Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-06-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/06/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΓΔΜ
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Υπόθεση Λυμπέρη
  • [06] Παπαντωνίου για φορολογία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/06/2001

    Οι συνεντεύξεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η κρίση στην ΠΓΔΜ, η υπόθεση του σκάφους Λυμπέρη και οι δηλώσεις Παπαντωνίου για μείωση φορολογίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΣΗΜΙΤΙΤΑΝΙΚΟΣ. Οι "πρωτοκλασάτοι" συμφωνούν ότι ... το σκάφος βυθίζεται!

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μισθοί και πως διαμορφώνονται. Νέες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Λαθρεμπόριο 500 δις στα καύσιμα. Εκθεση του ΙΟΒΕ αποκαλύπτει.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ηξεραν 2 υπουργοί για το γιατρό της κόκας. Είχαν από το 1995 στα χέρια τους πόρισμα - φωτιά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί το ΑΣΕΠ και στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φόβος για μεγάλο σεισμό. Μετά τα 5,7R στο Αιγαίο.

    ΕΘΝΟΣ: Ελληνικούς στόχους μέσα στα Σκόπια απειλεί τώρα ο UCK.

    ΕΚΤΡΟΠΗ: Σφαγή στις Δέσμες. 90%αποτυχία στη Φυσική, 70% στα Αρχαία, 60% στα Μαθηματικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κίνδυνος και νέας κατρακύλας για την Σοφοκλέους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σφάζονται για υπουργιλίκι. Οι μισοί στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση ζητούν ανασχηματισμό και οι άλλοι μισοί λένε όχι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: Πόσο και πού ανεβαίνουν οι τιμές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πανικός στα Σκόπια. Σε απόσταση 15 χλμ οι αντάρτες, αδειάζουν τα προάστια.

    Espresso: Υποπτα 17 κότερα! Ελέγχονται καταγγελίες για γνωστά πρόσωπα.

    ΕΣΤΙΑ: Ζημιές 438 δις οι αστικές συγκοινωνίες. Οι ισολογισμοί ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και Αττικό Μετρό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο νέος χάρτης για 360.000 στρέμματα στα Μεσόγεια.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κότερο: Νέα τροπή. "Τρώει" τον Λιμενάρχη. 14 άτομα μπαινόβγαιναν στο σκάφος!

    Η ΧΩΡΑ: Ξύπνησαν τα ρήγματα στο Αιγαίο.5,9R σύμφωνα με την Πάτρα. Φόβοι για νέο σεισμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χωρίς γιατρούς τα μεγάλα νοσοκομεία. Λόγω των απεργιών των γιατρών του ΙΚΑ και των πανεπιστημιακών.  

    [03] ΠΓΔΜ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "οχυρωμένοι στα περίχωρα των Σκοπίων θα βρίσκονται οι εξτρεμιστές του UCK. Αποθρασυμένοι από την ανοχή του διεθνούς παράγοντα απειλούν να χτυπήσουν και τα διυλιστήρια της Οκτάνα, που έχουν εξαγοραστεί από την Ελληνική Εταιρία Πετρελαίων". 

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "στην πόλη των Σκοπίων απειλούν να επιτεθούν οι αλβανοί αντάρτες ακόμη και σήμερα σε τελεσίγραφό τους που έστειλαν στον πρωθυπουργός της χώρα Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική στην ΠΓΔΜ από τη δράση των Αλβανών ανταρτών, οι οποίοι από χθες απειλούν να χτυπήσουν την ίδια την πόλη των Σκοπίων και μάλιστα το αεροδρόμιο και το διυλιστήριο. Και φαίνεται πώς έχουν αυτή τη δυνατότητα, αφού από την Παρασκευή κατέλαβαν το Αρατσίνοβο, μια κωμόπολη, η οποία απέχει μόλις 15 χλμ από το κέντρο της πόλης των Σκοπίων".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "μέγγενη" με νέες δυνάμεις - από ξηράς και αέρος - εφαρμόζει η KFOR στα σύνορα της ΠΓΔΜ για να αποκόψει την κατά κύματα διείσδυση στη χώρα Αλβανών ανταρτών, οι οποίοι χθες απείλησαν να ρίξουν όλμους και μέσα στα Σκόπια!"

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "αναταραχή προκάλεσε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η αφισοκόλληση με τη φωτογραφία του Α. Παπανδρέου στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι επισήμως η ηγεσία του Κινήματος δια του Κώστα Σκανδαλίδη προσπάθησε να ρίξει τους τόνους υιοθετώντας το σχετικό μήνυμα που υπήρχε σε αυτή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "νέα περίοδος αντιπαραθέσεων που αναμένεται να συνεχισθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του θέρους, έχει ξεκινήσει στο ΠΑΣΟΚ. Κορυφαία στελέχη του είτε τάσσονται υπέρ του ανασχηματισμού, είτε εναντίον, προσκολλημένα στις καρέκλες τους".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και πολύ περισσότερο της διατήρησης στην εξουσία αφυπνίζει τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία αναλώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην κατάθεση προτάσεων και συστάσεων για την έξοδο από την κρίση, ενώ ανακίνησαν θέμα ανασχηματισμού, με κύριο αποδέκτη τον πρωθυπουργό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "την σοφή λαϊκή παροιμία ... "Δουλειά δεν είχε ο Διάολος και ... γαλουχούσε τα παιδιά του" βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν το Σαββατοκύριακο τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενα την πολυήμερη απουσία του πρωθυπουργού εκτός Ελλάδος".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η συνέντευξις Πάγκαλου, το κοινοβουλευτικό φιάσκο με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και η ιλαροτραγωδία της "αφίσσας" είναι τα σωρευτικά γεγονότα των ημερών που ήλθαν να καταδείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ, ως φορές κυβερνητικής εξουσίας και κόμμα, βρίσκεται σε βαθύτατη ηθική, δεοντολογική και πολιτική κρίση".

    [05] Υπόθεση Λυμπέρη

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της θαλαμηγού με τα ναρκωτικά μετά τις αποκαλύψεις κενών, αντιφάσεων και παραλείψεων που έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα".

    Η Espresso αναφέρει ότι "νέες σοβαρές καταγγελίες για κότερα γνωστών επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, που εκτός από επώνυμους μεταφέρουν κοκαΐνη με ... το κιλό, εξετάζουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "το κουβάρι που θα λύσει το μυστήριο και θα βγάλει στο φως όλα όσα έγιναν στο σκάφος του γιατρού Λυμπέρη προσπαθεί να ξετυλίξει η Δικαιοσύνη. Η έρευνα απλώνεται σε όλες τις κατευθύνσεις και εξετάζονται όλα τα δεδομένα, οι αντιφάσεις στις καταθέσεις και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται μέσα από τις έρευνες της εισαγγελίας και της αστυνομίας".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία των κοριτσιών που βρίσκονται στο κότερο της κόκας και - το κυριότερο- δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές δημιουργεί επιπλέον ερωτήματα- στα δεκάδες που ήδη έχουν διατύπωθεί - τα οποία όμως παραμένουν αναπάντητα".

    [06] Παπαντωνίου για φορολογία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "μειώσεις στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων από το 2003 προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Οπως διευκρίνισε, θα αυξηθεί ουσιαστικά το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους και θα μειωθούν οι φόροι στις επιχειρήσεις, ώστε η φορολογία να γίνει δικαιότερη και να αναπτυχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "σε μειώσεις στη φορολογία των πολιτών και των επιχειρήσεων από το 2003 - έτος που τυγχάνει να είναι και προεκλογικό - θα προχωρήσει η κυβέρνηση, βάσει των όσων εξήγγειλε μέσω της κρατικής τηλεόρασης χθες, ο αρμόδιος Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννος Παπαντωνίου".

    Η ΕΚΤΡΟΠΗ προσθέτει ότι "περαιτέρω μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος των φυσικών και νομικών προσώπων προωθεί η κυβέρνηση με την επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα λάβει χώρα το φθινόπωρο του 2002".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "μείωση της φορολογία στην αγορά των ΙΧ αυτοκινήτων από το 2003 προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου. Παραδέχθηκε επίσης ότι θα χρειασθούν ακόμη 10 έως 15 χρόνια για την πραγματική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη για την πτώση του Χρηματιστηρίου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 June 2001 - 16:11:29 UTC