Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-09-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/09/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Παιδεία
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Πετρελαϊκή κρίση
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Πετρελαϊκή κρίση

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η "Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο", τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η πετρελαϊκή κρίση, και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Υπογράφει και ο Μουφτής για το δημοψήφισμα. Η Ιεραρχία εμπλέκει τη μειονότητα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η διαπλοκή διαλύει την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε διαγραφή του Κεδίκογλου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μαχαιριές υπουργών και αγωνίες στελεχών. Ανήμπορος πλέον να αντιδράσει ο Σημίτης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σύντροφοι μας πήραν είδηση για τη μεγάλη μας ζωή και τα συμφέροντα!..."

    Η ΑΥΓΗ: Νευρική κρίση στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η διαπλοκή. Μπούμερανγκ η επίθεση Σημίτη εναντίον της αντιπολίτευσης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για τη διαπλοκή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Με άριστα γίνεσαι φοιτητής, με 12 διορίζεσαι...καθηγητής! Τι αποκαλύπτει η σύγκριση των βάσεων ΑΣΕΠ και ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το βασίλειο της αρπαχτής. Φοβερές αποκαλύψεις από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Η νέα κλίμακα στη φορολογία. Τι κερδίζουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Μουφτής βγαίνει "αλά-Τούρκα" στην κυβέρνηση. Σε δικό τους δημοψήφισμα- απογραφή προχωρούν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φωτιά στο ...κότερο του ΠΑΣΟΚ. Εβαλαν τα διαπλεκόμενα στελέχη και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρωγμές στη διαπλοκή-εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ. Οι αψιμαχίες Λαμπράκη-Κόκκαλη εκθέτουν τον Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 6 αλλαγές μετά τη σφαγή. Βαθμολογία με συντελεστές δυσκολίας το 2001.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Σσσ! Κοιμάται η κυβέρνησή μας. Επικίνδυνη αδράνεια στην πετρελαϊκή κρίση.

    ΕΣΤΙΑ: Φθηνό το πετρέλαιο! Αυτό απεφάνθη ο κ. Πρωθυπουργός.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κοτερο-μαχίες στο ΠΑΣΟΚ. Αλληλομαχαιρώματα "συντρόφων" για διαπλεκόμενη χλιδή και αλαζονεία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βοήθεια στους χαμηλόμισθους. Κ. Σημίτης: μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα λόγω αύξησης καυσίμων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η ζωή...ποδήλατο από κυκλοφοριακό, νέφος συγκοινωνίες. Σήμερα πείραμα χωρίς ΙΧ σε 58 πόλεις.

    ΝΙΚΗ: Βλέποντας και κάνοντας. Η κυβερνητική επιτροπή δεν πήρε κανένα μέτρο για το πετρέλαιο.

    Νέα Ελλάδα: Σεισμός για Κόκκαλη. Μπαράζ αποκαλύψεων. Βαριές κατηγορίες Κακλαμάνη -Πάγκαλου για τα διαπλεκόμενα της αυλής του πρωθυπουργού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγωνιστικό ραντεβού νεολαίας στα Ιλίσια.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Πότε την ...κάνουν. Ψηλός- Ντόρα.

    Η ΧΩΡΑ: Η Σαλώμη...του πήρε το κεφάλι. Ζούγκλα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Σημίτης διέγραψε άρον-άρον τον Κεδίκογλου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανω κάτω το ΠΑΣΟΚ! Εκρηκτική συμπεριφορά Κεδίκογλου (και αποπομπή του) και αιχμές Πάγκαλου για διαπλοκή.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απέβαλαν τα ελληνικά βιβλία. από τα σχολεία της μειονότητας στην Αλβανία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μας έπνιξε η διαπλοκή". Η κυβέρνηση στην καυτή ζώνη των μεγάλων συμφερόντων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μέγιστος κίνδυνος η υπερχρήση του αυτοκινήτου στη ζωή μας.

    [02] Παιδεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με νέα δεδομένα θα κληθούν να συμμετάσχουν στις επόμενες εξετάσεις οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας, μετά τη σφαγή των αριστούχων και τη γενική κατακραυγή, προωθεί νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να εξομαλυνθεί το σύστημα εισαγωγής ,που οδήγησε πολλούς αριστούχους έξω από τη σχολή επιλογής τους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "πληθωρισμός των αριστούχων, που ανεβάζοντας στα ύψη τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έφερε στην επιφάνεια μια σειρά από παράδοξα και αρνητικά φαινόμενα, κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο για τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ασφυκτική πίεση για να επισπεύσει την επόμενη δόση αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ασκούν στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αφενός μεν η εξαγριωμένη στρατιά των αριστούχων που έμειναν έξω από τα τμήματα των πρώτων προτιμήσεών τους, αφετέρου δε οι φετινοί μαθητές της Γ Λυκείου, τους οποίους έχει τρομοκρατήσει η εκτόξευση του πήχεως".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "πληθώρα αρνητικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εκτόξευση στα ύψη των φετινών βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που είχε ως αποτέλεσμα την "υπερπαραγωγή" αριστούχων που μένουν εκτός πανεπιστημιακών Σχολών ή τουλάχιστον εκτός των Σχολών της πρώτης τους προτίμησης".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "το προβληματικό εκπαιδευτικό σύστημά μας και η μεταρρύθμιση "μεταρρύθμιση Αρσένη" απέδωσαν εφέτος τόση μεγάλη υπερπαραγωγή αριστούχων ώστε δεν είχαν άλλη λύση παρά να τους κρατήσουν εκτός των σχολών επιλογής τους. Είναι , πράγματι, εξωφρενικό μια Πολιτεία που δηλώνεται σύγχρονο κράτος και επενδύει, υποτίθεται στην Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο να οδηγείται στο σημείο να απορρίπτει αριστούχους υποψηφίους φοιτητές και να τους υποχρεώνει να προσέλθουν σε επανεξέταση του χρόνου, όχι σε τέσσερα, αλλά σε εννέα μαθήματα μήπως σταθούν πιο τυχεροί και "περάσουν" στις σχολές πρώτης επιλογής τους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "ενδοκυβερνητι-κά βέλη αντηλλάγησαν χθες με αιχμή τη στρατιά των ...αποτυχημένων αριστούχων, οι οποίοι αποφοίτησαν μεν από το Ενιαίο Λύκειο, δεν επιτυγχάνουν δε σε σχολή πρώτης επιλογής και πολλοί από αυτούς δεν εισάγονται καν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέως και νυν υπουργός Παιδείας κονταροχτυπήθηκαν για το νέο εξεταστικό σύστημα, που δημιούργησε ο πρώτος, αναπαλαίωσε ο δεύτερος και το οποίο έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση ακόμη και των αριστούχων μαθητών".

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "το σύνδρομο της "Σαλώμης" προκαλεί νέα διαγραφή βουλευτού. Ο κ. Β. Κεδίκογλου χαρακτήρισε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή "Σαλώμη του ΠΑΣΟΚ" τον κ. Παρ. Αυγερινό και ο πέλεκυς της ηγεσίας έπεσε βαρύς. Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης έθεσε τον βουλευτή εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ τον παρέπεμψε στα πειθαρχικά όργανα με το ερώτημα της διαγραφής από το κόμμα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "το πρόβλημα της διαπλοκής στο ΠΑΣΟΚ είναι υπαρκτό, ομολογείται από κορυφαία στελέχη σε συνεδρίαση ενώπιον του πρωθυπουργού και προκαλεί νευρική κρίση, που είναι πιθανό να μετεξελιχθεί σε ανοιχτή κρίση στο κυβερνών κόμμα. Ο Κ. Σημίτης έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση, καθώς οι καταγγελίες περί διαπλοκής αφορούν στελέχη του ιστορικού περιβάλλοντός του και τις σχέσεις τους με τον επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη.

    Σε μια προσπάθεια να απαντήσει με αποφασιστικότητα, ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον Β. Κεδίκογλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τον παρέπεμψε με το ερώτημα της διαγραφής από το κόμμα στο Πειθαρχικό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "ταλανίζεται η κυβέρνηση από τη διαπλοκή, καθώς τα ίδια τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλληλοκατηγορούνται για σχέσεις με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες οι οποίες τους εξασφαλίζουν πολιτική δύναμη αλλά και πολυτελή ζωή. Την ώρα που ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και το θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας είναι επαρκές, υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται "καρφώνοντας" ο ένας τον άλλο ότι όλοι είναι τυλιγμένοι στα πλοκάμια της διαπλοκής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "διαστάσεις ανοικτής σύγκρουσης παίρνουν για το ΠΑΣΟΚ οι εσωτερικές διαμάχες για τα "διαπλεκόμενα" οι οποίες όταν εμπλουτίζονται κι από τις προσωπικές αντιπάθειες, φτάνουν σε "εκτός ελέγχου" αντιπαραθέσεις. Το περιβάλλον του Θόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος δέχθηκε χθες επίθεση για σχέσεις με "διαπλεκόμενα", πιστεύει ότι πίσω από αυτή βρίσκεται υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "την ταινία "κράμερ εναντίον Κράμερ" θυμίζει το τρέχον διάστημα το κυβερνών κόμμα, καθώς το ένα στέλεχος βάλλει εναντίον του άλλου και άπαντες κατά των επιλογών Σημίτη, κάνοντας το ΠΑΣΟΚ, να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί".

    [04] Πετρελαϊκή κρίση

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "την τακτική του "βλέποντας και κάνοντας" που επισήμως αποκαλείται στάση ψυχραιμίας και συνοδεύεται από παραινέσεις για ψυχραιμία και εκ μέρους των πολιτών, υιοθετεί η κυβέρνηση, μπροστά στην κρίση που δημιουργεί η κούρσα πετρελαίου και δολαρίου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "στις καλένδες παραπέμπει πλέόν ο πρωθυπουργός την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για την πετρελαϊκή κρίση και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να κάνει κανείς μια ασφαλή πρόβλεψη". Το θέμα της πετρελαϊκής κρίσης και η φρενήρης πορεία του δολαρίου συζητήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε - μεσούσης της πετρελαϊκής κρίσης- ότι για το μόνο που ενδιαφέρεται η κυβέρνησή του είναι να διατηρηθεί άθικτο το αντιλαϊκό οικοδόμημα και οι οικονομικοί δείκτες. Για τις αρνητικές συνέπειες, που έχουν οι ανατιμήσεις στα λαϊκά εισοδήματα ο Κ. Σημίτης απάντησε γενικόλογα και παρέπεμψε στο μέλλον".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "μέσα σε ένα μόλις 12μηνο, η τιμή των υγρών καυσίμων στη χώρα μας έχει ανατιμηθή κατά 40%. χθες, λοιπόν συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή και "εξέτασε κατά προτεραιότητα" το θέμα του πετρελαίου. Και τι νομίζετε ότι απεφάνθη; ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρίσις!Το θέμα αφορά κυρίως τις χώρες της ΕΕ".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα, για την υποστήριξη των ασθενών οικονομικά στρωμάτων, εξετάζει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι ανατιμήσεις του πετρελαίου και του δολαρίου. Τα μέτρα θα ληφθούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το ράλι των τιμών συνεχίζεται".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει ότι "ενώ η πετρελαϊκή κρίση απειλεί με ανεξέλεγκτες εξελίξεις την οικονομία της χώρας, η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση του επικίνδυνου "στρουθοκαμηλισμού" εξαντλώντας την κατ ευφημισμόν παρέμβασή της σε επικοινωνιακά τρίκ. Αφήνει να εννοηθεί ότι προτίθεται να λάβει την "κατάλληλη στιγμή" μέτρα ελάφρυνσης των εισοδηματικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις πρωτοφανείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, ώστε να κερδίσει χρόνο με την ελπίδα ότι η κρίση θα εκτονωθεί από μόνη της".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "είστε έτοιμοι" είναι το σύνθημα που ακούγεται πλέον σε όλη τη χώρα, στις τάξεις των στελεχών που κινούνται στο κλίμα της Ντόρας Μπακογιάννη. "Πάμε για ανοιχτή σύγκρουση". Αυτή είναι η απόφαση. Ο κύβος ερρίφθη ήδη. Το "Κ" έχει αποκλειστικές πληροφορίες για τα όσα συντελούνται σε ένα απίστευτο παρασκήνιο, με ορίζοντα το Συνέδριο του Μαρτίου, και εκείνο που σαφώς πλέον προκύπτει είναι ότι η ρήξη και η διάσπαση είναι προ των θυρών".

    [06] Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σαν, έτοιμοι από καιρό, σήμερα, οι Αθηναίοι εξοπλισμένοι με τους απαραίτητους χάρτες, ποδήλατα και πατίνια για τους πιο τολμηρούς και νεαρούς - θα επιχειρήσουν να δώσουν ευρωπαϊκά δείγματα γραφής, μαζί με κατοίκους άλλων 25 χωρών της γηραιάς ηπείρου, για πόλεις με λιγότερο νέφος, λιγότερο θόρυβο, ανθρώπινες και φιλικές με εναλλακτικές μορφές μετακίνησης".

    Η Νέα Ελλάδα ισχυρίζεται ότι "ημέρα απεξάρτησης" η σημερινή για τους οδηγούς όλης της χώρας, οι οποίο και υποχρεούνται να δοκιμάσουν ή ακόμα και να σκαρφιστούν ένα διαφορετικό τρόπο μετακίνησης, εάν θελήσουν να μετακινηθούν στο Λεκανοπέδιο, καθώς πολλοί είναι οι δρόμοι στους οποίους απαγορεύτηκε η χρήση ΙΧ αυτοκινήτων".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μια απόπειρα για πόλεις χωρίς αυτοκίνητο γίνεται σήμερα σε 58 δήμους της χώρας. Οι κάτοικοί μας καλούνται να μετακινηθούν με δημόσια μέσα μεταφοράς και ποδήλατα. Παρ?όλα αυτά, όλοι οι αρμόδιοι φορείς παραδέχονται ότι ένα τέτοιο μέτρο μόνον ως πείραμα μπορεί να λειτουργήσει, ενώ δεν θα ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί μόνιμα στην Αθήνα, μια πόλη εχθρική για το ποδήλατο. Η αιτία είναι οι κακές συγκοινωνίες, το σχεδόν μόνιμο κυκλοφοριακό πρόβλημα και το νέφος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "φρένο" στα αυτοκίνητα βάζει σήμερα ο δήμος Αθηναίων. Η Αθήνα μαζί με 700 άλλες ευρωπαϊκές πόλεις κλείνουν το κέντρο τους στο αυτοκίνητο και δείχνουν στους πολίτες τους ότι μπορούν αν λειτουργήσουν καλύτερα με λιγότερα αυτοκίνητα. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλος, απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να κατέβουν στο κέντρο της πόλης χωρίς αυτοκίνητο, ώστε να διεκδικήσουν έμπρακτα μια ανθρώπινη πόλη".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "διστακτική στη χρήση ποδηλάτου για τις καθημερινές τους μετακινήσεις είναι οι Ελληνες. Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα αποδεικνύεται ιδιαίτερα αφιλόξενη προς τους ποδηλάτες. Οι λόγοι είναι προφανείς. Η πλήρης ανυπαρξία ποδηλατοδρόμων, η υπερβολικά μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά και η μολυσμένη ατμόσφαιρα δεν βοηθούν όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επιχείρηση" ψυχραιμία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει τη δημιουργία ψυχολογίας ανατιμήσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μικρή ανάσα. Το ευρώ κέρδισε πάνω από 1 σεντ. Το πετρέλαιο έχασε 1 δολάριο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εκτός ελέγχου πλέον η αγορά του πετρελαίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μόνο στα... χαρτιά υποφέρουν οι εισηγμένες".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ασκήσεις ισορροπίας στις 4.000 μονάδες".

    [08] Πετρελαϊκή κρίση

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Με αγωνία παρακολουθεί πλέον η κυβέρνηση την πορεία των τιμών του πετρελαίου και παρά τις εμφανείς προσπάθειες που κάνει να μη μεταδώσει κλίμα ανησυχίας, ώστε να αποφύγει τυχόν πιέσεις για αυξήσεις μισθών, προετοιμάζει ήδη τη λήψη των πρώτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξωγενούς απειλής".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 22 September 2000 - 14:33:55 UTC