Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-10-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/10/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] ΝΔ
  • [05] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [06] ΗΠΑ – Αφγανιστάν
  • [07] Ελλάδα – Ταλιμπάν
  • [08] Νέα Πανεπιστήμια
  • [09] Αποφάσεις ΕΕ
  • [10] Αγορά εργασίας
  • [11] Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
  • [12] Ολυμπιακή Εκεχειρία
  • [13] Μέτρα - Ασθένεια άνθρακα
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] TAXIS

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/10/2001

    Τα προληπτικά μέτρα για την ασθένεια του άνθρακα, οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και ο απόηχος του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 3.000 προσλήψεις σε υπουργεία, ΟΤΑ, τράπεζες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μοντέλα και ηθοποιοί σε ροζ κυκλώματα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέοι όροι δόμησης σε Αθήνα-Πειραιά.

    Η ΑΥΓΗ: Ερευνα της "Γιουροστάτ": Πιο απαισιόδοξοι οι Ελληνες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κόκκινος συναγερμός για τον "άνθρακα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λογαριασμοί των Ταλιμπάν βρέθηκαν στην Ελλάδα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιές γυναίκες δικαιούνται επιχορήγηση.

    ΕΘΝΟΣ: Στον χορό του άνθρακα και η Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γιακούμπ για ΝΔ ο Σαμαράς. Σύμφωνα με δημοσκόπηση ALCO.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κόκκινος συναγερμός. Για αντιμετώπιση βιολογικού πολέμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Που θα ιδρυθούν νέα πανεπιστήμια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φονικές εξυπνάδες. "Πολυβολούν" το Αφγανιστάν από αέρος.

    ΕΣΤΙΑ: Ατολμος πρωθυπουργός. Ο ανασχηματισμός που δεν έγινε.

    Espresso: Η ατζέντα που καίει. Κι άλλες επώνυμες στο κύκλωμα κολ γκέρλ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η δεύτερη φάση του πολέμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιφυλακή για βιοχημικές απειλές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα 11 αδικήματα που ορίζουν την τρομοκρατία στην Ευρώπη.

    ΝΙΚΗ: Λαθροχειρίες στη σταυροδότηση. Εξαλλη η Βάσω απειλούσε.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολισθηρός ευρω-κατήγορος αντιλαϊκών μέτρων.

    Η ΧΩΡΑ: Νοθεία και στο συνέδριό τους! Εγινε νέα καταμέτρηση των ψήφων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οχι στα κόμματα από το 78% των Ελλήνων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κλείνει η ψαλίδα. ΝΔ (30,6%) -ΠΑΣΟΚ (26,2%) στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εφιαλτική η απειλή του μικροβίου του άνθρακα.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "με ευρεία ανασύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ συνοδεύει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σημίτης σχεδιάζει να "παραχωρήσει" δύο (ή στην καλύτερη περίπτωση τρεις) θέσεις του Εκτελεστικού Γραφείου στην εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά με τρόπο τέτοιο που να ελέγχει ο ίδιος τη "σύνθεση" της αντιπολι-τευόμενης ομάδας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "την ενός ανδρός αρχή, που επιχείρησε να προβάλει το περιβάλλον του πρωθυπουργού μετά την επαναβεβαίωση του ρόλου του και των σχεδιασμών του μέσα από το συνέδριο, απειλούν να τινάξουν στον αέρα οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται ο Κ. Σημίτης γύρω από το θέμα του ανασχηματισμού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "με βάση όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, οι αλλαγές που θα γίνουν έχουν άξονα την τύχη δυο βασικών υπουργών, του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, οι οποίοι θα μετακινηθούν από τις σημερινές θέσεις τους. Ο κ. Παπαντωνίου μπορεί να οδεύσει προς το Πεντάγωνο. Ομως, δεν είναι καθόλου πιθανό ο κ. Τσοχατζόπουλος να γίνει τσάρος της οικονομίας".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "την πριμοδότηση των "καλών παιδιών" του Μαξίμου, μέσα από λαθροχειρίες που οδήγησαν στην αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, επέλεξε το εκσυγχρονιστικό μπλοκ, ώστε να αναδειχθούν στην πρώτη δεκάδα οι "εκλεκτοί" Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Πέτρος Ευθυμίου".

    Η ΕΣΤΙΑ στο σχόλιό της ισχυρίζεται ότι "για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αξιολογήσουμε και τις εξελίξεις στην υπόθεση της διαδοχής, που εξηγούν γιατί οι πανίσχυροι βαρώνοι του ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν στην φάση αυτή ανεπιφύλακτα τον κ. Σημίτη και επενδύουν στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Το μυστικό της συμπεριφοράς των βαρώνων ονομάζεται Γιώργος Παπανδρέου".

    [04] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "το μήνυμα ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων ηγετών μετέφεραν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, οι πρέσβεις των 15 χωρών-μελών της ΕΕ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η εκτίμηση που επικρατεί στους κύκλους της ΕΕ είναι ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "σε γεύμα που παρέθεσε ο Κ. Καραμανλής στους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στη χώρα μας τόνισε την ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής σε θέματα ασφάλειας και άμυνας".

    [05] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "ηρεμία και ψυχραιμία, διότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα, από τις διεθνείς εξελίξεις, είναι ελέγξιμες, συνέστησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανό-πουλο, ενώ παράλληλα αναγνώρισε πως υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα η οποία επηρεάζει όλους τους τομείς και την οικονομία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο, εξαιρετικά ρευστό διεθνές σκηνικό εξαιτίας της τρομοκρατίας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας, ήταν τα θέματα τα οποία κυριάρχησαν στις συναντήσεις τις οποίες είχε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλο, καθώς και με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλερ".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "οι εύθραστες ισορροπίες μεταξύ κυβέρνησης και Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων και ο επικείμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πρόοδο των ολυμπιακών έργων, τέθηκε επί τάπητος χθες, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου".

    [06] ΗΠΑ – Αφγανιστάν

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "ζήτημα ωρών θεωρείται η έναρξη της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Αφγανιστάν, η οποία θα περιλαμβάνει και αποστολές ειδικών χερσαίων δυνάμεων, δεδομένου ότι στις επιθέσεις ρίχτηκαν ήδη ελικόπτερα αλλά και τα πανίσχυρα βομβαρδιστικά αεροσκάφη AC-130 που είχαν χρησιμοποιηθεί στο Βιετνάμ".

    [07] Ελλάδα – Ταλιμπάν

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "το "μακρύ" χέρι τους άπλωσαν οι Ταλιμπάν και στην Ελλάδα, ως πελάτες πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά το αποταμίευμά τους ήταν ισχνό. Οι έρευνες της Τραπέζης της Ελλάδος αποκάλυψαν ότι τέσσερα μέλη της κυβέρνησης της Καμπούλ διατηρούσαν σε ελληνικές τράπεζες καταθετικούς λογαριασμούς σε μικρά ποσά και περιορισμένη κίνηση (φυσικά, τα στοιχεία των τεσσάρων περιήλθαν εις γνώσιν της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών".

    [08] Νέα Πανεπιστήμια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "κλήρωσε" για τη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Στερεά, οι οποίες σύμφωνα με το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συγκρότησε το υπουργείο Παιδείας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν στο άμεσο μέλλον το 21ο και το 22ο Πανεπιστήμιο της χώρας. Τα αιτήματα Αγρινίου, Ηλείας, Καβάλας, Δράμας και Πέλλας απορρίπτονται".

    [09] Αποφάσεις ΕΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "όσοι υπήκοοι τρίτων χωρών, που δεν ανήκουν στην ΕΕ, θεωρούνται ύποπτοι να διαταράξουν τη δημόσια τάξη, την εθνική ασφάλεια ή τις διεθνείς σχέσεις ενός από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, θα είναι ανεπιθύμητοι. Αυτό θα ισχύσει με την υιοθέτηση πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο".

    [10] Αγορά εργασίας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "δεκάδες Ελληνες εργαζόμενοι ανασφάλιστοι. "Βουνό" οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Υπερβάσεις στο ωράριο. Δεν πληρώνονται αποζημιώσεις".

    [11] Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "σταδιακά βελτιούμενος, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, βαίνουν οι διμερείς σχέσεις Αθήνας-Ουάσιγκτον. Μια σειρά εξελίξεων συνηγορούν στην ανωτέρω διαπίστωση. Η κυριότερη εξ αυτών αφορά την επαναδραστηριοποίηση της ελληνικής διπλωματίας, οι πρωτοβουλίες της οποίας το τελευταίο διάστημα οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως η Αθήνα έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ένα ιδιαιτέρως δύσκολο κομμάτι του "παζλ" που ακούει στο όνομα "πόλεμος κατά της διεθνούς τρομοκρατίας".

    [12] Ολυμπιακή Εκεχειρία

    Η Espresso σημειώνει ότι "η ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ήρθε και πάλι χθες στο προσκήνιο, με το ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάννη, όπου συναντήθηκε επίσημα και με τον πρόεδρο Ζακ Ρογκ".

    [13] Μέτρα - Ασθένεια άνθρακα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "μπορεί ο κίνδυνος τρομοκρατικού βιολογικού χτυπήματος να είναι μικρός για τη χώρα μας, όμως το υπουργείο Υγείας και οι συναρμόδιες αρχές εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης για κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "μια ειδική επιτροπή που θα υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών εξετάζει από σήμερα το πρωί οποιοδήποτε ζήτημα συνδέεται με την βιοχημική τρομοκρατία στη χώρα μας".

    Η ΑΥΓΗ στο σχόλιό της υπογραμμίζει ότι "δεν υπάρχει κανείς λόγος να πανικοβληθούμε μπρος στις πληροφορίες για τα κρούσματα άνθρακα. Πρώτον, πρόκειται για μόλυνση που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι η αρρώστια υπήρχε στην Ελλάδα -πριν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο- και αντιμετωπίστηκε ριζικά με τα αντιβιοτικά και τη βελτίωση της υγιεινής της ζωής".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αβεβαιότητα στην οικονομία. Κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης και το Α΄6μηνο του 2002 προβλέπει το ECOFIN".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αρχίζουν τεστ της αλήθειας από τις Εφορίες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Γαλλική "κερκόπορτα" στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Πάρα τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, όλοι στην ευρωζώνη ψάχνουν αφορμές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πληθωρισμός κάτω από 3% τον Οκτώβριο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Στα τραπεζικά χαρτιά επιμένουν ξένοι οίκοι. Ενδείξεις αναθέρμανσης στη Σοφοκλέους".

    [15] TAXIS

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "όλες πλέον οι Εφορίες της χώρας συνδέονται από σήμερα με το TAXIS και αρχίζει μια εκτεταμένη διασταύρωση στοιχείων με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής". 
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 17 October 2001 - 14:03:12 UTC