Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [3] Πόρισμα Φάλκον
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] Ολυμπιάδα 2004
  • [6] Ελληνοτουρκικά
  • [7] Υγεία
  • [8] Προϋπολογισμός
  • [9] Κυπριακό
  • [10] Εκκλησία - Κυβέρνηση
  • [11] Οικονομικά
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Τα στοιχεία της ΟΛΜΕ για αποτυχία μαθητών στις γενικές εξετάσεις, η χθεσινή δεξίωση για την 26η επέτειο αποκατάστασης Δημοκρατίας, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και οι συνομιλίες για το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2 μήνες λιγότερη θητεία από 1η Ιανουαρίου 2001.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ετσι έφαγαν 700 δις των μικροεπενδυτών.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Με "αέρα" στηρίζουν τη Σοφοκλέους. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πώς "έφαγαν" 700 δις σε μετοχές. Και κορόϊδεψαν τον κόσμο και κατασπατάλησαν τα χρήματα του δημοσίου.

    Η ΑΥΓΗ: "Σφαγείο" τα μέτρα Αρσένη. Τα αδιάψευστα στοιχεία της σχολικής αποτυχίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εφοδος του ΣΔΟΕ στις Νομαρχίες για κυκλώματα παράνομων αδειών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Συμβουλές προς καταναλωτές για τα επικίνδυνα τρόφιμα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αγρια κόντρα Μητσοτάκη - ΔΑΚΕ. Αγκάθι στη Νέα Δημοκρατία το εργασιακό.

    ΕΘΝΟΣ: Θέσεις για μόνιμους χωρίς εξετάσεις. Οι προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Κύπρος ήταν μακρυά οι ...μπουφέδες, όμως κοντά!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεσκεπάζει τη διπλή ληστεία κρατικών ταμείων και επενδυτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διορισμοί: 7.936 νέες θέσεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το σφαγείο της μεταρρύθμισης. Το 42,6% των μαθητών στα Λύκεια χωρίς μέλλον!

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εξέγερση Τουρκοκυπρίων. Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβαλαν τη "Βουλή" του Ντενκτάς.

    ΕΣΤΙΑ: Ετσι θα αρθή η πολυνομία. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δείχνει τον δρόμο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διογκώνεται το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού. Συγκρουόμενα συμφέροντα Βορρά - Νότου καθηλώνουν τα οράματα των ηγεσιών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πλεόνασμα στο νέο προϋπολογισμό. Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ για το νέο προϋπολογισμό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δύο Ελλάδες βγάζουν οι εξετάσεις στη Β' Λυκείου. Ανισότητες σοκ μεταξύ περιοχών.

    ΝΙΚΗ: "Αναγκαστική "χειραψία. Η κυβέρνηση επιμένει στους διακριτούς ρόλους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 50.565 μαθητές εκδιώχθηκαν βίαια από το Λύκειο. Τρία χρόνια "μεταρρύθμισης".

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ανθρακες ο χαιρετισμός! Εβαλε ο "διάβολος" το χέρι του...

    Η ΧΩΡΑ: Φυγή χιλιάδων παιδιών από τα Λύκεια. Το 30% σύμφωνα με έρευνα της ΟΛΜΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το σχέδιο επέκτασης για τη Θεσσαλονίκη. Παραδίδεται εντός των ημερών στους δήμους η πρόταση του ΟΡΘ για τις υποδομές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα παρατούν. Ερευνα ΟΛΜΕ: Εκτός Λυκείου ένας στους τρεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΘ μέσα στο 2001. Παραχωρείται σε ιδιώτες ποσοστό έως 25% και το μάνατζμεντ της εταιρίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μερική ιδιωτικοποίηση από τον Σεπτέμβριο.

    [2] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στα Γρεβενά, στην Ευρυτανία, στη Θεσπρωτία, στο Κερατσίνι, στο Αιγάλεω το ποσοστό των μαθητών που εγκατέλειψαν το λύκειο στη διάρκεια της τριετούς εφαρμογής της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης" προσεγγίζει έως και το 55%. Πανελλαδικά το 45,8% των μαθητών από τη γενιά που εγκαινίασε πριν από τρία χρόνια τη "μεταρρύθμιση" γονάτισε στο δρόμο για το απολυτήριο του Ενιαίου Λυκείου. Το ποσοστό αποτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις της Β Λυκείου ανήλθε πανελλαδικά στο 18,3%".

    [3] Πόρισμα Φάλκον

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "καταπέλτης για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Ολυμπιακή Αεροπορία (τεχνική βάση και διεύθυνση πτητικής εκμετάλλευσης) αλλά και επιβαρυντικό για τους χειριστές του μοιραίου πρωθυπουργικού "Φάλκον", είναι το πόρισμα των εισαγγελικών εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία του περασμένου Σεπτεμβρίου, που στοίχισε έξι ζωές και στέρησε από την Ελλάδα και την Κύπρο την πολύτιμη παρουσία του Γιάννου Κρανιδιώτη. Το κείμενο του πορίσματος, που παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα η "Κ", περιγράφει εάν θανατηφόρο συνδυασμό αμέλειας, ανευθυνότητας και κακών χειρισμών, μέσα από 18 καίριες διαπιστώσεις λαθών και παραλείψεων, ορισμένες εξ αυτών οτι μόνον δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες επαρκούς συντήρησης και εκμετάλλευσης του αεροπλάνου που χρησιμοποιεί η ηγεσία μιας ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και βρίσκονται πέραν των ορίων της κοινής λογικής".

    [4] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "πονοκέφαλο" στη ΝΔ δημιουργεί η διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ πολιτικών και μερίδας συνδικαλιστικών στελεχών. Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η αρμόδια τομεάρχης Μαριέττα Γιαννάκου για το γεγονός οτι "όλοι ανακατεύονται με όλα και γιατί δεν υπάρχει συντονισμός, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αποτρέψει όλα αυτά τα περί διαφωνιών".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι "προσωπικές και εκτός κομματικής γραμμής είναι οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μητσοτάκη αναφορικά με τις θέσεις του, τις οποίες διατύπωσε για την εργατική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, αλλά και τις δηλώσεις του γραμματέα της ΓΣΕΕ Γιάννη Μανόλη, ο οποίος επεσήμανε οτι η ανακοίνωση της ΝΔ και οι θέσεις της ΔΑΚΕ είναι στην ίδια κατεύθυνση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί οτι οι απόψεις του Κ. Μητσοτάκη ευθυγραμμίζονται με τις κυβερνητικές προτάσεις".

    Κατά την ΒΡΑΔΥΝΗ "ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε αργά χθες το βράδυ στο περιθώριο της δεξίωσης του προέδρου της Δημοκρατίας συνέχεια στο θέμα με τα εργασιακά, καθώς σε κατ' ιδίαν συζήτησή του με τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση τον προέτρεψε να "μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω". Λίγες ημέρες μετά τις αιτιάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τα εργασιακά και της ανοιχτής αντιπαράθεσής της με τους συνδικαλιστές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ παρενέβη ανοικτά στο θέμα και κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να ελέγξει τους συνδικαλιστές της παράταξης. Μια παρέμβαση, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τη ΔΑΚΕ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "κλίμα έντασης και δυσαρέσκειας υποβόσκει στους βουλευτές και στα στελέχη της ΝΔ, καθώς παρατηρούν οτι η Ρηγίλλης συντηρεί μια σειρά εκκρεμοτήτων, τις οποίες παραπέμπει προς επίλυση "κάποια στιγμή εν μέσω θέρους" ή ίσως τον Σεπτέμβριο. Μια απ' αυτές τις εκκρεμότητες αφορούν τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο".

    [5] Ολυμπιάδα 2004

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "τέλος καλό, όλα καλά" για την πορεία της Ολυμπιάδας του 2004 ήταν το μήνυμα της χθεσινής επίσκεψης -αστραπή του προέδρου της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ στην Αθήνα. Αυτήν τη φορά ο κ. Σάμαρανκ δεν "έκρουσε καμπανάκια", αλλά αντιθέτως, επανέλαβε την ικανοποίησή του για τις αλλαγές στην οργάνωση των Αγώνων, σημείωσε την "αλλαγή πορείας" και χειροκρότησε θερμά την ελληνική πρόταση για την ίδρυση του Διεθνούς Μη Κυβερνητικού Οργανισμού για την Εκεχειρία."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ήθελε να αποδείξει εμπράκτως ότι η προ καιρού "κίτρινη κάρτα" έδωσε τη θέση της σ' ένα κλαδί ελιάς, που πρόσφερε ο ίδιος στην πρόεδρο του "Αθήνα 2004". Είναι προφανές οτι ανάμεσα στη ΔΟΕ και στην Αθήνα επιτεύχθηκε εκεχειρία, που προέκυψε όχι μόνο από τις προσωπικές δεσμεύσεις του Κ. Σημίτη, όσο, κυρίως, από τις τελευταίες αλλαγές στην ηγεσία της εταιρείας, που έφεραν ξανά στο προσκήνιο τη Γιάννα Αγγελοπούλου...".

    [6] Ελληνοτουρκικά

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "οι τούρκοι αρνούνται τώρα να δεχθούν έλληνες πεζοναύτες στο έδαφός τους, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Destined Glory" ("προσδοκώμενη δόξα") και θέτουν απαράδεκτους όρους για την προσγείωση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών σε τουρκικά στρατιωτικά αεροδρόμια. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η Ελλάδα επέτρεψε την απόφαση τούρκων πεζοναυτών στην Κυπαρισσία και την προσγείωση τουρκικών αεροσκαφών στην Αγχίαλο, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Dynamic Mix", που διεξήχθη την περασμένη άνοιξη."

    [7] Υγεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι "μετά τα εργασιακά και τη δημόσια διοίκηση σειρά έχει η υγεία, το λεγόμενο τρίτο θερινό μέτωπο της κυβέρνησης Σημίτη. από τις 10 το πρωί σήμερα, ο Αλ. Παπαδόπουλος ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τις προθέσεις του στο χώρο της Υγείας και την Παρασκευή θα παρουσιάσει προς έγκριση το σύνολο των προτάσεών του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του, η όλη προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στην αναμόρφωση του ΕΣΥ -εκεί δηλαδή που απέτυχαν παταγωδών όλοι οι προκάτοχοί του".

    [8] Προϋπολογισμός

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "ο νέος προϋπολογισμός θα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο πρώτος πλεονασματικός προϋπολογισμός, με πλεόνασμα που θα κυμανθεί γύρω στη μισή ποσοστιαία μονάδα. Επίσης, θετική είναι και η εικόνα που προκύπτει από την μέχρι τώρα εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού, το έλλειμμα του οποίου υπολογίζεται οτι θα κλείσει από 0,5% έως 0,7% και όχι στο 1,2% που αναμένονταν".

    [9] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα συνεχίστηκε χθες στη Γενεύη ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Στην αδιαλλαξία του Ντενκτάς ήρθε να προστεθεί η εσωτερική διαμάχη της κυπριακής αντιπροσωπείας, με αφορμή την επιστολή του Προέδρου Κληρίδη προς τους αρχηγούς των κομμάτων, στην οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έκρυβε τον προβληματισμό του για τις διαρροές μέρους του εγγράφου Ντε Σότο."

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "άρχισε χτες στη Γενεύη της Ελβετίας η νέα φάση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Αυτό που αναμένεται αρχικά είναι να δοθούν οι απαντήσεις και τα σχόλια από τις δύο πλευρές (Ελληνοκύπριοι - Τουρκοκύπριοι), πάνω στις προτάσεις - σκέψεις για τη λύση του Κυπριακού που είχε καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου, πριν από δύο περίπου βδομάδες, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο Ντε Σότο".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "τρεις περίπου χιλιάδες θύματα σκανδάλου με τράπεζες στα κατεχόμενα κατέλαβαν χθες το κτίριο της "βουλής" και κράτησαν για λόγο ως όμηρο τον "πρωθυπουργό" του ψευδοκράτους Ντ. Ερόγλου. Οι διαδηλωτές έριχναν αυτά, πλαστικά μπουκάλια και ξύλα στο κτίριο της "βουλής", απαιτούσαν αποζημίωση για τα χρήματα που έχασαν και καλούσαν την "κυβέρνηση" να παραιτηθεί. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πήραν όμηρους διάφορους "βουλευτές" και το λεγόμενο "πρωθυπουργό" και άρχισαν να σπάζουν παράθυρα και να προκαλούν αναστάτωση με το να ρίχνουν βιβλία και φυλλάδια στο πάτωμα. Επενέβησαν "αστυνομικοί".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σε σχόλιό της αναφέρει οτι "το τελευταίο εικοσαήμερο οι διαμαρτυρίες εναντίον του Στρατού κατοχής και του ψευδοκράτους έχουν προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις, σε βαθμό που ανάγκασαν τον ίδιο τον Ρ. Ντενκτάς να προτείνει με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Χουριέτ" αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μπορέσουν οι τεχνοκράτες να προλάβουν την οικονομική κατάρρευση του ψευδοκράτους. Δεν έχουν άδικό ορισμένοι Τούρκοι αναλυτές που υποστηρίζουν ανοιχτά πλέον, οτι το Κυπριακό έχει καταστεί πρόβλημα μεταξύ των Τούρκων και οτι ο μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση είναι αυτός που οδηγεί στην Ευρώπη".

    [10] Εκκλησία - Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ στους κατάφωτους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου το πλήρες αδιέξοδο (μερικοί διέκριναν και απύθμενο μίσος!) στις σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Η πολυσυζητημένη τις τελευταίες ημέρες χειραψία πραγματοποιήθηκε στις 8.40 μ.μ., ήταν εντελώς τυπική και ο κ. Σημίτης ούτε που γύρισε να κοιτάξει τον κ. Χριστόδουλο, ο οποίος κάτι έσκυψε να του πει..."

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ "η ψυχρότητα στις σχέσεις Κράτους και Ιεραρχίας διατηρήθηκε και μετά τη χθεσινή συνάντηση πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου Η χειραψία που αντήλλαξε ο κ. Σημίτης με τον κ. Χριστόδουλο ήταν πιο ψυχρή και πιο τυπική απ' όσο περίμεναν οι απαισιόδοξοι και των δύο πλευρών".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "επί δύο ολόκληρους μήνες καλλιεργείται ένα σκηνικό αντιπαλότητος μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, το οποίο πιθανώτατα να έχη παρασύρει αμφότερες τις πλευρές. Ουδέποτε ο Αρχιεπίσκοπος θα είχε δώσει τόση έκταση στο ζήτημα της ταυτότητος, αν δεν είχε προηγηθή τέτοια προβολή του από τα μέσα ενημερώσεως. Ισως και ο Πρωθυπουργός να μην είχε αρνηθή να συναντηθή με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας, αν δεν είχε μεσολαβήσει ο θόρυβος που ανάγκασε και τις δύο πλευρές να περιχαρακωθούν στις θέσεις τους".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "η αδιαλλαξία Χριστόδουλου παραμένει και μετά τη "χειραψία'. την ίδια ώρα οι σκληροπυρηνικοί ιεράρχες αμφισβητούν ανοιχτά τη συνταγματική λειτουργία του πολιτεύματος. Ο πρώην χωροφύλακας και νυν μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κάνει λόγο για "δικτατορικές ενέργειες" του πρωθυπουργού και ζητεί από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας να συγκαλέσει για το θέμα των ταυτοτήτων το υπουργικό συμβούλιο και, αν αυτό δεν φέρει αποτελέσματα, το συμβούλιο αρχηγών".

    [11] Οικονομικά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει ότι "στον τοίχο στήνει την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Εβερτ, για τις παρεμβάσεις της και τα παιχνίδια της με τη Σοφοκλέους, αποκαλύπτοντας σκάνδαλο πολλών δις. δραχμών από κρατική εταιρεία και ζητώντας την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας του να παρέμβει στην κρατική εταιρεία 'ΔΕΚΑ Α.Ε.', η οποία ιδρύθηκε για να διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο του Δημοσίου."

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει "βούλιαξαν το Δημόσιο για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους. Πρωτοφανής λαφυραγωγία της κυβέρνησης σε βάρος των μικροεπενδυτών. Ιδρυσαν τη ΔΕΚΑ ΑΕ για τις αποκρατικοποιήσεις και την έβαλαν να στηρίξει προεκλογικά το ΧΑΑ μέσω των κρατικών χαρτιών. Ο Μ. Εβερτ ξεσκεπάζει την απάτη ύψους περίπου 1 τρις. Δρ."

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "εκτροπή στα σχέδια, μέσω ΣΔΟΕ, επίορκων υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, επιχειρεί ο ΥΜΕ Χρήστος Βερελής, μετά τις πληροφορίες για ύπαρξη επιτελικής ομάδας που δρα και συνεργάζεται με μεταφορές λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με τον ΥΜΕ, υπάλληλοι των Νομαρχιών προχωρούν στην αποδέσμευση αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης που στερήθηκαν την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες λόγω παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών και εκδίδουν άδεια κυκλοφορίας ΔΣ σε αυτοκίνητο που αντικατέστησε το δημευθέν".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μάχες για τις δαπάνες. Προϋπολογισμός 2001 μετά πολλών εμποδίων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πτώση ρεκόρ στον τζίρο. Απώλειες 0,31% του Δείκτη"

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής και για τη ΔΕΘ. Τον Σεπτέμβριο: Προκηρύσσεται διεθνής διαγωνισμός".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μικρή πτώση αλλά μεγάλη αποχή από τη Σοφοκλέους. Το βαρύ κλίμα επανέφερε τον τζίρο σε επίπεδα 1998".

    [13] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "βαρύ κλίμα" επικρατεί στο ΧΑΑ καθώς ο τζίρος βρέθηκε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 0,31% για να "περισωθούν" μόνο οι ασφαλιστικές και οι βιομηχανίες από τους άλλους κλάδους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 25 July 2000 - 15:42:19 UTC