Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-06-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/06/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση - Παπαδόπουλος
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Λαθρομετανάστες
  • [06] Στενά - Συνθήκη Μοντρέ
  • [07] Τουρκία - ΕΕ
  • [08] ΝΑΤΟ - Στρατηγείο Λάρισας
  • [09] Κυπριακό
  • [10] Βουλή - Διαγραφή προστίμων
  • [11] Ασφαλιστικό
  • [12] Αβραμόπουλος - ΝΔ
  • [13] Πολιτικό χρήμα
  • [14] Φοροδιαφυγή
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Ασφαλιστικά ταμεία - Σοφοκλέους

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/06/2002

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ασφαλιστικό, οι πληροφορίες για τις προθέσεις του πρωθυπουργού έναντι του υπουργού Υγείας και η συζήτηση στη Βουλή για το πολιτικό χρήμα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ''Ναί'' Αβραμόπουλου σε συνεργασία με τη ΝΔ. Δήλωσε θετικός σε μια ''ολοκληρωμένη πρόταση - πλαίσιο''.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 60 στο σκαμνί για εμπόριο βρεφών. Δίωξη-ποταμός από τη Θράκη για όλη την Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα λάθη που καίνε τους μαθητές. Εξετάσεις: Αποκαλύπτουμε την οδηγία - γκάφα της Εξεταστικής Επιτροπής.

    Η ΑΥΓΗ: Οι παγίδες του ασφαλιστικού. ΑΔΕΔΥ: Χάνουν και οι γυναίκες στο Δημόσιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτύπησε ο Λεπέν και στην Ελλάδα. Ακροδεξιό κόμμα η Νέα Δημοκρατία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκθεση του ΣΔΟΕ-που υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας του- αποκαλύπτει... Τα μυστικά των off shore. ''Παιχνίδια'' στο ΧΑΑ και στα ακίνητα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι βουλευτές βολεύτηκαν. Ευλό-γησαν για άλλη μια φορά τα γένια τους.

    ΕΘΝΟΣ: Πταίσμα η διαφθορά κακούργημα τοκογλυφία, βιασμός, νοθεία. Ερευνα -καθρέφτης για τις αξίες της κοινωνίας μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με το καλό σήμερα - αύριο και στο ... Σύνταγμα! Χθες, τουρκικά πολεμικά πέταξαν πάνω από τη Ρόδο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλωνίζουν στο Αιγαίο. Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο της Ρόδου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο πακέτο αλλαγών στην Αστυνομία. Αποκλειστικό: Η εγκλημα-τικότητα τροποποιεί τα σχέδια του υπ. Δημόσιας Τάξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύγκρουση με θύματα φοιτητές. Ανένδοτοι Ευθυμίου, Χριστοδουλάκης και καθηγητές.

    ΕΣΤΙΑ: Μονοπώλιο βουλευτών. Εμπόδια εισόδου για νέους πολιτικούς.

    Espresso: Εύα Λάσκαρη: Γνωστός επιχειρη-ματίας ήθελε να με κάνει κόλ γκέρλ!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Λίγα τα άριστα γραπτά. Υποχώρηση των βάσεων σε Πολυτεχνικές, Μαθηματικές και Οικονομικές σχολές σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οι 3 άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομηροι οι φοιτητές, στα 2 οι καθηγη-τές. Κόντρα Πανεπιστημιακών - υπουργείου.

    ΝΙΚΗ: Δεν παραιτούμαι, αν θέλεις διώξε με! Ο Α. Παπαδόπουλος ''πετά το μπαλάκι'' στον Σημίτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οι εργατοϋπάλληλοι έχουν 125 λόγους για να απεργήσουν!

    Traffic News: Αντιδράσεις οργής. ''Ε, όχι και να κλείσουν το ''RIERRO'S'' Αναστάτωση στη Μύκονο.

    Η ΧΩΡΑ: Παραλήρημα από κίτρινο πυρετό. Σημίτης: ''Οταν είμαστε έξω δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τα εσωτερικά''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η Θεσσαλονίκη πρώτη τσιμεντούπολη στην ΕΕ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέα φοροαφαίμαξη. Τι ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οργιο προσλήψεων στη ΔΕΘ. Καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζο-μένων στον ΥΜΑΘ. Να πάρουν θέση ο Δήμος και οι φορείς.

    [03] Κυβέρνηση - Παπαδόπουλος

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''οριστική είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτης για την απομάκρυνση από την κυβέρνηση κ. Αλ. Παπαδόπουλου αμέσως μετά την επιστροφή του αύριο από την Κίνα, ενώ όπως αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες, τη θέση του υπουργού Υγείας από τη Δευτέρα θα καταλάβει ο κ. Θ. Πάγκαλος ή σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Δ. Κρεμαστινός''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''αποφασισμένος να μην διευκολύνει τους χειρισμούς του πρωθυπουρ-γού, υποβάλλοντας, όπως του ζητά το Μαξίμου, ο ίδιος την παραίτησή του από το υπουργείο Υγείας, εμφανίζεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος, που μέσω του περιβάλλοντός του διαμήνυσε ουσιαστικά χθες στον Κ. Σημίτη ότι ''δεν πρόκειται να παραιτηθώ, αν θέλεις διώξε με''. Με τον τρόπο αυτό έριξε το μπαλάκι στον πρωθυπουργό, ο οποίος σε μια δύσκολη για τη γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης, συγκυρία καλείται να αναλάβει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται μια αποπομπή ενός εκ των κορυφαίων υπουργών''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι είναι ''θέμα ημερών πλέον η απομάκρυνση από την κυβέρνηση του υπουργού Υγείας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου. Ο πρωθυπουργός, όπως αφήνουν να εννοηθεί συνεργάτες του, έχει πάρει τις αποφάσεις του και μόλις επιστρέψει στην Αθήνα θα αντικαταστήσει τον κ. Παπαδόπουλο. Ηδη, ακούγονται και τα ονόματα των αντικαταστατών του υπουργού Υγείας''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''είναι προφανές ότι και ο κ. Σημίτης με την περίπτωση Παπαδόπουλου βρίσκει την ευκαιρία να ''δείξη αρχηγική πυγμή''. Είναι οι διαδοχικές ιδιότητες κάθε πρωθυπουρ-γού που δεν μπορεί να κυβερνήση: ''Μαέστρος'' - ''γιατρός'' - ''πυγμάχος''.

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Η Espresso σημειώνει ότι ''οι Τούρκοι το παράκαναν. Οι στρατοκράτες της Αγκυρας έβγαλαν τον ''φερετζέ'' της φιλίας και με τον πιο απροκάλυπτο πλέον τρόπο δείχνουν την επιθετική διάθεση κατά της χώρας μας. Το υπουργείο Εξωτερικών προέβη χθες σε εντονό-τατο διάβημα τόσο στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα όσο και στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Αγκυρα για την παραβίαση του εναέριου χώρου από τα δύο μαχητικά που πέταξαν προκλητικά σε ύψος 150 μέτρων πάνω από το αεροδρόμιο της Ρόδου, αλλά και για τις υπόλοιπες παραβιάσεις που έγιναν στο βόρειο και νοτιοανατολικό Αιγαίο''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''ολοένα και πιο επικίνδυνη γίνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στο Αιγαίο, καθώς οι Τούρκοι στρατηγοί εμφα-νίζονται θρασύτατοι, όσο πλησιάζει η στιγμή της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Με μια πράξη απίστευτης προκλητικότητα, οι Τούρκοι αμφισβητούν πλέον και την ελληνική κυριαρχία στη Ρόδο. Δύο τουρκικά ΦΑΝΤΟΜ παραβίασαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης τον ελληνικό εναέριο χώρο και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Ελληνες επιτελείς πέταξαν πάνω από το πολιτικό αεροδρόμιο της Ρόδου σε ύψος μόλις 150 μέτρων''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''το ισχυρο-ποιημένο από την αδυναμία του πολιτικού συστήματος τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει σε εξαγωγή της εσωτερικής κρίσης που συνεχώς εμβαθύνεται στην Τουρκία. Είναι κυρίαρχη εκτίμηση παραγόντων της ελληνικής διπλω-ματίας που παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την επίταση της προκλητικότητας εκ μέρους της Αγκυρας με πεδίο επίδειξης τον εθνικό εναέριο χώρο. Εκτίμησή τους είναι επίσης ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει να στέλνει αρνητικά μηνύματα θέλοντας από αποδείξει ότι είναι ειλικρινής όταν μιλά για ''αντίδραση χωρίς όρια'' σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς προηγούμενη λύση του πολιτικού προβλήματος''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''πρόκειται για μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο σε τέτοιο βαθμό, καθώς τα τουρκικά μαχητικά κινήθηκαν τελείως πειρατικά θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια των πτήσεων σε ένα αεροδρόμιο, όπως αυτό της Ρόδου με μεγάλη επιβατική κίνηση. Το ερώτημα λοιπόν που πλανάται είναι αν πρόκειται για ένα νέο ποιοτικό βήμα στις τουρκικές προκλήσεις, ή ένα μεμονωμένο γεγονός''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι ''με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ κ. Σπήλιος Σπηλιω-τόπουλος κατήγγειλε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2002 οι παραβιάσεις των κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας από τα τουρκικά μαχητικά αυξήθηκαν κατά 555% ενώ οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου τετραπλασιάστηκαν αφού η αύξηση έφθασε το 426% . Αυτό σημαίνει ότι τα τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν εντός του Ελληνικού Εναέριου Χώρου των 10 ναυτικών μιλίων σε 759 περιπτώσεις''.

    [05] Λαθρομετανάστες

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι ''σύμφωνα με έκθεση των ελληνικών διωκτικών αρχών η οποία συντάχθηκε τον περασμένο Μάρτιο και παραδό-θηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι παρεπιδημούν στην Κων-σταντινούπολη και ετοιμάζονται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα τους επόμενους μήνες ως λαθρομετανάστες, έχοντας τελικό προορισμό τους χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η έκθεση διερευνά τα ελληνοτουρκικά κυκλώματα εκμε-τάλλευσης μεταναστών, διαπιστώνει ότι η Κων-σταντινούπολη είναι το ''κέντρο'' αυτών των κυκλωμάτων και ότι υπάρχει εξαπλωμένο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ευρώπη''.

    [06] Στενά - Συνθήκη Μοντρέ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι '' ύστερα από προφορική εντολή του υπουργού Εξωτε-ρικών Γ. Παπανδρέου προς τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η διεθνώς κατοχυρωμένη από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 ονομασία των ''Στενών'' σε ''Τουρκικά Στενά''. Το τουρκικό αυτό αίτημα έχει έρθει πιεστικά στους κόλπους του ΝΑΤΟ εδώ και ένα χρόνο με την Αθήνα μα ην συναινεί στην αλλοίωση της ορολογίας της διεθνούς Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά μέχρι πριν από λίγες μέρες''.

    [07] Τουρκία - ΕΕ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''η Αγκυρα φιλοδοξεί να πάρει από τους ''15'' στη Σύνοδο Κορυφής της Σεβίλλης που πραγματοποιείται σε λιγότερο από είκοσι μέρες μια ''υποσχετική'' για την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ενωση. Ο λόγος που η Τουρκία πιέζει πλέον για ''εδώ και τώρα'' δέσμευση της Ενωσης - ενώ μέχρι πρότινος μιλούσε για την Κοπεγχάγη, τον Δεκέμβριο ή ακόμη πιο μετά, στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας - είναι οι εκλογές που θα διεξαχθούν στον Σεπτέμβριο στη Γερμανία. Ο χριστιανοδημοκράτης κ. Στόιμπερ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να επικρατήσει του σοσιαλδημο-κράτη κ. Σρέντερ για τη θέση του νέου καγκελά-ριου έχει ξεκαθαρίσει πως είναι αντίθετος με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ενωση, ακόμη και στο απώτερο μέλλον''.

    [08] ΝΑΤΟ - Στρατηγείο Λάρισας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''ανοικτό παραμένει το θέμα της κατάργησης ή αποδυνάμωσης του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου της Λάρισας μετά την απόφαση της ατλαντικής συμμαχίας να προχωρήσει σε νέους αμυντικούς σχεδιασμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία με άλλες, πλέον ευέλικτες δυνάμεις''.

    [09] Κυπριακό

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στο ενδιάμεσο Συμβούλιο Κορυφής επί δανικής προεδρίας στις Βρυξέλλες, θα διαδραματιστεί η τελική φάση της ενταξιακής πορείας των υποψηφίων χωρών με την ανακοίνωση από την Κομισιόν των 10 προς ένταξη κρατών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, που είναι τεχνικά, νομικά και διοικητικά έτοιμα να ενταχθούν και να πάρουν μέρος στις Ευρωεκλογές του 2004''.

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "οι δηλώσεις Φερχόιγκεν έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, για την ένταξη της Κύπρου, διότι ουδέποτε σε αυτές γίνεται έστω και έμμεση αναφορά ή συνάρτηση της επίλυσης του εσωτερικού πολιτικού προβλήματος της με την ενταξιακή της πορεία".

    [10] Βουλή - Διαγραφή προστίμων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''νέα σκανδαλώδη ρύθμιση, ευνοϊκή για 37 εκλεγμένους βουλευτές και περίπου 1.300 υποψηφίους των τελευταίων εθνικών εκλογών που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, ψήφισε χθες η Βουλή με την παρουσία επτά όλων κι όλων βουλευτών! Με τη χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δ. Κωστόπουλος, διαγράφονται πρόστιμα συνολικού ύψους 2,5 δις. δρχ. που είχαν επιβληθεί σε κόμματα υποψηφίους για παραβάσεις του νόμου κατά την εκλογική αναμέτρηση του Απριλίου 2000''.

    Ελλάδα - Σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών

    Η Traffic news εκτιμά ότι ''η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και αν ενοχλεί, όσο προκλητική κι αν θεωρείται, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Η χώρα μας συγκαταλέγεται στη χειρότερη κατηγορία σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, την υπ' αριθμόν 3, μαζί με άλλες χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Σουδάν, η Ινδονησία και το Ιράν''.

    [11] Ασφαλιστικό

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''άρθρα-παγίδες περιλαμ-βάνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να τα εμφανίσει και ως βελτιώσεις! Προβλέπεται ότι η κατώτερη σύνταξη για τους νέους ασφαλι-σμένους θα αυξηθεί στο 70%, αλλά ο υπολογισμός της δεν θα γίνεται με βάση τον εκάστοτε κατώτερο μισθό, αλλά με τον μισθό του 2002 και θα αναπροσαρμόζεται με βάση την εισοδηματική πολιτική. Οσοι, δηλαδή, συνταξιο-δοτηθούν ύστερα από 25 χρόνια, η σύνταξή τους θα υπολογίζεται με τον μισθό του 2002''.

    [12] Αβραμόπουλος - ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι ''σε νέα εντυπωσιακή κίνηση καλής θέλησης προς τη ΝΔ προέβη χθες ο πρόεδρος του ΚΕΠ και δήμαρχος Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλος: Μια μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του για ''θέματα'' που ανοίγουν στη ΝΔ χωρίς να υπάρχουν, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Κ. Καραμανλή στην εκπομπή της κ. Ο. Τρέμη, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε χθες στην εκπομπή του κ. Γ. Παπαδάκη (ΑΝΤ1 TV), ότι θα συζητούσε μια ολοκληρωμένη πρόταση-πλαίσιο για συνεργασία''.

    [13] Πολιτικό χρήμα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκαν στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για το "πολιτικό χρήμα" και ειδικότερα το άρθρο 12 που αφορά τις απαγορεύσεις για τους υποψηφίους βουλευτές κατά την προεκλογική περίοδο, παρά το γεγονός ότι το επίμαχο άρθρο αποτελεί προϊόν συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων. Το άρθρο 12, που έχει αναδειχθεί σε "πέτρα του σκανδάλου", καθώς αφορά τα προεκλογικά κέντρα, το ανώτατο όριο των προεκλογικών δαπανών και την παρουσία των υποψηφίων στα ΜΜΕ, ψηφίστηκε τελικά από την πλειοψηφία των δύο μεγάλων κομμάτων".

    [14] Φοροδιαφυγή

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "απίστευτης έκτασης είναι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, από τη δράση των υπεράκτιων εταιρειών, οι οποίες έως τώρα δρουν ανενόχλητες, υπό την ανοχή του υπουργείου Οικονομικών. Οπως παραδέχθηκε, μάλιστα, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δ. Μπατζελής, τα πλοκάμια των off shore - πέρα από την αγορά ακινήτων - έχουν απλωθεί στο Χρηματιστήριο αλλά και στα προγράμματα των κοινοτικών επιδοτήσεων, ροκανίζοντας δεκάδες δισεκατομμύρια".

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πρόθεση για επιτάχυνση. Η κυβέρνηση επιχειρεί με ν/σ να επισπεύσει τις αποκρατικοποιήσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιταχύνεται η ανάπτυξη στην Ευρώπη. Τι εκτιμά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιμ Ντοϊζενμπεργκ έως το τέλος του 2003".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η ανταγωνιστικότητα τώρα και στη φορολογία. Ν. Χριστοδουλάκης: οι φορολο-γούμενοι να κινούν τα κεφάλαιά τους όπου τους συμφέρει".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οταν λέμε μειώσεις φόρων εννοούμε τις αυξομειώσεις". Ο κ. Χριστοδουλά-κης δεν αποκλείει νέες επιβαρύνσεις".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Τα ταμεία θα επενδύουν μέχρι και 70% σε μετοχές! Απόφαση συμ-βουλίου υπουργών της ΕΕ. Θεσπίζονται νέοι ενιαίοι κανόνες".

    [16] Ασφαλιστικά ταμεία - Σοφοκλέους

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει ότι "Πραγματικός πακτωλός κεφαλαίων θα εισρεύσει στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την εφαρμογή των νέων ενιαίων κανόνων για τις επενδύσεις των ασφαλι-στικών Ταμείων, που θα τεθούν σύντομα σε εφαρμογή σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το "πράσινο φως" δόθηκε ήδη από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, το οποίο κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία για τις επενδύσεις συνταξιοδοτικών οργανισμών σε μετοχές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 June 2002 - 22:36:35 UTC