Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] ΕΕ- Φυσικές καταστροφές
  • [06] Άνεργες μητέρες-μέτρα
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] Δίκη Λεσπέρογλου
  • [09] Πανεπιστημιακοί καθηγητές
  • [10] Επέτειος 11ης Σεπτεμβρίου. ΗΠΑ-Ιράκ
  • [11] Ευρωστρατός
  • [12] Βαμβάκι - Ενίσχυση
  • [13] Γ. Παπανδρέου- ΗΠΑ
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Αύξηση εσόδων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/09/2002

    Οι έρευνες για την τρομοκρατία, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, η πρώτη επέτειος των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, η απόφαση των πανεπιστημιακών καθηγητών για αναστολή υπό όρους της αποχής τους και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις και δάνεια σε μικρομεσαίους μέσω τραπεζών. Διαδικασίες-εξπρές για την υποβολή προτάσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ερχεται η μερική απασχόληση. Καθιερώνεται και στον δημόσιο τομέα. Χιλιάδες προσλήψεις ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συνήγορος του Λεσπέρογλου ο Συνασπισμός. Πολιτική κάλυψη με το βουλευτή Λαφαζάνη στο δικαστήριο.

    Η ΑΥΓΗ: Δούλευαν 16 ώρες συνεχώς. Υπερωρίες θανάτου για τους τρεις εργάτες της ''ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η Μαρία της Αίγινας ''κελαηδεί'' στην αντιτρομοκρατική. Κουφοντίνας και Ξηρός έβρισκαν άσυλο στο περίεργο δίκτυο των ''οικολόγων''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανοίγουν τα πανεπιστήμια. Ο υπουργός δέχεται κατ' αρχήν τους όρους. Μαραθώνια συνεδρίαση των καθηγητών οδηγεί σε λύση της απεργίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χιλιάδες διορισμοί. Καθιερώνεται επίσημα η μερική απασχόληση. Αμέσως μετά τις δημοτικές -νομαρχιακές εκλογές.

    ΕΘΝΟΣ: ''Πακέτο'' 3 μέτρων για άνεργες μητέρες. Πρόγραμμα-ανάσα από το επόμενο εξάμηνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Και τώρα....''ορός Κουφοντίνα'' στις φλέβες του Ξηρού. Προαναγγελία...θυέλλης για τις συνθήκες νοσηλείας και προανάκρισης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στον βωμό της ψηφοθηρίας.Με συνοπτικές διαδικασίες το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας. Απόφαση χειρότερη και από το ''Τσοβόλα δώστα όλα''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις έως 25% μετά το μποϊκοτάζ. Ακρίβεια: Νέο κύμα ανατιμήσεων στα οπωροκηπευτικά. Πληθωρισμός πάνω από 3,6% όλο το 2002.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Για τρομοκράτες του μέλλοντός μας. Θεσπίζονται αυστηρότερες ποινές, αλλά δεν αφορούν τους τωρινούς.

    ΕΣΤΙΑ: Κανένα μαχαίρι σε κανένα κόκαλο. Ο πρωθυπουργός έκθετος για το Σάμινα.

    Espresso: Συναγερμός! έρχεται φονική γρίπη. Οι ειδικοί προειδοποιούν. Θαύμα σε εκκλησία!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γιατί λέμε όχι για Ιράκ. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γ. Φίσερ μιλάει στην ''Κ''.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 5 μήνες νωρίτερα...ήξεραν για το ''χτύπημα'' Ξηρού. Αποκαλυπτική η έκθεση του Λιμενικού Σώματος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αγριεύει ο αντιτρομοκρατικός. Θα εκδίδουν και Ελληνες πολίτες!

    ΝΙΚΗ: Πιο σκληρός ''τρομονόμος''. Η κυβέρνηση ''εναρμονίζεται'' με τα ευρωπαϊκά στάνταρ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάλεσμα κοινής δράσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Συνέντευξη Τύπου Αλέκας Παπαρήγα.

    Traffic News: Η Ρούλα κοντά στον Κορυδαλλό! Ανησυχίες ότι μπορεί να την ''κλείσουν μέσα'' από στιγμή σε στιγμή για παλιό χρέος 250 εκ. στον ΑΝΤ1.

    Η ΧΩΡΑ: Αμερικανοί: λείπουν τα μεγάλα κεφάλια της 17. Οι αρχές των ΗΠΑ πιστεύουν ότι στον Κορυδαλλό είναι ''αστοιχείωτα'' άτομα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από το 2003 η μερική απασχόληση στο Δημόσιο. Με εντολή του Κώστα Σημίτη το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μυστική συμφωνία ΗΠΑ- Ευρώπης. Αποφασίζουν έκδοση-εξπρές για τρομοκράτες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οχι στα επεισόδια αλλά...υπέρ των διαδηλώσεων. Από τη ΔΕΘ η Α. Παπαρήγα για τη Σύνοδο Κορυφής του 2003.

    [03] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''διχαστικό ως συνήθεια και εφιάλτης για την Κύπρο είναι το ...όραμα του Ρ. Ντενκτάς για το Νησί ''όραμα'' το οποίο παρουσίασε χθες στον Γλ. Κληρίδη σε συνάντησή τους στο πλαίσιο των ''απευθείας συνομιλιών''. Πιστοποιείται έτσι τελεσίδικα το φιάσκο της ''διαδικασίας'' αυτής και οι μείζονες και πιθανότατα δραματικές εξελίξεις στο Κυπριακό, τόσο τον Οκτώβριο στη Ν. Υόρκη όσο και στην εγγύς περιοχή όπου η Τουρκία απειλεί με κόλα στη ΝΑ Μεσόγειο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''σε προκλητικούς τόνους κινήθηκε χθες, για μια ακόμη φορά ο Ραούφ Ντενκτάς κατηγορώντας αυτή τη φορά τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Διεύρυνσης Γκίντερ Φερχόιγκεν, ότι δεν γνωρίζει το Κυπριακό''.

    [04] Τρομοκρατία

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''μεγάλα ποσά της τάξεως των 140.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενούς του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ακόμη σημαντικά ποσά έχουν ανεβρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε λογαριασμούς του ''Στέλιου'' της 17Ν Κωνσταντίνου Καρατσώλη, ενώ ανεκαλύφθησαν 200 μετοχές του Σάββα Ξηρού στις εταιρίες Μηχανική και Τεχνική Εταιρία Βόλου (νυν Ελληνική Τεχνοδομική). Επιπλέον εντοπίστηκαν ορισμένα μικρά ποσά της τάξεως των 2.000-3.000 ευρώ στην κατοχή της γαλλίδας συμβίας του Αλέκου Γιωτόπουλου Μαρί-Τερέ Πενό, τα οποία θεωρούνται -όπως και οι μετοχές Ξηρού- ''άνευ ανακριτικής σημασίας''. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η έρευνα στις κινήσεις των 11 τραπεζικών λογαριασμών του ''Λάμπρου'' της 17Ν χωρίς όμως απτά αποτελέσματα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''στην προσπάθεια ανακάλυψης των στοιχείων ταυτότητας της μιας ή περισσότερων γυναικών της 17Ν, η αντιτρομοκρατική εξέταση περισσότερα από 10...βιογραφικά σημειώματα. Στην κοινή γνώμη έγιναν γνωστά, αφού προηγήθηκαν κάποια υπαινικτικά δημοσιεύματα, τα ονόματα 6 γυναικών. Ωστόσο μια ''γυναίκα'' βρίσκεται ήδη στον Κορυδαλλό! Πρόκειται για τον Σωτήρη Κονδύλη, ο οποίος έπειτα από πιέσεις, αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε γυναίκα και να εμφανιστεί στο δρόμο και στις δύο περιπτώσεις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να υλοποιηθεί ανεμπόδιστα και χωρίς παρενέργειες το σχέδιο της οργάνωσης για διακριτική παρακολούθηση αντίστοιχων επικείμενων στόχων''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι ''η Μαρία της Αίγινας άρχισε να κελαηδεί και ο τρόμος έχει καταλάβει ήδη πολλούς από τους ''συντρόφους'' της. Η Μαρία, βασικό στέλεχος της ομάδας υποστήριξης του ''Λουκά'' είχε αναλάβει σε αποστολή ''βιτρίνας'' και για λογαριασμό των Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρού, το στήσιμο οικολογικής οργάνωσης, παράπλευρης δράσης-στην ουσία - της 17Ν. Το δίκτυο των οικολόγων, ήταν για χρόνια το προπέτασμα του δικτύου υποστήριξης στους επιχειρησιάρχες, τους προσωπάρχες και βέβαια στα μέλη του ηγετικού πυρήνα της οργάνωσης''.

    H Espresso σημειώνει ότι ''δένουν'' την ''Αννα''. Η μυστηριώδης γυναίκα της 17Ν που ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της οργάνωσης, βρίσκεται μια ανάσα από την αντιτρομοκρατική. Στοιχεία-σοκ έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, με κυριότερο τον κοινό λογαριασμό που διέθετε με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο σε γαλλική τράπεζα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''οι πρώτες ορατές διασπάσεις μεταξύ των κρατουμένων μελών της 17 Νοέμβρη θα φανούν στο περιβόητο υπόμνημα που αναμένεται να κατατεθεί από τους δικηγόρους τους αύριο Παρασκευή ενώ ήδη έχει παραδοθεί στα χέρια του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών''.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ,''σε αυστηρότερα μέτρα για την πάταξη της τρομοκρατίας αποφάσισε να προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς σχεδιάζει μέχρι το τέλος του έτους νέες διατάξεις στον αντιτρομοκρατικό νόμο, οι οποίες αφορούν σε ποινές αλλά και στο διάστημα παραγραφής''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''ο πρωθυπουργός διέπραξε βαρύ λάθος στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας έναν οιονεί δημόσιο διάλογο με τους τρομοκράτες, προσδιορίζοντας το τι είναι και τι δεν είναι, ωσάν να υπήρχε ανάγκη να το πράξη''.

    [05] ΕΕ- Φυσικές καταστροφές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''τη δημιουργία νέου ταμείου φυσικών καταστροφών συνολικού ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ''παρακινημένη'' από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν φέτος το καλοκαίρι ολόκληρη την Ευρώπη, με βαρύ τίμημα και σε ανθρώπινες ζωές''.

    [06] Άνεργες μητέρες-μέτρα

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ''ρυθμίσεις που διευκολύνουν άνεργες μητέρες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας προωθεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδοτηθούν γυναίκες με παιδιά που θα απασχοληθούν σε θέσεις μερικής απασχόλησης, θα δημιουργηθούν νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και θα δοθεί πλασματικός χρόνος ασφάλισης''.

    [07] Ελληνοτουρκικά

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''σκηνικό έντασης στο Αιγαίο επιχειρούν να στήσουν και πάλι οι Τούρκοι με αφορμή τη μεγάλη εθνική διακλαδική άσκηση ''Παρμενίων'' που αρχίζει τη Δευτέρα. Οι Τούρκοι έχουν ήδη κλιμακώσει τις προκλήσεις τους με επικίνδυνες παρενοχλήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών του διεθνούς αεροδρομίου Ρόδου''.

    [08] Δίκη Λεσπέρογλου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "εγγραφο φωτιά καιει τον Αβραάμ Λεσπέρογλου και φέρνει τα πάνω-κάτω στην μέχρι τώρα υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί. Την ίδια ώρα καταγγέλλεται οτι η δικηγόρος του υποχρέωσε εναν Παλαιστίνιο να ``ελαφρύνει`` τη θέση του κατηγορούμενου - πελάτη της".

    [09] Πανεπιστημιακοί καθηγητές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "αναστολή των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια υπό όρους θα εισηγηθεί η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών προς τον κλάδο, ενώ μέχρι να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση οι τέσσερις προϋποθέσεις που θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων ΔΕΠ των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) τα ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά".

    [10] Επέτειος 11ης Σεπτεμβρίου. ΗΠΑ-Ιράκ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "πλημμύρισε από χιλιάδες κόσμου το Ground Zero στη Νέα Υόρκη χτες, σε μια συγκέντρωση μνήμης για αθώα θύματα της τραγωδίας της 11 Σεπτεμβρίου ενα χρόνο πριν. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης όμως στις αμερικανικές πρεσβείες στη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο, έφτασαν επιστολές με λευκή σκόνη, γεγονός που δημιουργεί φόβους για ενα νέο κύκλο επιθέσεων με άνθρακα. Την ίδια στιγμή, ο πλανητάρχης υπόσχεται να κερδίσει τον ``διαρκή πόλεμο`` κατά της τρομοκρατίας και δηλώνει έτοιμος να εξαπολύσει επίθεση στο Ιράκ".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου και την ενίσχυση της ασφάλειας τους, όπως και την ``κοινή διαχείριση σε περιόδους κρίσεων``, αποφάσισε χτες η Κομισιόν, επικαλούμενη την ``γεωπολιτική αβεβαιότητα``. Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό Πεντάγωνο φέρεται να κατέθεσε στο Κογκρέσο τα σχέδια επίθεσης στο Ιράκ, ενώ ο Τ. Μπλέρ ζήτησε έκτακτη σύνοδο της βουλής των Κοινοτήτων".

    [11] Ευρωστρατός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σε τέλμα βρίσκεται το ακανθώδες θέμα του Ευρωστρατού, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, εξέφρασε έμμεσους όσο και σαφείς φόβους οτι η Τουρκία, η Μ. Βρετανία και αλλά κράτη θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν την πρώτη αποστολή ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης στα Σκόπια".

    [12] Βαμβάκι - Ενίσχυση

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "για το επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας (που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη) παραπέμπεται η απόφαση για την καταβολή του υπολοίπου της ενίσχυσης στο βαμβάκι από εθνικούς πόρους".

    [13] Γ. Παπανδρέου- ΗΠΑ

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,"η ελληνική κυβέρνηση έλαβε εύσημα προχθές το βράδυ στο Κογκρέσο για τις επιτυχίες στην εξάρθρωση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Σε δείπνο προς τιμήν του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, στο Αμερικανικό Καπιτώλιο, στο οποίο έλαβαν μέρος σημαντικά μέλη της Βουλής και της Γερουσίας και των δύο κομμάτων ο κ. Παπανδρέου έγινε αποδέκτης ευμενών σχολίων για τις επιτυχίες των ελληνικών διωκτικών αρχών στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι "η αντιμετώπιση της εσωτερικής τρομοκρατίας και οι επιτυχίες των ελληνικών Αρχών, η επικείμενη αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ, οι σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ και οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι " θετική χαρακτηρίζει τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου μετά τις συνομιλίες που είχε χθες με μέλη του Κογκρέσου. Ο κ. Παπανδρέου διαπιστώνει πάντως διάσταση απόψεων μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ σε πολλά θέματα".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Εφιάλτης'' τα Διεθνή Λογιστικά πρότυπα. Αναμένεται να μειώσουν τα ίδια κεφάλαια αρκετών εισηγμένων εταιριών''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Εκρηξη στις εισπράξεις της Εφορίας''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Καμπανάκι από την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Το πολιτικό κόστος αναβάλλει την επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Σε τεντωμένο σχοινί και φέτος ο προϋπολογισμός. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης''.

    [15] Αύξηση εσόδων

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "αποδοτική για τα δημόσια ταμεία αποδείχθηκε η ρύθμιση για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Τα φορολογικά έσοδα εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο. Αλλά οι δαπάνες ξεφεύγουν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 12 September 2002 - 20:02:35 UTC