Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-03-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/03/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Επεισόδια στο ντέρμπι
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] 25η Μαρτίου
  • [06] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [07] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/03/2002

    Τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, το ασφαλιστικό, η φορολογική μεταρρύθμιση και η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνά και γρήγορά προσωπικά και καταναλωτικά δάνεια. Ολα τα προγράμματα των τραπεζών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Από την TV στα γήπεδα. Ολόκληρη η Ελλάδα αναστενάζει ... Εθνική Παλιγγενεσία, ριάλιτι και ... ξύλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θύελλα μετά το ντέρμπι. Καρέ καρέ το βίντεο της συμπλοκής. Συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μάχη θανάτου Κόκκαλη - Βαρδινο-γιάννη. Χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό για να μην πάει φυλακή ο πράκτορας της Στάζι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φοροαπαλλαγές τέλος στα στεγαστικά, δίδακτρα, περίθαλψη. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

    ΕΘΝΟΣ: 1.479 νέες προσλήψεις στα νοσοκο-μεία. Πρώτη προκήρυξη με νέα όρια ηλικίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αυτοί δεν είναι φίλαθλοι, είναι ... καννίβαλοι! Σπάζοντας και καίγοντας τα ''παιδιά'' πάλι ... εκτονώθηκαν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διεθνές ρεζιλίκι. Οι εικόνες της ντροπής του ντέρμπι έκαναν το γύρο του κόσμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Δύο νέοι διαγωνισμοί με μόρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βαρβαρότητες. Ντροπή: Πώς μια γιορτή ποδοσφαίρου μεταβάλλεται σε εφιάλτη.

    ΕΣΤΙΑ: Επιστολή Λαλιώτη προς την Αριστερά. Συμφωνία ''πακέτο'' προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Ο γιός του Στέφανου Μάνου ''καρφώθηκε σε κολόνα! Ωρες αγωνίας για τον πολιτικό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χούλιγκανς υπεράνω υποψίας και ... Αστυνομίας. Γίναμε ρεζίλι διεθνώς.

    Traffic News: Τα γυμνά έφαγαν τη Στέλλα. Ο πατέρας της Μπετζεντάκου στην traffic.

    Η ΧΩΡΑ: Ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο. Συλλήψεις διέταξε ο εισαγγελέας. Οι σκηνές βίας και μίσους στο ντέρμπι μας έκαναν ρεζίλι σε ολόκληρο τον κόσμο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με δεμένα χέρια οι νέοι γιατροί! Περιμένουν έως και 7 χρόνια να γίνουν δεκτοί για ειδικότητα.

    [03] Επεισόδια στο ντέρμπι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''σε έναν πόλεμο επιχειρηματιών με ''κομπάρσους'' νεοσσούς παράγοντες που κατηγορούνται ότι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το αξίωμά τους για την ικανοποίηση των πολιτικών τους φιλοδοξιών εξελίχθηκε ένα απλό ποδοσφαιρικό μάτς''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''σκηνές αίσχους είδε προχθές όλη η Ελλάδα στο ντέρμπι των ''αιωνίων'', όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια ο διαιτητής κ. Ευθυμιάδης, και τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο Αγγελος Φιλιππί-δης''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ''δικαιολογίες πλέον δεν χωρούν- όλη η Ελλάδα είδε ότι το ποδόσφαιρο δολοφονείται από τους ίδιους τους παράγοντες των ομάδων! Ενα σπορ με τεράστια απήχηση, που συγκινεί εκατομμύρια φιλάθλων έχει οδηγηθεί στην έσχατη ανυποληψία ... Με ευθύνη εκείνων που έχουν ταχθεί - υποτίθεται - να το προστα-τεύουν...''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ''σε μάχη μέχρι τελικής πτώσεως εξελίσσεται η σύγκρουση ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, που προκαλεί ήδη επικίνδυνες παρενέργειες στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, αλλά και στο ποδόσφαιρο''.

    Σύμφωνα με την Espresso, ''η επόμενη μέρα του ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολεμική. Την αρχή έκανε ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του σε βάρος του Παναθηναϊκού, για να απαντήσει αμέσως η ''πράσινη'' ΠΑΕ''.

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο αλλά και στους θεσμούς έβαλαν το Σάββατο το βράδυ οι αθλητικοί παράγοντες και τα χοντρά επιχειρηματικά παιχνίδια - με πολιτικό "άρωμα"- που παίζονται πλέον πάνω στο κουφάρι του δημοφιλούς αθλήματος".

    [04] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''προβλη-ματισμός και ανησυχία επικρατούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει στο δημόσιο τομέα πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στις 11 ή 12 Απριλίου με απόφαση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "μετέωρος ... ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό, καθώς τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει εσω-συνδικαλιστικός πόλεμος στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού".

    [05] 25η Μαρτίου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι ''την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίζουν κάθε εξωτερικό κίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, υπογράμμισαν χθες με δηλώσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της χώρα μας. Μετά το τέλος της μεγάλης παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σημείωσε πως η χθεσινή παρέλαση έδειξε ότι το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας είναι υψηλό''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "με λαμπρότητα γιορτάστηκε χθες η 181η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση".

    [06] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''Σάλο'' αναμένε-ται να προκαλέσουν τα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή του καθηγητή κ. Γεωργακόπουλου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήμα-τος''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''τέρμα στις πάσης φύσεως φοροαπαλλαγές που τυγχάνουν οι φορολογούμενοι για την αγορά πρώτης κατοικίας, για υγειονομική περίθαλψη για ασφάλιστρα ζωής και διδάκτρων, βάζει το υπουργείο Οικονομικών καταργώντας την έκπτωση φόρου της δαπάνης από τους τόκους στεγαστικών δανείων''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''την καθιέρωση δύο μόνο συντελεστών ΦΠΑ - με κατάργηση του χαμηλού συντελεστού - την επέκταση του ΦΠΑ και σε άλλα επαγγέλματα (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές κλπ) καθώς και στα ακίνητα, περιλαμβάνει το πόρισμα για την φορολογική μεταρρύθμιση που θα παραδοθή εντός των προσεχών ημερών στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη''.

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι ''αύξηση του αφορολόγητου ορίου με περιορισμό των φοροαπαλλαγών και αύξησης μιας σειράς ειδικών φόρων κατανάλωσης, προτείνει, μεταξύ άλλων, η αρμόδια επιτροπή για τη φορολογική μεταρρύθμιση''.

    [07] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

    "Να απευθύνει από τώρα το ΠΑΣΟΚ πρόταση στην Αριστερά και στο ΚΕΠ για συμμαχική κυβέρνηση στις εκλογές του 2004 προτείνει μέσω του ΕΘΝΟΥΣ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών θέτοντας σε νέα βάση το θέμα της συνεργασίας του κυβερνώντος κόμματος με τους "όμορους χώρους". "Νομίζω ότι εάν θέλει να είναι κανείς ειλικρινής, θα πρέπει να απευθύνει αυτή την πρόταση συνεργασίας πριν από τις εκλογές, έτσι ώστε και οι κυβερνητικοί εταίροι να είναι προετοιμασμένοι, αλλά και ο Ελληνας ψηφοφόρος να γνωρίζει τι επιλέγει όταν πηγαίνει στην κάλπη", τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης. Αναφορικά με το ασφαλιστικό ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι οι αλλαγές σε αυτό είναι μεταρρύθμιση και υπογράμμισε πως με τη συμφωνία να χορηγηθεί ένα ποσό της τάξεως του 1,3 τρις δρχ "έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες του παρελθόντος" όσον αφορά τα χρέη του Δημοσίου στα ταμεία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 26 March 2002 - 16:56:00 UTC