Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-09-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/09/2001
  • [02] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο
  • [03] Ευρωμπάσκετ-Επεισόδιο
  • [04] Σχέσεις κράτους - Εκκλησίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/09/2001

    Οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας και το επεισόδιο στον αγώνα των εθνικών Ελλάδος-Βοσνίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Άκυρες χιλιάδες συμβάσεις με τις τράπεζες. Απόφαση -ανάσα του μονομελούς πρωτοδικείου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χιλιάδες μετατάξεις στην Περιφέρεια και τα υπουργεία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:3.431 διορισμοί σε δήμους-νομαρχίες. Οι δύο νέες προκηρύξεις στο ΑΣΕΠ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:3 γκάλοπ καίνε τον Καραμανλή. Σημίτης-ΠΑΣΟΚ κερδίζουν το χαμένο έδαφος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αποκτήστε σπίτι με 3% επιτόκιο.

    ΕΘΝΟΣ: Μπαίνουν στο σχέδιο 105.000 στρέμματα. Με διαδικασίες εξπρές μέχρι το τέλος του χρόνου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επιβάλλεται να'ρθής, είναι ζήτημα τιμής! Επαληθεύεται ο Γρηγ. Μιχαλόπουλος για την επιστροφή του Βασιλέως στην Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα έσπασαν Σημίτης-Γιωργάκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιστρέφουν οι κοινωνικοί όροι δόμησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Λαμπάδα στον Χριστόδουλο. Ο Σημίτης τον ευγνωμονεί γιατί του γύρισε το κλίμα..

    ΕΣΤΙΑ: Ανέτοιμοι για το ευρώ. Τεράστια προβλήματα προκύπτουν στην αγορά.

    Espresso: Βαθύ μυστήριο με Ρουβά και Χαριτοδιπλωμένο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Λαλιώτης. Συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Φτάνει το όνομα; Ο Γιώργος έκανε το ΒΗΜΑ. Πώς αντιδρούν Σημίτης, κορυφαίοι, στελέχη και κόσμος του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοί φοβούνται τον ερχομό του Κωνσταντίνου. Ενώ έχει λήξει οριστικά το θέμα της βασιλείας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 3ετές πακέτο παροχών. Το εξαγγέλλει αύριο ο πρωθυπουργός εν όψει της ομιλίας στη ΔΕΘ.

    [02] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο

    "Ο Κώστας Λαλιώτης θα είναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Την υποψηφιότητά του ανακοινώνει ο ίδιος με συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Η αποχώρηση του Κώστα Λαλιώτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ λύνει τα χέρια του κ. Σημίτη σε σχέση με τον ανασχηματισμό, καθώς κανείς κορυφαίος πλέον δεν μπορεί να εμφανίζεται ως αμετακίνητος. Ταυτόχρονα δημιουργεί νέες ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ αλλά και νέα δεδομένα στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "φαβορί για τη θέση του Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Κ. Λαλιώτης, ενώ οι κορυφαίοι επαναπροσδιορίζουν τη στρατηγική τους μετά την ΚΕ".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "η απότομη και απρόσμενη κατά πολλούς, λογική όμως κατά άλλους, άνοδος του Γ. Παπανδρέου, σε πρώτο πόλο για τη διαδοχή του Κ. Σημίτη ήταν το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο στην πρόσφατη συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ,"τα έσπασε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Συγχρόνως η αρνητική εμφάνιση το τελευταίο διάστημα του υπουργού Εξωτερικών έχει αλλάξει άρδην τις ισορροπίες στο εσωκομματικό τοπίο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "πέταξε το γάντι" προς όλους ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ένα περίπου 24ωρο μετά την ηγετική εμφάνισή του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ακόμα περισσότερο αφήνοντας πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "το ποτάμι είναι εκεί και περιμένει. Άλλοι το κοιτάνε, άλλοι το περνάνε. Μόνοι τους ή με παρέα. Ο Γιώργος Παπανδρέου το πέρασε, ή τουλάχιστον προσπαθεί να το περάσει και να βγει στην άλλη όχθη που χωρά μόνο έναν, τον πρωθυπουργός. Το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον στους πολιτικούς κύκλους της πρωτεύουσας αλλά και στην κοινωνία, που θέλει να ξέρει ποιοι θέλουν να την κυβερνήσουν είναι ένα "Φτάνει το όνομα;". Το ίδιο ερώτημα ασφαλώς απασχολεί και σύσσωμη την ΠΑΣΟΚική κοινωνία, που αναζητεί τη "χρυσή εφεδρεία" για τις μελλοντικές αναμετρήσεις".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,"το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ "τελείωσε" ένα μήνα πριν αρχίσει. Οπως και η σύνοδος της ΚΕ. Τα πλαίσια του νέου συμβιβασμού στο κυβερνών κόμμα είχαν ήδη τεθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από τη στιγμή που ο κ. Σημίτης ανεκάλεσε τον λόγο για τον οποίο επέσπευσε το Συνέδριο".

    [03] Ευρωμπάσκετ-Επεισόδιο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ο νόμος του Φώτση επιβλήθηκε χθες και η εθνική μας ομάδα επικράτησε εύκολα τελικά με 101-77 της Βοσνίας και εκτέλεσε την αποστολή της. Έτσι θα αντιμετωπίσει απόψε τη Γερμανία. Όλα πήγαν καλά αλλά στο τέλος η αψυχολόγητη αντίδραση του Καλαϊτζή που χτύπησε στον Μiρσιτς κατέληξε σε γενικευμένη σύρραξη. Μετά από απόφαση των διαιτητών αποβλήθηκαν (μόνο για το χθεσινό αγώνα και χωρίς επιπτώσεις για τον αποψινό ) οι παίκτες που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στους δύο πάγκους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "η ουσία είναι ότι η εθνική μας ομάδα κέρδισε με 101-77 τη Βοσνία, τερμάτισε στην τρίτη θέση του Δ ομίλου και σήμερα στις 19.00 θα παίξει τον πρώτο (ελπίζουμε) αγώνα δίχως αύριο, κόντρα στη Γερμανία διεκδικώντας την πρόκρισή της στην οκτάδα του 32ου ευρωμπάσκετ. Από εκεί και πέρα όσο πιο γρήγορα ξεχαστεί το χθεσινό παιχνίδι τόσο το καλύτερο. Οι Βόσνιοι φρόντισαν να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση διακωμωδώντας κατά τρόπο απαράδεκτο και ανεξήγητο το άθλημα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "έγινε της ...Βοσνίας! Η εθνική μας έβγαλε σε πέρας την αποστολή της , νίκησε ως όφειλε τους Βόσνιους με 101-77 και απόψε θα αντιμετωπίσει τους εξαιρετικά επικίνδυνους Γερμανούς. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό. Οι Βόσνιοι ήταν προκλητικοί από την αρχή και στο τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί, εκμεταλλεύτηκαν μια ανόητη ενέργεια του Καλαϊτζή, για να μετατρέψουν σε σόου το ματς και να τελειώσουν με δύο αποβολές".

    [04] Σχέσεις κράτους - Εκκλησίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "διέψευσε χθες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος από τον άμβωνα του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Μοσχάτο, τους ισχυρισμούς ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες και τους απέδωσε στη "μαύρη προπαγάνδα" που συνεχίζεται εναντίον του". Στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "ανάβουν λαμπάδα όπως θα έλεγε ο λαός, ο Κώστας Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, διότι με όσα είπε, και συνεχίζει να λεει, κυριολεκτικά έκαψε το "μεσαίο χώρο" της Νέας Δημοκρατίας, που συμπορεύτηκε μαζί του, και μετέθεσε το ενδιαφέρον του κόσμου από τα προβλήματα της κυβέρνησης στα θεοκρατικά κηρύγματα".

    Η Espresso σημειώνει ότι "οξεία επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε χθες ο κ. Χριστόδουλος, μιλώντας στους πιστούς από τον άμβωνα του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Μοσχάτο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Συγκεκριμένα, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής φόρτισης, ο Αρχιεπίσκοπος διαμήνυσε προς τους επικριτές του ότι "και τη γλώσσα να μου κόψουν εγώ θα μιλάω με νοήματα, κηρύττοντας το Λόγο του Θεού".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "στην αντεπίθεση πέρασε και πάλι ο αρχιεπίσκοπος κηρύσσοντας τον Λόγο του Θεού από τον Άμβωνα του Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μοσχάτο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "χρησιμοποιώντας λόγια του Αποστόλου Παύλου με αναθέματα και αφορισμούς, ο αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος απάντησε χθες σε όσους πολεμούν την Εκκλησία. Μιλώντας σε πιστούς του Μοσχάτου χαρακτήρισε "μαύρη προπαγάνδα" τις κατηγορίες ότι έχει πολιτικές βλέψεις. Διεμήνυσε επίσης ότι θα μπορεί να λεει την αλήθεια του Ευαγγελίου ακόμη και αν του κόψουν τη γλώσσα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 3 September 2001 - 19:56:11 UTC