Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-08-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/08/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Χρηματιστήριο
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Ταυτότητες
  • [05] Τρομοκρατία
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η διαμάχη κράτους - Εκκλησίας, η πορεία του Χρηματιστηρίου, τα μέτρα για την τρομοκρατία και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.400 κομματικές προσλήψεις. Συνοριακοί (πράσινοι) φρουροί εκτός ΑΣΕΠ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 2,5 δις για "17Ν" σε όποιον δώσει πληροφορίες.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Που πήγαν τα 700 δις των ταμείων; Ερώτηση του Π. Λαφαζάνη στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χάθηκαν τα λεφτά των ταμείων. 500 έως 600 δις "πετάχθηκαν" στο Χρηματιστήριο.

    Η ΑΥΓΗ: Σύγχυση και αποσιωπήσεις για το μεταλλαγμένο βαμβάκι. Εξι μήνες μετά την αποκάλυψη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κλείσιμο της ΟΑ προκαλεί η Νέα Δημοκρατία. Με...εξεταστικές επιτροπές συντηρεί η "Ρηγίλλης" τη σκανδαλολογία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πακέτο (καθυστερημένων) μέτρων για την προστασία των επενδυτών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φουσκωμένα απολυτήρια. Αδικος αποδεικνύεται ο τρόπος αξιολόγησης για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΕΘΝΟΣ: Διαδρομές τρόμου. Εγκληματικότητα νέου τύπου μας απειλεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με δίμηνη αναστολή η καταδίκη του θρησκεύματος. Μυστική "γραμμή" από Χρυσοχοϊδη να καθυστερήσει η έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σημεία και τέρατα στην "Ολυμπιακή". Ενώ το ΠΑΣΟΚ εορτάζει 4 μήνες εξουσίες από τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ταμεία:χάθηκαν 533 δις στο Χρηματιστήριο. Η κρίση έφερε τεράστιες απώλειες στα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών φορέων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα 5 "γιατί" της κατάδυσης. ΧΑΑ: ο παραλογισμός της πτώσης έχει τη ...λογική του.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Φαρμακείον η Ελλάς. Πώς τα διαπλεκόμενα λυμαίνονται τη δημόσια υγεία.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιός εξαπάτησε τους επενδυτές. "Ερχονται οι ξένοι" έλεγε ο κ. Παπαντωνίου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φραγμός στις "φήμες" του ΧΑΑ. Με νέα μέτρα για μεγαλομετόχους και διοικούντες επιχειρείται η αναστήλωση της Σοφοκλέους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μισθοί 20ετίας. Στάσιμες οι αποδοχές των Ελλήνων από το 1980.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβα Ακη στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπερδιπλασιασμός ισχύος - μείωση προσωπικού.

    ΝΙΚΗ: Τα είχε όλα το θρίλερ. Η μεγάλη των νονών της νύχτας σχολή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εξάντληση ανθρώπινων ορίων αντοχής. Τραγικές συνθήκες δουλείας πιλότων και πυροσβεστών.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Πυροσβεστική κίνηση Χριστόδουλου. Τρόμαξε με τους ακραίους!

    Η ΧΩΡΑ: "Αφορίζουν" την κυβέρνηση, ενώ ο Χριστόδουλος συνιστά νηφαλιότητα, ανάστατοι οι κληρικοί σε όλη τη χώρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Γεωγραφική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και των δικαστηρίων μελετά το υπουργείο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γόρδιος δεσμός. Μεταλλαγμένο βαμβάκι-υπουργικές αλχημείες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Διπλή τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο και την Κύπρο. Προβληματισμένη και η Λευκωσία για τους χειρισμούς της Αθήνας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Τουρκία υπερεξοπλίζεται σε βάρος της Ελλάδας.

    [02] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "την ώρα που η χρηματιστηριακή αγορά υπό το βάρος της πολιτικοδικαστικής εμπλοκής και της επενδυτικής αποχής, οι εποπτικές αρχές επιβάλλουν αυστηρό καθεστώς υποχρεώσεων στις εισηγμένες εταιρίες, στα στελέχη και στους μεγάλους μετόχους αυτών, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν συνθήκες επανάκτησης της τρωθείσης αξιοπιστίας της Σοφοκλέους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "τεράστιες είναι οι απώλειες για τις μετοχές των ασφαλιστικών ταμείων από την ελεύθερη πτώση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Εκτιμάται ότι η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών από τον περασμένο Οκτώβριο έχει μειωθεί περίπου κατά 600 δισεκατομμύρια δραχμές με αποτέλεσμα να χαθούν τα λεφτά των ασφαλισμένων. Τα ταμεία και οι συντάξεις είναι στον αέρα και οι ασφαλισμένοι νιώθουν έντονη ανησυχία αφού δεν εισακούστηκαν εκείνοι που μιλούσαν για το υψηλό ρίσκο που κρύβουν οι επενδύσεις στο Χρηματιστήριο".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "δεν χρειάζεται να ψάξη πολύ ο αρμόδιος Εισαγγελεύς, ο οποίος ανέλαβε την διερεύνηση των όσων συνέβησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την προεκλογική περίοδο. Θα μπορούσε να καλέση - ή να επισκεφθη στο γραφείο του- τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Και να του ζητήση εξηγήσεις για κάποιες δηλώσεις του, με τις οποίες- οπως ήδη αποκαλύπτεται- εξαπάτησε μεγάλο τμήμα του επενδυτικού κοινού".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "στην έναρξη διαλόγου για την τόνωση της διαφάνειας των συναλλαγών αποσκοπεί ο κανονισμός χρηματιστηριακής συμπεριφοράς των εισηγμένων εταιρειών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς Στ. Θωμαδάκης. από τα μέτρα ξεχωρίζουν η υποχρεωτική προαναγγελία των προθέσεων των μεγαλομετόχων για την απόκτηση ή την εκχώρηση σημαντικού ποσοστού και ο χρονικός περιορισμός των συναλλαγών ανώτατων διευθυντικών στελεχών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει ότι "πακέτο μέτρων, απαραίτητο για τη μετάβαση της Σοφοκλέους προς τις ανεπτυγμένες αγορές, συμπεριλαμβάνεται στον νέο κανονισμό χρηματιστηριακής συμπεριφοράς των εισηγμένων εταιριών, που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Στ. Θωμαδάκης. Τα μέτρα έχουν στόχο την προστασία των επενδυτών από παραπλανητική πληροφόρηση, "παιχνίδια" και εκμετάλλευση της εσωτερικής πληροφόρησης των επιχειρήσεων και καταστάσεις που γνώριζε αλλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ελλείψει του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "πέντε λόγοι οδήγησαν στην κατάδυση της Σοφοκλέους, ενώ κυβερνητικά στελέχη αναμένουν την ανάδυση το φθινόπωρο με την έλευση των ξένων ώριμων επενδυτών και την επανάκαμψη των μικροεπενδυτών, για τους οποίους ετοιμάζεται σχετική καμπάνια. "Ευθύνες" για τη βουτιά επιρρίπτονται: στη μελέτη της Κρεντί Σουίς (25 Ιουλίου), που έστρεψε και τους τελευταίους ξένους σε ελκυστικότερα χρηματιστήρια, στα παιχνίδια με το ομολογιακό δάνειο της ΔΕΚΑ σε Ν.Υόρκη και Αθήνα, στη δικαστική έρευνα σε 20.000 κωδικούς, στα υψηλά πρόστιμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες που φρέναραν τον τζίρο και τον τζόγο και στην απομάκρυνση των μικρομεσαίων επενδυτών".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "νευρικότητα και αστάθεια επικράτησε χθες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο κατά 0,86% και έφθασε τις 3.763,59 μονάδες. Παράγοντες της αγοράς υπογραμμίζουν ότι οι νέες τοποθετήσεις έγιναν επιλεκτικά από θεσμικούς επενδυτές αλλά οι Ελληνες ιδιώτες επενδυτές έχουν δυστοκία και παραμένουν στη θέση τους".

    [03] Κυπριακό

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "η αγορά από την Αγκυρα 145 αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων, τύπου Κόμπρα, αντί του ποσού των 4 δις. δολαρίων θα βαρύνει στη σύσκεψη, η οποία θα γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα για την Κύπρο, περί το τέλος του Αυγούστου. Ηδη, η κυπριακή κυβέρνηση έχει διαμηνύσει στην Αθήνα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει: "Υστερα από τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας, την προώθηση τουρκοκυπριακών στρατευμάτων στα Στροβίλια και τις τελευταίες προκλήσεις στην περιοχή Κοκκίνων της Κύπρου, όπου οι τουρκοκύπριοι επεδίωξαν να προωθηθούν δια ξηράς, θα πρέπει να σκεφθούν πολύ η Αθήνα και η Λευκωσία αν έχει νόημα να συμμετάσχει η ελληνοκυπριακή πλευρά στον τέταρτο γύρο των συνομιλιών της Νέας Υόρκης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "σε σκηνικό έντασης, με τις δυνάμεις του ΟΗΕ στην Κύπρο σε επιφυλακή, τις κυπριακές πολιτικές δυνάμεις να εκτιμούν πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα πρέπει να προσέλθει στον επόμενο γύρο των συνομιλιών, η κυπριακή κυβέρνηση ζητά από την Αθήνα να "συναποφασίσουν" τις επόμενες κινήσεις και χειρισμούς".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "ένα κρουαζιερόπλοιο και άλλα μικρότερα σκάφη επιστράτευσαν οι κατοχικές δυνάμεις της Κύπρου, προκειμένου να μεταφερθούν στην περιοχή των Κοκκίνων οι πεντακόσιοι περίπου Τουρκοκύπριοι για τον εορτασμό της 36ης επετείου του βομβαρδισμού της Τυλλυρίας. Η κυπριακή κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τη μετάβαση Τουρκοκυπρίων σε αυτή την περιοχή της νεκρής ζώνης, ύστερα από τις προκλητικές ενέργειές τους στα Στροβίλια".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "σε νέα κλιμάκωση των προκλήσεων έναντι των Ελληνοκυπρίων προχωρεί το ψευδοκράτος του Ντενκτάς, ανεβάζοντας και πάλι την ένταση στη Μεγαλόνησο. ένα κρουαζιερόπλοιο και άλλα σκάφη επιστράτευσε ο Ραούφ Ντενκτάς για τη μεταφορά πεντακοσίων στρατιωτών των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή των Κοκκίνων στη νεκρή ζώνη, όπου "γιορτάστηκε" η επέτειος από το βομβαρδισμό της Τυλληρίας. Η δύναμη του ΟΗΕ στη Μεγαλόνησο τέθηκε σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "αδιευκρίνιστο παραμένει αρκετές ημέρες μετά την επαναδιατύπωση των τουρκικών αξιώσεων σε Αιγαίο και Κύπρο από τον...ευρωπαϊστή Ισμαήλ Τζεμ, το πως προτίθενται ν' αντιδράσουν Αθήνα και Λευκωσία, ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προσκόμματα στην ενταξιακή πορεία της Μεγαλονήσου και να μην δοθεί η ευκαιρία στην Αγκυρα να επικαλεστεί εμπόδια σε σχέση με τον καθορισμό της εταιρικής σχέσης που καλείται να συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Λευκωσία, εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτική για την αποτελεσματικότητα των εν' εξελίξει συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μετάσχει στο 4ο γύρο της Νέας Υόρκης".

    [04] Ταυτότητες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "στο κενό έπεσε χτες η προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ Εκκλησίας και κράτους. Το μέτωπο που άνοιξαν κάποιοι ιερείς της Μυτιλήνης εναντίον του υπουργού Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη, προκάλεσε νέο γύρο δηλώσεων και αντιδηλώσεων".

    Κατά την ΑΥΓΗ "ελιγμό υποχρεώθηκε να κάνει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, υπό το βάρος της καθολικής κατακραυγής εναντίον των ακραίων δηλώσεων μητροπολιτών (Καλαβρύτων, Κονίτσης κ.α.) αλλά και του πρωτοφανούς ψηφίσματος κληρικών της Μυτιλήνης, με το οποίο κήρυτταν τον Ν. Σηφουνάκη ανεπιθύμητο πρόσωπο. Πλην όμως, η εκεχειρία Χριστόδουλού έχει και ημερομηνία λήξης: την 15η Αυγούστου".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι." Αυτό είναι το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς όσους δικαιολογημένα αγανακτούν με τον ποταμό των ύβρεων και των συκοφαντιών, που έχουν εξαπολύσει ιεράρχες και κληρικοί εναντίον πολιτικών και απλών πολιτών, οι οποίοι δεν συμμερίζονται ούτε την κινδυνολογία ούτε τις θεωρίες περί διεθνούς συνωμοσίας εξ αφορμής του ζητήματος των ταυτοτήτων".

    Η ΧΩΡΑ σε σχόλιό της αναφέρει ότι "οι 'εν θερμώ' αντιδράσεις στο χώρο της πολιτικής, αλλά και από την πλευρά της Εκκλησίας, το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν είναι να διευρύνουν και άλλο το υφιστάμενο χάσμα. Θα ανέμενε κανείς ότι κυβέρνηση και Ιεραρχία προς όφελος του τόπου και του Λαού θα επεδίωκαν να βρουν σημεία επαφής ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις τους, γεγονός που επιδρά δυσμενώς στην κοινωνία μας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "αποστάσεις ασφαλείας από τις πύρινες δηλώσεις και ενέργειες ιεραρχών που εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών, τηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, οπως επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, επιθυμεί να εξομαλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη τόσο οι δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εναντίον του πρωθυπουργού και η δημόσια διαμάχη του με τον μητροπολίτη Ζακύνθου όσο και η επιστολή που έστειλαν οι κληρικοί της Μυτιλήνης στον Υπουργό Αιγαίου".

    [05] Τρομοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "ένα ακόμα βήμα μπροστά φαίνεται να κάνει η Ελλάδα στο πρόβλημα της τρομοκρατίας. Κάτω από την ανάγκη που της δημιουργούν οι πιέσεις των Αμερικανών, αλλά και η ανάγκη δημιουργίας εντυπώσεων, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να προχωρήσει στην επικήρυξη της "17 Νοέμβρη" με ποσό ενάμισι δισεκατομμυρίου δραχμών. Οι Αμερικανοί ήδη έχουν επικηρύξει τους τρομοκράτες και με ένα ακόμα δισεκατομμύριο και συνολικά όποιος οδηγήσει στη "17 Νοέμβρη" θα έχει να εισπράξει 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει ότι "σκηνικό "Φαρ Ουέστ" με επικηρύξεις δισεκατομμυρίων και κεφαλοκυνηγούς τρομοκρατών, στήνουν στη χώρα μας οι Αμερικανοί πάτρονες της Αντιτρομοκρατικής, με προφανή στόχο την προετοιμασία της κοινής γνώμης για τις επερχόμενες εξελίξεις στην υπόθεση της 17ης Νοέμβρη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "με καθυστέρηση δύο ημερών, η κυβέρνηση κάνει πίσω στο θέμα της λήψης μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας. Αν και εθεωρείτο σίγουρο ότι θα είχε το θάρρος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα στον Αύγουστο, τελικά κάνει πίσω, δημιουργώντας ποικίλα ερωτηματικά Ενδίδοντας - προφανώς - στις παρασκηνιακές πιέσεις ενδοκομματικών κύκλων, που πάντα αρνούνταν τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας, η κυβέρνηση με δήλωση του υφυπουργού Τύπου, Τηλέμαχου Χυτήρη, κάνει "όπισθεν ολοταχώς".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "με δέλεαρ τη χρηματική αμοιβή και εξασφάλιση της ανωνυμίας επιχειρεί η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως να πείσει όποιον γνωρίζει πρόσωπα ή άλλου είδους πληροφορίες γύρω από τα στελέχη ή τη δράση της δολοφονικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" για να προβεί στην αποκάλυψή τους. Η κυβέρνηση του..."εκσυγχρονισμού" έχοντας πλέον ουσιαστικά αποτύχει σε κάθε μέθοδο εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης, άρχισε πλέον να πριμοδοτεί την προσφιλή μέθοδο του "χαφιεδισμού" ελπίζοντας στην αποκάλυψη των μελών της".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε τροποποιήσεις της νομοθεσίας που αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συγχρόνως προκηρύσσει αμοιβή ύψους 1,5 δις. Δρ. σε όποιον δώσει στοιχεία για τη "17 Ν.".

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πληθωριστικός κλοιός". Ανησυχητικά μηνύματα στο ΥΠΕΘΟ για την πορεία του τιμάριθμου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τέλος στις μετοχές- φούσκες. Νέο Σύνταγμα στη Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τοπίο στην ομίχλη" το σκηνικό της Σοφοκλέους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέες δεσμεύσεις για μεγαλομέτοχους. Πιο σκληροί κανόνες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Νέο πακέτο μέτρων για διαφάνεια-αξιοπιστία. Ολοκληρώνεται ο θεσμικός εκσυγχρονισμός".

    [07] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "στη διαφάνεια των συναλλαγών και στην ενημέρωση του επενδυτικού κόσμου συμβάλλει το νέο "πακέτο" μέτρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υπό τη μορφή σχεδίου νόμου περί "Νέου Κανονισμού Χρηματιστηριακής Συμπεριφοράς Εισηγμένων στο ΧΑΑ Εταιριών". Το σχέδιο παρουσίασε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 9 August 2000 - 15:02:41 UTC