Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-03-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/03/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [05] Επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία
  • [06] Παραίτηση Αρχηγού ΓΕΝ
  • [07] Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου
  • [08] Παλαιστινιακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/03/2002

    Η επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία, το ασφαλιστικό, ο απόηχος από τη συνέντευξη Καραμανλή στην "κυριακάτικη Αυγή" και οι αντιδράσεις από την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΝ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βουλευτές κατά Σημίτη για την επίθεση στον "Αδέσμευτο Τύπο". Για γέλια και για κλάματα οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βράζει το Ναυτικό. Με παραιτήσεις απειλούν πολλά στελέχη του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κάνουν μπάρ την Ελλάδα. Λερναία ύδρα η ρόζ τηλεόραση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δεν κερδίζονται εκλογές με τα ... ρετάλια της Αριστεράς. Τα σενάρια για δήθεν συμμαχικές κυβερνήσεις οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε ήττα Κ. Σημίτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φοροφυγάς μ΄ ένα κλίκ! Αποκτήστε τη δική σας OFF SHORE εταιρία εύκολα, γρήγορα, οικονομικά με την πιστωτική σας κάρτα.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 9 μαφίες της Αθήνας. Οι αρχηγοί και ποιές περιοχές ελέγχουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο Κ. Μητσοτάκης προτείνει συμβιβασμό, ο Ευαγγ. Βενιζέλος δηλώνει: Είπατε τω Βασιλεί ότι ... δεν δίνω φράγκο!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκλογές μόνη λύση! Η Ντόρα με συνέντευξή της στον "Ελεύθερο" ρίχνει το γάντι στον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές. Πανελλαδικές: Πίνακες με τις θέσεις, τα προσόντα, τις προθεσμίες και τα δικαιολογητικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανοίγει το ασφαλιστικό. Επιστολή - πρόσκληση Ρέππα προς ΓΣΕΕ - ΣΕΒ.

    ΕΣΤΙΑ: Playback η εκτροπή! Τα ίδια έλεγαν τον Φεβρουάριο 1989.

    Espresso: Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο. Στο κρεβάτι με φοιτήτριες! Τις εκβίαζε για να περάσουν στο μάθημά του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το νέφος χτυπά τα παιδιά-Ενα στα δέκα υποφέρει από άσθμα. 4 φορές πάνω τα κρούσματα σε 20 χρόνια.

    Traffic News: Τους πήραν με τις πέτρες! Εδιωξαν το bar από το Γαλάτσι και πήγε στη Συγγρού. Αγώνας δρόμου για το MEGA να προλάβει. Ξεκίνησαν όπως όπως.

    Η ΧΩΡΑ: Θύελλα στο Πεντάγωνο. Κάνουν "κλαδική" και στο Στράτευμα. Τεράστιες οι ευθύνες του Γιάννου για παρεμβάσεις στις προαγωγές, καταγγέλλει όλη η αντιπολίτευση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 7.000 προσωπικοί γιατροί στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

    [03] Ασφαλιστικό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "ιδιαίτερη πίεση για επιτάχυνση των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας είναι βέβαιο ότι θα ασκήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι σήμερα, κατά τη συνεδρίαση των συμβουλίων Ecofin και Eurogroup, που θα έχουν ως κυρίαρχο θέμα της ατζέντας το ασφαλιστικό και την προετοιμασία της συζήτησης που θα ακολουθήσει στη Σύνοδο Κορυφής της Βαρκελώνης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "έτοιμη είναι πλέον, η κυβέρνηση να ξεκινήσει το διάλογο για το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας κ. Δ. Ρέππας αναμένεται να αποστείλει από ώρα σε ώρα επιστολή - πρόσκληση προς τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις".

    [04] Συνέντευξη Καραμανλή

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "με ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στην Αριστερά, αλλά και σε ομάδες πολιτών που πλήττονται από φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικού αποκλεισμού, απαντά ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στις θεωρίες Λαλιώτη περί διπολισμού. Ο αρχηγός της ΝΔ έδωσε χθες εκτενέστατη εκ βαθέων συνέντευξη στην "Κυριακάτικη Αυγή" με την οποία κατέρριψε όλα τα ιδεολογήματα του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "δεν βλέπει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος στην πρώτη συνέντευξή του σε αριστερή εφημερίδα ("Κυριακάτικη Αυγή") διευκρίνησε ότι δεν ζητεί εκλογές διότι δεν είναι δυνατόν να τις επιβάλη".

    [05] Επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με μια ξενάγηση στο μεγαλύτερο μουσείο του Τόκιο ξεκίνησε χτες η πρώτη επίσημη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στην Ιαπωνία. Η οικονομική ύφεση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα και η αναζήτηση νέων αγορών και επενδυτικών ευκαιριών αναδεικνύει την Ελλάδα ως ελκυστικό εταίρο, αφού οι Ιάπωνες επιθυμούν τη στήριξη της χώρας μας για τη διείσδυσή τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "την ώρα που δύει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης αναζητεί "καταφύγιο" στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Συνοδευόμενος από 3 υπουργούς και 34 επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία επιδιώκοντας την προώθηση των διμερών σχέσεων στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική και τον πολιτισμό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Ιαπωνία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, στη διάρκεια της οποίας θα έχει πολύ σημαντικές συναντήσεις και συνομιλίες για την προώθηση των διμερών σχέσεων οι προοπτικές των οποίων κρίνονται ως πάρα πολύ καλές στον πολιτικό, στον οικονομικό και στον πολιτιστικό τομέα".

    [06] Παραίτηση Αρχηγού ΓΕΝ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η αυριανή ημέρα, οπότε το μεσημέρι, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων παραδίδει την ηγεσία του Ναυτικού ο αποχωρήσας παραιτηθείς μετά την σύγκρουσή του με τον πολιτικό του προϊστάμενο, κ. Γ. Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Θεοδωρουλάκης στο νέο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Α. Αντωνιάδη που δια περιφοράς το βράδυ της Παρασκευής και μετά την παραίτηση, υπεγράφη η ανάρρησή του στον συγκεκριμένο θώκο".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "θύελλα αντιδράσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις προκάλεσε η απόφαση του αρχηγού ΓΕΝ ναυάρχου Θεοδωρουλάκη να παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον κομματισμό στο Πεντάγωνο. Την ίδια ώρα ο Γ. Παπαντωνίου ξηλώνει εκατοντάδες αξιωματικούς και ικανά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις από όλα τα κόμματα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) επισημαίνει ότι "απρόβλεπτες εξελίξεις στις Ενοπλες Δυνάμεις, και ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό βλέπουν στελέχη όλων των πλευρών, αναφερόμενο στην επόμενη μέρα της παραίτησης Θεοδωρουλάκη από την ηγεσία του ΓΕΝ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η παραίτηση του μέχρι πρότινος αρχηγού ΓΕΝ Θεοδωρουλάκη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των όσων συμβαίνουν στις Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και των όσων μπορούν να συμβούν από δω και μπρος".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως η παραίτηση του αρχηγού του ΓΕΝ αντιναυάρχου Γιώργου Θεοδωρουλάκη. Κύκλοι του ΚΕΠ πιο συγκεκριμένα μιλούν για την "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" και παραπέμπουν στην σκληρή και δεικτική δήλωσε του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την οποία καυτηριάζει εν τω συνόλω της η πολιτική ατμόσφαιρα των ημερών και ζητείται άμεση προσφυγή στις κάλπες".

    Η Espresso προσθέτει ότι "διαφωνία επί των αρχών ήταν στην πραγματικότητα η αιτία της κόντρας-θρίλερ μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου και του μέχρι προχθές αρχηγού του ΓΕΝ αντιναυάρχου Γεωργίου Θεοδωρουλάκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "φόβους για πογκρόμ σε βάρος τους με βάση όχι μόνο κομματικά, αλλά και προσωπικά κριτήρια, εκφράζουν ανώτεροι αλλά και κατώτεροι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, "φωτογραφίζοντας" "ως συντάκτες της λίστας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της έκρηξης, απόστρατους ανώτατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού".

    [07] Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου

    "Η συγκρότηση μιας "νέας πρότασης" για τη διακυβέρνηση εν όψει των εκλογών του 2004, πρέπει να είναι το αντικείμενο του διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και πρέπει να αρχίσει άμεσα", δηλώνει στα ΝΕΑ η κ. Βάσω Παπανδρέου. Σημειώνει δε ότι "τα σενάρια περί ολιγόμηνης "δεξιάς παρένθεσης" δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ".

    [08] Παλαιστινιακό

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "συνεχίσθηκε τα τελευταία 24ωρα ο φαύλος κύκλος βίας στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 Ισραηλινοί σε επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν Παλαιστίνιοι στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 4 March 2002 - 20:34:07 UTC