Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-11-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/11/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΟΗΕ-Σχέδιο επίλυσης Κυπριακού
  • [04] Κυβέρνηση-Κυπριακό-Εκλογές
  • [05] Καθεστώς αναπληρωτών καθηγητών
  • [06] Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/11/2002

    Το σχέδιο του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι αλλαγές καθεστώτων των αναπληρωτών καθηγητών και η νομιμοποίηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Σαρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ. Δωδεκάλογος Χριστοδουλάκη για εργαζόμενους, διοικήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Αλλάζει όλο το καθεστώς των αναπληρωτών. Ποιες άλλες ρυθμίσεις επέρχονται.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Σχέδιο με παγίδες για την Κύπρο. Ο Αναν παρουσιάζει σήμερα με ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Εκλογές τον Ιούλιο. Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί η λύση του Κυπριακού. Τι σχεδιάζουν Σημίτης- Λαλιώτης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Ηλεκτροδοτούν τα αυθαίρετα. Πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα νομιμοποιήσεων.

    ΕΘΝΟΣ:Για λύση με θυσίες ετοιμάζονται Λευκωσία-Αθήνα. Κυπριακό: Σήμερα στις 5 το απόγευμα στο φως το σχέδιο Αναν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Τα ''κεκτημένα'' του Αττίλα δικαιώνει ο Ανάν! Με το σχέδιο του ΟΗΕ, ολοκληρώνεται η Προδοσία της Κύπρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Λύση-έκτρωμα στο Κυπριακό. Παραδίδεται ολόκληρος ο έλεγχος της Μεγαλονήσου στους Τουρκοκυπρίους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 5μμ: Ωρα Κύπρου. Το σχέδιο Αναν παραδίδεται στις δύο κοινότητες και τις εγγυήτριες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Αττίλας Νο3 προ των πυλών. Κυπριακό: Σήμερα στο φως το σχέδιο του αίσχους.

    Espresso: Με ''πότισε'' αλκοόλ και με βίασε ο γιος μεγαλοεπιχειρηματία. 26χρονη καταγγέλλει.

    ΕΣΤΙΑ:Εκλογές για Κυπριακό. Ενισχύεται τώρα το σενάριο.

    Traffic News:Βρήκα τον άνδρα της ζωής μου. Η Φωτεινή Γεωργαντά μιλά για τον έρωτα και το γάμο της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με...νάρκες το σχέδιο για Κύπρο. Οργιο φημών και πιέσεων.

    Η ΧΩΡΑ:Στο σκαμνί ο Χριστοδουλάκης. Η ΝΔ ζητεί παραπομπή του υπουργού Οικονομίας για τους πλαστούς προϋπολογισμούς με το Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:ΙΕΚ: διπλώματα διαβατήρια σε 9 χώρες. Τα μαθήματα αρχίσουν το Σεπτέμβριο 2003.

    [03] ΟΗΕ-Σχέδιο επίλυσης Κυπριακού

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''πολύ κοντά στην οριστική του λύση φαίνεται ότι βρίσκεται το Κυπριακό. Το σχέδιο Αναν παραδίδεται το απόγευμα στις δύο κοινότητες και τις τρεις εγγυήτριες, που θα πρέπει να απαντήσουν μάλλον σύντομα για την αποδοχή του ώστε η κατά αρχήν συμφωνία να υπογραφεί πριν από τη διάσκεψη Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''νάρκες'' περιλαμβάνει το σχέδιο για το Κυπριακό που παραδίδει σήμερα ο γγ του ΟΗΕ κ. Κ. Αναν. Τα ζητήματα της κυριαρχίας, της ιθαγένειας, της εναλλαγής στην προεδρία ή την πρωθυπουργία και το εδαφικό είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τους κκ Γλ. Κληρίδη και Κ. Σημίτη, ενώ οι πιέσεις και οι φήμες έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα''.

    Η ΕΣΤΙΑ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ''αλλά η ''κυπριακή πολιτική'' μας, έστω και τώρα, πρέπει να αποκτήση τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Και προς τούτο δύο προϋποθέσεις είναι απολύτως επιβεβλημένες. Πρώτον, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβη πρωτοβουλία για την συνεχή ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και ειδικώτερα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Και δεύτερον και πάλι ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήση το Κυπριακό όχι μόνο εκτός κομματικής αντιπαραθέσεως, όπως ήδη εζήτησε, αλλά και εκτός των εκλογικών του σχεδιασμών''.

    Η Espresso τονίζει ότι ''Αθήνα και Λευκωσία αντέδρασαν με ψυχραιμία στην είδηση για την επίδοση του σχεδίου στις δύο πλευρές και τόνισαν πως ''οι προτάσεις παραδίδονται για να συζητηθούν και να διαμορφωθούν και όχι για να εφαρμοστούν ως έχουν...''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''η κυβέρνηση να ασκήσει βέτο στην Κοπεγχάγη αν συνδέσουν κάποιοι την ένταξη της Κύπρου με τη λύση του Κυπριακού- υποδεικνύει ο Κώστας Καραμανλής''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ,''το θέμα του Κυπριακού δεν είναι υπόθεση της κυβερνήσεως ή των κυβερνήσεων Ελλάδος-Κύπρου. Είναι υπόθεση όλων των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου και της Ελλάδος''.

    Η Traffic News σημειώνει ότι ''ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου προειδοποίησε σε συνέντευξή του οτι το σχέδιο Αναν θα είναι ''χειρότερο από τις ιδέες Γκάλι'' καθώς ''ο χρόνος εμπεδώνει τα τετελεσμένα της εισβολής''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, διερωτάται ''αμερικανοβρεττανική συνωμοσία κατά της Μεγαλονήσου είναι η ''λύση'' - Θα υποκύψουν Αθήνα και Λευκωσία;

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''αντί να γίνονται παραχωρήσεις υπέρ της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία θεωρητικώς έχει το πάνω χέρι με την ένταξή της στην ΕΕ, οι παραχωρήσεις γίνονται και πάλι υπέρ των Τουρκοκυπρίων''.

    ''Αθήνα και Λευκωσία έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να είναι έτομες για θυσίες. Ανώτερη κυβερνητική πηγή στην Αθήνα έλεγε χαρακτηριστικά στο ΕΘΝΟΣ : ''είμαστε έτοιμοι για έναν δύσκολο συμβιβασμό πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση, χωρίς να ''ματώσουμε'' και εμείς...''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι ''δυσμενείς ρυθμίσεις που αναιρούν το κοινοτικό κεκτημένο, μειώνουν το ποσοστό εδάφους που θα επιστραφεί στην Κύπρο και δημιουργούν εμπόδια στην επιστροφή των προσφύγων, περιέχει το σχέδιο Αναν''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''με κομμένη την ανάσα ο Ελληνισμός αναμένει σήμερα την κατάθεση του σχεδίου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ελπίζοντας ότι δεν θα επιβεβαιωθεί η νομιμοποίηση των τετελεσμένων του ''Αττίλα''.

    [04] Κυβέρνηση-Κυπριακό-Εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι ''το ΠΑΣΟΚ κεφαλαιοποιώντας την επιτυχία του Πρωθυπουργού στο Κυπριακό και τα επικοινωνιακά οφέλη που θα προκύψουν απ' την ελληνική προεδρία στην κοινότητα σε συνδυασμό με μια δυναμική πολιτική σε κοινωνικά στρώματα όπως οι αγρότες που αντιμετωπίζουν ζωτικά προβλήματα είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε εκλογές και να διεκδικήσει με αξιώσεις μια ακόμα τετραετία''.

    [05] Καθεστώς αναπληρωτών καθηγητών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά οτι ''με νομοσχέδιο που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή αλλάζουν πολλά στο καθεστώς των αναπληρωτών καθηγητών, ενώ ρυθμίζονται θέματα γενικότερα των καθηγητών. Σύμφωνα με πληροφορίες με το νομοσχέδιο που θα ισχύσει από το 2003, αναγνωρίζεται στους αναπληρωτές καθηγητές μειωμένο ωράριο ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ενώ θεσπίζονται άδειες μητρότητας και για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, ενώ δεν αποκλείεται με αυτό να δοθεί στους καθηγητές το επίδομα των 176 ευρώ που δόθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους.

    [06] Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι ''τον ''Γόρδιο Δεσμό'' της ηλεκτροδότησης και σύνδεσης των αυθαιρέτων κτισμάτων με τα δίκτυα τηλεφώνου και της ΕΥΔΑΠ, επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση, χωρίς να φθάσει στο άλλο άκρο της έμμεσης νομιμοποίησης κραυγαλέων περιπτώσεων αυθαίρετης δόμησης''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 November 2002 - 22:04:00 UTC