Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-11-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/11/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Ασκηση διώξεων για το ναυάγιο
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Εργασιακά
  • [05] Οικονομία
  • [06] Αμερικανικές εκλογές
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Πληθωρισμός

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η άσκηση διώξεων για το "Εξπρές Σάμινα", τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ,τα εργασιακά και η πορεία της οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συνασπισμός της Δεξιάς και της προόδου! Ενα νέο σενάριο του μεσαίου χώρου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 900 δις σε λογαριασμό του! Αποκάλυψη- βόμβα για τον αρχιμανδρίτη που δολοφόνησε η Κάτια Γιαννακοπούλου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φάκελος για Σουμάκη. Από τον εισαγγελέα Πεπόνη στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ερευνα για 2 υπουργούς. Ο Εισαγγελέας "έδειξε" τους ενόχους για το "Σάμινα".

    Η ΑΥΓΗ: Και υπουργοί στη "δίνη" του Σάμινα". Νέα τροπή στη δικαστική έρευνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 6.500 νέες προσλήψεις και ειδικό πρόγραμμα για άνεργους πτυχιούχους. Αμεση προτεραιότητα η στελέχωση δήμων και νομαρχιών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Προς συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών για τα εργασιακά. Κάτω Από τις 40 ώρες εβδομαδιαίως ο συνολικός χρόνος εργασίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο πακέτο προσλήψεων μέσω νομαρχιών. Με διαδικασίες εξπρές και διπλάσιους μισθούς!

    ΕΘΝΟΣ: Ποιούς "καίει" το "Σάμινα". Διώξεις Από τον εισαγγελέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πότε ο Μήτσος δεν μπορεί, πότε ο Δήμαρχος πονεί. Μέχρι πότε θα "ξεγλιστράει" ο Δημήτρης;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξηλώνεται το βρώμικο καθεστώς στο Λιμάνι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρώτη δίωξη για ΜΙΝΟΑΝ-Συρίγο. Πόρισμα - καταπέλτης του εισαγγελέα καίει Σουμάκη- Παπουτσή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρεπουμπλικράτης και ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μπούς- Γκόρ πάλευαν ως το πρωί για τη νίκη, αλλά...

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αφηνίασε 4% ο πληθωρισμός. Διαφωνίες στην ΤτΕ-Πάγωσαν τα επιτόκια.

    ΕΣΤΙΑ: "Μοντέλο" δημαγωγίας. Αυτό κατευθύνει την πολιτική Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο 4% ο πληθωρισμός. Το νέο άλμα υπονομεύει οικονομία και επιτόκια. Με ρυθμιστή το πετρέλαιο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Καταιγίδα" ποινικών διώξεων. Χωρίς πιστοποιητικό ναυσιπλοΐας έπλεε το τραγικό πλοίο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο νήμα βγήκε ο νέος πλανητάρχης. Σκληρή μάχη έως την τελευταία στιγμή.

    ΝΙΚΗ: Ψήφισαν η αποχή και τα ισχυρά λόμπι. Οι μισοί περίπου ψηφοφόροι απείχαν.

    Νέα Ελλάδα: Πλεόνασμα ψεύδους!825 δις το έλλειμμα του νέου προϋπολογισμού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επιβεβαιώνεται η ανωτερότητα του Σοσιαλισμού.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αλαλούμ με αστέρες TV. "Σαλεμένους" και αστυνομία. Τι μέτρα ζητούν Ρέππας - Χρυσοχοϊδης.

    Η ΧΩΡΑ: Στο σκαμνί οι άνθρωποι του Σημίτη! Καταπέλτης ο εισαγγελέας Πεπόνης στη δίωξη για τη ναυτική τραγωδία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Καίει" ο πληθωρισμός. Ξεπέρασε και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις, φτάνοντας τον Οκτώβριο στο 4%.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οδεύει για την αναγέννηση. Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης μέσω του Δήμου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η Τουρκία...κερδίζει και απειλεί! Επί ξυρού ακμής η συνδεδεμένη με το Ελσίνκι στρατηγική της Αθήνας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο νέος "αρχάγγελος" της πλανηταρχίας. Οποιος και να' ναι σφαγέας θα' ναι.

    [02] Ασκηση διώξεων για το ναυάγιο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε νέα φάση, με απρόβλεπτη συνέχεια, εισήλθε χθες η υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης για το ναυάγιο του "Σαμίνα" ,ενώ η βουλή καλείται να αποφανθεί εάν θα ενεργοποιήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αναφορικά με παρατυπίες στις διαδικασίες ελέγχου του μοιραίου πλοίου".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "διευρύνεται ο κύκλος των πιθανών υπευθύνων στην υπόθεση "Εξπρές Σαμίνα", με την Εισαγγελία Πειραιά να ασκεί διώξεις κατά των υπευθύνων της πλοιοκτήτριας εταιρίας, της ηγεσίας του ΛΣ, της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τη Βουλή αναφορικά με τις ευθύνες πολιτικών προσώπων".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι " πέντε ποινικές διώξεις που αφορούν ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα , σχετικά με την υπόθεση του "Εξπρές Σάμινα", κατά του συνόλου της ηγεσίας του ΛΣ, της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, των υπευθύνων της Minoan Flying Dolphins, άσκησαν το μεσημέρι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πειραιά Αριστείδης Σαγιαδάκης και ο αρμόδιος εισαγγελέας ποινικής δίωξης Γρηγόρης Πεπόνης, ενημερώνοντας ταυτόχρονα με ειδικό έγγραφο τη Βουλή σε ο,τι αφορά τις πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "αποκαλύπτονται οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και οι ενοχές της κυβέρνησης για τους πλημμελείς ελέγχους των πλοίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Το "βρόμικο" καθεστώς των ιδιαίτερων σχέσεων του ΥΕΝ με συγκεκριμένη εταιρία, τη MFD και ειδικότερα με τη Διεύθυνση Επιθεωρήσεων Πλοίων καθημερινά έρχεται στο φως. Η αδιαφορία, αλλά και η υπόθαλψη παρανομιών σε πλοία, όπως στο μοιραίο "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" δείχνουν τη διάβρωση και την αποσύνθεση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν η ηγεσία του ΛΣ , οι υπεύθυνοι του κλάδου επιθεώρησης εμπορικών πλοίων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της διεύθυνσης θαλάσσιων συγκοινωνιών, αλλά και οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρίας Minoan Flying Dolphins. Παράλληλα, παραπέμπει την υπόθεση στη Βουλή για την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών πρώην και νυν υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "βασική και αμετακίνητη θέση μας υπήρξε Από την επομένη του πολύνεκρου ναυαγίου του "Εξπρές Σάμινα" ότι θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια που το προκάλεσαν και ν αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες όσο υψηλά ιστάμενοι κι αν είναι εκείνοι οι οποίοι τις φέρουν. Και βεβαίως την αυτονόητη υποχρέωση της δικαστικής διερεύνησης ενός τόσο σοβαρού γεγονότος καθιστούσαν επιτακτικότερες οι κατηγορίες- βάσιμες ή αβάσιμες η δικαιοσύνη θα το κρίνει- που διατυπώθηκαν Από διάφορες πλευρές σε σχέση με ευθύνες πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων".

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "νέο κύκλο εσωκομματικών ζυμώσεων άνοιξαν οι αναφορές του πρωθυπουργού στην ανάγκη σαρωτικών αλλαγών στην οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του Συνεδρίου και στη διαδικασία εκλογής της ΚΕ, κατά τη συζήτηση που είχε με την ομάδα των βουλευτών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η επισήμανσή του ότι "δεν μπορεί 5.000 σύνεδροι να εκλεγούν 150 μέλη της ΚΕ", με την οποία θέλησε προφανώς να φέρει ένα χαρακτηριστικό, αν και ακραίο, δείγμα γραφής του υφισταμένου κομματικού μοντέλου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "διευρύνεται το μέτωπο κατά Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του Α Τσοχατζόπουλου, ενώ κανένα κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος δεν έχει στηρίξει μέχρι στιγμής τον πρωθυπουργό και τις επιλογές του, τις οποίες αμφισβήτησε δημοσίως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανοίγοντας ταυτόχρονα και θέμα ηγεσίας".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "στην επίθεση ετοιμάζεται να περάσει ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, επιχειρώντας αυτή τη φορά να περιορίσει τις αρμοδιότητες που έχουν για τα εθνικά θέματα οι "επίδοξοι" διάδοχοί του κκ Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιώργος Παπανδρέου. Ο Κώστας Σημίτης φέρεται διατεθειμένος να "καπελώσει" τους δύο υπουργούς, προωθώντας ως "υπερυπουργούς" για τα εθνικά ζητήματα στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να επανακτήσει τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησής του και να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη των κυβερνητικών χειρισμών".

    Η Νέα Ελλάδα τονίζει ότι " μπορεί χθες το ΚΥΣΕΑ να ενέκρινε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου, το οποίο θα αφορά την αντιμετώπιση κρίσεως, την ίδια όμως ώρα όπως όλα δείχνουν, η κρίση στις σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού Εθνικής Αμυνας διογκώνεται. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος ουσιαστικά κατέγραψε στο ενεργητικό του μια νίκη στα σημεία έναν του "εκσυγχρονιστικού " μπλοκ και του Κώστα Σημίτη".

    [04] Εργασιακά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "σε νέα 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, αν μέχρι αύριο η κυβέρνηση δεν απαντήσει στα αιτήματα των συνδικάτων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "προ των πυλών είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διαμόρφωση κοινών προτάσεων εργοδοτών και εργαζομένων για τις εργασιακές σχέσεις. Μάλιστα στις θέσεις αυτές περιλαμβάνεται - για πρώτη φορά - η μείωση του χρόνου εργασίας κάτω των 40 ωρών εβδομαδιαίως για το σύνολο των εργαζομένων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ραγδαίες οι εξελίξεις όσον αφορά τις αλλεπάλληλες εργασιακές σχέσεις. Η συμφωνία ΓΣΕΕ και Εργοδοτών για γενικευμένο 39ωρο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο διαφυγής. Προς την κατεύθυνση αυτή εντείνονται οι προσπάθειες τόσο της ΓΣΕΕ όσο και του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να πεισθούν οι εργοδοτικές οργανώσεις να συναινέσουν σε ένα τέτοιο πλαίσιο".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "οι διαβουλεύσεις και οι συναλλαγές έχουν δώσει τη θέση τους στον επίσημο διάλογο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Η κυβέρνηση και ο κ. Γιαννίτσης μετά τη δήλωση ότι θα κατακτήσουν νόμο ο,τι συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι, με τις κατάλληλες κινήσεις προσπαθούν να διευκολύνουν το κλίμα συναίνεσης προκειμένου να καταλήξουν σε συμβιβαστικές λύσεις".

    [05] Οικονομία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "σοκ προκάλεσε η δημοσιοποίηση χθες των επίσημων στοιχείων για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο στο 4% διαψεύδοντας και τις δυσμενέστερες κυβερνητικές προβλέψεις. Σημαντικό είναι το στοιχείο ότι ο δομικός πληθωρισμός πέρασε για πρώτη φορά το 2% αγγίζοντας το 2,4%. Ο διοικητής της ΤτΕ κ. Παπαδήμος επέβαλε πάγωμα στις μειώσεις επιτοκίων, ενώ ο υποδιοικητής της τράπεζας κ. Γκαργκάνας τάχθηκε υπέρ της άμεσης και μεγάλης μείωσής τους".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "στα υψηλότερα επίπεδα των 22 τελευταίων μηνών "εκτοξεύθηκε" τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός κλείνοντας στο 4% έναντι 3,1% του παρελθόντος Σεπτεμβρίου. Η μεγάλη άνοδος του πληθωρισμού είναι άκρως ανησυχητική, καθώς δεν οφείλεται στην ανατίμηση μόνο των καυσίμων, αλλά και άλλων αγαθών και υπηρεσιών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "στα ύψη εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον μήνα Οκτώβριο σημειώνοντας αύξηση κατά 4% δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην οικονομία αλλά και στον οικογενειακό προϋπολογισμό των μισθωτών και των χαμηλοσυνταξιούχων καθώς η αύξηση του κόστους ζωής μέσα σε ένα μήνα έχει αυξηθεί στην πραγματικότητα κατά 29%".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "νέο άλμα έκανε τον Οκτώβρη ο επίσημος τιμάριθμος, που σημείωσε αύξηση 1,1% συγκριτικά με το Σεπτέμβρη, ανεβάζοντας έτσι το ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού (σε δωδεκάμηνη βάση) στο 4% Από 3,1% που ήταν το Σεπτέμβρη. Η εξέλιξη αυτή κάνει περισσότερο επιτακτική την ανάγκη χορήγησης διορθωτικού ποσού σε μισθούς και συντάξεις, ώστε να καλυφθεί το άνοιγμα της "ψαλίδας" πληθωρισμού-εισοδηματικής πολιτικής".

    [06] Αμερικανικές εκλογές

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "Μάχη στήθος με στήθος έδειχναν το πρωί τα αποτελέσματα Από τις αμερικανικές εκλογές, οι οποίες εξελίχθηκαν σε μια σκληρή αναμέτρηση χωρίς να διαφαίνεται σίγουρος νικητής πριν καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Σε ενα θρίλερ για γερά νεύρα, ο Τζορτζ Μπους αποσπούσε τη μια μετά την άλλη τις Πολιτείες του Νότου, ενώ ο Αλ Γκορ αντιστάθμιζε τις απώλειες κερδίζοντας παραδοσιακά δημοκρατικά προπύργια, που είναι Πολιτείες με μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων. Ετσι, όλα έδειχναν ότι ο νέος πλανητάρχης εκλέχθηκε στο νήμα. Μεγάλη νίκη πέτυχε η Χίλαρι Κλίντον, που εξελέγη στη Γερουσία.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει ότι "Ρεπουμπλικράτης, κατά το χαρακτηρισμό που έδωσε ο "πράσινος" Ραλφ Νέιντερ, είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ταγμένος να κρατήσει αμετακίνητα τη γραμμή προστασίας των ανά τον πλανήτη αμερικανικών συμφερόντων. Πιστός σε αυτή τη γραμμή ο νέος πλανητάρχης, θα ζητήσει αύξηση των αμυντικών δαπανών, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι απειλές είτε του υποθετικού είτε του κατασκευασμένου εχθρού και να επιβεβαιώνεται διαρκώς η ισχύς της υπερδύναμης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "Με μια συμβολική νίκη του Τζορτζ Μπους τζούνιορ και με μια άλλη πρωτιά της τελευταίας στιγμής στις δημοσκοπήσεις για τον Αλ Γκορ άνοιξε χθες η αυλαία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, που δικαιολογημένα κρίνονται ως οι πλέον αμφίρροπες των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "Οι πλέον αμφίρροπες προεδρικές εκλογές Από το 1960 έγιναν χθες στις ΗΠΑ, όπου οι μισοί περίπου Από τα 148 εκ. ψηφοφόρων δεν προσήλθαν στις κάλπες απέχοντας, κι όπου κυριάρχησαν κατά την προεκλογική εκστρατεία οι εντυπωσιασμοί και οι παρασκηνιακές κινήσεις των διαφόρων οικονομικών και εθνικών λόμπι μάλλον, παρά η συζήτηση της ουσίας των προβλημάτων αυτής της μεγάλης χώρας και της μοναδικής πλέον υπερδύναμης, που εξ αυτού του λόγου είναι εν μέρει, ή μπορούν να γίνουν, και προβλήματα όλου του πλανήτη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "Ολονύχτιο θρίλερ με το ποιός θα είναι ο νέος πλανητάρχης καθώς ακόμη και τα πρώτα εξιτ πολς "πέφτουν" στα όρια του στατιστικού λάθους με νικητή τον Τζορτζ Μπους. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες κανείς δεν μπορούσε να κάνει την παραμικρή εκτίμηση".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού Οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "4% "πέταξε" ο πληθωρισμός για τον Οκτώβριο. Εκτός των τιμών του πετρελαίου αυξήθηκαν οι τιμές στα τσιγάρα, τα είδη ένδυσης και τα νωπά φρούτα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανεξαρτήτως προέδρου... "νικητής" των εκλογών ο Dow Jones".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κύμα εξαγορών-συγχωνεύσεων. Μεγάλες ανακατατάξεις στους κλάδους των Τραπεζών και των κατασκευαστικών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στροφή σε επενδύσεις με "δίχτυ ασφαλείας". Νέα πτώση και βαριές ποινές για το Χρηματιστήριο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανοχύρωτη η Σοφοκλέους-απροστάτευτοι οι επενδυτές. Οι ιδιοκτήτες ρευστοποιούν "στα κρυφά".

    [08] Πληθωρισμός

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Στο 4% "εκτινάχθηκε" τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός, στον οποίο καταγράφεται σαφώς η αλυσιδωτή επιβάρυνση των τιμών και άλλων προϊόντων, λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 November 2000 - 16:05:50 UTC