Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Παιδεία
  • [3] Πολιτεία - Εκκλησία
  • [4] Ελλάδα - Τουρκία
  • [5] Νομοσχέδιο Υπουργείου Δικαιοσύνης
  • [6] Ολυμπιάδα - Ασφάλεια
  • [7] Ν.Δ.
  • [8] Κυπριακό
  • [9] Αλλαγές στο ΕΣΥ
  • [10] Εγκληματικότητα
  • [11] Χρηματιστήριο
  • [12] Εξοπλισμοί
  • [13] ΗΠΑ - Βαλκάνια
  • [14] ΠΑΣΟΚ
  • [15] Επαγγέλματα - Αλλαγές
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Νέα Οικονομία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στο ΕΣΥ, η ενδεχόμενη επαναφορά του θεσμού των μετεξεταστέων, η παραίτηση του προέδρου του ΧΑΑ κ. Κουνιάκη και οι συνομιλίες για το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μέρες του ...46 (βαθμών Κελσίου), ενώ δροσίζει από Δευτέρα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 4 τρις ζητούν... διαπλεκόμενους. Εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Το κοράκι στα Βαλκάνια. Ο Τζώρτζ Σόρος "ανασυγκροτεί" την περιοχή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σώζονται φέτος οι κομμένοι. Θα δοθεί τελικά δεύτερη ευκαιρία στη Β Λυκείου.

    Η ΑΥΓΗ: Μισόλογα για τη Β Λυκείου. Υστερα από την κατακραυγή για τη "σφαγή" στα Λύκεια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μεγάλη ανατροπή στο ΕΣΥ. Ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα αποφασίζουν Σημίτης και Παπαδόπουλος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εφιάλτης για την κυβέρνηση η φτώχεια της Σοφοκλέους. Εποχή ισχνών αγελάδων και μειωμένα έσοδα για τον προϋπολογισμό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τραμπούκος Βουλευτής. Ξυλοκόπησε πολίτη στην κεντρική πλατεία της Αρτας.

    ΕΘΝΟΣ: Πέφτουν τα τείχη σε 5 επαγγέλματα. Γιάννος: περιορισμοί τέλος από το φθινόπωρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπαράζ από ρίχτερ θα πλήξει τη χώρα μας. Αρχής γενομένης από τις 25 Αυγούστου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φιρμάνι της Αγκυρας για το Αιγαίο. Δεν υπολογίζουμε τις αντιδράσεις της Αθήνας. Θα κάνουμε ο,τι θέλουμε στο Αρχιπέλαγος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετεξεταστέα η κυβέρνηση. Πανελλαδικές: η κοινωνική διάσταση της αποτυχίας υποχρέωσε σε στροφή 180 μοιρών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Β Λυκείου :Ανοιχτή η επανεξέταση. Προς ρύθμιση από το υπουργείο εντός των ημερών.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: 500 δις σε νέες επιχειρήσεις. Σχέδιο Παπαντωνίου για τόνωση επιχειρηματικότητας.

    ΕΣΤΙΑ: Παγιδεύεται ο Αρχιεπίσκοπος. Η δημοτικότης του τίθεται σε κίνδυνο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Πέτρος γκρεμίζει ο,τι έχτισε ο Μάκης...Τα Παιδεία παίζει στο ΠΑΣΟΚ με εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δεύτερη ευκαιρία. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπ. Παιδείας για τους μαθητές του Λυκείου που απέτυχαν τον Ιούνιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οι αποτυχίες (ξανα)φέρνουν μετεξεταστέους. Δεύτερη ευκαιρία τον Σεπτέμβριο.

    ΝΙΚΗ: Εκπτώσεις από Ευθυμίου. Αλλάζει γνώμη για τους μετεξεταστέους ο υπουργός Παιδείας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τρίμηνο αγωνιστικό πρόγραμμα από το Π.Α.Μ.Ε.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Διώξε τον Αρη". Τελεσίγραφο εξαδέλφου. Απειλεί τον Καραμανλή με "αντάρτικο".

    Η ΧΩΡΑ: Θα χυθεί πολύ αίμα! Ο Καλαποθαράκος ήταν άνθρωπος του Αρκάν!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: STOP στο "φακελάκι". Σήμερα ο Αλ. Παπαδόπουλος καταθέτει στο υπουργικό συμβούλιο τα μέτρα για την Υγεία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η γεωγραφία της αποτυχίας. Θεσσαλονίκη:έρευνα για τη Β Λυκείου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παραίτηση Κουνιάκη με μεγάλα ερωτήματα. Φήμες οτι ανακύπτουν ευθύνες στις έρευνες για το Χρηματιστήριο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σοβαρή ζημιά της πραγματικής εθνικής ανάπτυξης.

    [2] Παιδεία

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "δεύτερη ευκαιρία "τον Σεπτέμβριο για τους περίπου 150.000 μαθητές της Β Λυκείου που έμειναν στην ίδια τάξη, προσανατολίζεται πλέον να δώσει το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Π. Ευθυμίου ανακοίνωσε χθες οτι δέχεται εισηγήσεις για την κατ εξαίρεση επαναφορά του θεσμού και φέτος, όπως είχε γίνει πέρυσι, αποκλείοντας ωστόσο πάγια νομοθετική ρύθμιση. Επίσης, ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε πως μελετά και τον δραστικό περιορισμό των μαθημάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "υπό την πίεση που προκαλεί στην κυβέρνηση η κοινωνική διάσταση του προβλήματος που αφορά περίπου 15.000 μαθητές, ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου υπαναχώρησε, επαναφέροντας και φέτος το θεσμό των μετεξεταστέων "κατ' εξαίρεση και Οχι ως πάγια ρύθμιση", Οπως υποστήριξε. Οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου για τη μορφή που θα έχει η εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" την προσεχή χρονιά, αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο άρθρο της τονίζει: "Είπε ο ίδιος ο υπουργός οτι "έχουμε μπει σε φάση αξιολόγησης της μεταρρύθμισης". Αυτό πολύ απλά σημαίνει οτι η μεταρρύθμιση βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και μόλις τώρα αξιολογούνται τα αποτελέσματά της, τα οποία είναι απογοητευτικά. Πειράματα, Ομως, με τα παιδιά είναι απαράδεκτο να γίνονται. Κι επιτέλους, κανένα πείραμα δεν γίνεται με ακαμψία και με δογματισμούς, οταν μάλιστα υπάρχουν θύματα, που είναι οι μαθητές του Λυκείου".

    [3] Πολιτεία - Εκκλησία

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού συντάσσεται απολύτως με τις θέσεις της Εκκλησίας, απορρίπτει όμως κάθε ανάμιξή της στην πολιτική. Και κατά τον τελευταίο μήνα, οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου εδημιούργησαν και αρνητικές εντυπώσεις".

    [4] Ελλάδα - Τουρκία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "νέο "χαστούκι" στην υποτιθέμενη πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης από την Αγκυρα. Χρησιμοποιώντας ήπιους τόνους το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το υποτιθέμενο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας για τις παραβάσεις του FIR Αθηνών και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου την ημέρα της "μαύρης επετείου" για την εισβολή στην Κύπρο και διαβεβαίωσε πάντα με ήπιο τρόπο οτι μπροστά από την πολιτική της συνεννόησης και του διαλόγου, που μονότονα υποστηρίζει η Αθήνα, βάζει την πολιτική του στρατιωτικού και διπλωματικού τσαμπουκά".

    [5] Νομοσχέδιο Υπουργείου Δικαιοσύνης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "με στόχο τη διεύρυνση της πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεων και επαγγελματιών, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί στη Βουλή για ψήφιση νομοθετικό μέτρο. Οπως ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Σταθόπουλος, πρόκειται για το πλασματικό ενέχυρο, με το οποίο επιδιώκεται επίσης η πληρέστερη εξασφάλιση των ασφαλιζομένων απαιτήσεων των δανειστών. Κατά τον κ. Σταθόπουλο με το νομοσχέδιο αυτό, επιδιώκεται η διαφάνεια για την ενίσχυση της δημόσιας πίστης και την ασφάλεια των συναλλαγών."

    [6] Ολυμπιάδα - Ασφάλεια

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "άγριο παιχνίδι στις πλάτες της Ελλάδας παίζουν δύο μυστικές υπηρεσίες: η αμερικανική CIA και η ισραηλινή MOSAD, που τους τελευταίους μήνες έχουν βάλει σε εφαρμογή σχέδιο που έχει στόχο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οι τρομοκρατικές ενέργειες που "συμπτωματικά" εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες και η πίεση από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, φέρνουν τη χώρα μας στη θέση του "κατηγορούμενου". Ολοι αυτοί που εκφράζουν την άποψη οτι η δολοφονία του Σόντερς και η προχθεσινή πειρατεία εναντίον της ελβετικής οικογένειας δεν ήταν τυχαία περιστατικά αλλά κινήσεις πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση, φοβούνται το επόμενο βήμα των τρομοκρατών".

    Στο άρθρο της η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "είναι προφανές οτι μετά το πλήγμα που αρχικά υπέστη η διεθνής εικόνα της χώρας από την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια, πρέπει να αποσαφηνιστεί προς "κάθε ενδιαφερόμενο" οτι η Ελλάδα δεν προσφέρεται προς αξιοποίηση για την προβολή, επιβολή ή και επίτευξη παντός είδους στόχου, σκοπού ή συγκυριακής επιδίωξης που ουδεμία σχέση έχει με τους κανόνες οι οποίοι διέπουν μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλεται η ψύχραιμη, ελεγχόμενη και αποτελεσματική "διευθέτηση" νοσηρών φαινομένων, όπως του πρόσφατου, στην Αργολίδα".

    [7] Ν.Δ.

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει οτι "αντάρτικο" Λιάπη θα βρει μπροστά του ο Κώστας Καραμανλής μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του. Ο Μιχάλης Λιάπης έχει στείλει στον εξάδελφο πρόεδρο σκληρό τελεσίγραφο, που συνοψίζεται στην προειδοποίηση: ή διώχνεις τον Αρη (Σπηλιωτόπουλο) και τους "συν αυτώ" ή θα με βρεις απέναντί σου".

    [8] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "στη συζήτηση επί της ουσίας φαίνεται που άρχισαν να μπαίνουν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, που διεξάγονται στη Γενεύη της Ελβετίας από τη Δευτέρα, μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Γλ. Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ρ. Ντενκτάς, με τη μεσολάβηση του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο Ντε Σότο. Στα πλαίσια αυτά, χθες ο μεσολαβητής του ΟΗΕ είχε νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου που διήρκεσε μιάμιση ώρα."

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "με δυσκολία συνεχίζεται ο γ' γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Αλβάρο Ντε Σόττο έχει έρθει σε αδιέξοδο λόγω της αδιάλλακτης στάσης του Ραούφ Ντενκτάς.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει ότι "αυστηρή προειδοποίηση προς τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ Αλβάρο Ντε Σότο σχετικά με τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γλ. Κληρίδης, διαμορφώνοντας νέο κλίμα στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Γενεύης. Ο κ. Κληρίδης φέρεται έντονα ενοχλημένος έναντι του κ. Ντε Σότο και τον προειδοποιεί οτι, αν συνεχίσει την τακτική ενθάρρυνσης της αδιαλλαξίας του Ντενκτάς, ο ίδιος θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες. Μετά την εξέλιξη αυτή μετατίθεται πλέον το βάρος στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κ.Αννάν, υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγονται οι συνομιλίες της Γενεύης".

    [9] Αλλαγές στο ΕΣΥ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "υπό την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται σήμερα η πολυσυζητημένη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία αναμένεται να φέρει τα πάνω-κάτω στο χώρο της υγείας. Το σχετικό νομοσχέδιο αποτελείται από 7 ενότητες και 200 σημεία-τομές σε θέματα υγείας και Πρόνοιας τα οποία είναι αποτέλεσμα τελικών αποφάσεων και προσωπικών επιλογών του Υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου. Η μεταρρύθμιση θα συνοδεύεται από μελέτες πρακτικά εφαρμόσιμες και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των αλλαγών καθώς όπως έχει τονίσει ο κ. Παπαδόπουλος "δεν έχουμε περιθώριο να μείνουμε στατικοί".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "σαφές πλαίσιο πολιτικής για την Υγεία θέτει η Νέα Δημοκρατία, προτείνοντας έξι μέτρα-τομές που θα οδηγήσουν στην εξυγίανση και στην αναγέννηση του χώρου, διασφαλίζοντας καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος, ενώ, ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση να προωθήσει ολοκληρωμένο σχέδιο αντί αποσπασματικών παρεμβάσεων. Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαιώνει οτι θα στηρίξει πολιτικές που αποτελούν υιοθέτηση του προγράμματός του και των αρχών του φιλελευθερισμού με κοινωνική αλληλεγγύη".

    [10] Εγκληματικότητα

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνες "προστάτες" των νυχτερινών κέντρων, προκειμένου να κρατήσουν έστω και ένα μικρό κομμάτι από την αγορά της νύχτας, που ουσιαστικά έχει περάσει στα χέρια της Ρωσικής Μαφίας".

    [11] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "αλλαγή σελίδας στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς επιχειρεί η κυβέρνηση με την αντικατάσταση του προέδρου του ΧΑΑ κ. Σπ. Κουνιάκη. Στη θέση του τοποθετείται ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης, που παραμένει πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Παραγώγων. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται οτι θα επηρεάσει θετικά την πορεία της αγοράς, η οποία χθες έκλεισε με μικρή άνοδο κατά 0,58% στις 3.973,46 μονάδες".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "η συνεχιζόμενη καχεξία του Χρηματιστηρίου κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση, καθ' όσον απειλεί τα έσοδα του προϋπολογισμού με συρρίκνωση και παρεμποδίζει προγραμματισμένες ενέργειες στον κοινωνικό τομέα αλλά και στις φορολογικές ελαφρύνσεις. Τον Ιούλιο, για πρώτη φορά, τα έσοδα από τη φορολογία του 6% που επιβάλλεται στις χρηματιστηριακές συναλλαγές ήσαν μειωμένα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 1999. Ο προϋπολογισμός του 2000 συντάχθηκε με την υπόθεση οτι ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών θα υπερέβαινε τα 300 δις. δρχ. οπότε τα συνολικά έσοδα από την αντίστοιχη φορολογία θα προσπόριζαν εφέτος πάνω από 400 δις. δρχ.".

    [12] Εξοπλισμοί

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "με αντικείμενο την έγκριση του νέου εξοπλιστικού προγράμματος ΕΜΠΑΕ 2001-2005, ύστερα από πολύμηνη δυστοκία, συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα κινηθεί στην περιοχή των 3,8 τρισεκατομμυρίων, ποσό το οποίο αποτελεί τη συμβιβαστική λύση μεταξύ των 4,4 τρις. που ζητούσε το Υπουργείο Αμυνας και των 3,3 που θεωρούσαν οροφή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης."

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υπογραμμίζει ότι "η νέα "πίτα" του εξοπλιστικού έχει σημάνει συναγερμό στις αμυντικές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο καθώς μετά από την ολοκλήρωση των μεγάλων προγραμμάτων της προηγούμενης πενταετίας τα καινούργια "φιλέτα" των προμηθειών για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι από τα πλέον ελκυστικά. Το ερώτημα είναι αν και πάλι οι ίδιοι γνωστοί άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν μεγάλους οίκους θα μοιραστούν τα τεράστια ποσά που απορρέουν από το κλείσιμο των συμβολαίων".

    [13] ΗΠΑ - Βαλκάνια

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ επισημαίνει ότι "ο πλέον επικίνδυνος άνθρωπος για τα συμφέροντα της Ελλάδας και την τύχη των Βαλκανίων, Τζώρτζ Σόρος, τοποθετήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την κυβέρνηση Κλίντον ως υπεύθυνος για την ανασυγκρότηση της περιοχής και τη διαχείριση των σχετικών κονδυλίων, που θα μοιραστούν και στην Τουρκία, αλλά οχι στη γειτονική Σερβία".

    [14] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (1-3 Σεπτεμβρίου) θα ξεκινήσει η...φθινοπωρινή αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ, οπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της επικοινωνιακής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη και με τη συμμετοχή για πρώτη φορά μετεκλογικά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη".

    [15] Επαγγέλματα - Αλλαγές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "και νέα βόμβα "σκάει" το Σεπτέμβριο με το ξήλωμα των "κλειστών" επαγγελμάτων, καθώς ετοιμάζεται η πλήρης απελευθέρωσή τους, ανατρέποντας μια ακόμη υπάρχουσα κατάσταση στις εργασιακές σχέσεις. Ηδη επιτροπή του ΥΠΕΘΟ "διεκπεραιώνει" το έργο της, καταγράφοντας 1.500 με 2.000 "κλειστά" επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται συμβολαιογράφοι, ορκωτοί λογιστές, δικηγόροι, ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών και βυτίων Δ.Χ., συνεργεία αυτοκινήτων κ.α.".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Κλιμακώνεται η επίθεση από τη ΝΔ κατά της κυβέρνησης στο πεδίο της Σοφοκλέους"

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προίκα 150 δις για επενδύσεις νέας τεχνολογίας. Πρώτο βήμα για ελληνικό Nasdaq".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ανοίγουν οι "πύλες" στη νέα οικονομία. Γ. Παπαντωνίου: μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στις νέες τεχνολογίες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Θεμελιώνεται η νέα οικονομία αλά ελληνικά. Με άτοκες επιχορηγήσεις έως 300 εκ. ανά επιχείρηση".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σαρωτικές αλλαγές σε τράπεζες-κεφαλαιαγορά. Σχεδιάζεται γενικό "λίφτινγκ".

    [17] Νέα Οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει οτι "ιδρύεται Ταμείο Ανάπτυξης της Νέας Οικονομίας. Θα ενισχύει με κεφάλαια έως 300 εκ. δρχ επιχειρήσεις που έχουν προοπτικές υψηλής κερδοφορίας και εισόδου στο Χρηματιστήριο. Στο 1 τρις θα φθάσουν οι συνολικές επενδύσεις την 4ετία. Πως θα συνεργαστεί με τα ιδιωτικά venture capital, ποιοί είναι οι όροι".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 28 July 2000 - 15:04:23 UTC