Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-08-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Χρηματιστήριο
  • [03] Αναθεώρηση Συντάγματος
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Πυρκαγιές
  • [06] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία του Χρηματιστηρίου, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση,η αναθεώρηση του Συντάγματος,το Κυπριακό και οι φωτιές σε όλη τη χώρα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ενταση με το Φανάρι. Ιερός πόλεμος Πατριαρχείου - Ιεραρχών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επιτέλους και στην Ελλάδα. Θα απορροφήσουν τους φοιτητές του εξωτερικού.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κι άλλες υποχωρήσεις προαναγγέλλει ο Γ. Παπανδρέου. Περισσότερη "προσέγγιση" με Τουρκία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 30% πάνω όλα τα ακίνητα. Με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Τριπλασιασμός τιμών για τα εκτός σχεδίου.

    Η ΑΥΓΗ: Πυροσβεστικές συσκέψεις. Στάχτη στα μάτια για επικοινωνιακούς λόγους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 15.000 προσλήψεις μέσα στο Σεπτέμβριο. Αναλυτικός πίνακας με όλες τις θέσεις σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Χιλιάδες οδηγοί κυκλοφορούν με...ψεύτικα διπλώματα! Τι αποκαλύπτει η δικογραφία ενός εγκλήματος διαρκείας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κράχ αξιοπιστίας. Σε αδράνεια εκατοντάδες χιλιάδες κωδικοί.

    ΕΘΝΟΣ: Αμεσα η αναγνώριση των ξένων πτυχίων. Τον Σεπτέμβριο αρχίζουν οι διαδικασίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελλάς Ελλήνων Τζογαδόρων. Ενώ το χρηματιστήριο πάει κατά διαβόλου, οι ...μικροεπενδυτές δεν χάνουν το κουράγιο τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πειράματα με το Σύνταγμα. Το κόβουν και το ράβουν στα μέτρα τους οι κυβερνώντες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: αυξήσεις εως 150% στις τιμές εκκίνησης. Τι θα ισχύει στις περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Εφορίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα όριά της η Σοφοκλέους. Απελπισία για χιλιάδες μικροεπενδυτές.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ωρες αγωνίας στα αμοιβαία. 150 δις δρχ οι καλοκαιρινές εκροές.

    ΕΣΤΙΑ: Επικίνδυνα τα υδροπτέρυγα. Σωρεία παραβάσεων κατά τις επιθεωρήσεις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εξορκισμός στα διαπλεκόμενα. Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη υπόσχεται ότι το νέο Σύνταγμα θα αποτάσσει τη διαφθορά...

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πυροσβεστική παρέμβαση Στεφανόπουλου. "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εισαγγελέας για τα κυκλώματα του ποδοσφαίρου. Παρέμβαση ζητεί ο υφυπουργός Αθλητισμού.

    ΝΙΚΗ: "Καίει" ο πληθωρισμός. Η άνοδος στο 2,9% προβληματίζει την κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις στην Παιδεία. Προσπάθειες καθησυχασμού από την κυβέρνηση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ο "πρώτος διαπλεκόμενος" στήνει... Νάρκη κατά Σημίτη!

    Η ΧΩΡΑ: Λίστα με επιχειρηματίες νονούς της κόκας. Ερχονται οι Αμερικανοί της DEA με νέα ονόματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λαθρεμπόριο φαρμάκων. "Φεύγουν" από ελληνικά νοσοκομεία και καταλήγουν κυρίως στην Αλβανία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κίνδυνος από αέρος. Η μολυσμένη ατμόσφαιρα οξειδώνει τα πάντα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ρήξη με το σύστημα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η κυβέρνηση "εκσυγχρονίζει" το Σύνταγμα κομματικά και συναινετικά.

    [02] Χρηματιστήριο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " στα έσχατα όρια αντοχής έφθασε η Σοφοκλέους και μαζί της χιλιάδες κατεστραμμένοι επενδυτές. Χθές, ενώ ο δείκτης κατέγραφε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα (έχασε πάνω από 1.700 μονάδες σε ένα χρόνο) ένας επενδυτής κατέρρευσε στον εξώστη του χρηματιστηρίου και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Ηταν δείγμα εξάντλησης μιας ολόκληρης αγοράς".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "η κλοπή του αιώνα έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μερικοί έγιναν πάμπλουτοι. Τα λεφτά του κοσμάκη έγιναν βίλες και κότερα...". Βαρύτατες οι καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτι. Εβερτ, για τη μεγάλη "ληστεία" στη Σοφοκλέους. Χθές ο δείκτης έκανε και νέα βουτιά (-0,98%) και έκλεισε στις 3.524,16 μονάδες. Ηταν η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, γεγονός που δείχνει ότι το Χρηματιστήριο έχει περιέλθει σε δραματικά αδιέξοδο".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "η ψυχραιμία των μεριδιούχων των αμοιβαίων κεφαλαίων αποτελεί κλειδί για την πορεία της Σοφοκλέους, καθώς ενδεχόμενες μαζικές ρευστοποιήσεις μεριδίων μπορεί να αποτελέσουν τη χαριστική βολή στην αγορά. Σε μεγάλο βαθμό οι πιέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οφείλονται στις ρευστοποιήσεις μεριδίων, της τάξεως των 150 δις δρχ που υποχρέωσαν τους διαχειριστές να προχωρήσουν σε πωλήσεις για να καλυφθούν".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "προς αναζήτηση κατεύθυνσης φαίνεται να βρίσκεται η αγορά που έκλεισε τελικά και στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών με απώλειες της τάξης του 0,98% κατρακυλώντας έτσι στις 3.524,16 μονάδες, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν από 16 μήνες. Ο όγκος συναλλαγών αν και ισχνός, πάντως ήταν σημαντικά πιο βελτιωμένος από τον προχθεσινό, αφού διαμορφώθηκε στα 64,4 δις δρχ"

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ένα θετικό , ένα αρνητικό και ένα ανησυχητικό "μήνυμα" έστειλε χθές η Σοφοκλέους. Το θετικό είναι ότι ο Δείκτης δεν έπεσε κάτω από τις 3.500 μονάδες (έφτασε όμως σε απόσταση αναπνοής από το όριο αυτό ) το αρνητικό ότι δεν υπήρξε ουσιαστική αντίδραση της αγοράς στα τωρινά επίπεδα τιμών και το ανησυχητικό είναι οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, κυρίως τράπεζες, που εκδηλώθηκαν στο τέλος της συνεδρίασης".

    [03] Αναθεώρηση Συντάγματος

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση κατευθύνεται, μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος, στην αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια να απεμπλέξει τις πολιτικές εξελίξεις απ' αυτήν. Οπως προέκυψε από τη χθεσινή κοινή σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής με το Εκτελεστικό Γραφείο , υιοθετήθηκε και θα υποστηριχθεί η λύση των αλλεπάλληλων ψηφοφοριών μέχρι να επιτευχθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων, ώστε να μην αποτελεί λόγο προσφυγής στις κάλπες η εκλογή του ανώτατου άρχοντα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση "κόβει και ράβει" το Σύνταγμα στα μέτρα της, παίζοντας με τους θεσμούς στην απέλπιδα προσπάθειά της να επιβάλλει τη μονοκρατορία της στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Και δεν διστάζει να εμπλέξει στα μικροκομματικά της παίγνια, ακόμη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ετσι , απτόητη, προχωρά η κυβέρνηση στην αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, στη δεύτερη φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "με αλλαγή προσανατολισμού σε κρίσιμα θέματα της αναθεώρησης του Συντάγματος και κρυφούς άσσους εισέρχεται στο ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία αλλαγής του καταστατικού χάρτη της χώρας, που αρχίζει από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το επόμενο καλοκαίρι. Σε τρία κρίσιμα θέματα που έχουν πολιτική αξία το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε χθές σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών (κυβερνητική επιτροπή και Εκτελεστικό Γραφείο ) υπο τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη να κρατήσει για λογαριασμό του την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ετσι, ως την τελική ψήφιση των νέων συνταγματικών ρυθμίσεων μπορεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του στο θέμα του εκλογικού νόμου, ενώ για το θέμα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας ρίχνει το γάντι και τις ευθύνες της πιθανής αδυναμίας αλλαγής της ισχύουσας συνταγματικής δέσμευσης στη ΝΔ".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, "η (πραγματική) πολιτική επανέρχεται σύντομα στο προσκήνιο,κ καθώς η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα σοβαρά πολιτικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα η αναθεώρηση του Συντάγματος. Χθές επί πέντε ώρες, η Κυβερνητική Επιτροπή και το Εκτελεστικό Γραφείο συνεδρίαζαν στο Μέγαρο Μαξίμου υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προκειμένου να καταλήξουν σε αποφάσεις για την αναθεώρηση-αποφάσεις που θα ρυθμίσουν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος για τα επόμενα χρόνια".

    [04] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "Αθήνα και Λευκωσία διαμηνύουν εκ νέου στην Αγκυρα ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και η ευρωπορεία της Τουρκίας εξαρτώνται από τη στάση της στο Κυπριακό, αλλά η γειτονική χώρα δείχνει ότι κάνει άλματα προς τα πίσω, ακόμη και στην "προσέγγιση" που επήλθε μετά τους σεισμούς. Αθήνα , Λευκωσία, Αγκυρα και Κατεχόμενα ετοιμάζονται πάντως για τις διεργασίες της Νέας Υόρκης στις αρχές Σεπτεμβρίου και για τον νέο - και, προφανέστατα όχι τελικό - γύρω των "εκ του σύνεγγυς".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "αμετακίνητος στη λογική της "προσέγγισης" με την Τουρκία παραμένει ο Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε μετά τη μαραθώνια συνάντησή του με τον Γ. Κασουλίδη ότι "η πολιτική μας όχι μόνο δεν αναθεωρείται, αλλά πρέπει να ενδυναμωθεί προς την κατεύθυνση αυτή". Αυτές οι επισημάνσεις του υπουργού Εξωτερικών ερμηνεύονται από διπλωματικούς παρατηρητές ως προμηνύματα πρόσθετων υποχωρήσεων στην τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία, η οποία κρατά την Κύπρο σε ομηρία".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "με την γνώριμη πλέον επωδό περί την ανάγκη ενισχύσεως της διαδικασίας "εξευρωπαϊσμού" της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ενώπιον του Κυπρίου ομολόγου του Ι. Κασουλίδη, απέκλεισε χθές εκ νέου το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει η ελληνική κυβέρνηση την τακτική της έναντι της Αγκυρας. Επί της ουσίας, ουδείς εκ των δύο υπουργών διευκρίνισε εάν και πως οι δύο κυβερνήσεις θα αντιμετωπίσουν την κατάφωρη άρνηση της Αγκυρα να προβεί σε έστω υποτυπώδεις υποχωρήσεις στο Κυπριακό".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ σημειώνει ότι "κοινά βήματα σε μια εξαντλητική πορεία, η οποία μάλιστα δεν φαίνεται να καταλήγει στη "Γη της Επαγγελίας" αναζητούν Αθήνα και Λευκωσία. Χθές ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γ. Κασουλίδης βρέθηκε στην Αθήνα και είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον κ. Παπανδρέου και με τον κ. Τσοχατζόπουλο, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος συντονισμός για τις "λεπτές" κινήσεις οι οποίες θα απαιτηθούν στο προσεχές τρίμηνο, που η "ατζέντα" για το Κυπριακό και τα ευρωτουρκικά είναι βαρυφορτωμένη..".

    [05] Πυρκαγιές

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "αποδιοπομπαίους τράγους, οι οποίοι θα επωμιστούν το βάρος που φέρει συνολικά η κυβέρνηση για την αναποτελεσματικότητα που επέδειξε στο θέμα των πυρκαγιών, φέρεται ότι αναζητεί το Μαξίμου και σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς κυβερνητικές πηγές, τους βρήκε στα πρόσωπα των δύο αρμόδιων υπουργών. Πρόκειται για την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου και Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τους οποίους ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εμφανίζεται από τις πληροφορίες να έχει παράπονα και να εκφράζει το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά την απογοήτευσή του σε ο,τι αφορά τους χειρισμούς των δύο υπουργών στην αντιμετώπιση των θερινών πυρκαγιών".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "προ του κινδύνου των πλημμύρων και των καταστροφών κατά την χειμερινή περίοδο ευρίσκονται τώρα οι περιοχές που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις πυρκαϊές. Η καταστροφή των φυσικών εμποδίων των ομβρίων υδάτων δημιουργεί αμέσους κινδύνους. επιπροσθέτως οι προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων προαναγγέλλουν αύξηση των βροχοπτώσεων κατά την επικείμενη χειμερινή περίοδο".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "ενώ η Ελλάδα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που άφησαν πίσω τους περίπου δύο εκατομμύρια καμένα στρέμματα, η κυβέρνηση καταφεύγει σε συσκέψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα για να "ρίξει στάχτη στα μάτια" Να δώσει δηλαδή την εντύπωση ότι μεριμνά για την στήριξη των πυροπαθών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι " η πύρινη λαίλαπα πέρασε αφήνοντας πίσω της στάχτες και αποκαΐδια, αλλά πάνω από όλα θλίψη, οργή, αγανάκτηση, απογοήτευση κι απόγνωση. Θλίψη για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα μέσα στις φλόγες, οργή και αγανάκτηση για την κρατική αδιαφορία, αφού, όπως υποστηρίζουν, αφέθηκαν στην τύχη τους".

    [06] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "απεριόριστες ευκαιρίες για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση-χωρίς το δικαίωμα της κατοχύρωσης βαθμολογίας, αλλά με το δικαίωμα κατοχύρωσης της σχολής που πετυχαίνει την πρώτη φορά -θα δίνει στην υποψήφιο το νέο σύστημα πρόσβασης που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "το γεγονός της υποβάθμισης των πτυχίων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που πρόκειται να ενταθεί από την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία 89/48 είναι κάτι που , όσο κι αν προσπαθεί, η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κρύψει. Η εφαρμογή της οδηγίας σημαίνει την αναγνώριση πτυχίων τριετούς διάρκειας που παρέχονται από ιδρύματα χωρών - μελών της ΕΕ και δίνει στους κατόχους τέτοιων πτυχίων δυνατότητα πρόσβασης στο επάγγελμα".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε τροποποίηση του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, χωρίς να πάψει να προσμετράται ο βαθμός του απολυτηρίου, ο οποίος όμως θα προκύπτει με διαφορετικό τρόπο. Οπως αναφέρεται οι μαθητές θα δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις πιθανότατα σε οκτώ μαθήματα στη Β΄ Λυκείου και σε εννέα στη Γ΄ Λυκείου".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, εφάμιλλων και ισότιμων με τα μονοπωλιακά κρατικά πανεπιστήμια! Μέχρι τώρα η λειτουργία τους προσκρούει στο ελληνικό Σύνταγμα, αλλά πρακτικά η λειτουργία τους προσκρούει στο απίστευτου θράσους καθηγητικό κατεστημένο της Ελλάδας. Εκείνο που κρατάει το μονοπωλιακό και ξεχωριστό στην ΕΕ καθεστώς στα ελληνικά πανεπιστήμια, αφού έχει δημιουργήσει στα άθλια κτίριά του χρυσωρυχεία που δεν φαίνονται".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "με ταχείς ρυθμούς προχωρεί το υπουργείο Παιδείας στην υλοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 165/2000 για την αναγνώριση των πτυχίων, που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό μετά τριετή ελάχιστη φοίτηση. Εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου συγκροτείται το Συμβούλιο, που θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και εντός τεσσάρων μηνών θα πιστοποιεί την επαγγελματική τους εκπαίδευση".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μπροστά στο ΧΑΑ 2,1 δις. δολ. Οι προβλέψεις της SSSB για τη Σοφοκλέους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η στάθμιση 43 μετοχών. Μειώνονται τα ποσοστά για ΟΤΕ, Εθνική και αυξάνονται για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στη Βουλή τώρα οι ελπίδες της αγοράς. Νομοσχέδιο με διατάξεις τόνωσης του επενδυτικού κλίματος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιοί κερδίζουν παρά την πτώση του ΧΑΑ. Οφέλη από "γυρίσματα μετοχών" και τόκους".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Σύμφωνα με το δείκτη της Morgan Stanley μειώνονται τα ποσοστά για ΟΤΕ, Εθνική και αυξάνονται για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 30 August 2000 - 19:31:08 UTC