Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] ΔΕΘ-Καραμανλής
  • [06] Δημοτικές εκλογές
  • [07] Συνάντηση αρχηγών μυστικών υπηρεσιών Ευρώπης
  • [08] Δημογραφικό πρόβλημα
  • [09] Οδικός ευρωπαϊκός άξονας
  • [10] Στεγαστικά δάνεια
  • [11] Ελλάδα-ΗΠΑ-Ιράκ
  • [12] Ανατιμήσεις
  • [13] Σκοπιανό
  • [14] ΗΠΑ-Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Πληθωρισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/09/2002

    Οι έρευνες για την τρομοκρατία, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, το Κυπριακό και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέα απόφαση για τη δόμηση. Τι ορίζει το ΣτΕ για τα Μεσόγεια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στεγαστικά. Παράνομοι 15 όροι των δανείων. Απόφαση-βόμβα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Τι πρέπει να καταργήσουν οι Τράπεζες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βλέπουν ξένο δάκτυλο Κακλαμάνης-Λεσπέρογλου. Θεωρίες συνωμοσίας με τον Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

    Η ΑΥΓΗ: Ανατιμήσεις έως 17% καταγράφει η Στατιστική. Ενώ ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 3,5%.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εντόπισαν το σπίτι που έμενε ο Κουφοντίνας. Για... ξεκάρφωμα είχε στήσει την σκηνή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Προς αναστολή της απεργίας στα πανεπιστήμια. Αύριο αποφασίζουν οι καθηγητές των ΑΕΙ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΣΤΟΠ από ΣτΕ στις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων στην Αττική. Ακύρωσε Προεδρικό Διάταγμα για επεκτάσεις ΣΠ σε περιοχές των Μεσογείων.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρετός για 2.170 θέσεις σε 10 υπηρεσίες. Διαγωνισμοί σε Λιμενικό, ΕΡΤ, ΔΕΗ και ΠΕΣΥ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κάλπικη λίρα για τον λαό η τρομοκρατία. Ο Απ. Κακλαμάνης κατακεραυνώνει τα προσχήματα των εκτελεστών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ράβουν νέο εκλογικό νόμο. Τον προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: 2.789 προσλήψεις το Σεπτέμβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Δένουν'' 17Ν με ΕΛΑ και 1η Μάη. Φωτίζονται οι ''ροές'' προσώπων μεταξύ οργανώσεων.

    ΕΣΤΙΑ: Το μυστήριο της Ριανκούρ. Συγκλονιστική μαρτυρία του κ. Θ. Αναγνωστόπουλου.

    Espresso: Μας βίαζαν ο Σαντάμ και ο γιος του. Οι δύο Ελληνίδες που έζησαν το μαρτύριο μιλάνε στην ''Εspresso''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα μυστικά της Αίγινας. Το ''πολιτικό σκέλος'' της 17 Νοέμβρη με ρίζες στο νησί παρείχε κάλυψη στον φυγόδικο Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ποιοί βοήθησαν τον Κουφοντίνα. Ερευνες για πιθανούς συνεργάτες. Φ. Πετσάλνικος: Ποινικό το αδίκημα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλό βήμα για ανοιχτά ΑΕΙ. από κυβέρνηση και πανεπιστημιακούς.

    ΝΙΚΗ: Εκθετες οι τράπεζες. Παράνομοι 15 όροι των στεγαστικών δανείων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κύριο μέλημα τα κέρδη των βιομηχάνων. Σημίτης στη ΔΕΘ: Οι ''αυξήσεις''... ''οδηγούν σε καταστροφικές εξελίξεις''.

    Traffic news: Τα σπάνε ο παπάς και η παπαδιά με τις 2 γυναίκες. Αρνείται ο παπα-Τριαντάφυλλος να ευλογήσει το γάμο.

    Η ΧΩΡΑ: Πολιτική σκευωρία. Δεν συνδέουν τη δικογραφία της 17Ν με τη δολοφονία Αθανασιάδη παρά τα ατράνταχτα στοιχεία που δείχνουν οτι ο τραγικός εκδότης δολοφονήθηκε από τον Κουφοντίνα και την παρέα του.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΕΕ: ΙΧ χωρίς φόρους. Πρόταση της Κομισιόν στις κυβερνήσεις των ''15'' για υλοποίηση εντός 5-10 ετών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τεχνητή όξυνση για να μη χαθούν οι δημοτικές. Τι αποφασίζει σήμερα το επικοινωνιακό της κυβέρνησης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ΔΕΘ ιστός ανάπτυξης. Σημαντικές εμπορικές συναλλαγές το τριήμερο.

    [03] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''με δισταγμό και περίσκεψη παρακολουθούν πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στη Λευκωσία τα τεθέντα στην περιβόητη τριμερή των Παρισίων της περασμένης Παρασκευής και καταθέσεις προβληματισμών θα γίνουν στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''αδιάλλακτος και προκλητικός εμφανίστηκε ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συνάντηση του Παρισιού, μεταξύ των κυρίων Κόφι Ανάν, Γλαύκου Κληρίδη και του ιδίου. Σε δηλώσεις στα Κατεχόμενα και σε έντονους τόνους, ο Ντενκτάς είπε πως θέλει τίτλο ιδιοκτησίας της Κύπρου στην τσέπη, για να συναινέσει σε λύση του Κυπριακού''.

    [04] Τρομοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''καταλυτικά στοιχεία προστίθενται καθημερινά στην έρευνα για την τρομοκρατία και , σύμφωνα με πηγές υψηλού κύρους και αξιοπιστίας, έχουν πλέον αποκρυπτογραφηθεί οι ''ροές'' των προσώπων μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων. Παλαιότερα το ζήτημα ήταν, εάν τα ''δοχεία '' της τρομοκρατίας συγκοινωνούσα τώρα το ζήτημα είναι ''πόσο πολύ συγκοινωνούσαν'', αποφαίνεται η ίδια πηγή. Ελάχιστη είναι πλέον και η απόσταση από την τεκμηρίωση στοιχείων που συνδέουν συγκεκριμένα πρόσωπα-αυτουργούς στη δράση του ΕΛΑ, της 1ης Μάη και των Επαναστατικών Πυρήνων''.

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι ''επιχείρηση ''ξεκάρφωμα'' φαίνεται ότι ήταν το όλο ''πηγαινέλα '' του Κουφοντίνα στο Αγκίστρι, την Αίγινα και τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού! Κάποιοι οι οποίοι ''καίγονται'' πλέον να μην βγει στη δημοσιότητα ποιός πραγματικά φιλοξενούσε το ''μελισσοκόμο'' όλες αυτές τις 67 μέρες της φυγής του από τα τρομοκρατικά εγκόσμια, διέρρεαν και εξακολουθούν να διαρρέουν πληροφορίες και τραγικές λεπτομέρειες για τα ταξίδια του Κουφοντίνα στον Σαρωνικό και για την παραμονή του στην ...άγρια φύση με θέα τα καραβάκια της γραμμής''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''μια γυναίκα με καταγωγή από την Κεντρική Ευρώπη, ένας καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Εξωτερικού, ένα πολιτικό πρόσωπο και ένας δικηγόρος με κοινή ρίζα στον αντιδικτατορικό αγώνα, φαίνεται πως κρατάνε στα χέρια τους τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την εικόνα η οποία θα βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. να βρει τον ''μίτο της Αριάδνης''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης) ''με ενδιαφέρον περιμένουν τις επόμενες ημέρες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που θα τους δώσει το ''πράσινο φως'' για τη λήψη αίματος από τους συλληφθέντες τρομοκράτες, εκτός του Σάββα Ξηρού, ώστε να ταυτίσουν το DNA τους με το βιολογικό υλικό που βρήκαν στις δύο γιάφκες της 17Ν''.

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''απορίες και σειρά εύλογων ερωτημάτων προκαλεί η στάση της Αντιτρομοκρατικής και του εποπτεύοντος εισαγγελέα κ. Διώτη απέναντι στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζώρτζη Αθανασιάδη, που κινδυνεύει να παραγραφεί όπως και άλλες έξι που διέπραξε η Αντιτρομοκρατική Πάλη, δηλαδή ο πόλος του Γκύζη που στρατολογούσε μέλη για τη 17Ν. Ο κ. Διώτης παραμένει σιωπηλός, για αρκετούς περιέργως''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ διερωτάται ''τι φοβάται η Αλίσια Κορτέζ και η οικογένεια Ξηρού και άφησαν να φανούν τα δάκρυά τους χθες;'' και προσθέτει ότι ''οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα πολύ σημαντικά κομμάτια από τη δράση της τρομοκρατίας που δεν έχουν αποκαλυφθεί και στα οποία έχει εμπλοκή η ''οικογένεια Ξηρού''. Παρασκηνιακά έχει καταστεί σαφές στην οικογένεια ότι οι αρχές γνωρίζουν τα πάντα και τα περιθώρια για την οικογένεια έχουν στενέψει τόσο, ώστε να προκαλούν μεγάλο φόβο στην Αλίσια Κορτέζ και σε άλλα μέλη της για το μέλλον που έρχεται και για τις δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει εμπεδωμένη πια την πεποίθηση ότι ο Κουφοντίνας απολάμβανε της προστασίας συγκεκριμένου δικτύου που είχε την έδρα του στην κοντινή Αίγινα. Οπως λένε ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, ''η Αίγινα δεν είναι αθώο νησί''. Εχει γίνει καταφύγιο για μέλη του ΕΛΑ και πρόσωπα που έχουν ιστορική διασύνδεση με τις εγχώριες και τις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις''.

    [05] ΔΕΘ-Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''από το βήμα της ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής θα δώσει το σύνθημα για ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την οικονομία. Λήψη άμεσων μέτρων για την οικονομία και δέσμευση για πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας θα ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ''.

    [06] Δημοτικές εκλογές

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ εν όψει των δημοτικών εκλογών, επιθυμούν ο Κ. Σημίτης και ο Κ. Λαλιώτης που αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της ''μερικής κινητοποίησης'' των υπουργών, στη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σημίτης εκτιμά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων δεν έχει ενταχθεί στην προσπάθεια που γίνεται, εν όψει των δημοτικών εκλογών''.

    [07] Συνάντηση αρχηγών μυστικών υπηρεσιών Ευρώπης

    Η Espresso γράφει οτι ''φρούριο θυμίζει η Κέρκυρα από σήμερα και για τα επόμενα τέσσερα 24ωρα. Στο Νησί των Φαιάκων έχουν συγκεντρωθεί οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μαζί με τις πολυπληθείς συνοδείες πρακτόρων που περνούν από ψιλό κόσκινο τις πληροφορίες για την τρομοκρατία''.

    [08] Δημογραφικό πρόβλημα

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι ''πρώτο, εθνικής σημασίας, πρόβλημα η υπογεννητικότης των Ελλήνων. Ηδη από μερικών ετών ο αριθμός των θανάτων κατ' έτος έχει υπερβή τον αριθμό των γεννήσεων. Υπάρχουν χωριά στα οποία δεν έχει ακουσθή κλάμα μωρού από δεκαετίας. Και την ίδια στιγμή αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς είτε η μουσουλμανική κοινότης, είτε ο αριθμός των ξένων μεταναστών που οριστικά εγκαθίσταται στην Ελλάδα''.

    [09] Οδικός ευρωπαϊκός άξονας

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει οτι "στην ενίσχυση του γεωοικονομικού ρόλου της Βόρειας Ελλάδας αλλά και συνολικά της χώρας στοχεύει η χθεσινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την Ανάπτυξη του Πανευρωπαϊκού άξονα 8 από τον υπουργό Μεταφορών Χρίστο Βερελή και τους ομολόγους του υπουργούς, Ιταλίας, Αλβανίας, FYROM, Βουλγαρίας, Τουρκίας, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Πανευρωπαϊκός Αξονας 8, συνδέει το Μπάρι με το Δυρράχιο, τα Σκόπια, τη Σόφια, το Μπουργκάς και τη Βάρνα. Με τη συμφωνία αυτή προβλέπεται η ισότιμη και παράλληλη προτεραιότητα στην ανάπτυξη των καθέτων συνδετήριων του άξονα 8 προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη διασύνδεση της Εγνατίας Οδού με την Αδριατική και τον Εύξεινο Πόντο".

    [10] Στεγαστικά δάνεια

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "η εκτεταμένη αυθαιρεσία που διέπει τη συμπεριφορά τους απέναντι στο καταναλωτικό κοινό, εκθέτει για μία ακόμη φορά τις τράπεζες, των οποίων οι απροκάλυπτα κερδοσκοπικές πρακτικές δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα από την απόφαση που, κατόπιν προσφυγής της ΕΚΠΟΙΖΩ, έλαβε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κρίνοντας "παράνομους και καταχρηστικούς" 15 συνολικά όρους και μεθόδους που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τα πιστωτικά ιδρύματα κατά τη σύναψη στεγαστικών δανείων.

    [11] Ελλάδα-ΗΠΑ-Ιράκ

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "δυσμενείς επιπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας αναμένει η ελληνική κυβέρνηση καθώς κλιμακώνονται οι προετοιμασίες της Ουάσιγκτον για μιας ευρείας κλίμακας πολεμική επιχείρηση κατά του Ιράκ. Το Κυπριακό και κατ' επέκταση οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως υπογραμμίζουν διπλωματικοί κύκλοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν νέες σοβαρές δοκιμασίες".

    [12] Ανατιμήσεις

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι ''αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των υπηρεσιών με ρυθμούς διπλάσιους ή και πενταπλάσιους του πληθωρισμού, καταγράφει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία''.

    [13] Σκοπιανό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει οτι ''αίσθηση προκαλεί η μεταστροφή των Σκοπιανών απέναντι στο θέμα της ονομασίας. Μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, οι Σκοπιανοί φαίνονται αποφασισμένοι να ξανακερδίσουν το ''χαμένο έδαφος'' όπως υποστηρίζουν και να διεκδικήσουν τα παράλογα αιτήματά τους''.

    [14] ΗΠΑ-Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν οτι "ενώ τα σύννεφα να πυκνώνουν στον ορίζοντα της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται σήμερα τις ΗΠΑ όπου θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό προκαλούν προβληματισμό στην κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η "κατάσταση φαίνεται να χειροτερεύει" και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν πιέζει την ελληνοκυπριακή πλευρά για υποχωρήσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι ''η ατζέντα των διαβουλεύσεων του Γιώργου Παπανδρέου είναι ευρύτατη και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, το Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή αλλά και το θέμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου''.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ τονίζει οτι "η εξάρθρωση της 17Ν συνιστά μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και για τις διμερείς ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Οχι μόνο γιατί αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον τομέα αυτόν, αλλά και γιατί καταρρίπτει τους μύθους που είχαν καλλιεργηθεί σε ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ με στόχο να πληγούν η κυβέρνηση και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Επικίνδυνο κοκτέιλ''!Η άνοδος του πληθωρισμού και η επιβράδυνση στην αύξηση του ΑΕΠ''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Σύγκρουση για 15 όρους στα στεγαστικά. Απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου δικαιώνει προσφυγή δανειοληπτών κατά τράπεζας''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Φρένο'' του ΣτΕ στα σχέδια ανάπτυξης των Μεσογείων''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Ακάθεκτος ο πληθωρισμός έφτασε 3,5% τον Αύγουστο. Ανησυχητική άνοδος και του εναρμονισμένου''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Κωφεύει'' η αγορά στα θετικά μηνύματα. Επταπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με αυτούς της ευρωζώνης''.

    [16] Πληθωρισμός

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "πληθαίνουν τα νέφη για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα, με κύρια στοιχεία την άνοδο του πληθωρισμού και την επιβράδυνση στην αύξηση του ΑΕΠ. Με αυτά τα δεδομένα, η άποψη του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη ότι η αυξητική πορεία του πληθωρισμού "ροκανίζει την ανταγωνιστικότητα" κρίνεται από οικονομικούς παράγοντες ως "ήπιων τόνων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 11 September 2002 - 10:45:06 UTC