Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-09-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/09/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ομιλία πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
  • [04] Σκοπιανό
  • [05] Βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη
  • [07] Συνέντευξη Μπακογιάννη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/09/2001

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τα αποτελέσματα των βάσεων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εγώ ειμί ο Υιός του Ανδρέα ... Ως ... κληρονόμος του κόμματος μίλησε ο Σημίτης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Περσινά ξινά σταφύλια! Ιδια "κασέτα" Σημίτη στη Δ.Ε.ΘΑ...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 'Οραμά του η καρέκλα. Εκτός τόπου και χρόνου ο Σημίτης στη Θεσσαλονίκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταιγίδα Χριστόδουλου κατά ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και συμμάχων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χιλιάδες αιτήσεις για πρόωρη σύνταξη.

    ΕΘΝΟΣ: Τα ασφαλή καταφύγια για να τοποθετήσετε τις οικονομίες σας. Ευρώ, επιτόκια, Χρηματιστήριο αλλάζουν το τοπίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μένουν από ... σαμπρέλα όλοι οι δελφίνοι!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δραπέτευσε από τις ευθύνες. Κατέφυγε σε γενικολογίες στη ΔΕΘ - Εμφανίσθηκε ως πρωθυπουργός μιας άλλης εποχής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρεσιτάλ αλαζονείας από Σημίτη στη ΔΕΘ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η διαδοχή όταν κρίνω εγώ. Σημίτης: Θα ηγηθώ και των εκλογών του 2004.

    ΕΣΤΙΑ: Το σχέδιο της διαδοχής. Εκλογές: Μάιος 2004. Σημίτης: Φεύγει το 2005.

    Espresso: Οι καυτές σκηνές του BIG BROTHER θα διχάσουν και την Ελλάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μίνι έκπληξη η μικρότερη πτώση των βάσεων για ΑΕΙ - ΤΕΙ. Ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Η Δεξιά δεν αλλάζει! Η ΝΔ έχει μείνει στο '61 και στην ΕΡΕ. Εχουμε μέτωπο με τη συντήρηση. Εβαλε τέρμα στη διαδοχολογία.

    Η ΧΩΡΑ: Ο αρχικλέφτης προκαλεί το λαό και ρίχνει λάδι στη φωτιά. Καβάλα στο καλάμι ο νόθος και άθεος πρωθυπουργός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανώριμα τα έργα! Τριτοκοσμικά χρονικά όρια έθεσε ο Κ. Σημίτης για την εκτέλεσή τους.

    [03] Ομιλία πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ξεκαθάρισμα του τοπίου σε όλα τα μέτωπα επεχείρησε ο Κ. Σημίτης χθες στη Θεσσαλονίκη. Διευκρίνησε ότι ο ανασχηματισμός (όταν γίνει) θα γίνει χωρίς επετηρίδα και ότι τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ θα δρομολογήσει ο ίδιος, όταν το κρίνει, αφού όμως ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές του 2004".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του. Με γενικότητες και αοριστολογίες ο κ. Σημίτης επιβεβαίωσε αυτούς που όχι άδικα τον κατηγορούν ότι ζει στο δικό του γυάλινο κόσμο, αποξενωμένος από την πραγματικότητα και τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας".

    Η ΧΩΡΑ γράφει " 'θα' και υποσχέσεις για το 'φτωχοπαίδι των Βαλκανίων' από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος για άλλη μια χρονιά θέλησε με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα να κοροϊδέψει 2 εκ. και πλέον Ελλήνων πολιτών. Εξερχόμενος από το γυάλινο πύργο του Μαξίμου ενθουσιάστηκε από τον Λευκό της Θεσσαλονίκης και άρχισε να επαναλαμβάνει την περσινή ομιλία του, εγκαινιάζοντας έναν ολόκληρο φάκελο ... από μακέτες, που έχει σχεδιάσει ο απερχόμενος υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι " 'Θα ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2004', εδήλωσε χθες κατηγορηματικά ο κ. Σημίτης. Αλλά παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Μάρτιο του 2005. Αποκαλύπτοντας έτσι τον πιθανό χρόνο διαδοχής του, αλλά και το νέο εκλογικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε ένα πεδίο των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στο ΠΑΣΟΚ μετέβαλε τη ΔΕΘ ο κ. Σημίτης. Χρησιμοποίησε το 'βήμα' για να στείλει μηνύματα στους δελφίνους που παίρνουν θέσεις στη μάχη της διαδοχής".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ " 'Η δεξιά δεν ξεχνά, δεν αλλάζει, ας μην την ξεχνάμε!' Η φράση μπορεί να μην ειπώθηκε ακριβώς έτσι από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμπυκνώνει το βασικό πολιτικό μήνυμα που ήθελε να στείλει από τη Θεσσαλονίκη".

    [04] Σκοπιανό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "Θέμα άμεσης αναγνώρισης στα μέτρα τους, δηλαδή με το όνομα 'Μακεδονία', θέτουν οι Σκοπιανοί στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Ισπανού Χαβιέ Σολάνα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "και μέσα στη γενικότερη αναστάτωση που υπάρχει στα Σκόπια, η βελγική προεδρία από κοινού μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, αποφάσισαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "θέματα που άπτονται της βαλκανικής κρίσεως και των εξελίξεων στην ΠΓΔΜ και οπωσδήποτε τα απαισιόδοξα μηνύματα ως προς την ονοματοδότηση του γειτονικού κράτους θα συζητήσουν σήμερα στην Αθήνα οι κ. Σημίτης και Παπανδρέου με τους κ. Ζοσπέν και Βεντρίν Γάλλο πρωθυπουργό και υπ. Εξωτερικών αντίστοιχα".

    [05] Βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "και ... κλάμα στα σχολεία! Οι φωτοτυπίες παίρνουν τη ... σκυτάλη από τα βιβλία, οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ακόμη βρίσκονται προ των πυλών, και την ίδια στιγμή εντείνεται η αγωνία των φετινών υποψηφίων που περιμένουν ως 'μάννα εξ ουρανού' τη δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού πρώτα διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις στη βαθμολογία τους(!)".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί αυτές τις ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να προλάβει να δημοσιοποιήσει τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εντός της εβδομάδας. Το πιθανότερο είναι τα ονόματα των επιτυχόντων να ανακοινωθούν την Τετάρτη, δεν αποκλείεται όμως η αγωνία των υποψηφίων να παραταθεί μέχρι την Παρασκευή".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "τερματίζεται η αγωνία των υποψηφίων φοιτητών και των γονιών τους, καθώς επίκειται η έκδοση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή των φετινών υποψηφίων με το σύστημα του Ενιαίου Λυκείου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    H ΑΥΡΙΑΝΉ προσθέτει ότι "περίπου 100 με 150 λανθασμένες βεβαιώσεις βαθμών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - σύμφωνα με πληροφορίες- εντόπισε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας μετά την αντιπαραβολή στοιχείων με τα σχολεία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαφορετικές βαθμολογίες πρόσβασης ενδέχεται να οφείλονται στον υπολογισμό της προφορικής και γραπτής βαθμολογίας κατά 50% και κατά 30% και 70% αντίστοιχα, όπως είναι για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

    "Τη διαμόρφωση συνθηκών συνεργασίας με τον ΣΥΝ και το ΚΕΠ του κ. Αβραμόπουλου" προτείνει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης. "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοιχτό στη συνεχή ανανέωση και διεύρυνση, αλλά ταυτόχρονα να έχει συντεταγμένες σχέσεις και συνεργασίες με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις" ,τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης, προδιαθέτοντας για το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΝ αλλά και στο κόμμα του κ. Αβραμόπουλου, ενώ τονίζει ότι η υποψηφιότητα Λαλιώτη μπορεί να αλλάξει πολλά στο κυβερνών κόμμα".

    [07] Συνέντευξη Μπακογιάννη

    "Παρασύρθηκε κι ο Μακαριώτατος". Με τη φράση αυτή η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ "παίρνει αποστάσεις από τους χειρισμούς του κόμματός της στο θέμα των ταυτοτήτων και δίνει το προσωπικό στίγμα στο επίμαχο ζήτημα. Η πρώην υπουργός είναι εναντίον του δημοψηφίσματος που ζητά ο κ. Χριστόδουλος. Παράλληλα όμως τονίζει με έμφαση ότι την κύρια ευθύνη για το πρόβλημα την φέρει ο πρωθυπουργός και τον κατηγορεί ότι συγκρούστηκε με την Εκκλησία για να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 September 2001 - 14:26:18 UTC