Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-04-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/04/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Δημοσιονομικό
  • [05] Επιστροφή εκδρομέων
  • [06] Προσλήψεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/04/2001

    Οι συζητήσεις για το ασφαλιστικό, οι προκηρύξεις για προσλήψεις στο δημόσιο, τα δημοσιονομικά και η έξοδος -επιστροφή εκδρομέων λόγω του Πάσχα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στη ... σούβλα το ασφαλιστικό. Μετά τον οβελία έρχεται η ... λυπητερή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η Ελλάδα της ... Κακιάς Σκάλας! Κανείς από τους άθλιους αρμοδίους δεν ντρέπεται...

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τρέχουν για τρύπα 1,5 τρις. Ολα λάθος στον προϋπολογισμό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι λύσεις για καλή σύνταξη. Στον ΟΓΑ στρέφονται τώρα και οι μη αγρότες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δουλειά για 10.000 ανέργους. Ολα τα νέα προγράμματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πέφτουν οι τιμές όλων των αυτοκινήτων. Τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα των αντιπροσωπιών.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 4.374 θέσεις που "τρέχουν" στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μετά το ρέψιμο έρχεται το ..πέσιμο. Πυρετός συσκέψεων για τον τρόπο που θα τορπιλισθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επώδυνες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Αναζητούν σε συσκέψεις το αναισθητικό για να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέες προκηρύξεις για πρόσληψη στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 250 μικροί Εσταυρωμένοι. Δουλεμπόριο: Απίστευτο δράμα παιδιών σε πλοίο-φάντασμα.

    Espresso: Εκβιάζουν επώνυμες για σεξουαλικά όργια σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας.

    ΕΣΤΙΑ: Κόρινθος - Αθήνα 3,5 ώρες. Μέση ταχύτης 23 χιλιόμετρα των ώρα!

    ΤΑ ΝΕΑ: Θίγει 1.500.000 εργαζόμενους το νέο Ασφαλιστικό.

    Η ΧΩΡΑ: Κ. Στεφανόπουλος: "Δεν θέλω να είμαι βιτρίνα της κυβέρνησης Σημίτη".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πανελλαδικές εξετάσεις: αλλάζει η βαθμολόγηση.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Και Δείπνος πριν την Ανάσταση.

    [03] Ασφαλιστικό

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους θίγουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, για το οποίο τις προτάσεις θα καταθέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη Πέμπτη. από τις αλλαγές που προβλέπονται, θίγονται κυρίως οι γυναίκες που βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη, οι απασχολούμενοι στα χαρακτηρισμένα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα μαζί με ορισμένες άλλες κατηγορίες εργαζομένων που έχουν τη δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. Περίπου το 80% αυτών που θίγονται είναι εργαζόμενοι που ασφαλίστηκαν από το 1980 έως το 1992".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "Αφιερωμένη στους ασφαλισμένους και τους ανέργους είναι αυτή η εβδομάδα. που σήμερα έως και την Παρασκευή Σημίτης, Παπαντωνίου, Γιαννίτσης, Τσοχατζόπουλος σφυρηλατούν την κυβερνητική ενότητα μέσω του μετριοπαθούς Ασφαλιστικού, του σχεδίου δράσης για την απασχόληση και της περικοπής των αμυντικών δαπανών".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων του ασφαλιστικού θέτουν κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι. Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης συναντάται σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ αύριο παίρνει τον δρόμο για το Μέγαρο Μαξίμου όπου τον περιμένει ο πρωθυπουργός".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ επισημαίνει ότι "σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους προτείνει ο βρετανικός οίκος και ότι η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί την έκθεση δεόντως για να προβάλει φιλολαϊκό προφίλ προωθώντας ηπιότερες αλλαγές".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "κρίσιμο τεστ για την πορεία της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, αποτελεί η εξέλιξη του Ασφαλιστικού, καθώς εκτιμάται ότι οι αντιδράσεις που θα υπάρχουν θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Ο κ. Σημίτης προκειμένου να απορροφήσει τους εσωκομματικούς κραδασμούς, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 19 Απριλίου κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με το Εκτελεστικό Γραφείο για το Ασφαλιστικό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι "το άνοιγμα της εβδομάδας βρίσκει τον πρωθυπουργό να προετοιμάζεται για ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων όχι μόνο με τους υπουργούς και τα στελέχη του κόμματός του, αλλά και με ένα νέο κύμα λαϊκής οργής, που αναμένεται να εκδηλωθεί με αφορμή τη λήψη των τελικών αποφάσεων για το Ασφαλιστικό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σε απέλπιδες προσπάθειες περιορισμού των εσωκομματικών ενδοκυβερνητικών και κοινωνικών αντιδράσεων μπροστά στον κίνδυνο η επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση να μετατραπεί σε ``κύκνειο άσμα`` της κυβέρνησης, επιδίδονται από σήμερα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός".

    Η ΕΣΤΙΑ σε σχόλιό της αναφέρει ότι "αρχίζουν αύριο οι κυβερνητικές-κομματικές συσκέψεις για το Ασφαλιστικό. Το υπ’ αριθμόν ένα δηλαδή πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, το οποίο η Κυβέρνηση επιμένει να προσεγγίζει περισσότερο ``επικοινωνιακά`` παρά ως προς την ουσία του".

    [04] Δημοσιονομικό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "στον ΟΓΑ στρέφονται εκατοντάδες εργαζόμενοι, αν και δεν έχουν άμεση αγροτική ιδιότητα, καθώς προσφέρει λύσεις για καλύτερες συντάξεις σε σχέση με αυτές που καταβάλλουν αλλά Ταμεία. Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κορυφώνεται η αγωνία για εκατομμύρια ασφαλισμένων καθώς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που φέρνει σειρά ανατροπών. Σύμφωνα με πληροφορίες επιλέγεται λύση ΙΚΑ για τις συντάξεις, ενώ εξετάζεται η παροχή κινήτρων για παραμονή στη δουλειά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "έντονος προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για την πορεία του πληθωρισμού μέχρι το τέλος του έτους. Μετά από πολλά σενάρια η πιθανότερη προβολή στην οποία έχει καταλήξει το ΥΠΕΘΟ προβλέπει την πτώση του Γενικού Δείκτη στα επίπεδα του 2% στα τέλη του έτους και μέσο τιμάριθμο έτους 2,7% υπό δύο προϋποθέσεις:την διατήρηση της ισοτιμίας ευρώ - δολλαρίου στην περιοχή των 90-95 σεντς και της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 25 δολλάρια το βαρέλι".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ επισημαίνει ότι "τα σφάλματα και οι κακοί χειρισμοί του Γιάννου προδιαγράφουν έλλειμμα 3,8 τρις. Επισπεύδονται οι ιδιωτικοποιήσεις-μετοχοποιήσεις Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Ακόμη 15% του ΟΤΕ σε ιδιώτες, μέσα στο καλοκαίρι οι μετοχές ΔΕΗ. Στο σφυρί και η Αγορά του Ρέντη, τι ισχύει για Ολυμπιακή , ΕΤΒΑ, Helexpo και ΔΕΠΑ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "Ψήνουν`` τα δικαιώματα των εργαζομένων χάριν της εσωκομματικής ηρεμίας. υπό το φόβο των Ιουδαίων ... ήπιες παρεμβάσεις μελετάει η κυβέρνηση. Κυβερνητική Επιτροπή και εκτελεστικό Γραφείο σε κοινή συνεδρίαση για το τι μέλλει γενέσθαι".

    [05] Επιστροφή εκδρομέων

    Η Espresso γράφει ότι "οπλισμένοι με πολλή υπομονή και ξηρά τροφή, ξεκίνησαν από νωρίς χθες το πρωί την επιστροφή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα οι πρώτοι εκδρομείς".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σε Γολγοθά εξελίχθηκε ο δρόμος της επιστροφής για τους πρώτους εκδρομείς της μεγαλύτερης εξόδου των τελευταίων ετών από το ``κλεινόν άστυ`` για το Πάσχα".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "Ο Γολγοθάς για τους Εληννες οδηγούς που έφυγαν για να γιορτάσουν το Πάσχα στην ύπαιθρο δεν σταμάτησε την Μεγάλη Παρασκευή, αλλά επαναλήφθηκε χθες Δευτέρα κατά την επιστροφή τους".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ σύντομα ανακοινώνονται τρία νέα προγράμματα ειδικών κατηγοριών τα οποία θα καλύψουν 1.550 θέσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "μέσα στον Απρίλιο λήγουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 1.742 θέσεων σε υπουργεία, δήμους, ΔΕΚΟ, ενώ προετοιμάζεται η διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού εκπαιδευτικών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 17 April 2001 - 19:37:07 UTC