Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-05-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/05/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ
  • [04] Πανελλήνιες
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ελληνικά Πετρέλαια
  • [07] Δημοτικές εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/05/2002

    Οι πανελλήνιες εξετάσεις, το Κυπριακό, οι δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 50% επιδότηση για να στήσετε τη δική σας επιχείρηση. Δεύτερος κύκλος των προγραμμάτων ''Νεανικής Επιχειρηματικότητας''.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σαρωτικά τα ποσοστά για τη ΝΔ. Και νέα γκάλοπ. Με το σύνθημα ''έρχεται βροχή, έρχεται Ντόρα''...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΙΧ υπό διωγμόν. Μπόνους στην Τροχαία για κλήσεις στα παλιά αυτοκίνητα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βρώμικα σενάρια και στημένα γκάλοπ. Με ψυχραιμία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτές τις ύποπτες μεθοδεύσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο σενάριο για συνεταιρισμούς. Πώς θα μπορέσουν να χτίσουν ιδιοκτήτες 200.000 μικρών οικοπέδων.

    ΕΘΝΟΣ: Τα ποσοστά επιτυχίας για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ξεκινάει από αύριο ο μαραθώνιος χιλιάδων μαθητών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο ''Ομπζέρβερ'' σε ρόλο...κτηματομεσίτου! Στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων στην Κατεχόμενη Κύπρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πασαρέλα υποψήφιων αρχηγών. Ο Ακης θα διεκδικήσει την ηγεσία εφόσον ο αρχηγός εκλέγεται από τη βάση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Πού θα κριθεί η επιτυχία στις Πανελλαδικές. Λύκεια: Ξεκινά ο μαραθώνιος για 176.000 υποψηφίους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ταραχή στην Παιδεία. Απεργούν από σήμερα οι διδάσκοντες στα ΑΕΙ.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιός θέλει πρόωρες εκλογές. Σημίτης, ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία;

    Espresso: Σώστε τη γυναίκα μου από τους απαγωγείς! Εκκληση μέσω της Espresso.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οι 5 αλλαγές που κρίνουν τις βάσεις. Και όλα για τις βαθμολογίες του 2001.

    Traffic News: Ατζέντα με 4.000 ''πελάτες'' ...φέρνει πανικό στην Ελλάδα. Εξαρθρώθηκε δίκτυο με κόλ γκέρλ στη Δάφνη.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Μπους βλέπει εφέτος ΝΔ στην εξουσία. Τηλεφώνημα-ευχάριστη έκπληξη στη Ρηγίλλης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εμπόρια βρεφών από τη Βουλγαρία προς 15.000ευρώ. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στη Φιλιππούπολη που δρούσε εδώ και 6 χρόνια.

    [03] Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''εβδομάδα έντονου πολιτικού παρασκηνίου είναι αυτή για το ΠΑΣΟΚ, με κορυφαίο γεγονός τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την Τετάρτη 22 Μαΐου, η οποία με βάση τα όσα επικρατούν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος παίρνει δραματικά χαρακτηριστικά''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''στη συνήθη και δοκιμασμένη τακτική του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος προβαίνει τώρα ο πρωθυπουργός μέσω της μεθοδευμένης ένθεν κακείθεν διαρροής σχετικών πληροφοριών στον Τύπο''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι ''με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να αποτελεί ''χαρτί'' διαπραγμάτευσής του με τους δελφίνους, ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με το υπόγειο παιχνίδι της διαδοχής του, που τείνει να παραλύσει κάθε κυβερνητική δραστηριότητα. Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή ο Κ. Σημίτης συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''σε ''πασαρέλα'' διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θα μεταβληθεί-όπως όλα δείχνουν- η επικείμενη οργανωτική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Ολες οι ομάδες και οι ''ομαδάρχες'' του Κινήματος βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συνδιάσκεψη μπορεί να δώσει ''πρόκριμα'' και να ''φωτογραφίσει'' τον διάδοχο του κ. Σημίτη''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ,''εξωθεσμικά κέντρα που έχουν στόχο να πλήξουν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και να προκαλέσουν διαλυτικές τάσεις στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ κρύβονται πίσω απ΄τις στημένες δημοσκοπήσουν που εμφανίζουν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ να πατώνουν στις δημοτικές εκλογές και τα κατασκευασμένα σενάρια για δήθεν διαδοχή κατάσταση στο κυβερνών κόμμα''.

    [04] Πανελλήνιες

    H Espresso γράφει ότι ''χτυποκάρδια στα θρανία από αύριο για τους μαθητές που ρίχνονται στη μάχη για μια θέση στον ήλιο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Η αγωνία κορυφώνεται, τα βιβλία ξεφυλλίζονται με άγχος και οι καφέδες παραγγέλνονται με ρυθμό..πολυβόλου! Οι εξετάσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι προσπάθειες ολόκληρης της χρονιάς δοκιμάζονται στο στίβο των Πανελλαδικών και η πίεση για την επιτυχία είναι ασφυκτική. Οι μαθητές της Γ΄Λυκείου γράφουν Ιστορία και της Β΄Λυκείου Νεοελληνική Γλώσσα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''ξεκινά αύριο ο εξεταστικός μαραθώνιος για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄Λυκείου, στη σκιά αναταραχών. Οι πανεπιστημιακοί (Πατρών, Πειραιώς και Θεσσαλίας προς το παρόν), αρχίζουν σήμερα αποχή διαρκείας διεκδικώντας αυξήσεις μισθών. Στα ΤΕΙ 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου και διαρκείας από τις 20. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αναπληρωτές, επειδή καθυστερεί ο διορισμός τους''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''πρεμιέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων αύριο με 176.000 μαθητές της Β΄και Γ΄Λυκείου και 36.000 απόφοιτους των ΤΕΕ να ρίχνονται στη μάχη για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος καθώς τις 82.500 θέσεις που διατίθενται θα τις διεκδικήσουν 134.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών''.

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι ''πέντε αλλαγές θα επηρεάσουν την πορεία των φετινών βάσεων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. ΑΦορούν στην προφορική βαθμολογία, στην αναβαθμολόγηση των γραπτών, στον αριθμό υποψηφίων και εισακτέων, στις προτιμήσεις των υποψηφίων και στον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων''.

    [05] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''φόβους ακόμα και για θερμό επεισόδιο εκφράζει με τον πιο επίσημο τρόπο η Λευκωσία, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ εξαπέλυσε νέες απειλές σε περίπτωση που προχωρήσει η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    [06] Ελληνικά Πετρέλαια

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι ''σκληρές αναμένεται να είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κοινοπραξίας του Ομίλου Λάτση (Πετρόλα)-Lukoil και του Ελληνικού Δημοσίου για την μεταβίβαση του 23,17% των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ ΑΕ). Το τίμημα ύψους 453,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς της Κοινοπραξίας κρίθηκε ικανοποιητικό από την Κυβέρνηση και έτσι, οι σχετικές διαδικασίες μεταβιβάσεως αναμένεται να συνεχισθούν και να ολοκληρωθούν έως το τέλος του προσεχούς Ιουλίου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "καύσωνας στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση μετά και την αποφασιστικότητα που έδειξε κατά τη διαδικασία πώλησης των ΕΛΠΕ, έλαβε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης, δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει. Ετσι σήμερα κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές, για την 40ετή εκμίσθωση των μαρινών Αλίμου Φλοίσβου και Ζέας".

    [07] Δημοτικές εκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά οτι ''ηχηρό πολιτικό μήνυμα θα στείλουν οι πολίτες στην κυβέρνηση στις δημοτικές εκλογές. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί κυρίως η δημοσκόπηση της ''ΟPINION'' που δημοσίευσε χθες η ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''.

    Η Traffic news προσθέτει οτι ''στον αστερισμό... των δημοσκοπήσεων βρίσκονται από το Σάββατο τα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών. Οι δυο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, φέρνουν μπροστά τους υποψηφίους της ΝΔ''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''συντριπτικές για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση είναι και οι δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν το πολιτικό κλίμα που κυριαρχεί αλλά κα τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος απέναντι στα δυο μεγάλα, κυρίως, κόμματα''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 May 2002 - 22:27:42 UTC