Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-12-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/12/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό-Κατεχόμενα
  • [04] Ανεργία-Αντιμετώπιση
  • [05] Λαθρομετανάστες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/12/2002

    Το συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα κατά του Ντενκτάς, το σχέδιο του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία 35.000 νέων θέσεων εργασίας και η λαθρομετανάστευση και η αντιμετώπισή της, είναι απο τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού απογευματινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 35.000 νέες θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ. Ολες οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους. 2 προγράμματα για προσλήψεις και επιχορηγήσεις ανέργων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ειδηση συγκλονιστική ...δεν έχουμε. Ηρεμα κύλησαν τα Χριστούγεννα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κρυφές παγίδες σε τεκμήρια-πόθεν έσχες. Στο μικροσκόπιο τα χαμηλά εισοδήματα με μεγάλες αγορές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επί 27 χρόνια έκαναν την πάπια για την 17Ν. Μεγαλοδημοσιογράφοι και εκδότες και... τρώνε σίδερα τώρα, που ο Ξηρός και ο Κουφοντίνας είναι μέσα...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολα τα επιδόματα για το 2003. ΟΑΕΔ: Ενας οδηγός με τα ειδικά βοηθήματα που χορηγεί ο Οργανισμός.

    ΕΘΝΟΣ: Παίρνουν τίτλους χιλιάδες ακίνητα. Προωθείται ρύθμιση για τις δασικές εκτάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οχι ενθουσιασμούς με τα συλλαλητήρια στα Κατεχόμενα που αξιώνουν... ''Οχι σε Ντενκτάς και Αττίλα, ναι σε Ευρωπαϊκά τετελεσμένα''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλου): ''Με Μητσοτάκη Πρόεδρο με Δήμαρχο την Ντόρα και με Κυριάκο στη Βουλή θα πάει μπροστά η χώρα''. Προφητική μαντινάδα άκουσε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ολες οι αλλαγές στη θητεία. Στους δώδεκα μήνες απο 1η Ιανουαρίου 2003 όπως ακριβώς και το 1932.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δάνεια: Με νέα επιτόκια και ατομικά κριτήρια. Τράπεζες: Σημαντικές αλλαγές το 2003 για καταναλωτικά-προσωπικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μόνοι στον αέρα. Η πτώση του ''Μάνος Τράβελ'' κορυφή του παγόβουνου. Φόβοι αλλά και λουκέτα

    ΕΣΤΙΑ: Βουλή ανεπαγγέλτων! Ποιοί θα πολιτεύονται με το ασυμβίβαστο.

    Espresso: Η κατάρα που χτύπησε τον αυτοκράτορα του τουρισμού. Πως και γιατί χρεωκόπησε η ''MANOS TOURS''. Ποιά ήταν η μοιραία κίνηση που έφερε την καταστροφή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η κάθοδος μυρίων εξαθλιωμένων. 10.000 περιμένουν στις τουρκικές ακτές. Κακούργημα γίνεται η δουλεμπορία. Πνίγηκαν 24 σε μία εβδομάδα.

    Η ΧΩΡΑ: Μεγάλα κανόνια στην αγορά. ''Εσκασε'' το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην Ελλάδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο σαφάρι της εφορίας για 500 δισ. Σε λίγες μέρες αρχίζει η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών.

    [03] Κυπριακό-Κατεχόμενα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι ''με σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συνθήματα υπέρ του σχεδίου Ανάν πάνω απο 30.000 Τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα ξεσπάθωσαν εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς, καταδικάζοντας την αδιαλλαξία του. Ο κατοχικός στρατός είχε παρατάξει άρματα, μήπως οι διαδηλωτές διασπάσουν την πράσινη γραμμή''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι ''σείονται τα Κατεχόμενα στην Κύπρο απο τις μαζικές διαδηλώσεις Τουρκοκυπρίων που ζητούν παραίτηση του Ραούφ Ντενκτάς και συμμετοχή στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, με σκοπό την επανένωση της νήσου και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι ''το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στα χρονικά του ψευδοκράτους πραγματοποιήθηκε χθες ως διαμαρτυρία για τις επιλογές Ντενκτάς. Ο τελευταίος θα αποδεχθεί να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με τον κ. Κληρίδη, χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί απο τις πάγιες θέσεις του''.

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι ''συγκλονίζεται το τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου απο τις εκδηλώσεις εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς. Οσο ο κατοχικός ηγέτης σκληραίνει τη στάση του, τόσο αυξάνονται οι διαμαρτυρίες των Τουρκοκυπρίων. Περίπου 30.000 πολίτες πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται οτι ''με βασικό σύνθημα ''Ντενκτάς Παραιτήσου'' περισσότεροι απο 35.000 Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν χθες στην Κατεχόμενη Λευκωσία υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού και κατά της παρελκυστικής πολιτικής του Ντενκτάς''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι ''την παραίτηση του Ντενκτάς ζήτησε και πάλι προχθές το κόμμα Ενωμένη Κύπρος του Ιζέτ Ιστζιάν. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα κάλεσε τα άλλα τουρκοκυπριακά κόμματα να προχωρήσουν από κοινού στην ίδρυση Συμβουλίου Ειρήνης, το οποίο να διεξάγει τις συνομιλίες αντί του Ντενκτάς''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι ''όλοι οι ομιλητές ανεξαιρέτως επέκριναν έντονα τον Ραούφ Ντενκτάς για την αδιάλλακτη πολιτική του και αξίωσαν να ανοίξει ο δρόμος για τη λύση του Κυπριακού, ώστε να μην μείνουν εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης τα Κατεχόμενα''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ ''το βλέμμα της Τουρκίας είναι στραμμένο στο κυοφορούμενο χτύπημα των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ, προσδοκώντας μέσα απο αυτό να αποσπάσουν περισσότερα του ενός οφέλη. Ενα απο αυτά, αφορά και στην υπεράσπιση των ακραίων αξιώσεών της στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ενόψει μάλιστα και της διαβούλευσης επί του σχεδίου που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει οτι ''οι Τούρκοι στρατηγοί και οι βασικές δομές του Κεμαλικού κατεστημένου της Αγκυρας διασώζουν τον Ντενκτάς ειδικά στην παρούσα συγκυρία κατά την οποία πολλά διακυβεύονται στο Κυπριακό''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλου) επισημαίνει οτι ''καμία αλλαγή στο αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν, δεν αναμένεται να κομίσει ο Αλβάρο ντε Σότο κατά την έλευσή του στην Κύπρο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει οτι ''επίσκεψη στην Κύπρο προγραμματίζει για τις αρχές του νέου έτους ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπου θα έχει συνομιλίες και επαφές με τον πρόεδρο Κληρίδη για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού βάσει του αναθεωρημένου σχεδίου Ανάν''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά στο άρθρο της οτι ''το μήνυμα του χθεσινού μεγάλου συλλαλητηρίου των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα ήταν: Να φύγη ο Ντενκτάς. Οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι εντοπίζουν στο πρόσωπο του ''ηγέτη'' τους το μεγαλύτερο εμπόδιο, στο οποίο προσκρούει η πραγματική επανένωσις της Κύπρου και η ευρωπαϊκή πορεία του ενιαίου της Κράτους''.

    [04] Ανεργία-Αντιμετώπιση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει οτι ''στη δημιουργία 35.000 θέσεων εργασίας για άνεργους μέσα στο 2003 προχωράει ο ΟΑΕΔ μέσω δύο προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού 132.687.500 ευρώ''.

    [05] Λαθρομετανάστες

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν οτι ''κάθοδος μυρίων εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών. Πάνω απο 10 χιλιάδες λαθρομετανάστες (κυρίως Κούρδοι απο το Βόρειο Ιράκ), σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι απο δουλεμπόρους στα τουρκικά παράλια και θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα. Πηγές του ΥΕΝ αναφέρουν οτι ''οι 18η και 27η Ιανουαρίου θεωρούνται καθοριστικές ημερομηνίες για την επίθεση στο Ιράκ, με αποτέλεσμα ο συναγερμός για το μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών να χτυπάει κόκκινο''.

    Η Espresso εκτιμά οτι ''οργανωμένο σχέδιο απόβασης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες. Ηδη στα τουρκικά παράλια περίπου 50.000 λαθρομετανάστες περιμένουν για να επιβιβαστούν σε σαπιοκάραβα, αλλά και σε ελαφρά ταχύπλοα, με όνειρο μια καλύτερη ζωή''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 30 December 2002 - 22:16:34 UTC