Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/08/2002
  • [02] Τρομοκρατία
  • [03] Λεσπέρογλου
  • [04] Κως-Κλοπή όπλων
  • [05] Ελλάδα-Τουρκία
  • [06] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/08/2002

    Οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας, η σύλληψη του Λεσπέρογλου, η κλοπή των όπλων από στρατόπεδο της Κω , οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):1.062 θέσεις σε υπουργεία, οργανισμούς, νοσοκομεία. Μέσω ΑΣΕΠ οι νέες προκηρύξεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Οι 30 στόχοι της ''17Ν'' ...και θαμμένα όπλα πίσω από το Καλλιμάρμαρο!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κλειδί ο Λεσπέρογλου. Ο Κόλιν Πάουελ ζητούσε τη σύλληψή του.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διευθύντρια στο ΥΠΕΧΩΔΕ η κυρία που κατασκεύαζε τα πλαστά πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι τελικές βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ. Στροφή των υποψηφίων από τις ''μικρές σχολές'' ΑΕΙ, στις περιζήτητες των ΤΕΙ.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλαγές έκπληξη στην αγορά ακινήτων. Πτώση ή στασιμότητα τιμών στην Αττική-Αυξήσεις στην επαρχία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φορτώνουν και ξεφορτώνουν αβέρτα ολόκληρα οπλοστάσια. Πιάνει τώρα δουλειά το ...Πεζικό της ''17Νοέμβρη''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διέλυσαν και τον στρατό. Άφωνη η κοινωνία από την κλοπή πολεμικού υλικού στην Κω.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ευθύνες για τα αφύλακτα στρατόπεδα. Τρομοκρατία: Η κυβέρνηση υπόλογη για την υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η Κως τρομάζει. Στρατιωτικοί βλέπουν τρομοκρατία, η κυβέρνηση αποφεύγει συσχετισμό.

    ΕΣΤΙΑ: Δύσκολη η εξάρθρωσις. Πολλά τα προβλήματα των διωκτικών αρχών.

    Espresso: Στρατιωτικός στα υψηλά κλιμάκια της ''17Ν''. Ο ρόλος του στην κλοπή της Κω.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βλέπουν φως για Κω και ...Κουφοντίνα. Δεν είναι 17Ν λέει η ΕΛ.ΑΣ.

    Traffic News: Δούλεψαν οι γυναίκες της 17Ν για την επιχείρηση στην Κω. Βουίζει το νησί ότι έριξαν δολώματα στους φρουρούς.

    Η ΧΩΡΑ: Σας πήραμε τα όπλα:17Ν. Μετά την επιχείρηση στην Κω, φοβούνται για νέα προκήρυξη και φωτογραφία αλά Συκούριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μεταπτυχιακά: 40.000 διεκδικούν 9.000 θέσεις.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι σχέσεις της 17Ν με τη Θεσσαλονίκη. Τι αποκαλύπτουν τα ηλεκτρονικά αρχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    [02] Τρομοκρατία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''μετά την ευφορία των πρώτων ημερών, η κοινή γνώμη αντιδρά με περίσκεψη στη διαδικασία εξαρθρώσεως της 17Ν. Στην μετάπτωση έχει συμβάλει σημαντικά ο συνεχής βομβαρδισμός με ειδήσεις και πληροφορίες και αντικρουόμενες φήμες''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''εκτός από τους τρομοκράτες της 17Ν οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των τελευταίων οκτώ ατόμων που φέρονται να είχαν σχηματίσει τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι ''κατάλογο με 30 πιθανούς στόχους που μπορούν να πληγούν από τρομοκράτες έχει η Αντιτρομοκρατική. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τα τελευταία γεγονότα αποφασίστηκε η ενίσχυση της αστυνόμευσης στους υποψήφιους στόχους, ενώ έχει σχηματιστεί κατάλογος για τους στόχους που θα μπορούσαν να έχουν βάλει στο μάτι οι τρομοκράτες. Οι στόχοι αυτοί αφορούν τόσο πρόσωπα όσο και κρατικές υπηρεσίες- εγκαταστάσεις κ.α.''.

    [03] Λεσπέρογλου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι '' για μία ακόμη φορά αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνης και μάλιστα και μια -προ 20ετίας- υπόθεση για την οποία είχε αθωωθεί πέρσι από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ,θα βρεθεί ο Αβραάμ Λεσπέρογλου που συνελήφθη προχθές το βράδυ στο σπίτι του μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου για παραπομπή σε νέα εκδίκαση της υπόθεσης''.

    Η Espresso αναφέρει ότι ''με μια αιφνιδιαστική απόφαση και εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στο θέμα της τρομοκρατίας, κάτι που βεβαίως προκαλεί εύλογα ερωτήματα, ο Αβραάμ Λεσπέρογλου βρίσκεται και πάλι στα χέρια της αστυνομίας''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''λίγες ώρες μετά τη διαπίστωση της κλοπής των όπλων από την Κω συνελαμβάνετο αστραπιαία ο Αβραάμ Λεσπέρογλου παρά το γεγονός ότι η δίκη του είχε προσδιοριστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου. Φαινομενικά , ο Λεσπέρογλου δεν εμπλέκεται άμεσα τώρα στην υπόθεση ''17Ν'' αφού η δίκη του αφορά την απόπειρα δολοφονίας του αρχιφύλακα Γ. Ψαρουδάκη το 1982, ύστερα από αναίρεση του Αρείου Πάγου στην αθωωτική απόφαση του εφετείου. Υπενθυμίζεται πρωτόδικα ότι είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλακή''.

    [04] Κως-Κλοπή όπλων

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''η κλοπή οπλισμού από το στρατόπεδο ''Κωνσταντίνος Παλαιολόγος'' στην Κω παραπέμπει στην επιχείρηση της 17Ν στις στρατιωτικές αποθήκες στο Συκούριο. Η κυβέρνηση φοβάται μάλιστα ότι θα επακολουθήσει και σχετική προκήρυξη της 17Ν που θα αναλαμβάνει την ευθύνη''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ''πολλά είναι τα ζητήματα που προκύπτουν και τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από τους αρμοδίους. Για το νέο φιάσκο με την κλοπή όπλων από στρατόπεδο στην Κω. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν οι δράστες είναι κοινοί κλέφτες-εκδοχή προς την οποία συγκλίνει η κυβέρνηση-ή ... μέλη κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης- ακόμη και υπολείμματα της 17Νοέμβρη''.

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι ''με άκρα μυστικότητα και προς κάθε κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας και των στρατιωτικών Αρχών για την εισβολή και την κλοπή του οπλισμού από το στρατόπεδο επιστράτων ''Κωνσταντίνος Παλαιολόγος'' της Κω''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''μεγάλος είναι ο προβληματισμός του ελληνικού λαού μετά την κλοπή οπλισμού από την αποθήκη του στρατοπέδου στην Κω. Σε μια κρίσιμη καμπή των ερευνών γύρω από την τρομοκρατία, επανέρχονται στο προσκήνιο ζοφερά σενάρια και γενικά ένα καλό κλίμα που είχε διαμορφωθεί για τη χώρα μας, διεθνώς τείνει να καταστεί ''μπούμερανγκ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι ''σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες οι στρατιωτικές μονάδες όλης της χώρας με αφορμή την πρόσφατη διάρρηξη που έγινε σε στρατιωτική μονάδα της Κω που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια στρατιωτικού υλικού''.

    [05] Ελλάδα-Τουρκία

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''ικανοποίηση προκαλεί και στην Αθήνα η έγκριση από την τουρκική εθνοσυνέλευση του πακέτου των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, που αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την προσέγγιση της Τουρκίας με την ΕΕ''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι ''ένα ιστορικό βήμα προόδου είναι για τους Τούρκους η έγκριση από το τουρκικό Κοινοβούλιο του πακέτου των 13 μεταρρυθμίσεων, αλλά είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ακόμα μακρύς''.

    [06] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "η Λευκωσία εκτιμά ότι η πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ανάν προς τον Κύπριο πρόεδρο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντενκτάς να συναντηθούν μαζί του στο Παρίσι στις 6 Σεπτεμβρίου πηγάζει από την ανησυχία του για την ανυπαρξία προόδου στις συνομιλίες μέχρι σήμερα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση που θα γίνει στο Παρίσι στις 6 Σεπτεμβρίου με πρόσκληση του γγ των Ηνωμένων Εθνών και στην οποία ο πρόεδρος Κληρίδης θα προσέλθει απόλυτα προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, ο Ντενκτάς προσπαθεί να υποβαθμίσει τη συνάντηση όπως είχε κάνει και το Μάιο κατά την επίσκεψη Ανάν στη Λευκωσία".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 August 2002 - 19:29:48 UTC