Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-02-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/02/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση - Δίωξη Κόκκαλη - Αντιδράσεις
  • [04] Παράνομος τζόγος - Κυβέρνηση - μέτρα
  • [05] Επαγγελματίες - ΦΠΑ - Αντιδράσεις
  • [06] ΕΕ - Ελλάδα - Ευρωστρατός
  • [07] Κυπριακό
  • [08] ΚΚΕ - Κοψίδης
  • [09] ΕΕ - Ελληνική προεδρία
  • [10] Ελλάδα - Αφγανιστάν
  • [11] ΝΔ
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Νομοσχέδιο υπουργείου Εθνικής Οικονομίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/02/2002

    Η δίωξη κατά του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και οι τυχόν επιπτώσεις, τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση κατά του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου, οι αντιδράσεις των επαγγελματιών για το ΦΠΑ και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επίδομα 60.000 στους υπαλλήλους του ΥΕΘΑ. Περισσότεροι από 5.000 οι δικαιούχοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τι κρύβει η δίωξη Κόκκαλη; Γιατί τώρα; Υπάρχουν και πολιτικές παράμετροι.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σκηνικό εκλογών. Κεραυνοί Στεφανόπουλου τη νύχτα από τα Ιωάννινα.

    Η ΑΥΓΗ: "Μην διασπάτε τη ΓΣΕΕ". Ο Μάκης Κοψίδης αποχώρησε από το ΚΚΕ και καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Περισσού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πώς η Στάζι στρατολόγησε τον Κόκκαλη. Με τον κωδικό "ROCCO" κάρφωνε όλους τους αντιπάλους του καθεστώτος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εμποροι, βιοτέχνες, βιομήχανοι σε αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση. Διαφθορά και πολυνομία υπονομεύουν τις επενδύσεις, λεει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οικοδομικές άδειες και στα 2 στρέμματα. Πονοκέφαλος για το ΥΠΕΧΩΔΕ η έλλειψη εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού.

    ΕΘΝΟΣ: Το πακέτο αλλαγών για τις Πανελλαδικές. Στην τελική ευθεία οι ρυθμίσεις από το Παιδείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ... κοκκαλάκι της νυχτερίδας αναζητούν οι πολιτικοί. Επειδή είναι λίγοι και καλά γνωρίζονται μεταξύ τους...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καλπάζει η ΝΔ. Στις επτά μονάδες η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο τραπέζι μισθοί και προαγωγές. ΕΛ.ΑΣ.: Την ικανοποίηση άλλων 28 αιτημάτων ζητούν οι αστυνομικοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γερμανικό μάτι στις έρευνες. Δήλωση στην "Ε" του προέδρου της επιτροπής για Κόκκαλη.

    ΕΣΤΙΑ: Το σύστημα κλυδωνίζεται. Η κυβέρνησις δύσκολα θα αντέξη.

    Espresso: Παπάς θεραπεύει πιστούς σε εκκλησία της Αθήνας!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο μυστικός πράκτωρ "Rocco". Η "Κ" δημοσιεύει αποσπάσματα από την έκθεση της Γερμανικής Βουλής για τις σχέσεις Στάζι-Κόκκαλη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κώστας Σημίτης: Προσπάθεια απαξίωσης της πολιτικής. Κατήγγειλε υπονομευτές με αφορμή τα "φρουτάκια".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ποινές σοκ και δημεύσεις περιουσιών για τα φρουτάκια. Εντονες κόντρες στην κυβέρνηση.

    ΝΙΚΗ: "Φρουταπαγόρευση". Η κυβέρνηση βάζει τέλος στον ηλεκτρονικό τζόγο. Βλέπει έξοδο ο Πασχαλίδης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέο "σχέδιο δράσης" Ισραήλ κατά Παλαιστινίων. Κλιμάκωση της έντασης.

    Traffic News: Στενές σχέσεις με αλβανική μαφία και τρομοκρατία. Η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε τον Τεκτερίδη.

    Η ΧΩΡΑ: Ο φάκελος του Βαρώνου πάγωσε τις σχέσεις Σημίτη-Πασχαλίδη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 4.000 νέοι υπάλληλοι στο υπουργείο Αμυνας. Για την κάλυψη σε 3 χρόνια αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολιτικό προσωπικό.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υποκρισία τέλος με αυστηρότερη νομοθεσία. Πλημμέλημα θεωρείται ο παράνομος τζόγος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σταθερή "απειλή" πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο.

    [03] Κυβέρνηση - Δίωξη Κόκκαλη - Αντιδράσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "σε βαρύτατες καταγγελίες προέβη χθες, κεκλεισμένων των θυρών, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Ημαθία. Μιλώντας στους παριστάμενους υπουργούς και τα κομματικά στελέχη-μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Πασχαλίδης- δήλωσε ότι κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν την πολιτική, εμπλέκοντας αδίκως κυβερνητικά στελέχη στην υπόθεση του παράνομου τζόγου, κάτι το οποίο, όπως υποστήριξε, θα έχει συνέχεια τις επόμενες μέρες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σκηνικό πρόωρων εκλογών στήνεται μετά την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας που έκανε σε επίσημο δείπνο στην πόλη των Ιωαννίνων. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Στεφανό-πουλος προέβλεψε ότι "η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά, ανεξάρ-τητα από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "με μεγάλο ενδιαφέρον θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη των εισαγγελικών ερευνών κατά του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη η γερμανική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, σύμφωνα με δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη βουλευτή Φόλκερ Νόιμαν. Ο Νόιμαν ήταν ο επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, για τη διερεύνηση των χαμένων περιουσιακών στοιχείων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Υστερα από έρευνες τεσσάρων χρόνων, η επιτροπή είχε αποφανθεί ότι "δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία ότι η Ιντρακόμ δημιουργήθηκε από στοιχεία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "τα επίσημα έγγραφα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, που δημοσιεύει σήμερα η "Καθημερινή" είναι άκρως αποκαλυπτικά για τα έργα και τις ημέρες του μεγαλοεπιχειρηματία και εθνικού προμηθευτή κ. Σωκράτη Κόκκαλη. από ένα μικρό δείγμα αυτών προκύπτει με σαφήνεια η διασύνδεση του κ. Κόκκαλη με τις ανατολικο-γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου, το οποίο συνετάγη στις 28 Μαΐου 1998, αλλά παρέμενε προστα-τευμένο και αποδεσμεύθηκε προ ολίγων μηνών, ο κ. Κόκκαλης από τον Ιανουάριο του 1963 ήταν μυστικός πληροφοριοδότης του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας-Διεύθυνση Κατασκοπείας της Ανατολικής Γερμανίας, με το ψευδώνυμο Rocco".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "στο κενό, όπως όλα δείχνουν, θα πέσουν και αυτή τη φορά οι βαριές κατηγορίες (πέντε κακουρ-γήματα και ένα πλημμέλημα) κατά του επιχειρη-ματία Σωκράτη Κόκκαλη, που κατέγραψε στην 40σέλιδη αναφορά του ο Εισαγγελέας Πρωτο-δικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά από πολύμηνη έρευνα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων έχει ήδη ως πρώτο μεγάλο θύμα την οικονομία. Σε μια περίοδο κατά την οποία η Σοφοκλέους έχει βυθιστεί και οι εταιρίες μετρούν τις αντοχές τους, η σύγκρουση των επιχειρηματιών αποτρέπει την ανάπτυξη κάθε επενδυτικής πρωτοβουλίας. Η ανταλλαγή αγωγών πολλών δισεκατομμυρίων μεταξύ επιχειρηματιών και εκδοτών τονίζει την ένταση της σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και δηλητηριάζει την οικονομία, ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να διαδραματίσει οποιο-δήποτε ρόλο πλην αυτού του παρατηρητή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η συγκυρία ότι την εποχή αυτή γίνεται η διανομή της "πίτας" για την οποία πολλοί και ισχυροί είναι οι ενδιαφερόμενοι. Ο πόλεμος συμφε-ρόντων, λοιπόν, είναι αναπόφευκτος και αρκετοί θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν από την εξέλιξη αυτή".

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "το σύστημα φθάνει στα όριά του. Το δε γεγονός ότι ο πρωθ-υπουργός δεν προχωρεί σε γενναία αυτο-κάθαρση, οδηγεί και τον ίδιο σε κατάρρευση. Ισως ταχύτερα από ό,τι πιστεύεται".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "μέλη τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να κρατηθούν οι ισορροπίες στο θέμα των κατηγο-ριών κατά Κόκκαλη, φοβούμενοι πιθανές από-αλύψεις από τον μεγαλοεπιχειρηματία".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "οι τακτικές επισκέψεις του Σωκράτη Κόκκαλη στο Μαξίμου και η παραπομπή του μεγαλοεπιχειρηματία για θέματα κατασκοπείας και άλλα σοβαρά αδικήματα έχουν προκαλέσει πανικό στον Σημίτη και το περιβάλλον του, καθώς βλέπουν να τους ακουμπούν τα πλοκάμια της διαπλοκής και των δραστηριοτήτων της".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "η κορυφή του παγόβουνου είναι τα όσα διαδραματίζονται τώρα γύρω από την υπόθεση του Σωκράτη Κόκκαλη. Αυτό τονίζουν υψηλό-αθμα στελέχη της κυβέρνησης αναφερόμενα στα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό και τα οποία οδήγησαν σε ρήξη στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον μεγαλοεπιχειρηματία".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "ο Γιώργος Πασχαλίδης ετοιμάζει την "αντεπίθεσή" του τη Δευτέρα, όπως ο ίδιος προανήγγειλε, και θα μιλήσει για "πρόσωπα και πράγματα" στην προσπάθειά του να εμφανιστεί "καθαρός". Και αμέσως μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται για "ηρωική έξοδο" από την κυβέρνηση, με την παραίτησή του".

    [04] Παράνομος τζόγος - Κυβέρνηση - μέτρα

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "την πλήρη απαγόρευση των τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών που μπορεί να μετατρέπονται σε τυχερά και την επιβολή ποινών σοκ για τους παραβάτες (θα φθάνουν ως και τη δήμευση των περιουσιών τους) αποφασίζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή. Ωστόσο, στη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη για το θέμα, υπήρξαν έντονες κόντρες μεταξύ μελών της κυβέρνησης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "στο παιχνίδι με τα "φρουτάκια" επανήλθαν χθες διάφοροι "παίκτες" των τηλεοπτικών καναλιών σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν θόρυβο και να δώσουν την εντύπωση ότι διάφορα κυβερνητικά στελέχη έχουν κατά καιρούς στο παρελθόν εμπλακεί σε κυκλώματα παράνομου τζόγου. Από τις "καταγ-γελίες", τα "ντοκουμέντα" και τους "διαλόγους" δεν βγαίνει ακριβές συμπέρασμα, αλλά πάντως συντηρείται το νοσηρό κλίμα και επιτυγχάνεται ο στόχος των "παικτών" που θέλουν να επι-βάλουν την άποψη της γενικής απαξίωσης της πολιτικής και όσων ασχολούνται με αυτήν".

    [05] Επαγγελματίες - ΦΠΑ - Αντιδράσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "σε ...θέσεις μάχης βρίσκονται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και έμποροι μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους χθες από τον υπουργό Οικονομίας κ. Νίκο Χριστοδουλάκη για την κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ της παρελθούσης τριετίας, όπως επίσης και το οριστικό κλείσιμο των χρήσεων 1993-1998, οι οποίες είχαν φορολογηθεί με τα αντικειμενικά κριτήρια. Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς υπουργείων, δημοσίων κτιρίων και ΔΟΥ, καθώς και σε δυναμικές συγκεντρώσεις κατά το χρονικό διάστημα 28 Φεβρουαρίου με 6 Μαρτίου".

    [06] ΕΕ - Ελλάδα - Ευρωστρατός

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "την Ελλάδα κατη-γόρησε ο Ισπανός υπουργός Αμυνας, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία στην Κοινό-τητα, για το ότι εμποδίζει την ομαλή συνεργασία Ε. Ενωσης - ΝΑΤΟ στο θέμα της λειτουργίας του ευρωστρατού αρνούμενη την πλήρη συμμετοχής της Τουρκίας στο μηχανισμό επεξ-εργασίας και τη λήψη αποφάσεων για την άσκηση της κοινής αμυντικής πολιτικής των κοινοτικών χωρών".

    [07] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "οι συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς δε φαίνεται να έχουν δημιουργήσει κάποιες αισιόδοξες προσδοκίες στην κυπριακή κυβέρνηση. Αντίθετα, οι αδιάλλακτες τοποθετήσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη και αξιωματούχων της Αγκυρας σκιαγραφούν προθέσεις για υπονόμευση της διαδικασίας αναζήτησης λύσης".

    [08] ΚΚΕ - Κοψίδης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "βαθύ ρήγμα άνοιξε στον Περισσό η αποχώρηση του - ως προχθές - κορυφαίου στελέχους του ΚΚΕ Μάκη Κοψίδη από το κόμμα, καθώς, όχι μόνον συνοδεύτηκα από μια επιστολή γεμάτη βαρείς χαρακτηρι-σμούς αλλά από κύκλους του κόμματος εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα ψυχρότητας της ηγεσίας του ΚΚΕ με τον Χαρίλαο Φλωράκη".

    [09] ΕΕ - Ελληνική προεδρία

    Η Traffic News αναφέρει ότι "εντός του Μαΐου πρόκειται να υποβληθεί το σχέδιο που εκπονεί η κυβέρνηση σε σχέση με την ελληνική προεδρία, ο προγραμματισμός της οποίας θα οριστικο-ποιηθεί στα τέλη του έτους. Ετσι στις αρχές του 2003 στις προτεραιότητες της προεδρίας θα υπάγετο το θέμα της διεύρυνσης και ιδιαίτερα η υπογραφή των συνθηκών προσχώρησης των νέων χωρών - εφόσον επί δανικής προεδρίας έχουν ολοκληρωθεί οι ενταξιακές διαπραγματεύ-σεις. Επίσης, αναμένεται να τεθεί προς υιοθέτηση ο νέος οδικός χάρτης της Βουλγαρίας και Ρουμανίας".

    [10] Ελλάδα - Αφγανιστάν

    Η Espresso γράφει ότι "μετά το στρατό και την αεροπορία σειρά έχει το πολεμικό ναυτικό στις επιχειρήσεις του Αφγανιστάν. Ηδη αποφασίστη-κε η συμμετοχή της χώρας μας στην επιχείρηση "Διαρκής Ελευθερία" με τη φρεγάτα "Ψαρά", η οποία θα αναχωρήσει από το ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 13 Μαρτίου".

    [11] ΝΔ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "διευρύνει τη διαφορά της η ΝΔ και κεφαλοποιεί τα οφέλη της στο Εκλογικό Σώμα. Στις επτά ποσοστιαίες μονάδες φτάνει η διαφορά υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά κράτος η ΝΔ επικρατεί του ΠΑΣΟΚ στα ποιοτικά στοιχεία".

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανεπαρκή τα κίνητρα. Εντονη η αμφισβήτηση του Ν/Σ για την επιχειρημα-τικότητα από τους εκπροσώπους της αγοράς".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σφοδρή κριτική από τον ΣΕΒ για τα αντικίνητρα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι επιχειρηματίες λένε "όχι" στο ν/σ για το επιχειρείν. Σκληρή επίθεση των παραγωγικών τάξεων στην Επιτροπή της Βουλής".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πυρ ομαδόν στο ν/σ για την επιχειρηματικότητα. Από τις παραγωγικές τάξεις στη Βουλή".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Δυο "ταχύτητες". Η αγορά ανταμείβει τόλμη - ρίσκο. Blue chips και δείκτες υποχωρούν, ενώ η Περιφέρεια δίνει κέρδη".

    [13] Νομοσχέδιο υπουργείου Εθνικής Οικονομίας

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "χωρίς ούτε ένα σύμμαχο βρέθηκε χθες στην Επιτροπή της Βουλής από την πλευρά των παραγωγικών τάξεων το νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Χριστο-δουλάκη, που αφορά την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων προ-εξάρχοντος του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυρια-κόπουλου, το χαρακτήρισαν "πολύ μικρό βήμα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 21 February 2002 - 17:13:34 UTC