Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-06-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/06/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Νέα πανεπιστήμια
  • [05] Ολυμπιακά έργα
  • [06] Ασφαλιστικό
  • [07] Δημοσκοπήσεις
  • [08] ΕΕ-Μετανάστες
  • [09] Απεργία ναυτικών
  • [10] Ευρωστρατός
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Απεργίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/06/2002

    Η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών, η συζήτηση στη Βουλή στην επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών, το Κυπριακό και ο ευρωστρατός, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πως θα προσληφθείτε μέσα στο καλοκαίρι σε δήμους και νομαρχίες. Χιλιάδες προσλήψεις σε λεκανοπέδιο και περιφέρεια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Δεμένη'' στα λιμάνια η Ελλάδα! Πλήγμα στον Τουρισμό και απίστευτη ταλαιπωρία Ελλήνων και ξένων. Η εμπλοκή οφείλεται στην κυβερνητική ανικανότητα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διάλυση. Σε ποιά χώρα θα μεγαλώσει η εγγονή σας, κ. πρωθυπουργέ;

    Η ΑΥΓΗ: Οι Ευρωπαίοι ανεκτικοί οι ''15'' διώκτες... Ερευνα του ευρωβαρόμετρου για τους μετανάστες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πανικός για τις μίζες της ΝΔ και τα κλεμμένα του Μιλόσεβιτς. Ερχεται θύελλα σε Ελλάδα και Κύπρο. Καυτά στοιχεία στα χέρια του Λαλιώτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα λιμάνια της αγωνίας. Παζάρια υπό την απειλή επιστράτευσης. Οι εφοπλιστές τάσσονται στο πλευρό των απεργών! Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να αρθεί ο αποκλεισμός των νησιών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αίσχος. Σπρώχνουν στην Τουρκία τους τουρίστες. Η ανίκανη κυβέρνηση βουλιάζει και τον τουρισμό.

    ΕΘΝΟΣ: Παγκόσμιος παροξυσμός για τον ''πόλεμο'' του Μουντιάλ. Ακραίες και κωμικο-τραγικές εκδηλώσεις σε Ανατολή-Δύση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με το... σπέρμα του Χασάν η εξωσωματική της Ελλάδος. Α. Διαμαντοπούλου: Οι λαθρομετανάστες θα μας λύσουν το Δημογραφικό!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαχαιριές στη χώρα. Καταστροφική η απεργία στα λιμάνια για οικονομία-τουρισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μυστικό παιχνίδι με τον ευρωστρατό. Κ. Καραμανλής: Ενημερώθηκε... από τον Αθνάρ για πρόταση Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα λιμάνια της αγωνίας. Απόγνωση στα νησιά, ύστατες προσπάθειες για λύση.

    ΕΣΤΙΑ: Κράτος συνδικαλιστών. Θα απεργούν και στους Ολυμπιακούς;

    Espresso: Απαγορευμένος έρωτας δύο γυναικών. Πολιτικός με ψυχίατρο. Ανάβει φωτιές σε κομματικά επιτελεία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τριήμερο για γερά νεύρα. Τα πλοία δεμένα, η κυβέρνηση σε κρίση, νησιά και τουρισμός σε απόγνωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βρείτε λύση στο πρόβλημα. Εκρηκτική κατάσταση λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νησιά και εκδρομείς σε νευρική κρίση... Παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις στο παρά 5'.

    ΝΙΚΗ: Τα 'καναν θάλασσα. Φουρτούνα από την ασυνεννοησία των συναρμόδιων υπουργών. Σε καθεστώς ομηρείας ξενοδόχοι, ταξιδιώτες, έμποροι και παραγωγοί.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διεθνής συνάντηση Κομμουνι-στικών και Εργατικών Κομμάτων. Η νέα κατάσταση μετά τις 11 του Σεπτέμβρη.

    Traffic news: Κρυφές κάμερες έκαναν έξαλλο τον Σημίτη. Συνεργείο του STAR διείσδυσε μέσα στο θάλαμο όπου γέννησε η κόρη του.

    Η ΧΩΡΑ: Στο φως οι ''μαύροι'' λογαριασμοί του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύψεις Τσιτουρίδη για την εταιρεία-φάντασμα AEOLOS S.A.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σε τρικυμία η κυβέρνηση. Παρέμβαση Σημίτη για τους χειρισμούς του Γ. Ανωμερίτη στην απεργία των ναυτικών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φραγμός στην ασυδοσία της τηλεόρασης. Στοπ στις κάμερες στα δικαστήρια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εφυγαν σαν κύριοι από τη φυλακή. Τρεις Αλβανοί και δύο Ελληνες. Κρατούνταν για εμπόριο ναρκωτικών.

    [03] Κυπριακό

    Πρώτο βήμα -και αναφέρομαι μόνο σε αυτό, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά-της Τουρκίας σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου χωρίς λύση του πολιτικού προβλήματος θα είναι η ενσωμάτωση των κατεχομένων, τονίζει σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, βουλευτής του κόμματος Μητέρα Πατρίδα Καμράν Ινάν. Ο κ. Ινάν υπογραμμίζει επίσης ότι ''η καλύτερη λύση είναι να ενταχθεί πρώτα η Τουρκία στην ΕΕ και μετά η Κύπρος και σημειώνει ότι ''δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κατάργηση του casus belli σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων''. Θα πάψει να ισχύει αυτομάτως, προσθέτει, αν η Ελλάδα παραιτηθεί του δικαιώματος αυτού''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''δυναμική απάντηση Κληρίδη στον Ντενκτάς παραμονές της έναρξης συζητήσεων για το εδαφικό. Απαντώντας στις συκοφαντίες του Τουρκοκύπριου στο Ρόιτερ ότι δήθεν η ελληνοκυπριακή πλευρά εξώθησε σε κατάρρευση τις συνομιλίες για να επιρρίψει τις ευθύνες στην άλλη πλευρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχ. Παπαπέτρου του αποκάλυψε χθες σε έκτακτη συνέντευξη ότι ο Ντενκτάς είναι εκείνος που επιδιώκει εκφυλισμό των συνομιλιών, αρνείται να συζητήσει κεφαλαιώδεις πτυχές του Κυπριακού και πέτυχε να παραβιάσει το χρονικό ορόσημο του Ιουνίου''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''σημαντικές ευθύνες για τη μη αποτροπή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 επέρριψε στον Χένρι Κίσινγκερ ο τότε υπεύθυνος για την Κύπρο στο Σταίητ Ντηπάρτμεντ πρέσβης Τομ Μπόγιατ, μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίου στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Μπόγιατ ήταν υπεύθυνος για την Κύπρο από το 1971 έως τον Ιούλιο του '74, ενώ είχε προηγουμένως υπηρετήσει και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία από το 1967 έως το 1970''.

    [04] Νέα πανεπιστήμια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι ''την ίδρυση τριών νέων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην περιφέρεια και 46 τμημάτων στα υπάρχοντα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας μέχρι το 2010, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα την Κεφαλλονιά''.

    [05] Ολυμπιακά έργα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ''διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει η τακτική της κυβέρνησης να προσφύγει στο έκτακτο μέτρο της σύστασης σχεδίου νομοθετικής πράξης, για να ρυθμίσει με συνοπτικές διαδικασίες στις καθυστερήσεις στα Ολυμπιακά έργα και ειδικότερα την οργάνωση του μαραθωνίου δρόμου κατά την Ολυμπιάδα του 2004''.

    [06] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''παρουσία ελάχιστων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η συζήτηση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου το οποίο ψηφίστηκε και επί των άρθρων του και είναι από χθες Νόμος του Κράτους. Η χθεσινή συζήτηση κράτησε λίγο παραπάνω από δύο ώρες ενώπιον κενών εδράνων, αφού δεν έλειπαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ που είχαν αποχωρήσει από την Τετάρτη το βράδυ, αλλά και οι περισσότεροι συνάδελφοί τους από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ''.

    [07] Δημοσκοπήσεις

    Η Espresso σημειώνει ότι ''δύο νέες δημοσκοπήσεις γνωστών εταιρειών, που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιαστούν στο τέλος του μήνα, προκαλούν ''νευρική κρίση'' στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη. Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία των δύο αυτών δημοσκοπήσεων, τα οποία έχει στη διάθεσή της η ''Espresso'', η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την πρόθεση ψήφου αυξάνεται συνεχώς και υπερβαίνει για πρώτη φορά τις 10 μονάδες, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται καθαρά του Κώστα Σημίτη στο ερώτημα για τον ''καταλληλότερο πρωθυπουργό'', ενώ σε ''αστρονομικά'' ύψη έχει φθάσει η διαφορά αναφορικά με την παράσταση νίκης''.

    [08] ΕΕ-Μετανάστες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι ''αναφανδόν υπέρ των αστυνομικού χαρακτήρα μέτρων που προωθεί η ΕΕ κατά των μεταναστών τάχθηκε ο Κ. Καραμανλής, ενώ, ταυτόχρονα, υπερασπίστηκε τις ''εθνικές θέσεις'' για Κυπριακό και ευρωστρατό''.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι ''ενώ σήμερα στη Σεβίλλη οι 15 Ευρωπαίου ηγέτες αναμένεται να λάβουν σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι πιο ανεκτικοί. Σύμφωνα με έρευνα του Ευρω-βαρόμετρου, το 61% των Ευρωπαίων είναι υπέρ της παραμονής των μεταναστών στις χώρες της ΕΕ και μάλιστα το 21% θεωρεί την παρουσία τους πλούτο για τις κοινωνίες μας. Αντιθέτως, μόλις το 14% υιοθετούν μισαλλόδοξη πολιτική, όπως απελάσεις και αυστηρούς περιορισμούς''.

    Συνεδρίαση επιτροπής Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής

    Η Traffic news τονίζει ότι ''συνεδρίαση για ''γερά νεύρα'' χθες στο Κοινοβούλιο. Τα αίματα ''άναψαν'' στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητούσε επί της συγκριτικής ανάλυσης των συμβάσεων των κυβερνήσεων της ΝΔ (1992) και του ΠΑΣΟΚ (1995) για την κατασκευή του αεροδρομίου ''Ελευθέριος Βενιζέλος''. Ηταν τέτοια, δε, η ένταση που επικράτησε, ώστε ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να μην έχει άλλη επιλογή από την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας''.

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι ''στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση που κύλησε σε ρυθμούς ''σκληρού ροκ'', για πρώτη φορά η ΝΔ (η οποία επιμόνως ζητούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα να γίνει η σύγκριση των συμβάσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα επαναδιαπραγματευόταν τη σύμβαση του 1993 - αν δεν γίνονταν εκλογές - αποφεύγοντας πάντως οι βουλευτές της να απαντήσουν πειστικά και επί της ουσίας στο ερώτημα που έθεσαν επανειλημμένως χθες ο Κ. Λαλιώτης και ο Κ. Γείτονας (ο τελευταίος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας) γιατί ''επέσπευσαν τη διαδικασία μονογραφής της σύμβασης'' και την κατάθεσή της στον συμβολαιογράφο''.

    [09] Απεργία ναυτικών

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "σαφέστατες εντολές να εξετάσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών και να δώσουν μία λύση, έδωσε χθες στους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργο Ανωμερίτη και Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, στον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Κοσμίδη και τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Σημίτης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "στη βουλή του πρωθυπουργού εναπόκειται πλέον η άρση της "απαγόρευσης απόπλου" που θέτει υπό ομηρία την ακτοπλοΐα, τον τουρισμό και χιλιάδες κατοίκους νησιών και επίδοξους εκδρομείς του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "νεκρά παραμένουν τα λιμάνι αφού ούτε χθες απέπλευσαν πλοία προς τα νησιά (όπου παρατηρούνται ελλείψεις προϊόντων) και προς την Ιταλία καθώς δε οι ακυρώσεις εισιτηρίων συνεχίζονται , η αγωνία των επιχειρηματιών του τουριστικού χώρα μεγαλώνει. Η κυβέρνηση κατέθεσε στους ναυτικούς την πρότασή της: αυξάνει την κύρια σύνταξη τους κλιμακωτά ως το 2007 στο 70%, ομοίως και το ποσοστό της επικουρικής από 20% σε 30% από 1.1.2003, απειλεί όμως με τη ``λύση`` της επιστράτευσης αν η πρότασή της απορριφθεί. Οι ναυτεργάτες θεωρούν την επιστράτευση "κήρυξη πολέμου" στον κλάδο και δηλώνουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα απαντήσουν με μαζικές παραιτήσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ύστατες προσπάθειες για να αρθεί το αδιέξοδο με την απεργία των ναυτικών. Ο υπουργός Οικονομίας ματαίωσε το ταξίδι του στη Μαδρίτη για το ECOFIN, για να είναι παρών στις εξελίξεις. Αγωνία στους υποψήφιους ταξιδιώτες και απόγνωση στα νησιά. Πολλοί μένουν αποκλεισμένοι στα νησιά, τα οποία ξεμένουν και από προμήθειες. Χριστοδουλάκης: Δώσαμε πιο πολλά, ο προϋπολογισμός δεν αντέχει το κόστος των αιτημάτων. Εντύπωση προκάλεσε πάντως η ασυνεννοησία υπουργών, αφού Ανωμερίτης και Ρέππας συμφώνησαν εγγράφως με τους απεργούς χωρίς να ενημερώσουν τον υπουργό Οικονομίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "δραματικές διαστάσεις, με απρόβλεπτες επιδράσεις στην πολιτική, τείνει να λάβει η απεργία των ναυτεργατών, που ήλθε ως αποτέλεσμα μη ικανοποίησης ανεδαφικών υποσχέσεων των αρμοδίων υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας κ. Γ. Ανωμερίτη και Δημ. Ρέππα και έχει δέσει τα πλοία στα λιμάνια, αποκλείοντας τα νησιά εν μέσω του τουριστικού τριημέρου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "νέα ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση και ένταση με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ναυτικών, ενώ ο Πρωθυπουργός κάλυψε για άλλη μι αφορά ευθέως τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, έναν εκ των πρωταγωνιστών της "νέας κόντρας" που ξέσπασε στο Κυβερνητικό Κόμμα, "αδειάζοντας" ταυτόχρονα τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "οι καθηγητές απεργούν κατά την εξεταστική περίοδο και οι σπουδαστές κινδυνεύουν να χάσουν το ακαδημαϊκό έτος. Οι ναυτεργάτες παραλύουν την ακτοπλοΐα κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και προκαλείται ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό και την οικονομία. Και όλοι οι συνδικαλιστές επιλέγουν για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τον χρόνο ακριβώς, που θα προκληθεί η μεγίστη δυνατή οικονομική και κοινωνική ζημιά".

    [10] Ευρωστρατός

    Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ "λύση στο ζήτημα του ευρωστρατού, με 2 προσθήκες στο περίφημο κείμενο της Άγκυρας, αναμένεται να δώσουν σήμερα οι "15" . Οι εταίροι αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την απαίτηση του κ.Σημίτη να υπάρξει μια προσθήκη που να ορίζει ότι και οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να επιτεθούν κατά χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την τελευταία στιγμή ωστόσο, φάνηκαν να ικανοποιούν και τη δεύτερη απαίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού-να υπάρξει δηλαδή προσθήκη και στην παράγραφο 12 που να διασφαλίζει το "εθνικό συμφέρον χώρας-μέλους της ΕΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "στην αναζήτηση της καταλληλότερης χρονικής στιγμής δημοσιοποίησης της επίλυσής του, εστιάζεται πλέον το πρόβλημα "Ευρωστρατός", καθώς πληροφορίες φέρουν την Κυβέρνηση να έχει αποδεχθεί σχετική συμβιβαστική πρόταση της Ισπανικής Προεδρίας επί του θέματος, το οποίο επισήμως συζητείται στο σημερινό γεύμα των "15" στη Σεβίλλη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ενώπιον των τετελεσμένων γεγονότων που δημιουργεί στα κρίσιμα εθνικά θέματα η μυστική διπλωματία της κυβέρνησης Σημίτη, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής χθες, κατά της συνάντηση που είχε στην Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσε Μαρία Αθνάρ. Ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποκάλυψε στον κ. Καραμανλή ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει κείμενο τροποποιήσεων για τον Ευρωστρατό, την ύπαρξη του οποίου ο κ.Σημίτης απέκρυψε κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τους πολιτικούς αρχηγούς".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Αδιέξοδο υψηλού κόστους. Συνεχίζεται η απεργία στα λιμάνια-Βαρύ το πολιτικό κλίμα''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Ανησυχία στην αγορά για τις απεργίες. Πλήγμα στον τουρισμό και την οικονομική ζωή στα νησιά η κινητοποίηση των ναυτεργατών''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Εννέα προτάσεις του ΕΒΕΑ για το φορολογικό''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Η χώρα μπλοκαρισμένη στα λιμάνια της απεργίας. Αδιέξοδο μετά και την ψήφιση του ασφαλιστικού''.

    [12] Απεργίες

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Την αγωνία του για τις επιπτώσεις στην οικονομία από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και το έντονο προεκλογικό κλίμα εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ζητεί να ληφθούν μέτρα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 21 June 2002 - 18:41:08 UTC