Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Πόθεν Εσχες
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Κράτος- Εκκλησία
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Ευρώ-Δραχμή

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το πόθεν έσχες των βουλευτών, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, διαμάχη κράτους - Εκκλησίας και οι εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πόθεν έσχες χωρίς πόθεν! Στη δημοσιότητα η ετήσια παράσταση πολιτικής διαφάνειας. Μέγα οικονομικό χάσμα μεταξύ βουλευτών και ψηφοφόρων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Της...Πόπης με το "πόθεν έσχες". Τρέλα με τις δηλώσεις των πολιτικών στη Βουλή.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Δις -τυχία στη Βουλή. Πόθεν Εσχες: πιο "φτωχοί" Σημίτης- Καραμανλής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βαθύπλουτοι βουλευτές και υπουργοί. Περιουσίες σε μετοχές-ακίνητα-καταθέσεις. Αποκαλυπτικό το "πόθεν έσχες" των πατέρων του Εθνους.

    Η ΑΥΓΗ: Αθωώνουν το ΝΑΤΟ! Χωρίς την Ελλάδα συνεχίζεται η άσκηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μεγάλο φαγοπότι πέφτει στον ΟΛΠ. Κάτι δεν πάει καλά στο λιμάνι κύριε Παπουτσή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ποιοί βουλευτές κερδίζουν από το Χρηματιστήριο. Το "πόθεν έσχες" των τριακοσίων του ελληνικού Κοινοβουλίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τρέχει το $ με 410 δρχ. Σοβαρές οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό. Στα ύψη εκτινάχτηκε το δημόσιο χρέος.

    ΕΘΝΟΣ: Ολα μας τα πλούτη. Οσα δήλωσαν ότι κατέχουν οι πολιτικοί-χωρίς να εξηγούν πως τα απέκτησαν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απ' τον ...παππού σας τα βρήκατε μωρέ; Ζάμπλουτοι εμφανίζονται οι περισσότεροι πολιτικοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πλούσιοι και ...φτωχαδάκια. "Εσχες" αλλά όχι και "πόθεν" από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις:ο χάρτης με τις νέες θέσεις στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 322 "Τι έσχον" λίγα "πόθεν".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πολιτικοί: πόθεν έσχον και τι έχουν. Ποιοί είναι οι κροίσοι και ποιοί οι πληβείοι.

    ΕΣΤΙΑ: Μεταπράτες του σοσιαλισμού. Η "ιδεολογία" κεφαλαιοποιείται.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πυροδοτεί το κλίμα το..."πόσα έσχες". Καθώς η απαίτηση του "πόθεν" για τους πολιτικούς είναι τώρα επιτακτικότερη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πλούσιοι και φτωχοί της Βουλής. Χωρίς σημαντικές μεταβολές τα φετινά "πόθεν έσχες".

    ΤΑ ΝΕΑ: Στη Σοφοκλέους έχουν στραφεί και οι βουλευτές. Σε 16 σελίδες τα πόθεν έσχες όλων.

    ΝΙΚΗ: Διαφωνία του Ακη με Σημίτη-Γιωργάκη. Το παρασκήνιο της άσκησης "Destined Glory".

    Νέα Ελλάδα: Χορός δις στη Βουλή. Στη δημοσιότητα το "πόθεν έσχες" των βουλευτών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επικίνδυνος ΝΑΤΟ-μονόδρομος της κυβέρνησης.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ηρθαν στα χέρια! Για το φιάσκο της Λάρισας. Βαριές εκφράσεις και μια λιποθυμία...

    Η ΧΩΡΑ: Ολοι έχουν χοντρό πορτοφόλι. Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν οι 300 της Βουλής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βουλευτές "εγκλωβισμένοι". Οπως προκύπτει από το "εσχες", χωρίς την αιτιολόγηση του "πόθεν".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φρένο στην επέκταση. Ασύμφορη η αστική συγκοινωνία σε όλο το νομό.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Διπλή ευκαιρία για προσέγγιση. Σημίτης-Χριστόδουλος στο ίδιο τραπέζι μεσημέρι και βράδυ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 88 χρόνια μετά κινδυνεύει η πραγματική ελευθερία τους.

    [02] Πόθεν Εσχες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ατελές και φέτος το "πόθεν έσχες" των βουλευτών και ευρωβουλευτών . Οι 322 βουλευτές, ευρωβουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, δηλώνουν ο,τι δηλώνουν, αλλά οι περισσότεροι ελάχιστες ή ουδεμία εξήγηση δίνουν για το "πόθεν".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "μόνον τροφή για "κουτομπολιό" αποτελούν τα στοιχεία του "πόθεν έσχες" των πολιτικών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής. Τίποτε περισσότερο. Η καταγραφή της περιουσίας την οποία "δηλώνουν" ότι διαθέτουν οι πολιτικοί, απέχει πόρρω από του να συνιστά πραγματικό έλεγχο του τι, πότε και πόθεν έσχον".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "η Βουλή δεν αδιαφόρησε για το Χρηματιστήριο το 1999. Οι μισοί σχεδόν από τους τέως και νυν βουλευτές αναζήτησαν υπερκέρδη τη χρονιά που η Σοφοκλέους τα μοίραζε απλόχερα. Το γεγονός προκύπτει από τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" των πολιτικών, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το προεδρείο της Βουλής αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για παραθέσεις περιουσιακών στοιχείων και όχι για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκαν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "θορυβώδεις, καίτοι τυπικές, οι φετινές δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών, των υπουργών και των αρχηγών των κομμάτων, καθώς απαντούν στο ..."πόσα έσχες" - πολλές φορές ούτε σ αυτό - και όχι στο "πόθεν" πυροδότησαν ευρεία συζήτηση και ένα πρωτοφανές κύμα παραπολιτικού κουτσομπολιού, που "κατέκτησε" τα τηλεοπτικά δίκτυα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι " οι οικονομικές ανισότητες στην κοινωνία, αποτυπώνονται ανάγλυφα, τηρούμένων βέβαια των αναλογιών και στην Εθνική αντιπροσωπία μας. Ανάμεσα στους βουλευτές μας βρίσκονται κάποιοι από τους πλουσιότερους Ελληνες αλλά και άλλοι που βάσει των δηλώσεών τους θα έχρηζαν οικονομικού βοηθήματος".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "χωρίς ουσιαστικά αλλαγές σε σχέση με τις περσινές τους δηλώσεις είναι τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των πολιτικών Κομμάτων και των Υποψηφίων Βουλευτών της Βουλής. Πάντως, γεγονός είναι ότι οι διαφορές των "πλουσιοτέρων" σε σχέση με τους "φτωχότερους" κατά κάποιον τρόπο, συναδέλφους τους, είναι σε πολλές περιπτώσεις εντυπωσιακές".

    [03] Νέα Δημοκρατία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "έντονος προβληματισμός επικρατεί στη ΝΔ για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να πάει στη δίκη που ζητά ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Στη Ρηγίλλης δεν επιθυμούν η διαμάχη Μητσοτάκη- Σαμαρά να συντηρηθεί και καταβάλλονται προσπάθειες να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μέσα στη ΝΔ για οτιδήποτε τη βλάπτει, ακυρώνει τη στρατηγική της και στρέφει τα φώτα της δημοσιότητα από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "τις πρωτοβουλίες του Κώστα Καραμανλή αναμένουν τα στελέχη της ΝΔ εν όψει των εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, που σηματοδοτούνται από την επιστροφή στην ενεργό πολιτική σκηνή των Δημήτρη Αβραμόπουλου και Γιώργου Σουφλιά. Εκτός των άλλων, ο κ. Καραμανλής καλείται να δώσει άμεση λύση και στις προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών του κόμματός του, καθώς ουδείς στη Ρηγίλλης τρέφει αυταπάτες για την εξέλιξη που θα έχει η κόντρα Μητσοτάκη - Κεφαλογιάννη".

    Η Νέα Ελλάδα εκτιμά ότι "ξαφνικά τα "ταραγμένα νερά" λιμνάσανε και πάλι στα ενδοκομματικά της ΝΔ. Η ρήξη που δεν έγινε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, το αυστηρό μήνυμα Καραμανλή προς Μητσοτάκη και η απολογία του πρώην πρωθυπουργού, είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που ο "ατμός" από το "καζάνι" εξαερώθηκε".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "η κοτερολογία και το μείζον θέμα της διαπλοκής εξακολουθεί να ταλανίζει το κυβερνών κόμμα. "Φούντωσε", μάλιστα, χθες και με την ευκαιρία της παράδοσης του "πόθεν έσχες" των πολιτικών, στη δημοσιότητα. Στο "μάτι του κυκλώνα" βρέθηκε εκ νέου ο κ. Θ. Τσουκάτος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του εμφανίσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητας της συζύγου του κ. Πόπης Τσουκάτου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι " με σπασμωδικές κινήσεις αντιδρά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διαπλοκής που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και φορτίζει όλο και περισσότερο το κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης Σημίτη. Αυτό προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη, στις οποίες προέβη αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "επισήμως και ...με επιστολή που τους παρέδωσε ο ίδιος, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την ενεργοποίηση των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Διαπιστώνοντας ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του και τις σχετικές προσπάθειες του γραμματέα της ΚΕ Κώστα Σκανδαλίδη, τα κορυφαία στελέχη εξακολουθούν να αποφεύγουν τη δημόσια έκθεση υπέρ των κυβερνητικών θέσεων και πρωτοβουλιών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ λόγω της διαπλοκολογία και μετατόπιση του βάρους στο κοινωνικό προφίλ του κόμματος επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Το θέμα που επί μακρόν απασχόλησε τα μέλη του ΕΓ ήταν η απασχόληση και οι εργασιακές σχέσεις, εν όψει της Συνδιάσκεψης που θα γίνει στις 3 και 4 Νοεμβρίου".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη στα ελληνοτουρκικά αποδεικνύεται ήδη ολέθρια. Και πολύ σύντομα θα αποβεί, ενδεχομένως και καταστροφική. Αν η πολιτική αυτή και αυτή η πρακτική συνεχιστούν μέσα σε ελάχιστα μόνο χρόνια, τα δυτικά όρια των "γκρίζων ζωνών" θα περνάνε από τη μέση γραμμή του Αιγαίου και θα το κόβουν στα δύο - σύμφωνα με τους επεκτατικούς χάρτες του τουρκικού επιτελείου και σύμφωνα με τα "νοερά σχέδια" των ΗΠΑ που αποκάλυψε πριν από 24 χρόνια ο αφελής Π. Σόφλι στην επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "η Αθήνα αρνείται να παραδεχθεί ότι η νέα στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει, όπως παλαιότερα, εθνικούς επιχειρηματικούς χώρους, αξιοποιήθηκε από την Αγκυρα, με τη σιωπηρή συγκατάθεση της Συμμαχίας, προκειμένου να δημιουργηθούν αρνητικά προηγούμενα εις βάρος της χώρας στο Αιγαίο. Πράγματι πρέπει να αποφευχθεί παλινδρόμηση στην εποχή των εικονικών αεροπορικών αναμετρήσεων ή και των θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο και να διαφυλαχθεί η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "σε ρεσιτάλ υπεράσπισης του ΝΑΤΟ και εξωραϊσμού όσων - υπονομευτικών για την εθνική κυριαρχία της χώρας- έγιναν με αφορμή τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Destined Glory" και τη σφραγίδα της "λυκοσυμμαχίας" προχώρησε χτες η κυβέρνηση αποδείχνοντας την απόλυτη πρόσδεσή της στη ΝΑΤΟϊκή πολιτική και την άρνησή της να δει ακόμη και τα πλέον ολοφάνερα".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ σημειώνει ότι "η περιπέτεια με την άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι" μπορεί να τέλειωσε επιτέλους, με ελάχιστες ή και καθόλου απώλειες για το εθνικό μας ίματζ, ωστόσο μια άλλη "άσκηση θέσεων" ξεκίνησε εδώ στην Αθήνα, μεταξύ Πενταγώνου και υπουργείου Εξωτερικών. Σ αυτή οι κκ Γιώργος Παπανδρέου και Ακης Τσοχατζόπουλος ήδη αντάλλαξαν χθες τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων υπό το φως της νέας σαφώς μεροληπτικής συμπεριφοράς του ΝΑΤΟ έναντι των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "διάσταση απόψεων για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει στο εξής έναντι της Τουρκίας η κυβέρνηση, καταγράφεται για μια ακόμη φορά μετά τις εξελίξεις στην άσκηση "Destined Glory". Υπέρ της σκλήρυνσης της ελληνικής στάσης, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ, τάσσεται ο Α. Τσοχατζόπουλος. Γι αυτό και ζητούσε σκληρότερη στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων και άμεση αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από την άσκηση, σε αντίθεση με τους Κ. Σημίτη - Γ. Παπανδρέου που επέμεναν σε διαλλακτικές θέσεις και πείστηκαν την τελευταία στιγμή. από την πλευρά του , ο Γ. Παπανδρέου υπεραμύνεται της ανάγκης να μην επηρεαστεί η βήμα προς βήμα προσέγγιση εξαιτίας "ορισμένων περιστατικών".

    [06] Κράτος- Εκκλησία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "δεν προβλέπεται ουσιαστική συζήτηση και προσέγγιση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου, σήμερα που θα συναντηθούν και μάλιστα δύο φορές. Οπως είναι γνωστό, σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντήσει ιδιαιτέρως τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, κάτι που δεν θέλησε εδώ και καιρό να κάνει με τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος. Στη συνέχεια στον κ. Βαρθολομαίο παραθέτει επίσημο γεύμα. Το γεύμα θα είναι τυπικό και δεν προβλέπεται καμία επίσημη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Σήμερα το βράδυ εξάλλου ο Αρχιεπίσκοπος παραθέτει επίσημο αποχαιρετιστήριο δείπνο στον Πατριάρχη, στο οποίο προσκληθείς ο κ. Σημίτης σε ανταπόδοση του μεσημβρινού γεύματος, απεδέχθη την πρόταση και θα παραστεί".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "καθοριστική κρίνεται η σημερινή ημέρα για τις σχέσεις Εκκλησίας και κυβέρνησης. Αρχιεπίσκοπος και πρωθυπουργός θα συναντηθούν στο ίδιο τραπέζι για πρώτη φορά και μάλιστα δύο φορές την ίδια μέρα, μετά την κρίση στις σχέσεις των δύο θεσμών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "ενώ οι δείκτες των ρολογιών αρχίζουν να κυλούν αντίστροφά για την πολυσυζητημένη συνάντηση του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Χριστόδουλου με τον πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σημίτη, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου θέλησε να αναλάβει χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, ηθικός αυτουργός της κρίσης Πολιτείας - Εκκλησίας μεταβιβάζοντας την ευθύνη της κρίσεως στους εκπροσώπους της εκκλησίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "κυβέρνηση και Εκκλησία διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους λίγες ώρες πριν από το γεύμα που παραθέτει σήμερα στις 1.30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο θα παρακαθήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει ότι "η τελευταία ευκαιρία του Αρχιεπισκόπου είναι η σημαντική συνάντηση, έστω και υπό μορφή γεύματος, με τον πρωθυπουργό προκειμένου η Εκκλησία να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει με την τακτική της στο θέμα των ταυτοτήτων".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Προβλήματα χωρίς λύση! Η πτώση του ευρώ και η άνοδος του πετρελαίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πιο θετικοί τώρα οι ξένοι. Ελκυστικότερη η Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αρχηγοί και υπουργοί "ξεφόρτωσαν"... νωρίς. Στο ΧΑΑ έμειναν μόνον βουλευτές και μικροεπενδυτές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "16,5 τρις. γιγαντώνουν 292 εταιρείες του ΧΑΑ. Ευκαιρίες τώρα για μη εγκλωβισμένους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Στο Ναδίρ η δραχμή. Νέο ρεκόρ δολαρίου-γιεν".

    [08] Ευρώ-Δραχμή

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΉΡΙΟ γράφει ότι "Στο μάτι του κυκλώνα παραμένει το ευρώ, ενώ το δολάριο αργά αλλά σταθερά ισχυροποιείται διεθνώς. Οι αναλυτές διατυπώνουν πλέον επιφυλάξεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος, εκτιμώντας ότι δεν αποκλείεται σύντομα να βρεθεί κάτω από τα επίπεδα των 83 σεντς. Η συγκυρία αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυσμενής για τη δραχμή, η οποία σημείωσε χθες ιστορικό χαμηλό έναντι όλων των βασικών διεθνών νομισμάτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 24 October 2000 - 13:57:57 UTC