Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-11-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/11/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Λαλιώτης - ΝΔ
  • [04] Δημοτικές εκλογές
  • [05] Αμερικανική Πρεσβεία - Υποπτοι φάκελοι
  • [06] Τρομοκρατία
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] Εκλογές
  • [09] Νέα Δημοκρατία
  • [10] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/11/2001

    Η αντιπαράθεση Λαλιώτη - ΝΔ για τη λιβεριανή εταιρία, οι δηλώσεις Ντενκτάς για το Κυπριακό, η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Γονίδια "καμικάζι" κατά του καρκίνου. Νέα επαναστατική μέθοδος για τη θεραπεία της επάρατης νόσου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 2,3 τρις μέσα από την "οφ-σορ" εταιρία του ΠΑΣΟΚ. Αποκάλυψη-βόμβα από τη ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φθηνότερα τα ΙΧ σε δύο μήνες. Ανοίγει ο δρόμος για τα πετρελαιοκίνητα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ιδού, τα στοιχεία της διαπλοκής. Καίνε Μητσοτάκη και ΝΔ οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γράψαμε ιστορία και συνεχίζουμε! Συλλεκτική έκδοσις με τας πρώτας σελίδας που άφησαν εποχή.

    ΕΘΝΟΣ: "Στα ίχνη 15 τρομοκρατών". ΕΛ.ΑΣ: Εχουμε σε κλοιό ΕΛΑ, Κόκκινη Γραμμή, 1η Μάη, Επαναστατικούς πυρήνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Περάστε από ... το πρωτόκολλο μετά χαρτοσήμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκλογικά κόλπα. Από τη νέα ηγεσία - εκλογομάγειρα του υπουργείου Εσωτε-ρικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ναυαγοί στην εθνική οδό Λαλιώτη. Μαλακάσα: Η ΕΜΑΚ διέσωσε γυναικόπαιδα στο νέο τμήμα της ΠΑΘΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύνταξη στα 55-65. Ασφαλιστικό: Τολμηρές προτάσεις του προέδρου ΓΣΕΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Εκλογικός αιφνιδιασμός. Αλλάζουν τον νόμο για έκτη φορά!

    Espresso: Αγωνία για την υγεία του Νίκου Κούρκουλου. Κάνει θεραπεία στο Λονδίνο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Από τη Λιβερία λογαριασμός τροφοδοτούσε τη ΝΔ. Και νέα επίθεση από Λαλιώτη.

    Traffic News: Ο Ζάχος μου με έβγαλε στο κουρμπέτι!

    Η ΧΩΡΑ: Ο άνθρακας μολύνει τις σχέσεις Αθηνών - Ουάσιγκτον.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι θα ισχύσει το 2002 σε μισθούς - συντάξεις. Οι 20 αλλαγές που αποφασίστηκε να εφαρμοστούν από το νέο χρόνο.

    [03] Λαλιώτης - ΝΔ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "η λιβεριανή εταιρία Μέγιο Ινβέστμεντς Κοροπορέϊσιον απο-δεικνύεται ότι βρισκόταν πίσω από την παρά-νομη χρηματοδότηση της ΝΔ επί Κ. Μητσοτάκη. Δύο έγγραφα , που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κ. Λαλιώτης βεβαιώνουν για τη σχέση της λιβεριανής εταιρίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κώστα Λαλιώτη και στη ΝΔ και ειδικότερα με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σχετικά με τις σχέσεις που κατά τον κ. Λαλιώτη αυτή έχει με τη λιβεριανή εταιρία Mayo Investments Corporation".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "ούτε τις Κυριακές δεν λέει να αφήσει ήσυχη τη ΝΔ ο νέος Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Λαλιώτης: Χθες, παρουσίασε ένα παραστατικό που κατά την γνώμη του αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τους..διαχρονικούς δεσμούς της ΝΔ με τον τροφοδότη λογαριασμό της λιβε-ριανής εταιρίας "Mayo Investments Corpo-ration", όπου κατέληγαν οι "μίζες " και το "μαύρο χρήμα" που ελάμβαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ το 1990-1993 για τις διάφορες συμβάσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "εξηγήσεις στον ελληνικό λαό αλλά και στη Δικαιοσύνη οφείλουν να δώσουν, τόσο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όσο και οι μεταγενέστερες αυτού ηγεσίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την από-κάλυψη νέων, συγκλονιστικών στοιχείων που αποδεικνύουν τη "διαχρονική σχέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη με τη λιβεριανή εταιρία "Mayo Investments Corporation" και τους τροφοδότες λογαριασμούς στην τράπεζα του Λονδίνου "Royal Bank of Scotland plc St Mary Axe Branch".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "πανικό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι αποκαλύψεις του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις μίζες και τις προμήθειες που μοιράζονται μέσω της "off shore" εταιρίας στην Κύπρο για τα δημόσια έργα και τις προμήθειες που έχουν δοθεί στη χώρα μας".

    [04] Δημοτικές εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "η Νέα Δημοκρατία αρχίζει επισήμως να συζητεί την τακτική στο Δήμο της Αθήνας αλλά ακόμη αναζητεί τα χαρακτηριστικά του "καλού υπο-ψηφίου". Το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει την Αριστερά και το ΚΕΠ που όμως προς το παρόν δεν συζητούν συμμαχίες. Οι διεργασίες συνεχίζονται με έντονο παρασκήνιο".

    [05] Αμερικανική Πρεσβεία - Υποπτοι φάκελοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "άνθρακες απεδείχθη τελικά ο ..."θησαυρός" των ύποπτων επιστολών σε αμερικανική στρατιωτική και διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της έρευνας στα δύο δείγματα σκόνης που περιείχαν ισάριθμες επιστολές, οι οποίες εστάλησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και στην αμερικανική στρατιωτική βάση στη Σούδα της Κρήτης είναι αρνητικά και έτσι δόθηκε τέρμα στην περίεργη αυτή υπόθεση του "ελληνικού άνθρακα".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "με εντολή της Ουάσιγκτον η εδώ πρεσβεία των ΗΠΑ δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση Σημίτη για τον ύποπτο φάκελο με άνθρακα που έλαβε με το διπλωματικό σάκο και για τις ενέργειές της. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοϊδες ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το γενικό διευθυντή του MEGA Ν. Χατζηνικολάου. Ο άνθρακα "μολύνει" τώρα τις σχέσεις Αθηνών- Ουάσιγκτον".

    [06] Τρομοκρατία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "κοντά στην εξάρθρωση τεσσάρων τρομοκρατικών οργανώσεων (ΕΛΑ, 1η Μάη, Επαναστατικοί Πυρήνες, Κόκκινη Γραμμή) πιστεύει ότι βρί-σκεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση διαθέτουν στοιχεία για τουλάχιστον 15 άτομα, τα οποία έχουν πάρει μέρος σε βομβιστικές και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες όμως δεν φέρουν την σφραγίδα της "17Νοέμβρη".

    [07] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "πρόταση -τομή του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυ-ζωγόπουλου προβλέπει ένα ευέλικτο σύστημα συνταξιοδότησης, με "κατώφλι" το 55ο έτος και "οροφή" το 65ο μέσω κινήτρων παραμονής. Σε συνέντευξή του στην "Ε" εισηγείται τη σταδιακή συγχώνευση όλων των Ταμείων σε τρία, εξάλειψη του φαινομένου "συνταξιούχων 45 και 50 χρόνων" και περικοπή των συντάξεων που υπερβαίνουν το 100% του μισθού. Αντίθετα, δεν συζητά μείωση των κατωτάτων ορίων και προβλέπει εξαιρέσεις για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά και τα βαρέα".

    [08] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "το Κόμμα που κυβερνά 16 από τα 20 τελευταία χρόνια, δεν εννοεί να αποχωρήση. Και μεθοδεύει νέο εκλογικό αιφνιδιασμό, ώστε σε συνεργασία με την Αριστερά να ανακαταλάβη την εξουσία 10 μήνες αφού την παραδώση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "καταργούν τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, μειώνουν τις περιφέρειες από 13 σε 9, δίδουν αρμοδιότητες υφυπουργού στους περιφερειάρχες, μειώνουν τους δήμους από 700 που είναι σήμερα σε 300. Συνδυάζουν τις αλλαγές με "διόρθωση" του εκλογικού νόμου με σκοπό να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία".

    [09] Νέα Δημοκρατία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "επίθεση με αιχμή του δόρατος την προεκλογική συμπεριφορά της εταιρίας ΔΕΚΑ, την προετοιμασία των Ολυμπιακών έργων και το Κτηματολόγιο, εν αναμονή των νέων δημοσκοπήσεων ετοιμάζει η ΝΔ".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "άνοιγμα σε πολιτικούς, σε διανοούμενους, αλλά και σε ιδέες που βρίσκονται αριστερότερα της ΝΔ κάνει πλέον ο Κώστας Καραμανλής. Με στόχο να διαμορφώσει νέο προφίλ στο κόμμα, πιο αρεστό στους νέους ψηφοφόρους και στους μόνιμους εφιάλτες των δημοσκοπήσεων, τους αναποφά-στιστους, σχεδιάζει κινήσεις προσέλκυσης των προοδευτικών πολιτών".

    [10] Κυπριακό

    H Espresso αναφέρει ότι "για "προσάρτηση" των κατεχομένων από αυτούς εδαφών της Κύπρου ετοιμάζονται οι Τούρκοι! Βλέποντας ότι η Λευκωσία οδηγεί την υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ με επιτυχία και ότι έχουν πάψει οι χώρες - μέλη της να θέτουν τον όρο της πολιτικής επίλυσης του Κυπριακού πριν από την ένταξη, η Αγκυρα επιλέγει πλέον να σκληρύνει τη στάση της και αφήνει να εννοηθεί ότι "θα φτάσει στα άκρα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 November 2001 - 23:16:14 UTC