Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-10-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Επανεκλογή Σημίτη
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] Αφγανιστάν

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/2001

    Η επανεκλογή Σημίτη από το 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν και οι φόβοι για βιοχημικό πόλεμο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συνέδριο: Ολοι μαζί κι ... ο καθένας χώρια!

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συνέδριο... Τσαουσέσκου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7.500 διορισμοί και τρεις νέες προκηρύξεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τελευταία ευκαιρία για Σημίτη και ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η απόχη της Εφορίας "αρπάζει" τα ακίνητα.

    ΕΘΝΟΣ: Εν λευκώ αλλαγές.71% το συνέδριο έλυσε τα χέρια του Κ. Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τους πήρε και τα ... σώβρακα ο Σημίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανεξέλεγκτος μετά το 71,16%.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρομοπόλεμος: Κόκκινο για πτήσεις και ψηλά κτίρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σημίτης 71% - Κανένας 29%. Πιο καθαρή εντολή από το 1999.

    ΕΣΤΙΑ: Το φαινόμενο "σύντροφος Σημίτης".

    Espresso: Βάνα Μπάρμπα: Πήγε να με πνίξει ο Ραπτάκης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κυρίαρχος με 71% ο Σημίτης.

    Η ΧΩΡΑ: Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ελυσαν τα προσωπικά τους!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πανίσχυρος στο κόμμα, μόνος στα προβλήματα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κυρίαρχος ο Σημίτης.

    [03] Επανεκλογή Σημίτη

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "Ελαβε την "καθαρή και δυνατή" εντολή που επιζητούσε από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης. Με 71,1% αποδεικνύεται κυρίαρχος του παιχνιδιού και με τη διευρυμένη αποδοχή στη βάση του ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον ελεύθερος να προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την ανασύνθεση του Εκτελεστικού".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "σε εν λευκώ αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα προχωρεί ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά την 'ισχυρή και καθαρή' εντολή που έλαβε από το Συνέδριο για εφαρμογή της αποφασισμένης πολιτικής. Η 'καυτή πατάτα' βρίσκεται πλέον στα χέρια του Κ. Σημίτη με πρώτο και κυριότερο δείγμα το μήνυμα που θα στείλει ο πρωθυπουργός με τον επικείμενο ανασχηματισμό".

    Σε σχόλιό της η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "εξασφάλισε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, με αυξημένη πλειοψηφία, την υποστήριξη που ζήτησε από το κόμμα του. Του λύνει τα χέρια η κομματική νομιμοποίηση για να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την κρίση που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ και να αναστρέψει το δυσμενές κλίμα".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "κυρίαρχος καθίσταται πλέον σε κυβέρνηση και κόμμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης. Το 71% των συνέδρων του Κινήματος έδωσε τη θετική του ψήφο στον πρωθυπουργό, ενώ οι αρνητικές ήταν 21%, με συνέπεια ο κ. Σημίτης να ξεπερνάει κατά 7 μονάδες το ποσοστό που είχε λάβει στο προηγούμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς τότε έλαβε το 64,7%".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "σε πραγματικό θρίαμβο του κ. Κώστα Σημίτη εξελίχθηκε το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ξεπερνώντας και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε το 71,16% των ψήφων των συνέδρων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "η αίσθηση που άφησαν πίσω τους οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που έκλεισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου, ήταν πως ανέδειξαν τελικώς δύο νικητές και έναν χαμένο. Μεγάλος νικητής ο Κώστας Σημίτης. Οντας ο αποδέκτης της περίφημης "καθαρής εντολής" προχωρεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε ανασχηματισμό των μελών της κυβέρνησής του".

    [04] Τρομοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "το θρίλερ με τον άνθρακα και τις 'περίεργες επιστολές' συνεχίζεται και λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς τα κρούσματα από τη νόμο αυξάνονται καθημερινά και μαζί με αυτά και ο φόβος του κόσμου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "ο τρόμος απλώνεται πάνω από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς εντοπίζονται το ένα μετά το άλλο κρούσματα της ασθένειας του άνθρακα, που συνδέονται πλέον επίσημα με τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων".

    H ESRPESSO αναφέρει ότι "οι 'επιθέσεις άνθρακα' συνεχίζονται στα εκδοτικά συγκροτήματα της Αμερικής και πανικοβάλλουν δημοσιογράφους και κοινό! Χθες ήρθε να προστεθεί ένα νέο κρούσμα, αυτό το NBC, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. 'Θύμα' του άνθρακα έπεσε και ο γίγαντας της πληροφορικής, η Microsoft. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζον Ασκροφτ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στην όλη υπόθεση να εμπλέκεται ο Λάντεν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σ' αυτό το απέραντο τοπίο τρόμου, που ακούει στο όνομα 'Πλανήτης Γη', οι ανισότητες της παγκοσμιο-ποίησης έχουν πλέον δώσει τη θέση τους στη ζοφερή ισότητα του παγκοσμιοποιημένου πανικού. Οι θρησκευτικές συγκρούσεις βρίσκονται πλέον στο ζενίθ τους και οι δυτικές κοινωνίες επιδίδονται στην κατανάλωση ψυχο-φαρμάκων".

    [05] Αφγανιστάν

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "το σφυροκόπημα του Αφγανιστάν από τους Αμερικανούς συνεχίζεται, ενώ αργά χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους απέκλεισε για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά κάθε διαπραγ-μάτευση με τους Ταλιμπάν με αντικείμενο την παράδοση του Οσάμα Μπιν Λάντεν".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "το κύμα των αντιαμερικανικών διαδηλώσεων υποστήριξης προς τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, το οποίο έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, διογκώνεται κάθε ημέρα και πιο πολύ, ενώ και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν κατά των αμερικανοβρετανικών βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "οι καταιγιστικοί βομβαρδισμοί στόχων στο Αφγανιστάν, μέσα στην πρώτη εβδομάδα των επιχειρήσεων, είχαν ως αποτέλεσμα να απορρυθμισθή τελείως το δίκτυο επικοινωνίας των τρομοκρατών αφ΄ ενός και να εκμηδενισθή αφ΄ ετέρου η ικανότης των Ταλιμπάν να αντιδράσουν στα πεδία των επιχειρήσεων, όπου δεν έχουν κάνει καμμία αντεπίθεση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "με νέες επιθέσεις αυτοκτονίας απείλησε η Αλ-Κάιντα Αμερικανούς και Βρετανούς. Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος θεώρησε την τελευταία απειλή της Αλ-Κάιντα, προπαγάνδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί φοβούνται νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Ντίσνεϊλαντ της Φλόριντα ή στον πύργο Σίαρς του Σικάγο. Την ίδια ώρα, οι Ταλιμπάν δήλωσαν χθες έτοιμοι να παραδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν αν προηγουμένως σταματήσουν οι βομβαρδισμοί εναντίον του Αφγανιστάν".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 15 October 2001 - 13:58:46 UTC