Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-11-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/11/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Ελληνοτουρκικά
  • [03] Εργασιακά
  • [04] Προϋπολογισμός
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Ολυμπιάδα
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] ΔΕΗ-Τηλεφωνία

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, η συνάντηση υπουργού Εργασίας-ΓΣΕΕ για τα εργασιακά, ο προϋπολογισμός, η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και τα εσωκομματικά στη ΝΔ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προϋπολογισμός χτισμένος στην άμμο. Υπολογίστηκε με παλιές τιμές δολαρίου και ευρώ (ένα προς ένα) και το πετρέλαιο στα 25 δολάρια το βαρέλι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δικαστικά αίσχη. Χονδροειδείς περιπτώσεις, που εκθέτουν το έντιμο Δικαστικό Σώμα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: "Ετσι θέλω". Κυβερνητικός κυνισμός προς τους εργαζόμενους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 8 θύματα των "τρελών αγελάδων". Συναγερμός των ελληνικών αρχών- Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών.

    Η ΑΥΓΗ: Αναστατώνουν την Υγεία τα μέτρα Παπαδόπουλου. Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αδειες εξπρές για οικοδομές. Τέλος στις χρονοβόρες διαδικασίες με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνει και πιέζει τις εξελίξεις. Με όχημα τον προϋπολογισμό και τις αλλαγές στα εργασιακά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Υποστολή σημαίας. Υποχωρούμε στην Αγκυρα, προστατεύουμε τα Τίρανα.

    ΕΘΝΟΣ: Την μισή περίθαλψη μας καλύπτει το κράτος. Το "ΕΘΝΟΣ" ανοίγει το φάκελο νοσοκομεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μήπως γίναμε παράρτημα της Αλβανίας; Χθες, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με αφορμή τα γεγονότα περί την Σημαία και το αλβανόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αθρόες ελληνοποιήσεις για την αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Τι κρύβει η ιστορία του Αλβανού μαθητή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετάλλιο λαϊκισμού στον Πασχαλίδη. Θύελλα αντιδράσεων από Ολυμπιονίκες και πολιτικό κόσμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παραδοθείτε -θα είμαστε επιεικείς.. "Προς 17Ν απευθύνεται με οργή ο Χρυσοχοϊδης.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τρελός φόβος στο τραπέζι της Ευρώπης. Πολλαπλασιάζονται τα θύματα των "τρελών αγελάδων".

    ΕΣΤΙΑ: Ανεξέλεγκτοι οι μετανάστες. Παγκόσμιος πρωτοτυπία το ελληνικό καθεστώς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ελπίδα ανάκαμψης από το εξωτερικό. Οι ΗΠΑ "βλέπουν" συνεργασία ΧΑΑ με Παρίσι, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Χρυσή τομή" με 38ωρο...Αρχίζει νέος κύκλος διαλόγου για δευτερεύονται ζητήματα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η ξενοφοβία χτυπά το 38% των Ελλήνων. Το πιο υψηλό ποσοστό σε όλη την Ευρώπη!

    ΝΙΚΗ: Εριδες και εφιάλτες ταλανίζουν τη ΝΔ. Δέσμια του παρελθόντος η Ρηγίλλης.

    Νέα Ελλάδα: Σχίσμα Ακη. Δυναμιτίζουν το κλίμα τα εργασιακά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγώνας να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Επεσαν αμπάρες!..Ποιοί καλύπτουν τον εργολάβο; Κλειστά στόματα, κομπιούτερ και αρχεία.

    Η ΧΩΡΑ: Να η αλήθεια για τη συνωμοσία κατά Καραμανλή. Αντιπρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ η κ. Νίκη Τζαβέλα!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκτός βουλής η TV!Πρωτοφανής ενέργεια του Απ. Κακλαμάνη για να αποτρέψει το "θέατρο σκιών".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καταρρέει ιστορικό κτίριο. Το 5ο Λύκειο, σχολείο γνωστών Θεσσαλονικέων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το AIDS της νέας δεκαετίας!Πληγή για ολόκληρη την Ευρώπη η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χωρίς κοινωνική πολιτική η Ελλάδα. Πολεμικός και αντικοινωνικός ο νέος προϋπολογισμός.

    [02] Ελληνοτουρκικά

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "Η επισημοποίηση της συμφωνίας για την έναρξη συνομιλιών με στόχο την επίτευξη Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στο Αιγαίο, που ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας κ. Γ. Παπανδρέου και Ισμ. Τζεμ στη Βουδαπέστη, εγείρει ερωτήματα διότι εξαγγέλθηκε αμέσως μετά την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων εις βάρος της Ελλάδας σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη αδιαλλαξία της Αγκυρας στο Κυπριακό".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "χάρτινες αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι "σκληρές" απαντήσεις της Αθήνας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς Χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου έσπευσε να συμφωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Ι.Τζέμ για την υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την προκλητικότητα του Μπουλέντ Ετσεβίτ κατά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον κ. Σημίτη, οι αξιώσεις του άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα. Μυστικό και μη ανακοινώσιμο διάλογο για το Αιγαίο είχε ζητήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός και παρά την αρνητική απάντηση που είχε δώσει δημοσίως ο κ. Σημίτης, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε να πράξει τα ακριβώς αντίθετα και να κάνει το πρώτο βήμα για την ικανοποίηση των τουρκικών αξιώσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "ο "μυστικός και μη δημοσιοποιήσιμος" διάλογος για το Αιγαίο, τον οποίο ζήτησε από τον πρωθυπουργό κ Σημίτη ο Τούρκος ομόλογός του κ. Ετσεβίτ την προηγούμενη εβδομάδα στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Διάσκεψης, ξεκίνησε Χθες στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών κύκλων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι "την ίδια τακτική, της ανοχής και της υποχωρητικότητας συνεχίζει να εφαρμόζει ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Παπανδρέου, στις συζητήσεις του με Τούρκους αξιωματούχους. Αυτό διαπιστώνεται από την κοινή ανακοίνωση που έκανε με τον τούρκο ομόλογό του κ. Ισμαήλ Τζέμ, μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Βορειοατλαντικής Συνεργασίας".

    [03] Εργασιακά

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση προχωρά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, στην θεσμοθέτηση των εργασιακών σχέσεων (μείωση του χρόνου εργασίας στις 38 ώρες σε όσες επιχειρήσεις εφαρμόσουν ευέλικτα ωράρια, αύξηση του αριθμού των απολύσεων κ.α), ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ένας νέος κύκλος διαλόγου για δευτερεύοντα ζητήματα "χαμηλής πολιτικής" με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνοντας την καθολική αντίθεση των εργαζομένων στα αντεργατικά μέτρα και συνυπολογίζοντας τις δυνατότητες γενίκευσης της λαϊκής αντίδρασης, προσαρμόζει την τακτική της. Με μανούβρες σκοπιμότητας, οργάνωση συνδιασκέψεων και περιοδειών, επιδιώκει να ενισχύσει, να κάνει πιο αποτελεσματική την αντιλαϊκή επίθεση".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "άλυτες παραμένουν οι σημαντικότερες διαφορές που χωρίζουν τα συνδικάτα με την κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή τελευταία συνάντηση του υπουργού Εργασίας Τ. Γιαννίτση με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας. Αναζητείται, ωστόσο "φόρμουλα" που θα μειώσει, όσο αυτό είναι δυνατόν, τις αντιθέσεις που έχουν χωρίσει "στα δύο" τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μετωπική σύγκρουση την Παρασκευή στη συνδιάσκεψη για τα εργασιακά".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "το τέλος του κοινωνικού διαλόγου επισημοποιήθηκε Χθες με την απόφαση του υπουργού Εργασίας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Οι κοινωνικοί εταίροι απέτυχαν να βρουν σημεία συμφωνίας στα πιο σοβαρά ζητήματα τόσο μεταξύ τους όσο και με την κυβέρνηση, και έτσι ένας νέος κύκλος διαλόγου θα ανοίξει μόνο για δευτερεύοντα θέματα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "στην κήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης μέσα στο Νοέμβριο προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ μετά και τη χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία εμμένει στη νομοθετική ρύθμιση των πέντε αλλαγών που απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις".

    [04] Προϋπολογισμός

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο προϋπολογισμός του 2001, ο πρώτος μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ (ο οποίος εγκρίνεται σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατίθεται στη Βουλή), αποτυπώνει μέσα από την κατανομή των δαπανών του έντονη τη σφραγίδα της αριστερής πτέρυγας ή μάλλον του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ, οι εκπρόσωποι του οποίου στην κυβέρνηση με τις πιέσεις τους και τις παρεμβάσεις τους πέτυχαν να συμπεριληφθούν ουσιαστικά μέτρα υπέρ των ασθενέστερων τάξεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "με τη συνοδεία ευχών για ταχεία αποκλιμάκωση στις τιμές του δολαρίου και του πετρελαίου, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2001, ο οποίος θα είναι ο πρώτος που προβλέπει πλεόνασμα(;) αλλά και ο πρώτος, μετά την εισδοχή της χώρας μας στην ΟΝΕ, που θα είναι εκπεφρασμένος σε ευρώ".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "εγκρίνεται σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο και κατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή ο νέος κρατικός απολογισμός. Συμφώνως προς δημοσιογραφικές πληροφορίες, προβλέπει χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλά επιτόκια, ενώ παραλλήλως ενσωματώνει κοινωνικά μέτρα 400 δις δρχ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "με βασικό άξονα την οικονομική σταθερότητα κινείται ο προϋπολογισμός του 2001 που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου, αφού βέβαια προηγηθεί η έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, με κυρίαρχο στόχο την οικοδόμηση της οικονομικής πολιτικής μέσα στα νέα δεδομένα της εντός ΟΝΕ εποχής".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "πλεονασματικός κατά 200 δις δραχμές αναμένεται να είναι για πρώτη φορά την τελευταία 35ετία, ο προϋπολογισμός του 2001, ο οποίος προβλέπει επιπλέον φορολογική επιβάρυνση κατά 890 δις δρχ. Χθες η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε ουσιαστικά το περιεχόμενο του πρώτου προϋπολογισμού της μετά - ΟΝΕ εποχής, ο οποίος κατατίθεται σήμερα το απόγευμα στη Βουλή".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής της θα προσπαθήσει να αναδείξει σήμερα η κυβέρνηση δίνοντας στη δημοσιότητα τον προϋπολογισμό του 2001. Πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό της χώρας εντός της ΟΝΕ που θα προβλέπει μέτρα όπως τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, την αύξηση των αγροτικών συντάξεων του ΕΚΑΣ από την 1/1/2001, την αύξηση του αφορολογήτου και τις άλλες μειώσεις φόρων στα εισοδήματα, συνολικού κόστους 400 δις δρχ".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "τοπίο αναταράξεων δημιουργήθηκε και πάλι στη Ρηγίλλης μετά τις επίμαχες δηλώσεις του Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε σκεφθεί να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ άλλες δηλώσεις του ερμηνεύθηκαν ως προτροπή προς τον κ. Καραμανλή να λάβει δραστικά μέτρα κατά του κ. Μητσοτάκη εάν ο τελευταίος δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα μη αποδεχόμενος στις αποφάσεις του ερχόμενου Συνεδρίου".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ, "μια φράση - κλειδί χρησιμοποιεί εσχάτως στις συνομιλίες του με στενούς συνεργάτες και άλλα δημόσια πρόσωπα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: "Βελούδινο διαζύγιο". Με τη φράση αυτή ο κ. Μητσοτάκης σηματοδοτεί την αποχώρησή της Κεντροδεξιάς υπό την Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, αφού στην Αραβαντινού αντιλαμβάνονται πλέον ότι η συγκατοίκηση με τον σημερινό ηγέτη της ΝΔ είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ η πορεία της παράταξης προς την εξουσία με τους σημερινούς όρους, αδιέξοδη".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "το πίγκ-πόγκ της αναζωπύρωσης εσωκομματικών προβλημάτων πότε στο ένα και πότε στο άλλο εκ των δύο μεγάλων κομμάτων συνεχίζεται, με το μπαλάκι να βρίσκεται τη φορά αυτή στη Ρηγίλλης, η οποία πέραν των πολιτικών διαφωνιών που υπάρχουν στο εσωτερικό της , αλλά και των καταγγελιών σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, έχει ν αντιμετωπίσει και τις προσωπικές διαφορές μεταξύ των ιστορικών της στελεχών".

    [06] Ολυμπιάδα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "οι εκκλήσεις των υπουργών, αλλά και της Γιάννας Αγγελοπούλου, φαίνεται πως βρήκαν απήχηση. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν ή έκαναν ερωτήσεις σε ήπιους τόνους. Σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πριν από την τοποθέτηση της κ. Αγγελοπούλου σημειώθηκαν απείρου κάλλους λεκτικοί διαξιφισμοί, με πρωταγωνιστές τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Γιώργο Λιάνη".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "έξι ώρες γεμάτες ένταση για θέματα άνευ ουσίας, στέρησαν Χθες το βράδυ από τη Βουλή μια πολύ καλή ευκαιρία να φωτιστούν σοβαρές πτυχές της πορείας προς τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τα στελέχη της ΝΔ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μετατρέψουν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων σε σόου για να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων, χρησιμοποιώντας σαν μοχλό πίεσης τόσο την απουσία του παραιτηθέντος εντεταλμένου συμβούλου του "Αθήνα 2004" Κώστα Λιάσκα από τη διαδικασία όσο και την απομάκρυνση των τηλεοπτικών καναλιών από την αίθουσα, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Λιάνης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "έκκληση προς όλες τις παρατάξεις της Βουλής, τους φορείς και τον κόσμο για ενότητα, σύμπνοια και συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και η Ολυμπιάδα του 2004, να είναι η καλύτερη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων απηύθυνε Χθες στη Βουλή η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γ. Αγγελοπούλου. Η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία του Σίδνεϊ, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι μεγάλος και δύσκολος για μικρές χώρες όπως η Ελλάδα , ενώ υπογράμμισε τη σημασία που είχε για τους Αυστραλούς η αποφασιστικότητα και η σοβαρότητά τους για να πετύχουν οι αγώνες".

    Η Νέα Ελλάδα προσθέτει ότι "το πρόβλημα με τους εθελοντές απασχολεί ιδιαιτέρως την κυβέρνηση και την ηγεσία του "Αθήνα 2004" παραδέχθηκε Χθες ο υπουργός Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος μιλώντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε Χθες στη Βουλή ο κ. Πάγκαλος ύστερα από την εξέταση του υλικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα με τη συμμετοχή των Ελλήνων εθελοντών".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αδιέξοδο με τη ΔΕΗ για την είσοδό της στην τηλεφωνία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ασύρματη τηλεφωνία: Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο διαγωνισμός!".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ξύπνησε η περιφέρεια με πολλές προσδοκίες. Παρά το χαμηλό τζίρο 41 μετοχές με κέρδη πάνω από 10%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εικονική πραγματικότητα παλαιών καλών εποχών. Ανάκαμψη με μικρό βάθος στη Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανάσανε η Σοφοκλέους. Ρελάνς από την Περιφέρεια. Αναθερμαίνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον".

    [08] ΔΕΗ-Τηλεφωνία

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Σε αδιέξοδο οδηγείται η συμμετοχή της ΔΕΗ στο διαγωνισμό για την ασύρματη σταθερή τηλεφωνία, παρά την εμμονή του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη για την υποβολή πρότασης εκ μέρους της επιχείρησης, αλλά και την αισιοδοξία που εκφράζουν κύκλοι της ΔΕΗ, ότι τελικά θα εξευρεθεί λύση στην εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί λόγω του όρου που απαγορεύει τη συμμετοχή των ΔΕΚΟ στο διαγωνισμό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 1 November 2000 - 19:13:34 UTC