Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-12-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κακοκαιρία
  • [04] Εκκλησία
  • [05] Γρυλλάκης
  • [06] Ευρώ
  • [07] Ευρωστρατός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/2001

    Τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής για τον ευρωστρατό, οι αντιδράσεις απο τους ισχυρισμούς Γρυλλάκη, η αντιπαράθεση στους κόλπους της Εκκλησίας, το ευρώ και η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα,

    είναι απο τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνά δάνεια για γιορτινές αγορές και ταξίδια. Τα πιο δελεαστικά προγράμματα της αγοράς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 70% των Ελλήνων καταδικάζουν τη λάσπη Σημίτη-Λαλιώτη. Ερευνα-σοκ για το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα. Με εκπτώσεις και δόσεις τα πρόστιμα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η συνομωσία Λιβάνη-Μολυβιάτη σε βάρος του Ανδρέα και της "Αυριανής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο έλεος του Θεού! Αγνοούμενοι στην Πάτρα. Πάγωσε όλη η χώρα. Δεκάδες χωριά αποκλεισμένα. Καταστροφές κι απο τα σκουπίδια.

    ΕΘΝΟΣ: Καταιγίδα αγωγών απο τους δημοσίους υπαλλήλους. Οικογενειακό επίδομα: Στα δικαστήρια για τα αναδρομικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απροστάτευτη "ορντινάντσα" του Ευρωστρατού η Ελλάδα. Αποκαλυπτικός για την "εθνική επιτυχία" στο Λάακεν ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάνουμε το παιγνίδι. Ομολογούν τώρα στην κυβέρνηση και διαπιστώνουν ότι έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χείμαρρος ευθυνών για την τραγωδία στην Πάτρα. Χάθηκαν πατέρας και γιος. Διακονιάρης: Το έργο 20 χρόνια μένει στα λόγια. Εχει ενταθεί στα ολυμπιακά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 1.000 τιμές σε ευρώ. Τα 36 σημεία που πρέπει να προσέξετε.

    ΕΣΤΙΑ: Ανέτοιμοι για το ευρώ. Χάος στην αγορά απο 1ης Ιανουαρίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ευρώ-Γέννηση με ελπίδες, ανασφάλεια και ΣΔΟΕ στην αγορά. Συναγερμός για τον φόβο ανατιμήσεων.

    Η ΧΩΡΑ: Καλημέρα Ευρώ. Προσοχή απο σήμερα γενική δοκιμή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λευκό έμφραγμα. Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία στη βόρεια Ελλάδα.

    [03] Κακοκαιρία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "το λευκό γιορτινό της ένδυμα δεν θα αποχωριστεί ούτε τις επόμενες ημέρες η χώρα, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, πρόκειται να σημειωθούν χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται οι Αθηναίοι να δουν λευκές νιφάδες στην "καρδιά" της πρωτεύουσας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "είναι το τελευταίο κύμα μιας παρατεταμένης κακοκαιρίας, που άρχισε μπαίνοντας ο Δεκέμβριος. Τα προβλήματα όμως που θα αφήσει στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα θα είναι πολλά. Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του βόρειου Ιονίου, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια".

    [04] Εκκλησία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "θεωρίες συνωμοσίας" στην Ιεραρχία ανακάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος κατά τη διάρκεια χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Σύρου. Και ο έρανος αγάπης που ξεκίνησε την ίδια ώρα δεν φαίνεται να έφερε τη συμφιλίωση μεταξύ των ιεραρχών καθώς ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας "έστρεψε τα βέλη του" κατά του πνευματικού του πατέρα αλλά και των Μητροπολιτών που δεν στήριξαν τις επιλογές του, ενώ ο Μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος άφισε αιχμές για την εκλογή του Μητροπολίτη Σύρου και σημείωσε ότι δεν ήταν άψογη".

    [05] Γρυλλάκης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "οι αποκαλύψεις του στρατηγού Γρυλλάκη για την "γκρίζα" περίοδο '89-'93 συνεχίζουν να προκαλούν αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι τόνοι ανεβαίνουν και είναι βέβαιον ότι τις επόμενες ημέρες νέα επεισόδια θα έρθουν στο φως".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση στοχεύει να φέρει στο φως τα κίνητρα των υποτιθέμενων αποκαλύψεων που δεν είναι άλλα απο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης απο τα φλέγοντα ζητήματα που η κυβέρνηση αδυνατεί να φέρει εις πέρας".

    [06] Ευρώ

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "είναι προφανές ότι δυο εβδομάδες προς της κυκλοφορίας του ευρώ, η Ελλάς είναι παντελώς ανέτοιμη να το υποδεχθή. και απο της 1ης Ιανουαρίου αναμένεται ότι θα επικρατήση πλήρες χάος..."

    [07] Ευρωστρατός

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "το τελευταίο χαρτί προκειμένου να διασώσει το κύρος του και να αποτρέψει την αποδοχή απο την ΕΕ του αγγλο-αμερικανικο-τουρκικού κειμένου, που συνεπάγεται το ξεπούλημα του Αιγαίου και της Κύπρου, θα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη συνάντηση που θα έχει με τον Τζορτζ Μπους τον Ιανουάριο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "αίσθηση γενικής ικανοποίησης επικρατεί στην ελληνική πλευρά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Κορυφής στο Λάακεν, με κυρίαρχα θέματα Ευρωστρατό και Διακυβερνητική. Στα συμπεράσματα της Συνόδου περιλαμβάνεται η διακήρυξη για τον Ευρωστρατό, ενώ το θέμα των προς συμφωνία σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας παραπέμπεται στην επόμενη Προεδρία (ισπανική). Η βελγική Προεδρία απέσυρε το αμερικανοβρετανικό κείμενο για τη στρατιωτική συνεργασία ευρωπαϊκών χωρών με μέλη του ΝΑΤΟ εκτός ΕΕ".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "η διαφορά σε σχέση με τα έως τώρα είναι ότι η Ελλάδα θα έχει πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων για τη ρύθμιση του εκκρεμούς θέματος, ένα θέμα που παραπέμφθηκε κατ΄ αρχήν για το επόμενο εξάμηνο και την ισπανική προεδρία. Ετσι, θα επεξεργαστεί η ίδια κείμενα και ιδέες, τα οποία θα επιχειρήσει να προωθήσει σε συνεργασία με την προεδρία της ΕΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "ευχαριστημένο, μεν όχι όμως βάσιμα αφού απλή αναβολή και νέες δυσκολίες σημαίνει η "επιτυχία" της απόσυρσης του Βρετανικού κειμένου για τον Ευρωστρατό που έμπαζε απο την πίσω πόρτα στον αμυντικό βραχίονα της Ευρώπης της Αγκυρας και αφήνει ανυπερά-σπιστη (και επί του τηρόντος ώσπου να βρεθεί ουσιαστική λύση για την Ελλάδα τούτο ισχύει) την Κύπρο και το Αιγαίο, βρήκε το τέλος της συνόδου Κορυφής του Λάακεν τον Πρωθυπουργό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "σκληρή κριτική για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στο Λάακεν για τον Ευρωστρατό, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε χθες το πρωί ότι η κυβέρνηση αδιαφορώντας για την εφαρμογή συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα και σε διλήμματα".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "έλλειψη μακρόπνοης στρατηγικής και αυτοσχεδιασμοί στο παρά πέντε ήταν για μια ακόμη φορά τα χαρακτηριστικά της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στο Λάακεν".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "μετά την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής στο Λάακεν των Βρυξελλών για τη σύσταση του ευρωστρατού, η Ελλάδα δεν διαθέτει ούτε μεγάλη ευχέρεια πολιτικοδιπλωματικών κινήσεων ούτε ανεξάντλητα χρονικά περιθώρια για να τροποποιήσει κατά τα συμφέροντά της τα δεδομένα, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής της Τουρκίας στον ευρωστρατό".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 17 December 2001 - 16:28:08 UTC