Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-02-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/02/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοτικές εκλογές
  • [04] ΤΕΙ-Ευθυμίου
  • [05] Αδειοδότηση ιδιωτικών σταθμών
  • [06] Δημόσια διοίκηση-Προσλήψεις
  • [07] Τρομοκρατία- ΗΠΑ
  • [08] Μέτρα κατά της φτώχειας
  • [09] Αγρότες-Διάσπαση
  • [10] Πληθωρισμός
  • [11] Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
  • [12] Ασφαλιστικό
  • [13] ΝΔ - διαφθορά
  • [14] Κυπριακό
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Πώληση Ολυμπιακής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/02/2002

    Οι αλλαγές που εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο δημόσιο και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, οι δημοτικές εκλογές, η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και η σύγκρουση μεταξύ των αγροτικών συνδικαλιστών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις-εξπρές σε υπουργεία, οργανισμούς και ΟΤΑ. Οι διορισμοί δεν περνάνε από το ΑΣΕΠ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Προσλήψεις εξπρές. Αλλάζουν όλα σε προαγωγές και υπαλληλική ιεραρχία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διορισμοί εξπρές από το παράθυρο. Η κυβέρνηση νομιμοποιεί το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία.

    Η ΑΥΓΗ: Ο μεγάλος ασθενής...Ακαρπη και η χθεσινή σύσκεψη για το ΙΚΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Κόκκαλης θέλει να πάρει όλους τους κουλοχέρηδες! Πιέζει αφόρητα την κυβέρνηση να φτιάξει νόμο για χάρη του.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τέσσερις υπουργοί συγκρούονται στα μέτωπα της Υγείας και της Παιδείας. Παπαδόπουλος εναντίον Ρέππα και Ευθυμίου και όλοι μαζί εναντίον Χριστουδολάκη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 60% πιο φτηνά τα μεταχειρισμένα ΙΧ.

    ΕΘΝΟΣ: Νέο σύστημα προαγωγών για τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Ολες οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Ντόρα λέει "γειά σου" ... Βύρωνα η σειρά σου! Με τον Β. Πολύδωρα θα "λογαριαστεί" ο Χρ. Παπουτσής για την Αθήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα πάνω-κάτω στις προσλήψεις. Νέες αλλαγές εξήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κ. Σκανδαλίδης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζουν όλα σε μισθούς-προαγωγές. Δημόσιο:Κ. Σκανδαλίδη/Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Προσλήψεις εξπρές εκτός ΑΣΕΠ. Αλλάζει και ο τρόπος εξετάσεων με νομοσχέδιο.

    ΕΣΤΙΑ: Ο Λαλιώτης θέλει την Ντόρα. Εστησε παγίδα με δόλωμα Παπουτσή.

    Espresso: Ηθελαν να σκοτώσουν τον πατέρα του Ιβιτς! Ελένη Πετρουλάκη: "Πώς ζήσαμε την τραγωδία με τους γονείς μας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΦΠΑ και με αντικειμενικά κριτήρια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων. Κ. Σκανδαλίδης: Νέο σύστημα αξιολόγησης και προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δημόσιο Α.Ε. με προαγωγές εξπρές και πριμ. Και προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ μέσα σ΄ ένα μήνα.

    ΝΙΚΗ: "Θέλω για αντίπαλο την Ντόρα". Ο Χρήστος Παπουτσής ρίχνει το γάντι στη Ρηγίλλης. Ο Καραμανλής υποκύπτει στους όρους της.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να σταλεί μήνυμα αντίστασης στις δημοτικές εκλογές. Επίκαιρη παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Traffic News: "Ο Πολατωφ παντρεμένος 15 χρόνια με Ολλανδό!". Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του γνωστού σχεδιαστή μόδας. Βάρα και Σπύρου ισχυρίστηκαν στο MEGA.

    Η ΧΩΡΑ: "Μόνο με λάδωμα κάνεις τη δουλειά σου". Συγκλονιστικές δηλώσεις Καραμανλή για το κράτος της διαφθοράς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 50-67% η αντιπαροχή. Η καθυστέρηση της επέκτασης σχεδίου πόλης οδηγεί σε τρελή κούρσα τις τιμές ακινήτων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επενδύσεις μαμούθ στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργία εμπορικών και επιχειρηματικών "χωριών".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το ΚΚΕ κατέβηκε από το ...τρακτέρ! Εκτός μάχης αγροτών Γ. Πατάκης και Βαγγ. Μπουτας.

    [03] Δημοτικές εκλογές

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "απόπειρες να σπάσει τον απομονωτισμό του κάνει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, και απ΄ ό,τι δείχνουν τα πράγματα η αυτάρεσκη πολιτική του αυτάρκεια ανήκει πια στο παρελθόν. Εκείνο που πρέπει να περιμένει κανείς το επόμενο διάστημα, και πάντως πριν από την ολοκλήρωση των συνδυασμών των κομμάτων, είναι η επίθεση φιλίας που θα εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ προς τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Το πρώτο άνοιγμα προς την αντιπολίτευση πραγματοποιεί σήμερα ο νεοχρισθείς υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Αθηναίων Χρήστος Παπουτσής".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "άνοιγμα" διαρκείας προς την Αριστερά έχει αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στις δημοτικές εκλογές η ιδέα είναι να υποστηριχθούν σε διάφορους δήμους οι υποψήφιοι της Αριστεράς , ακόμη και δίχως συμφωνία, με την ελπίδα ότι τα κόμματα και οι αριστεροί ψηφοφόροι θα ανταποδώσουν δίδοντας την ψήφο τους στους υποψήφιους νομάρχες του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, το "άνοιγμα" του ΠΑΣΟΚ έχει ορίζοντα και τις βουλευτικές εκλογές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει το δικό της χρονοδιάγραμμα και δεν πρόκειται να παρακολουθήσει ή να συρθεί από το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την ανακοίνωση των υποψηφίων γι τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και, κυρίως για τον δήμο της Αθήνας".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "ναι θα είμαι υποψήφια στο Δήμο της Αθήνας", είπε στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή η τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει αρχίσει επαφές και βολιδοσκοπεί τα πρόσωπα εκείνα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "παγίδα έστησε στην Νέα Δημοκρατία ο δαιμόνιος κ. Λαλιώτης. Εσπευσε να ανακοινώση την υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παπουτσή στον Δήμο Αθηναίων με ένα και μοναδικό σκοπό: Να παρασύρη την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να πη το "ναι". Διότι αυτήν θέλει ως αντίπαλο στον Δήμο. Οχι βεβαίως για να κερδίση το ΠΑΣΟΚ τον Δήμο Αθηναίων, αλλά για να αποδυναμωθή η ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές".

    [04] ΤΕΙ-Ευθυμίου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "το "πράσινο φως" "να χειριστεί το θέμα των κινητοποιήσεων των ΤΕΙ χωρίς να κάνει κάποια υποχώρηση, έλαβε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης".

    [05] Αδειοδότηση ιδιωτικών σταθμών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "στον αέρα είναι πολύ πιθανό να τιναχτεί η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης υποστηρίζουν πλέον ότι ο διαγωνισμός πρέπει να κηρυχτεί άγονος και άκυρος, παρά τους φόβους τους ότι μπορεί να κατηγορηθούν πως παραπέμπουν και πάλι το θέμα στις ελληνικές καλένδες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις στο μείζον θέμα του ασυμβίβαστου μεταξύ βασικού μετόχου ΜΜΕ και εργολήπτη του Δημοσίου. Το εν λόγω ζήτημα αναμένεται ότι θα αναδειχθεί σε εστία εντονότατων τριβών μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ αλλά και μερίδας του επιχειρηματικού κόσμου. Η κυβέρνηση προτίθεται να περιορίσει το ποσοστό του βασικού μετόχου και εργολήπτη του Δημοσίου σε 5% η ΝΔ επιμένει στο πλήρες ασυμβίβαστο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι επιχειρη-ματίες πιέζουν για μεγαλύτερη ελαστικότητα".

    [06] Δημόσια διοίκηση-Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "τα χαρακτηριστικά του Νέου Δημοσίου ορίζουν συνοπτικές διαδικασίες στους διορισμούς, αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ, αλλαγές στο σύστημα προαγωγής των υπαλλήλων και σύσταση αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών της Δημόσιας Διοίκησης. Ο επανακαθορισμός του διοικητικού συστήματος, σύμφωνα με τις επισημάνσεις του υπουργού Εσωτερικών στο Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα δρομολογηθεί με την κατάθεση σχεδίου νόμου αμέσως μετά το Πάσχα και αφού προηγηθεί συζήτηση με τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "εντός 30 ημερών θα γίνονται οι προσλήψεις και σε άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που δεν θα υπάγονται στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ο Κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε αλλαγές στις προσλήψεις και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Θα γίνονται με τεστ αντί γραπτών διαγωνισμών, οι οποίοι περιορίζονται σε κλάδους υψηλών απαιτήσεων.

    [07] Τρομοκρατία- ΗΠΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει τη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ ότι "πρέπει να βρείτε τη 17Ν", πρέπει να οδηγήσετε στο δικαστήριο μιο υπόθεση με αδιάσειστα στοιχεία". Ο Αμερικανός πρέσβης έστειλε χθες καθαρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις διευκρινίζοντας ότι ο ρόλος των αμερικανικών υπηρεσιών είναι "συμβουλευτικός".

    [08] Μέτρα κατά της φτώχειας

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "το αργότερα στα μέσα Μαρτίου θα υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα μέτρα που προβλέπονται στο Δίκτυο κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας και Λευτέρης Τζιώλας, οι υφυπουργοί Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης και Απόστολος Φωτιάδης και ο υφυπουργός Πρόνοιας Δημ. Θάνος αποφα-σίστηκε να ολοκληρωθεί η προεργασία και να κοστολογηθούν τα μέτρα το αργότερο μέσα σε ένα δεκαήμερο και να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή που θα ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών".

    [09] Αγρότες-Διάσπαση

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "την ολοκληρωτική ρήξη ΝΔ και ΚΚΕ πιστοποίησε με τον πιο σαφή τρόπο η χθεσινή αποτυχημένη σύσκεψη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των αγροτών. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετικά φορτισμένη ατμόσφαιρα θέτοντας έτσι εν κινδύνω τις ως τώρα διαγραφόμενες συμμαχίες των δύο παρατάξεων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "τη χτεσινή σύσκεψη, λοιπόν, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, όχι μόνο για να 'εξιλεωθούν' από τις ευθύνες τους για την υπονόμευση της πρόσφατης αγροτικής κινητοποίησης, αλλά και για να περάσουν στην αντεπίθεση ζητώντας ευθύνες από τους συνεπείς συνδικαλιστές που έμειναν μέχρι τέλους στη θέση τους".

    [10] Πληθωρισμός

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες ο τιμάριθμός τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε ένα από τα εντυπωσιακότερα άλματα των τελευταίων ετών κλείνοντας στα επίπεδα του 4,3%-4,4%, από 3% το Δεκέμβριο του 2001 και 2,4% το Νοέμβριο του 2001".

    [11] Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "από κόσκινο θα περνούν πλέον όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς θα κρίνονται ετησίως τόσο για την ιεραρχική τους εξέλιξη όσο και για την παραμονή τους στο δημόσιο μέσω γραπτών εξετάσεων, τεστ δεξιοτήτων και φύλλων αξιολογήσεων, βάσει του νέου συστήματος αξιολόγησης που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης".

    [12] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι 'η κυβέρνηση από την μία δείχνει προβληματισμένη και θέλει να επιλύσει το ασφαλιστικό χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την πολυπόθητη 'προίκα' για το νοικοκύρεμα του Συστήματος. Ετσι, καθώς δεν έχει εξασφαλίσει τους πόρους στήριξης του συστήματος, ετεροχρονίζει την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για μετά τις 20 Μαρτίου".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "στη Βαρκελώνη αναζητά άλλοθι για την επίλυση του ασφαλιστικού χωρίς δεσμεύσεις και με μικρότερο πολιτικό κόστος η κυβέρνηση, καθώς οι προτάσεις που έχουν ριχτεί στο τραπέζι του διαλόγου μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί συλλήβδην από τα εργατικά συνδικάτα".

    [13] ΝΔ - διαφθορά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη είναι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το σύνολο των στελεχών της. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από όσα συζητήθηκαν χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο συζήτησε διεξοδικά το θέμα της διαφθοράς στη δημόσια ζωή".

    [14] Κυπριακό

    Η ESPRESSO γράφει ότι "επιφυλακτικός εμφανίσθηκε χθες ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Κωστή Στεφανόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, για την πορεία του διαλόγου με την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού. 'Οσοι ενδιαφέρονται για την ένταξη της Κύπρου την Ευρωπαϊκή Ενωση και την επίλυση του πολιτικού προβλήματος πρέπει να δείξουν ότι επιθυμούν την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ'".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "την πορεία του Κυπριακού, υπό το πρίσμα των απευθείας συνομιλιών, συζήτησε με τον Γλαύκο Κληρίδη ο απεσταλμένος της βρετανικής κυβέρνησης λόρδος Χάνεϊ. Ο Βρετανός αξιωματούχος μετέβη στα κατεχόμενα, όπου συναντήθηκε με τον Ραούφ Ντενκτάς".

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η ώρα της αλήθειας στην Ο.Α. Εφθασε στο τέλος η διαβούλευση για την πώλησή της στην IASC".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με 15 σενάρια η εισήγηση για το ασφαλιστικό".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ... ΑΣΕΠ. Οι εξαιρέσεις πλέον ξεπερνούν τον κανόνα στις προσλήψεις στο Δημόσιο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρωταπριλιά ο λογαριασμός του "αντικειμενικού" ΦΠΑ".

    [16] Πώληση Ολυμπιακής

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "κύκλοι της κοινοπραξίας της IASC ισχυρίζονται ότι κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τις τραπεζικές εγγυήσεις ύψους 102 εκ. ευρώ για την εξαγορά του 51% ου ομίλου της Ολυμπιακής".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 14 February 2002 - 16:56:22 UTC