Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-09-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/09/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Εργασιακό
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] Διαπλοκή
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Χρηματιστήριο
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Απασχόληση-Προτάσεις

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Ο Κοινωνικός Διάλογος, η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα εσωκομματικά της ΝΔ και το θέμα της διαπλοκής είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Σοφοκλέους:Η λίστα των... κακών φέρνει λεφτά! Τι ανακοινώνει ο Αλεξάκης μέσα στην εβδομάδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μπλοκ κατά διαπλοκής.Συμφωνία Καραμανλή-Κωνσταντόπουλου και άλλων κομμάτων.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μέτωπο κατά της διαπλοκής. Κίνηση και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το 8ωρο γίνεται... 11ωρο! Περισσότερες ώρες δουλειάς προτείνει η κυβέρνηση.

    Η ΑΥΓΗ: Διατεταγμένη επίθεση στον ΣΥΝ.Χωρίς προσχήματα η κυβέρνηση υπέρ των διαπλεκομένων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αποφάσισε ο Γιαννίτσης. Ανοίγει η αγορά εργασίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι εργαζόμενοι κέρδισαν τη μάχη των ωραρίων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στον αέρα το οκτάωρο. Ανεξέλεγκτες οι απολύσεις. Η κυβέρνηση κάνει διάλογο χωρίς τη ΓΣΕΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Ερχεται το 38ωρο.Οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εις το όνομα του καπιταλισμού "κεκτημένα"...Αμήν.Τα πάνω-κάτω στην αγορά εργασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στη μέγγενη οι εργαζόμενοι.Ολες οι χθεσινές προτάσεις του υπουργείου Εργασίας προς τη ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 8.229 θέσεις σε υπουργεία - δήμους και νοσοκομεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ελαστικό 8ωρο με δυο κίνητρα.Αναδίπλωση της κυβέρνησης για να σωθεί ο διάλογος.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επιστολή βόμβα από Τζεμ. Το πλήρες κείμενο προς τους "15".

    ΕΣΤΙΑ: Ποιοί υπουργοί παίζουν με μετοχές.Τεράστια ερωτήματα γεννά η απαγόρευσις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ιστορικός" συμβιβασμός της κυβέρνησης με ΓΣΕΕ. Εμμεση μείωση των ωρών εργασίας αποδέχεται τώρα ο κ. Γιαννίτσης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΣΟΚ στον εργασιακό χώρο. Μειώνεται το εβδομαδιαίο ωράριο από 40 σε 38 ώρες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβα ΦΠΑ. Νέα επιβάρυνση στις οικοδομές. Μελετούν την αντικατάσταση του Φόρου Μεταβίβασης.

    ΝΙΚΗ: Παρέμβαση Ακη. Ζητάει κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κεντρική Επιτροπή: 16ο συνέδριο του ΚΚΕ 14 εως 17 Δεκέμβρη.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μήνυμα σε Καραμανλή από στελέχη και εκδότες: "Παίζεις άτσαλα".

    Η ΧΩΡΑ: Η Ντόρα ανάβει φωτιές.Πρεμιέρα Κόκκαλη στο Ιντερνέτ με συνέντευξη Μπακογιάννη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 18% ΦΠΑ στην κατοικία.Καταργείται ο Φόρος Μεταβίβασης (9-11%) στις νέες κατασκευές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εργασιακό:Στρώνει τραπέζι διαλόγου. Βήμα μπροστά από την κυβέρνηση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκτός ελέγχου τα διαπλεκόμενα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υποψήφια για "διάλογο" και η τοπική Εκκλησία Θεσσαλονίκης με υποσχέσεις μεγάλων πακέτων.

    [02] Εργασιακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "Κίνηση διάσωσης του διαλόγου για τα εργασιακά από τον Τάσο Γιαννίτση, όπου αναγνωρίζεται ο ρόλος των συνδικάτων (συναίνεση) στο ελαστικό 8ωρο. Μάλιστα καθιστά πιο φιλεργατικό το πλαίσιο, προσφέροντας 38ωρο στους εργαζομένους που αποδέχονται την ευελιξία. Αγκάθι παραμένουν οι απολύσεις. Με κατάλογο αιτημάτων προσέρχεται η ΓΣΕΕ την Παρασκευή στο διάλογο".

    O ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "τη "χαριστική βολή" στο 8ωρο δίνει η κυβέρνηση προωθώντας την αύξηση της απασχόλησης εως και 11 ώρες την ημέρα. Παράλληλα, εμμένει στην αύξηση του ορίου των απολύσεων, αλλά και στην ενίσχυση της μερικής και της "διακεκομμένης" απασχόλησης".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ "αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, με μοναδικό σκοπό την εισροή νέων ατόμων στον χώρο της αγοράς εργασίας, εμφανίστηκε χθές ο υπουργός Εργασίας και ΚΟινωνικών ΑΣφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "πριν ακόμη σιγήσουν οι κραυγές του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ περί...αναγκαίων αλλαγών στην αγορά εργασίας, υπερθεμάτισε χθές ο Υπουργός Εργασίας την δημοσιοποίηση των προτάσεών του για την..."αύξηση της απασχόλησης", πράγμα που σημαίνει -για να μην κοροϊδευόμαστε- κατά μέτωπο επίθεση στα κάθε λογής, καλώς εννοούμενα, κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση "ανέκρουσε πρύμναν" για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, προσπαθώντας να διασώσει τον κοινωνικό διάλογο από την επικείμενη αποχώρηση της ΓΣΕΕ. Ετσι, ανατρέπονται οι αρχικές επώδυνες προτάσεις, ιδιαιτέρως γύρω από το ωράριο εργασίας και ικανοποιούνται αιτήματα τόσο της ΓΣΕΕ όσο και του ΣΕΒ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σε σχόλιό του αναφέρει ότι "δεν ανέμενε κανείς -και πρώτη εξ όλων η ίδια η κυβέρνηση- να είναι εύκολος και άνετος ο διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις και την προώθηση μέτρων ικανών να συμβάλουν στον περιορισμό της ανεργίας, από τη στιγμή που η πρωτοβουλία αυτή θα έχει, ούτως ή άλλως, αποτέλεσμα την ανατροπή κεκτημένων και τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας στον χώρο της εργασίας".

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει ότι "για την είσοδο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια αδημονεί ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Α. Παπανδρέου, παραβλέποντας τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες αναλώνεται η Αγκυρα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θεωρεί ότι η χώρα μας έχει σταθερό συμφέρον από την ενσωμάτωση της Τουρκίας και της Κύπρου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τα πάντα στο Αιγαίο και υιοθετούν τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Το πασίγνωστο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς (BROOKINGS), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και το οποίο χρηματοδοτεί η αμερικανική κυβέρνηση, επέλεξε τη χθεσινή ημέρα για να δώσει στη δημοσιότητα έκθεση για τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο. παραμονή του ταξιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες του Ελληνα πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, η Ουάσιγκτον περνά το σαφές μήνυμα: Το Αιγαίο Πέλαγος είναι διάτρητο. Και πρέπει να επιλυθούν οι διαφορές πολιτικά".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει ότι "επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ι. Τζέμ στους 15 ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ενωσης την περασμένη εβδομάδα αποτελεί την πλέον σοβαρή ίσως προσπάθεια της Αγκυρας να διαστρεβλώσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι ή, στην καλύτερη περίπτωση, να τις προσαρμόσει στις δικές της απαιτήσεις. Υπο το φως αυτής της επιστολής οι διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς η Αγκυρα άνοιξε πρώτη τα χαρτιά της, τα οποία δημιουργούν νέους πονοκεφάλους στην Ελλάδα, αφού όχι μόνο δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση για αλλαγή της στάσης της έναντι της χώρας μας, αλλά γίνεται και πιο απαιτητική στη διαπραγμάτευσή της, οχι μόνο έναντι της Αθήνας, αλλά και έναντι της ΕΕ".

    Κατά την ΑΥΓΗ, "μετριοπαθείς πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά και το Γιουγκοσλαβικό αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση σε τούτη τη συγκυρία. Ως προς τα ελληνοτουρκικά, οι κινήσεις που θα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών υπάγονται στο πλαίσιο της ανάλυσης που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Σ' αυτό το πλαίσιο και εν αναμονή της αλλαγής της τουρκικής πολιτικής -που "δεν θα γίνει από τη μιά μέρα στην άλλη" οπως παρατήρησε ο κ. Σημίτης- ο κ. Γ.Παπανδρέου σχεδιάζει να επαναφέρει (στη συνάντηση που θα έχει στη Ν. Υόρκη με τον Ι.Τζέμ) το θέμα της προώθησης των Μέτρων ΟΙκοδόμησης Εμπιστοσύνης για το Αιγαίο".

    [04] Διαπλοκή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι "έδαφος βρίσκει η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, για τη διαφάνεια στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Σύμφωνα με όσα διαδραματίσθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του Συνασπισμού κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, φαίνεται ότι υπάρχει το έδαφος για τη δημιουργία υπερκομματικού μετώπου κατά της διαπλοκής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "ανήσυχη η κυβέρνηση παρακολουθεί τις κινήσεις και τις διαρκείς καταγγελίες των ηγετών της αντιπολίτευσης για το μείζον θέμα της διαπλοκής. Ωστόσο, προκειμένου να μετριάσει τις πολιτικές παρενέργειες, το Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να προσφεύγει σε απειλές και προετοιμάζει "κτυπήματα" για όσους επιμένουν να θέτουν το θέμα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "παρά την απόπειρα του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη να υποβαθμίσει κατά την προχθεσινή συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα της "διαπλοκής", το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί ιδιαίτερα από τις κλιμακούμενες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε χθές σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη με τους στενούς συνεργάτες του, κατά την οποία επισημάνθηκε ότι η πολιτική εξουσία οφείλει να οριοθετεί διαρκώς τις σχέσεις της με την οικονομική εξουσία, ώστε να διασφαλίζει τη διαφάνεια".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση πυροδότησε η συνάντηση με θέμα τη διαπλοκή του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή. Για εγκλωβισμό και εκφυλισμό της Δημοκρατίας μίλησε ο κ. Κωνσταντόπουλος, για παραμερισμό της πολιτικής από οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα ο κ. Καραμανλής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για στείρα κριτική, με στόχο τη δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου, πράγμα που προκάλεσε την οργή του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που ανταπάντησε πως ο ΣΥΝ θα συνεχίζει να αγωνίζεται για τη θωράκιση της Δημοκρατίας, είτε αρέσει στην κυβέρνηση είτε οχι".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "με έμμεσο αλλά σαφή τρόπό η κ.Ντόρα Μπακογιάννη αμφισβήτησε χθές τον κ. Κ.Καραμανλή, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δια διεκδικήσει η ίδια την ηγεσία όποτε τεθεί θέμα αλλαγής αρχηγού. Η πρώην υπουργός έδωσε συνέντευξη στην Πύλη του Φλας και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν αυτή την ώρα την Ν.Δ. Εκείνο όμως που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όσα είπε, είναι ότι στο τακτικό συνέδριο του Μαρτίου θα επαναφέρει την παλαιά πρότασή της για εκλογή του προέδρου του κόμματος κάθε δύο χρόνια".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "η δημοσιογραφική πύλη του Σωκράτη Κόκκαλη στο Internet έκανε χθές πρεμιέρα με συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη που "ανάβει φωτιές". Η τομεάρχης Εξωτερικών και Αμυνας της Ν.Δ. ζητά εκλογή προέδρου κάθε δύο χρόνια, επανερχόμενη σε παλαιότερη πρότασή της και διατείνεται ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας "είναι πολύ απογοητευμένοι" από τον τρόπο που ασκείται η αντιπολίτευση".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ τονίζει ότι "πόλεμο χωρίς...στρατό και όπλα". Η έκφραση κυκλοφορεί ευρύτατα στη Νέα Δημοκρατία και περιγράφει πλήρως την πραγματικότητα για τον σκανδαλολογούντα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και την εμμονή του να αναδεικνύει σε θέμα αιχμής τα λεγόμενα διαπλεκόμενα".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "έντονη κινητικότητα σημειώνεται στο εσωτερικό της ΝΔ ενόψει του τακτικού συνεδρίου, ενώ οι πρώτες αναταράξεις και κόντρες γίνονται πλέον ορατές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται τόσο η ηγετική "επανεμφάνιση" χτες της Ντ.Μπακογιάννη, οσο και το κλίμα διάλυσης που επικρατεί στην ΟΝΝΕΔ. Ταυτόχρονα ο Δ. Αβραμόπουλος ενισχύει τη φημολογία για επικείμενη κίνησή του, την οποία ομως διαρκώς αναβάλλει".

    [06] Χρηματιστήριο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "διαθέσεις να μεταβληθεί σε...αγορά δύο ταχυτήτων εμφανίζει η Σοφοκλέους, καθώς τα "βαριά χαρτιά" αυτονομούνται και διαγράφουν ανοδική τροχιά, ενώ οι μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης -που κατέχουν και το μεγαλύτερο τμήμα στο χρηματιστηριακό "ταμπλό"- ακολουθούν πτωτική πορεία".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "ευεργετική επίδραση στην πορεία της Σοφοκλέους φαίνεται ότι είχε η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων, αφού ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας με σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,48%, τα οποία ομως δεν "απεικονίστηκαν" στο σύνολο των μετοχών του "ταμπλώ", οι περισσότερες από τις οποίες υποχώρησαν".

    Κατά την ΕΣΤΙΑ "σε ανοδική τροχιά κινήθηκε για τρίτη συνεχή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης των τιμών των μετοχών, κλείνοντας χθές πάνω από το επίπεδο των 3.600 μονάδων, με την αγορά να κινείται με δύο "ταχύτητες". Η άνοδος του δείκτη υποστηρίχθηκε από το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποιήσεως, τραπεζών και τηλεπικοινωνιών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του γράφει ότι "τα μέτρα που προτίθεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, κ. Αλεξάκης, και για τα οποία δημοσιεύουμε λεπτομέρειες σε άλλες στήλες, αναμφισβήτητα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Λαμβάνονται, ομως, με μεγάλη καθυστέρηση και αφού πρώτα έγινε το κακό. πρέπει, ομως, να διευκρινίσουμε ότι για την καθυστέρηση δεν ευθύνεται ο πρόεδρος του ΧΑΑ -ο οποίος από καιρό ζητούσε τη λήψη αυτών των μέτρων- αλλά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:"Συμβιβαστικές προτάσεις. Ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης προσπάθησε να βρει τη "χρυσή τομή" στα εργασιακά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:"Αλλαγές στα χαρτοφυλάκια. Νέα δεδομένα στην αγορά".

    ΚΕΡΔΟΣ:"Επαφές Αλεξάκη για τα νέα μέτρα. Σοφοκλέους: Τα βαριά χαρτιά στήριξαν το δείκτη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:"Ευέλικτο ωράριο σε ετήσια βάση με τη βούλα των εργαζομένων".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:"Φθηνότερο χρήμα για επιχειρήσεις και καταναλωτές. Η ΤτΕ δίνει αύριο το πράσινο φως".

    [08] Απασχόληση-Προτάσεις

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ο δραστικός περιορισμός των υπερωριών, η αύξηση των αμοιβών των μερικώς απασχολουμένων και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες της αλλαγής στις εργασιακές σχέσεις, που προτείνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Γιαννίτσης, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 5 September 2000 - 18:48:54 UTC