Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Τουρκία - ΝΑΤΟ
  • [03] Λίστα φοροφυγάδων
  • [04] Νέα Δημοκρατία
  • [05] Ακτοπλοΐα
  • [06] Σημίτης - Χριστόδουλος
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Επιτόκια

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η τουρκική στάση στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση και οι παραβιάσεις στην Κύπρο, η συνάντηση Σημίτη - Χριστόδουλου, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η λίστα του ΣΔΟΕ με φοροδιαφυγόντες επαγγελματίες και εταιρίες και οι εξελίξεις στο χώρο της ακτοπλοΐας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χαμηλό βαρομετρικό στο Αιγαίο. Θερμό επεισόδιο φοβάται η Αθήνα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εδώλιο για Σουμάκη, Κληρονόμο, Σφηνιά. Για το μονοπωλιακό όργιο και τις χαριστικές και παράνομες πράξεις.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Πυρήνες αντίστασης. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του Κ. Σημίτη. Μένουν ανοιχτές οι πληγές στην κυβέρνηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πως έστησαν το μεγάλο κόλπο. Μηνυτήρια αναφορά Εβερτ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά Σουμάκη και άλλων τριών.

    Η ΑΥΓΗ: Τραγέλαφος στον αέρα...Η Αθήνα συζητεί τώρα τη διακοπή της ΝΑΤΟϊκής άσκησης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το κότερο της διαπλοκής είχε επιβάτη τον Τσουκάτο. Καίγεται ο άνθρωπος του Κόκκαλη στη Χαριλάου Τρικούπη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ναυμαχίες" των εφοπλιστών για την κυριαρχία στο Αιγαίο. Ενώ τα περισσότερα νησιά αντιμετωπίζουν προβλήματα τροφοδοσίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βουλιάζει η Μεγαλόπολη. Πέντε σεισμοί τις τελευταίες 10 ημέρες.

    ΕΘΝΟΣ: Εφοδος ΣΔΟΕ σε χρηματιστηριακές και σε 1.000 ΕΛΔΕ. Μετά την πρώτη κατηγορία για φοροδιαφυγή 1,3 δις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε απόσταση ... μαχαιρο-πήρουνων. Σημίτης-Χριστόδουλος, την Τρίτη, στο ίδιο τραπέζι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα πλοκάμια της διαπλοκής στον εκλογικό νόμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι μισθοί και οι αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Ερευνα της ICAP προσδιορίζει τις αποδοχές στελεχών και νεοπροσληφθέντων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μας κάνουν γυμνάσια. ΝΑΤΟ-Τουρκία μας σπρώχνουν έξω από την άσκηση.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επικίνδυνη αντιπαράθεση στο Αιγαίο. Ελληνοτουρκικές αερομαχίες-Απειλεί η Αγκυρα.

    ΕΣΤΙΑ: Οι λίστες της ντροπής. "Φοροφυγάδες" κατ επιλογήν.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Για την εξουσία ενός τηλεφώνου. Το "πορτοκαλί" μπλοκάρει την αυτοκάθαρση της κυβέρνησης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία. Νέες προκλήσεις χθες με τουρκικά μαχητικά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαύρη λίστα με 18 γνωστά ονόματα για φοροδιαφυγή. Αντιδρούν έντονα στην κατηγορία.

    ΝΙΚΗ: Δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Ο Ακης σήμερα στην Κύπρο.

    Νέα Ελλάδα: Διαγραφή Μητσοτάκη. Ο Κ. Καραμανλής λύνει το "Γόρδιο Δεσμό".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΑΤΟ-Λυκοφιλίας κατά των λαών.

    Η ΧΩΡΑ: Αλλάζει το σκηνικό της διαπλοκής! Μυστικές συσκέψεις της κυβέρνησης με αφορμή την ασθένεια Λαμπράκη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κοροϊδία με τα καύσιμα. Καμία σχέση δεν έχουν οι ενδεικτικές τιμές του υπουργείου με τις πραγματικές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προς λύση μετά δέκα έτη. Χώρος ταφής απορριμμάτων στη Μαυροράχη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ενα απέραντο φρενοκομείο. Ενα βήμα μπρός - δύο πίσω για την κυβερνητική πολιτική.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η δραματική πτώση του Ευρώ προκαλεί ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη.

    [02] Τουρκία - ΝΑΤΟ

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "ενώ στο Αιγαίο συνεχίζεται η ΝΑΤΟϊκή άσκηση με τη συμμετοχή των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων, στην Κύπρο τουρκικά και ελληνικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες, ενώ τα ελληνικά αεροσκάφη συμμετείχαν στη μικρή άσκηση ελληνικών και κυπριακών δυνάμεων. Το σκηνικό αυτό οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις προφάσεις, με τις οποίες μέχρι χθες αντιμετώπιζε το αδιέξοδο για τους αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο, και να διαμηνύσει ότι θα διακόψει την άσκηση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "τελεσίγραφο μέχρι το μεσημέρι δίνει το ελληνικό Πεντάγωνο στο ΝΑΤΟ, για να τηρήσει τα αρχικώς συμφωνηθέντα στην άσκηση ΝΤΕΣΤΙΝΤ ΓΚΛΟΡΙ. Οπως άφησε χθες το βράδυ να εννοηθεί ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζό-πουλος, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση, θα έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να αποχωρήσουν από αυτήν, αν το ΝΑΤΟ δεν επιτρέψει στα ελληνικά αεροσκάφη να υποστηρίξουν την απόφαση των Ελλήνων πεζοναυτών στον κόλπο του Ξηρού, απέναντι από τη Σαμοθράκη".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "σαφή προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ και την Τουρκία, ότι εφ όσον δεν τηρηθούν οι αρχικοί σχεδιασμοί της Ασκησης, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από αυτήν, ζητώντας παράλληλα την διακοπή της απηύθυνε χθες ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσoχατζόπουλος. Επίσης, αδυναμία στο ΝΑΤΟ να εφαρμόσει τον σχεδιασμό της άσκησης Ντέστιντ Γκλόρι, καταλόγισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις μονομερείς ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "σε νέα, επικίνδυνη κλιμάκωση εισέρχονται και πάλι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις νέες προκλήσεις που σημειώθηκαν χθες ανοικτά τη ς Ρόδου, όταν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσπάθησαν να εμποδίσουν ελληνικά βομβαρδιστικά τύπου "A-7 Corsair" να μεταβούν στην Κύπρου, όπου θα συμμετείχαν στη μεγάλη διακλαδική άσκηση "Νικηφόρος-Τοξότης 2000".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "ξεπέρασε κάθε όριο η κυβέρνηση, που πλέον διαπραγματεύεται ανοιχτά με το ΝΑΤΟ τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, στο όνομα της ομαλής λειτουργίας γης "Συμμαχίας" και της εμπέδωσης των στόχων της "νέας τάξης" των ιμπεριαλιστών στην περιοχή".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "ούτε και τώρα; ούτε η ανοιχτή - στη μέση άσκησης του ΝΑΤΟ- αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από την Τουρκία φτάνει. Για ν αποδοκιμασθεί - επιτέλους - επίσημα από τη Συμμαχία η πολιτικής της Αγκυρας. Και να δοθεί τέλος στις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις;".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται ότι "ασκήσεις ισορροπίας σε τεντωμένο σκοινί σήμερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς από τη μία η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση " Destined Glory" ενδεχομένως να οδηγήσει σε αποχώρηση της Ελλάδας από αυτήν και από την άλλη ίσως να υπάρξει σκληρή αεροπορική αντιπαράθεση μεταξύ ελληνικών και τούρκικων μαχητικών στην εν εξελίξει ελληνο-κυπριακή άσκηση "Νικηφόρος- Τοξότης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "Τουρκία-ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο. Στη γωνία και χωρίς όλο στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι" από χθες η Ελλάδα, καθώς το ΝΑΤΟ επέλεξε να μη διασταυρώσει τα ξίφη του με την Τουρκία και να κρατήσει μακριά από τα τουρκικά εδάφη τα ελληνικά βομβαρδιστικά".

    [03] Λίστα φοροφυγάδων

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "στην "λίστα της ντροπής" που έδωσε και εφέτος στη δημοσιότητα το Σώμα Διώξεων οικονομικού Εγκληματος, ως καρύκευμα των προχθεσινών εξαγγελιών του κ. Παπαντωνίου για τις δήθεν φορολογικές ελαφρύνσεις. από τους δεκάδες χιλιάδες καθηγητές της Μέσης Εκπαιδεύσεως , το ΣΔΟΕ βρήκε ένα μόνον "φοροφυγάδα" - και αυτόν στην Ορεστιάδα - τον οποίο διαπομπεύει στο Πανελλήνιο. Καθώς και μερικούς ιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και ηθοποιούς, τους οποίους έθεσε στον ίδιο κατάλογο-και μοίρα- με δύο χρηματιστηριακές εταιρίες, οι οποίες φέρονται ότι απέκρυψαν εισοδήματα 3 δις δραχμών".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "το νέο στοιχείο της τελευταίας λίστας του ΣΔΟΕ είναι ότι βεβαιώθηκαν παραβάσεις χρηματιστηριακών εταιριών, που παρουσίαζαν δικές τους συναλλαγές ως γενόμενες από εταιρίες off shore του εξωτερικού οι οποίες δεν φορολογούνται, ή εμφάνιζαν να λαμβάνουν μικρότερες προμήθειες από όσες πραγματικά λάμβαναν. Κατά τα λοιπά, η λίστα συμπληρώνεται με γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου ,δικηγόρους, συμβολαιογράφους και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που παρέδιδαν ιδιαίτερα μαθήματα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι "ήθελαν να περάσουν "Βίο Ανθόσπαρτο" χωρίς να δηλώσουν τα ποσά των αμοιβών που έλαβαν από την εργασία τους. Η "Σοφία" όμως που επέδειξαν κάθε άλλο παρά "Ορθή" κρίθηκε από τον "Δανεικό πατέρα" της "Διπλανής πόρτας" και έτσι ο "Κακός Βεζίρης" κατά κόσμον υπουργός Οικονομικών, επέβαλε βαριά πρόστιμα. Ο λόγος για το σίριαλ με τις νέες λίστες φοροφυγάδων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΣΔΟΕ και περιλαμβάνει 17 ονόματα γνωστών καλλιτεχνών, γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δημόσιων λειτουργών, που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή πολλών δις δρχ".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "σε μια περίοδο που η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση φουντώνει κι ενώ η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στις εξελίξεις που δρομολογούνται μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες περί διαπλοκής, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα επιχειρήσεων και ατόμων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή".

    [04] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "ιδιαίτερα βαρύ παραμένει το κλίμα στη ΝΔ εν αναμονή της τοποθέτησης του Κώστα Καραμανλή για τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Γιάννη Κεφαλογιάννη. χθες οι δύο βουλευτές της ΝΔ σύναψαν μια άτυπη εκεχειρία, καθώς αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "αποστάσεις και από τις δύο πλευρές αναμένεται να πάρει ο Κ. Καραμανλής για την κόντρα μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Ι. Κεφαλογιάννη εξαιτίας του κ. Αντ. Σαμαρά και η οποία τείνει να λάβει μεγάλες διαστάσεις, κατά την ομιλία του την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας".

    Η Νέα Ελλάδα τονίζει ότι "την οριστική ρήξη του "νέου" με το "παλιό" ταχυδρομείο Κώστας Καραμανλής, προεξοφλώντας και ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η επιστροφή στην εσωστρέφεια και τη μεμψιμοιρία, τα βιλαέτια και οι προσωπικές φιλοδοξίες οδηγούν - σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες- τον Κώστα Καραμανλή στη δυσάρεστη ιστορική στιγμή να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τον επίτιμο πρόεδρό της Κ. Μητσοτάκη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "αποφασισμένος να "βαρέσει γροθιά στο μαχαίρι" είναι ο Κώστας Καραμανλής για να τελειώσουν επιτέλους η εσωστρέφεια και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις που ταλανίζουν τη ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής από τη Λάρισα την Κυριακή θα στείλει σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις".

    [05] Ακτοπλοΐα

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο κλονισμός του ολιγοπωλίου στις ακτοπλοϊκές γραμμές - απότοκος των παραχωρηθεισών αδειών και σε άλλες εταιρίες πέραν των ήδη δραστηριοποιουμένων στον χώρο - οξύνει την εφοπλιστική αντιπαλότητα σε επίπεδα...ναυμαχιών. Οι Επιχειρήσεις Αττικής και η ΝΕΛ επείγονται για το "φιλέτο" της Μεγαλονήσου, καθώς οι παλαιοί θαλασσοκράτορες, ΑΝΕΚ και Μινωϊκές, σπεύδουν να ανασυνταχθούν. Το τρικυμιώδες σκηνικό συμπληρώνουν τα ουσιαστικά προβλήματα των πλοιοκτητών".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "συντριπτικά στοιχεία για το κουβάρι της διαπλοκής στην Ακτοπλοΐα αλλά και το ρόλο που έπαιζαν σε αυτό όσοι εμπλέκονται στην τραγωδία του "Εξπρές Σάμινα", φέρνει στην επιφάνεια με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Μ. Εβερτ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "τα "ξύλινα τείχη" θα καθορίσουν τον τελικό νικητή στη σύγχρονη "μάχη " της Κρήτης. Οι επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται εκεί, αλλά και αυτές που εισέρχονται έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους για να επικρατήσουν στη ?μάχη" του ανταγωνισμού στις δύο βασικές, από πλευράς κίνησης, γραμμές του νησιού, του Ηρακλείου και των Χανίων. Ταυτόχρονα, όμως δύο δηλώσεις του προέδρου των Μινωϊκών Γραμμών Κώστα Κληρονόμου και του νομάρχη Χανίων έδιναν διαστάσεις "βεντέτας" στην υπόθεση, γεγονός που καταδικάστηκε έντονα από τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Παπουτσή".

    [06] Σημίτης - Χριστόδουλος

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "δεν είναι βεβαίως θαυματοποιός ο Οικουμενικός Πατριάρχης ώστε να εξαφανίσει μονομιάς τα αγκάθια στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, ωστόσο η ενωτική του παρουσία βοηθάει να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο. Οι κ. Σημίτης και Χριστόδουλος αντήλλαξαν προσκλήσεις για το γεύμα και το δείπνο που αντιστοίχως θα παραθέσουν, προς τιμήν του κκ Βαρθολομαίου ,η δε αμοιβαία αποδοχής τους θεωρείται βεβαία".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "η μία πρόσκληση έφερε την άλλη και η εθιμοτυπία "φέρνει" τη συζήτηση για τις ταυτότητες! και μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αλλά και οι ιεράρχες να υποστήριζαν ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά ο Πατριάρχης ήταν αυτός που τους "άνοιξε" την πόρτα του Μαξίμου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "μπορεί να προσκάλεσε ο ένας τον άλλον στα γεύματα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, αλλά στις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό δεν προβλέπονται συζητήσεις για τις ταυτότητες".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σε 3 δόσεις τα επιτόκια. Η απόφαση της ΕΚΤ δεν θα επηρεάσει την πολιτική αποκλιμάκωσης που ακολουθεί η ΤΕ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανάκαμψη με ερωτηματικά. Σε τεστ αντοχής η Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τα 4 σενάρια για την Ακτοπλοΐα. Τι αλλαγές θα φέρει η απελευθέρωση των γραμμών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "2,2%+3.000 δρχ οι αυξήσεις των αποδοχών στο Δημόσιο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανοδος με... υποσχέσεις. Ανακάμπτουν οι χρηματιστηριακές αγορές".

    [08] Επιτόκια

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μη αύξηση των βασικών επιτοκίων δεν θα επηρεάσει την πολιτική αποκλιμάκωσης που ακολουθεί η Τράπεζα Ελλάδος. Η α' δόση μείωσης αναμένεται μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και θα είναι 0,75 της μονάδας, η β' δόση μέχρι τέλους του ίδιου μήνα και θα είναι ισόποση και τέλος η γ' δόση θα γίνει προς τα μέσα Δεκεμβρίου και το ύψος της θα εξαρτηθεί από τα επιτόκια της ευρωζώνης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 20 October 2000 - 14:55:02 UTC