον''.

    [08] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''το δημόσιο χρέος μας είναι κατά 5% υψηλότερο, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτησή του γίνεται δυσκολότερη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, παρατηρείται τάση υπέρβασης του ελλείμματος, λόγω αυξημένων πληρωμών για τόκους. Παρατηρείται επίσης αντιστροφή της τάσεως επιμηκύνσεως στη διαχείριση του χρέους με αποτέλεσμα η δημοσιονομική διαχείριση του 2003 να προαναγγέλλεται επώδυνη''.

    [09] Κόκκαλης - Δημοσίευμα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''το έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα αποδεικνύει μαζί με πολλά άλλα ότι η Στάζι ήθελε τον Κόκκαλη κυρίως για να διεισδύσει στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Το έγγραφο συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 1986 και είναι μια αναφορά για τη σημασία του πράκτορα Kaskadeur (''ριψοκίνδυνος''-κωδική ονομασία του Κόκκαλη) από τη διεύθυνση XVIII/8 της Στάζι υπογράφεται από τον επικεφαλής της συνταγματάρχη Βίλλυ Κοχ και απευθύνεται προς τον υπουργό και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κομμουνιστικού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας Μίλκε-γεγονός το οποίο από μόνο του εξηγεί τη σημασία που είχε για την Στάζι ο Κόκκαλης. Συντάκτης της επιστολής είναι ο επικεφαλής''.

    [10] Κυπριακό

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Αλβαρο ντε Σότο δεν άφησε πολλά περιθώρια παρερμηνειών όσον αφορά τον βαθμό διαπραγμάτευσης του σχεδίου λύσης των Ηνωμένων Εθνών. Η επιλογή των ηγετών στην Κύπρο, είπε δεν είναι μεταξύ του σχεδίου Αννάν και ενός πολύ διαφορετικού από αυτό. Η επιλογή, εξήγησε, είναι μεταξύ αυτού του σχεδίου, με κάποιες μικρές αλλαγές και καθόλου λύσης''.

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι ''συνεχίζονται στην κατεχόμενη Κύπρο οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της πολιτικής του Ραούφ Ντενκτάς ενώ κάνει αισθητή την παρουσία της και η εθνικιστική άποψη που αντιτάσσεται στην υπογραφή της συμφωνίας. Σήμερα 14 Ιανουαρίου προγραμματίζεται ογκώδες συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία με αξίωση την παραίτηση του κατοχικού ηγέτη και επίλυση του Κυπριακού. Στόχος των διοργανωτών είναι η συγκέντρωση περισσότερων από 50.000 Τουρκοκυπρίων''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''κινητικότητα φαίνεται να αποκτά το κυπριακό πρόβλημα παράλληλα με τις εξελίξεις και ανακατατάξεις στο προεκλογικό σκηνικό που αλληλοεπηρεάζονται και ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε περαιτέρω μεταβολές στο προεκλογικό τοπίο. Ο Ραούφ Ντενκτάς όπως μετέδωσαν χτες τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσε οτι επαναρχίζουν οι απευθείας συνομιλίες''.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι ''υπέρ του Τ. Παπαδόπουλου αλλάζουν οι συσχετισμοί στις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Χθες ο πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γ. Ομήρου απέσυρε την υποψηφιότητά του και ανακοίνωσε τη στήριξή του στον κοινό υποψήφιο ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ανασυστήνοντας την ''τριμερή συμμαχία '' (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΙΣΟΣ)''.

    [11] Τρομοκρατία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την έναρξη της επιχείρησης για τη σύλληψη των μελών άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων θα προκληθεί σάλος, καθώς κάποια από τα ονόματα είναι γνωστά και έχουν και σημαίνουσα κοινωνική θέση. ''Δεν πρόκειται για συμμορία τύπου Γιωτόπουλου-Ξηρών - Σερίφηδων, αλλά για πρόσωπα με θέσεις στην αθηναϊκή κοινωνία και με τη σύλληψή τους θα υπάρξουν αντιδράσεις'' έλεγε χτες το βράδυ στο ΕΘΝΟΣ ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σημείωμα-ντοκουμέντο του δολοφονηθέντος το 1986 από τη 17Ν βιομήχανου Δημ. Αγγελόπουλου, στο οποίο περιγράφει συνάντησή του με τον εκδότη Γρηγ. Μιχαλόπουλου παρουσιάζει η "Ε". Στις 8-4-1985 κατέγραφε οτι ο Μιχαλόπουλος του παρουσίασε σημείωμα διαγραφής του από τη λίστα εκτελέσεων της 17Ν. Ο Δημ. Αγγελόπουλος δολοφονήθηκε ακριβώς ένα χρόνο μετά στις 8-4-1986. Ο Γρηγ. Μιχαλόπουλος κατά το σημείωμα, επικαλέστηκε μυστηριώδες ραντεβού με αγνώστους για να δικαιολογήσει τα περί προγραφής του Αγγελόπουλου".

    Κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική έρευνα κατέδειξε πως και άλλοι επιχειρηματίες εδέχθησαν ανάλογες "οχλήσεις" στο όνομα της απειλής από τη 17Ν"

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "με τη διενέργεια της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας, σφίγγει ο κλοιός γύρω από το κύκλωμα εκβιαστών, που χρησιμοποιώντας ως απειλή τη 17Ν, αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες. Για την υπόθεση ζητήθηκε η συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας, προκειμένου να υποβάλουν τα στοιχεία που διαθέτουν".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "μια αναπάντεχη τροπή είχε το σίριαλ με τους `` ακροδεξιούς εκβιαστές`` και τον Γρ.Μιχαλόπουλο. Έβγαλε ιστορίες έξω από τη ``17Ν`` και αναζωπύρωσε τον πόλεμο στην οικογένεια Αγγελοπούλου. Ο επιχειρηματίας κ. Κων.Αγγελόπουλος δηλώσεις κατηγορηματικά ότι ο θείος του και ο πατέρας του ουδέποτε του ανέφεραν ότι απειλήθηκαν και δεν είχε στην κατοχή του σχετικά έγγραφα ή σημειωμάταριά τους. Και υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε `` δυστυχή διάσταση με το ζεύγος Θεοδώρου και Γιάννας Αγγελοπούλου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "το κείμενο που φέρεται να είναι η αφορμή για τις έρευνες περί εκβιασμών και τις σχετικές συζητήσεις από μόνο του δεν αποδεικνύει τίποτε, εκτός από μια παράδοξη αναφορά σε συνάντηση υπό μυστηριώδεις συνθήκες ανάμεσα στον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και μέλη ...της ``17Ν``, πράγμα για το οποίο ήταν σαφές ότι και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος αμφέβαλλε".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "επιτέλους, η ώρα της αλήθειας κατέφθασε. Η λάσπη που μέρες τώρα, εκτοξεύεται εναντίον του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου με στόχο τον αποπροσανατολισμό της Κοινής Γνώμης από πρόσωπα και πράγματα που εντοπίζονται στον χώρο της τρομοκρατίας και των πολιτικοοικονομικών διαπλοκών θα εξετασθεί ενδελεχώς από τη Δικαιοσύνη. Και τώρα οι λασπολόγοι θα κληθούν να αποδείξουν τους γελοίους ,. όσο και βρώμικους, όμως, ισχυρισμούς τους ενώπιον της θέμιδος, Ενώ δε, το Δικαστικό έργο προχωρεί ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ήδη ανέθεσε στους δικηγόρους του να καταμηνύσουν όσους ενέπλεξαν το όνομά του με εκβιασμούς!.."

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS, "με καταιγισμό αγωγών και μηνύσεων ετοιμάζεται να απαντήσει -και ύστερα από τον ``Κίτρινο Τύπο`` της Κυριακή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου0 ο εκδότης της ``Ελεύθερης Ώρας`` Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και τις βαριές καταγγελίες που έκανε εις βάρος του ο επιχειρηματίας Αργύρης Σαλιαρέλης".

    [12] Κυβέρνηση

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''οι θερμοκρασίες στη δυτική Μακεδονία είναι σήμερα κάτω από το μηδέν αλλά παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οκτώ υπουργοί και υφυπουργοί μεταβαίνουν στη Φλώρινα για να λάβουν μέρος στο πρώτο εκτός έδρας ''μίνι υπουργικό''. Στόχος της σύσκεψης θα είναι να ακουστούν τα προβλήματα της περιοχής και να δοθούν - επιτόπου- λύσεις, επ΄ακροατηρίως μάλιστα ώστε και να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα. Το εγχείρημα διότι περί εγχειρήματος πρόκειται, έχει ως στόχο να αποδείξει τρία πράγματα: πρώτον οτι η κυβέρνηση είναι κοντά στην κοινωνία, δεύτερον οτι οι υπουργοί δίνουν άμεση λύση στα προβλήματα και τρίτον ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε και αποκωδικοποίησε το μήνυμα των δημοτικών εκλογών''.

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Ρευστότητα 1 δις. ευρώ. Από την υιοθέτηση της τιτλοποίησης απαιτήσεων κινητών αξιών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: '' Ξένοι έχουν το 28% των μετοχών. Μειώνεται η συμμετοχή των Ελλήνων".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Ριζικές αλλαγές στην κεφαλαιαγορά. Ενίσχυση της διαφάνειας με τρία νομοσχέδια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Τρία ακόμη νομοσχέδια για τη στήριξη του ΧΑ. Ενίσχυση ρευστότητας και τιτλοποίηση απαιτήσεων".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Ενεση ρευστότητας στις εισηγμένες επιχειρήσεις. Με νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 14 January 2003 - 16:55:12 UTC