Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-02-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/02/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νέα επίθεση Πάγκαλου
  • [04] Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Αγροτικές κινητοποιήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/02/2002

    Η νέα επίθεση Πάγκαλου στην κυβερνητική πολιτική, ο ελληνοτουρκικός διάλογος, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και το 5ο συνέδριο νεολαίας του ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τι αλλάζει στις προσλήψεις του Δημοσίου. Σε ρόλο απλού "διεκπεραιωτή" το ΑΣΕΠ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μη κυβέρνηση! Το καταγγέλλουν ανοιχτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φύγετε να σωθεί η χώρα. Μετά τις καταγγελίες για ακυβερνησία και διαφθορά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μου αρέσει να σου κάνω έρωτα και να σε δέρνω". Γράφουν ερωτικές επιστολές οι "Θεσμοί";

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δασονόμος με οικισμούς συνεται-ρισμών. Τι αλλάζει στο νέο νόμο του υπουργείου Γεωργίας.

    ΕΘΝΟΣ: Ανατροπές στην περίθαλψη. Αποκλειστικό: Οι 19 αλλαγές στον Οργανισμό των Δημοσίων Υπαλλήλων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γύρω-γύρω όλοι και στην μέση ... το παγκάρι του Αγίου Σώστη. Νέα, οξύτατη, επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο από τον Μητροπολίτη Πειραιώς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ακυβερνησία και διάλυση. Διαπιστώνουν κορυφαία στελέχη της κυβερνώσας παράταξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΕΙ-ΤΕΙ: Πλαφόν από Ευθυμίου στο βαθμό πρόσβασης. Πανελλα-δικές: Πέρασε με νομοθετική ρύθμιση - Ισχύει από φέτος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φως από ΕΕ για εκτάκτους. Ολη η κοινοτική οδηγία για "μονιμο-ποίηση" μετά 18 μήνες.

    ΕΣΤΙΑ: Το σχέδιο διαδοχής Σημίτη. Επιβε-αιώνεται πλήρως η "Εστία".

    Espresso: Τραγουδίστρια καταγγέλλει: Παπάς γλεντούσε στα σκυλάδικα τα τάματα των πιστών!

    ΤΑ ΝΕΑ: Αδιάφθοροι Νο2 για να ελέγχουν τους αδιάφθορους Νο1.Το σχέδιο της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς.

    Traffic News: Βάνα: Δεν...πουλάω το παιδί μου. Απέρριψε δύο προτάσεις και πολλά εκατομμύρια.

    Η ΧΩΡΑ: Γιατί χτυπάνε τον Πρόεδρο. Εκτοξεύουν καντάρια λάσπης και ασβέστη. Μαξίμου και οικονομικά κέντρα πίσω από προβοκατόρικα δημοσιεύματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέα πρόταση για "εθνική σύνταξη". Η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα σε πλήρη αλλαγή του ασφαλιστικού.

    [03] Νέα επίθεση Πάγκαλου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "η ημερομηνία λήξης των καταναλωτικών προϊόντων αναγράφεται συνήθως στο κάτω μέρος της συσκευασίας τους. Στην περίπτωση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απλώς υποδεικνύεται δια στόματος των στελεχών του Κινήματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "τις πιο δύσκολες στιγμές του από τότε που έγινε πρωθυπουργός, περνά ο Κώστας Σημίτης. Διότι δεν είναι μόνο τα πολλά μέτωπα που έχει ανοιχτά (αγροτικό, Ασφαλιστικό, Παιδεία, υγεία κ.α.) αλλά δέχεται καθημερινά και τα πυρά κορυφαίων στελεχών του κόμματός του".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "ακόμη και το ενδεχόμενο της διαγραφής από την Κοινο-βουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζει πλέον ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος μετά τη νέα "ρουκέτα" που εξαπέλυσε κατά του πρωθυ-πουργού στη χθεσινή συνέντευξη στην "Κυρια-κάτικη Ελευθεροτυπία".

    [04] Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει τη δήλωση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που μίλησε στο 5ο συνέδριο της οργάνωσης ότι "μετά από αρκετά χρόνια έχω τη χαρά να βρίσκομαι σε ένα Συνέδριου που σηματοδοτεί τους ανοιχτούς ορίζοντες και τις προοπτικές της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "τις αμαρτίες των ... γονέων φαίνεται πως ζήλεψε η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, αφού κατά τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου της παρήλασαν σχεδόν όλοι οι "δελφίνοι" του κυβερνώντος κόμματος, ενώ στο παρασκήνιο επικυρώνονται οι "αποφάσεις" για τη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου".

    H Espresso προσθέτει ότι "για μία ακόμη φορά η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να θεωρείται το μετερίζι που δεν καταφέρνουν να ελέγξουν οι "εκσυγχρονιστές". Η εκλογή του Παντελή Καμά στη θέση του νέου γραμματέα συνοδεύτηκε από μια σειρά παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για την εκπροσώπηση των τάσεων, άφησε όμως ζωντανή και την ελπίδα να σταματήσει στο μέλλον η εσωστρέφεια που μαστίζει τη Νεολαία".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "την απόκρυψη ή όταν πλέον αυτό δεν είναι δυνατόν, την υποβάθμιση των συνεχών κρουσμάτων προκλητικής και αδιάλλακτης συμπεριφοράς της Τουρκίας, επιχειρεί η κυβέρνησις. Χθες η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" απεκάλυψε ότι από τα μέσα της παρελθούσης εβδομάδος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε απευθύνει επιστολή για το Κυπριακό στον ΟΗΕ και τους ομολόγους του της ΕΕ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "η κυβέρνηση απέκρυψε την επιστολή του Τούρκου υπ. Εξωτερικών προς τους "15" , με την οποία ζητεί αναγνώριση του "ψευδοκράτους". Κατά συγκλίνουσες διπλωμα-τικές εκτιμήσεις, η μεθόδευση αυτή οφείλεται στην επιθυμία του κ. Παπανδρέου να συντηρηθεί το κλίμα ελληνοτουρκικής ευδίας εν όψει της αυριανής του συνάντησης με τον κ. Τζέμ".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "νέα "κτύπημα" της Αγκυρας στην Κύπρο, δια χειρός Ισμαήλ Τζέμ λίγα μόλις 24ωρα πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στην Αγκυρα και τη νέα συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του για την "αναβάθμιση" του ελληνοτουρκικού διαλόγου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "λίγες μόλις ώρες πριν από τη νέα συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ αύριο στην Κωνσταντινούπολη, αποκα-λύφθηκε στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Κάθερες της Ισπανίας, από τον αρμόδιο για τη διεύρυνση επίτροπο κ. Φερχόιγκεν, επιστολή του Τούρκου ΥΠΕΞ Ι. Τζεμ προς τους 15 συναδέλφους του και όλους τους επιτρόπους της Ενωσης, καθώς και το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον γγ του ΟΗΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "η Αγκυρα εξακολουθεί να υποστηρίζει πλήρως τις αδιάλλακτες θέσεις της στο Κυπριακό και να απαιτεί την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της, διαχωρίζοντάς την από τα ελληνοτουρκικά και το ζήτημα του "Αττίλα".

    [06] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "πεπεισμένοι ότι έδωσαν με εντιμότητα τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, εγκατέλειψαν από το Σάββατο τα μεγάλα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα οι αγρότες. Με έκδηλη την απογοήτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από το υπουργείο Γεωργίας, οι παραγωγοί αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους σε ένα μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο που θα γίνει τις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι "ραντεβού την Τετάρτη, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, οπότε και θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, έδωσαν οι αγρότες όλης της χώρας. Στη σύσκεψη αυτή θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο διοργάνωσης συλλαλητηρίου στην Αθήνα".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "με κάθοδο στην Αθήνα και πανελλαδικό συλλαλητήριο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες, οι οποίοι χθες αποχώρησαν από όλα τα μπλόκα. Οι εκπρόσωποι των παραγωγών, μετά την συνεδρίαση που έγινε στα Τέμπη το Σάββατο το μεσημέρι, αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν στη Λάρισα μεθαύριο, προκειμένου να καθορίσουν την ημέρα που θα γίνει το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "αναστολή των κινητοποιήσεών τους και συλλαλητήριο στην Αθήνα, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί σε νέα σύσκεψη την Τετάρτη, αποφάσισαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες στα Τέμπη".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 February 2002 - 16:30:54 UTC