Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκκλησία-πολιτεία
  • [3] Ελεγχοι-Αγορά
  • [4] Ρύπανση-ΙΧ
  • [5] Πυρκαγιές-ΝΔ
  • [6] Εθνικό Σύστημα Υγείας
  • [7] Κυπριακό
  • [8] Χρηματιστήριο
  • [9] Γερμανική περιουσία-Κατασχέσεις
  • [10] Δημόσιο - Οφειλέτες
  • [11] Ολυμπιάδα
  • [12] Απασχόληση
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η μαύρη επέτειος της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, οι σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας, η Ολυμπιάδα και ο διάλογος κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων για την απασχόληση είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αμύθητη η περιουσία της Εκκλησίας. Το "αγκάθι" στις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας για 150 χρόνια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οικόπεδα και η Πάρνηθα. Αφού "έφαγαν" την Πεντέλη.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Δρόμοι για έχοντες...Εκσυγχρονιστική πρόταση Λαλιώτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα δίνουν όλα στους εργολάβους. Δέσμια των διαπλεκόμενων η κυβέρνηση.

    Η ΑΥΓΗ: 180.000 θέσεις εργασίας δίνει το 35ωρο. Σύμφωνα με την πρόταση νόμου του ΣΥΝ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διάλογο αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Που διαφωνούν συνδικαλιστές-υπουργείο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Φωτιά τα νερά και αναψυκτικά και το κόλπο με τις βενζίνες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμφιαλωμένα νερά-θάνατος. Εντοπίστηκε και κοπρανώδης εντερόκοκκος!

    ΕΘΝΟΣ: Θεραπεία σοκ στο ΕΣΥ.28 Ιουλίου οι αποφάσεις για την Υγεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αυτός κάλεσε (ο Μακάριος) τους Τούρκους στην Κύπρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σημίτης: Δεν θα αφήσω τίποτα όρθιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Ιωαννίδης σπάει τη σιωπή του. Ο ρόλος των Αμερικανών και τα στρατεύματα που δεν έφτασαν ποτέ στη Μεγαλόνησο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βλέπει συγκρούσεις. Ο Σημίτης ανοίγει και νέα μέτωπα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Φονικά όπλα πολλοί καταλύτες.170.000 ρυπογόνα αυτοκίνητα μόνο στην πρωτεύουσα.

    ΕΣΤΙΑ: Δεξιά μέτρα αριστερές αξίες. Το μετεκλογικό "κόλπο" της κυβερνήσεως Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προδιαγεγραμμένη ρήξη με διάλογο. Η ΓΣΕΕ διαφωνεί, ο ΣΕΒ καταγγέλλει, η κυβέρνηση αποφασίζει.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 9 θέματα για διάλογο. "Πρώτο βήμα" η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η ιταλική μαφία εισέβαλε και σαρώνει στην Ελλάδα. Αποκαλύπτει επίσημη έκθεση.

    ΝΙΚΗ: Προσωρινή ανακωχή. Ο Γιαννίτσης δεν απέρριψε τη συζήτηση για το 35ωρο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαζική αγωνιστική απάντηση στα "μεσαιωνικά" μέτρα. Δεκάδες συγκεντρώσεις εργαζομένων.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αυτοί είναι οι 400 που θα κάνουν "άνω-κάτω" το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΧΩΡΑ: MEGA παραπλάνηση των επενδυτών. Επενέβη εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες του Τεγόπουλου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανοίγουν όλα τα μέτωπα. Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξεις.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ακροάζεται" το πρόβλημα. Με την Υγεία θα ασχοληθεί τώρα η κυβέρνηση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επίθεση από Σημίτη κατά της κυβέρνησης. Βέλη εναντίον υπουργών για ατολμία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χοντρός εκβιασμός στην εκκλησία. Επίθεση εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

    [2] Εκκλησία-πολιτεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "Οι νέες ταυτότητες, στις οποίες βάσει της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν θα αναγράφεται το θρήσκευμα, η υπηκοότητα κι άλλα στοιχεία και στις οποίες θα είναι προαιρετική η αναγραφή της ομάδας αίματος του κατόχου, είναι από χθες πλέον γεγονός! Η κοινή απόφαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και φέρει ημερομηνία 17 Ιουλίου".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ``οι δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δικαιώνουν απόλυτα τις θέσεις της Εκκλησίας, αναφορικά με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, αναγκάζουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις όποιες σκέψεις περί διεκδικήσεως από το κράτος, υποχωρώντας από τις αρχικές τοποθετήσεις κορυφαίων της στελεχών``.

    Σύμφωνα όμως με το ΚΑΡΦΙ ``μόνον αμηχανία και φόβο προδίδει τελικώς η αντίδραση της Ιεραρχίας στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει επί τάπητος και το επίμαχο θέμα της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας. Οι πρώτες δημόσιες αντιδράσεις ιεραρχών, αλλά και τα όσα λέγονταν χθες στο παρασκήνιο της Ιεράς Συνόδου, μαρτυρούσαν ότι η ηγεσία της Εκκλησίας μάλλον αιφνιδιάστηκε από τη νέα εξέλιξη.

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι ``περιουσία πολλών τρις. δρχ. δηλώνει η Εκκλησία. Σε 120 δήμους δηλώνει 4.500 ακίνητα, χωρίς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οκτώ μονές διαθέτουν περιουσία 7,64 τρις. δρχ. Σε κάποια απόφαση δικαστηρίου αναφέρθηκε χθες ο Δ. Ρέππας, η οποία δικαίωσε τις Μονές που είχαν προσφύγει. Αυτή δεν είναι άλλη από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1994) το οποίο δικαίωσε τις προσφυγές των πέντε από τις οκτώ Μονές που είχαν προσφύγει. Εχει ενδιαφέρον να δει κανείς τι διεκδικούσαν ή έστω τι ισχυρίζονται ότι είναι υπό την κατοχή τους. Ετσι, συνολικά διεκδίκησαν το μυθικό ποσό των 7,64 τρις.! Μία μόνον από αυτές, και από τις πλουσιότερες αναμφίβολα , η Μονή Ασωμάτων Πετράκη -όπου και η έδρα της Συνόδου-, υποστηρίζει ότι είναι ιδιοκτήτρια κτιρίων στην Αθήνα, γεωργικών και δασικών εκτάσεων -οι τελευταίες και στον Κοκκιναρά και την Πάρνηθα-, επίσης τουριστικών εγκαταστάσεων και οικοπέδων, λατομείων μαρμάρου, συνολικής αξίας, σύμφωνα με τις δικούς της υπολογισμούς 43 δις. 230 εκατομμυρίων δραχμών. Παλαιότερα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας (1984) εμφανίζουν την Εκκλησία να κατέχει 855.730 στρέμματα: πρόκειται όμως μόνο για τις εκτάσεις η καθεμία των οποίων υπερβαίνει τα 50 στρέμματα. Αντιθέτως, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος μεσούσης της κρίσης του `87 υπολόγιζε τη μοναστηριακή περιουσία σε 1,3 εκατομμύρια στρέμματα!``.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ``η κυβέρνησις ρίχνει συνεχώς νέο λάδι στην φωτιά και χρησιμοποιεί την διαμάχη με την Εκκλησία προς αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Αυτό είναι το ανίερο ``κόλπο`` το οποίο επενόησαν και εφαρμόζουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, για να καλύψουν τα τεράστια προβλήματα που απεκαλύφθησαν αμέσως μετά τις εκλογές και, κατ` επέκτασιν, τις τεράστιες ευθύνες τους γι` αυτά``.

    [3] Ελεγχοι-Αγορά

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι ``κερδοσκοπικά φαινόμενα με τη βενζίνη και με τα εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά, κυρίως σε μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση, εντόπισε το υπουργείο Ανάπτυξης και σήμανε συναγερμό. Η αρμόδια υφυπουργός κυρία Μιλένα Αποστολάκη, με εγκύκλιό της προς τους βενζινοπώλες, τους καλεί να πωλούν τα καύσιμα με βάση τις τιμές διυλιστηρίου που ανακοινώνονται κάθε Τετάρτη και σύμφωνα με τις οποίες οι τιμές πώλησης θα έπρεπε να είναι ως και 16 δρχ. χαμηλότερες από αυτές που σήμερα αναγράφονται στις αντλίες``.

    [4] Ρύπανση-ΙΧ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι ``οι καταλύτες εμφανίστηκαν κάποτε ως από μηχανής θεός για την αντιμετώπιση της ρύπανσης. Και όντως την αντιμετωπίζουν, με την προϋπόθεση ότι λειτουργούν. Οπως όμως αποκαλύπτει η ``Ε``, εκατοντάδες χιλιάδες καταλύτες σε όλη τη χώρα έχουν ``απενεργοποιηθεί`` χωρίς καν να το γνωρίζουν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων ή και χωρίς να ενδιαφέρονται. Οι ελαττωματικοί αυτοί καταλύτες εκπέμπουν βενζόλιο, ξυλόλιο και άλλες ιδιαίτερα βλαβερές για τον άνθρωπο ουσίες``.

    [5] Πυρκαγιές-ΝΔ

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ γράφει ότι ``πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των καταστρεπτικών πυρκαγιών που έπληξαν το τελευταίο διάστημα τη χώρα επέρριψε ο πρόεδρος τη ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το πρωί χωριά της Κορινθίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ξεπερνά κάθε αρνητικό προηγούμενο ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο μέσον του καλοκαιριού, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα πρόληψης ώστε η Πολιτεία να προλαβαίνει τα γεγονότα και όχι να τα ακολουθεί``.

    [6] Εθνικό Σύστημα Υγείας

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ``μετά τα εργασιακά, η κυβέρνηση ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι δύο μεγάλα θέματα που προϋποθέτουν σημαντικές ανατροπές. Αύριο τίθεται επί τάπητος ο φάκελος ``Δημόσια Διοίκηση``. Στις 28 Ιουλίου, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τις μεγάλες αλλαγές στο ΕΣΥ. Από τις 20 Αυγούστου ο δημόσιος διάλογος. Τη ``θεραπεία - σοκ`` επεξεργάζεται ο Υπουργός Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλος μαζί με στενούς του συνεργάτες στη βάση του πορίσματος της Επιτροπής Τούντα``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ``νέο αιφνιδιασμό ετοιμάζει η κυβέρνηση εν μέσω θέρους. Στο στόχαστρο των εκσυγχρονιστικών κυβερνητικών επιδιώξεων αυτή τη φορά βρίσκεται ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας, όπου επιχειρείται η ολοκληρωτική ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος``.

    [7] Κυπριακό

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι ``μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σε αυτό ο κ. Σημίτης αναφέρει: ``η βίαιη και τραγική διαίρεση του νησιού φυσικό είναι να επηρεάζει δυσμενώς τις σχέσεις μας με την Τουρκία, παρά τα κάποια βήματα προόδου που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο``. Και προσθέτει: ``η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει μέσα από τη διευθέτηση μιας συνολικής, δίκαιης, μόνιμης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο πρόβλημα της Κύπρου``.

    Η ΝΙΚΗ στο άρθρο της τονίζει ότι ``σήμερα, συμπληρώνονται 26 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και δεν διαφαίνεται άμεσα προοπτική λύσης. Είναι καιρός Αθήνα και Λευκωσία να θέσουν ``τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων`` και να δημοσιοποιήσουν τα όσα έχουν αποδεχθεί``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ``10.000 τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν εναντίον του Ντενκτάς. Την παραίτηση Ντενκτάς αξίωσαν με προχθεσινό ογκώδες συλλαλητήριο στα κατεχόμενα δύο τουρκοκυπριακά κόμμα και 35 οργανώσεις που αξίωσαν επίσης ελευθερία και δημοκρατία. Το συλλαλητήριο είχε ως σύνθημα ``Αυτή η χώρα είναι δική μας``, με σαφείς αιχμές για την παρουσία της Τουρκίας στα κατεχόμενα``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ``νέες τουρκικές παραβιάσεις. Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν και πάλι χτες τον εναέριο χώρο της Κύπρου. Στις 9.30 το πρωί τουρκικό μαχητικό F-16 εισήλθε στον εναέριο χώρο της Κύπρου από τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα, ενώ 18 λεπτά αργότερα μαχητικό τύπου F-4 εισήλθε από την κατεχόμενη Κερύνεια. Τα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν για 45 λεπτά περίπου πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία, και τις περιοχές Καϊμακλίου και Βορείου Πόλου, σε ζεύγος και στη συνέχεια αποχώρησαν από τα σημεία από τα οποία είχαν εισέλθει``.

    [8] Χρηματιστήριο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ``δεν άντεξε χθες η Σοφοκλέους τον ``πολυβολισμό`` των ρευστοποιήσεων ειδικά στο τελευταίο τέταρτο. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη και το ``ανάχωμα`` των τελευταίων συνεδριάσεων, τα τραπεζικά χαρτιά και τα μπλου τσιπς, να ``πέσουν`` συμπαρασύροντας και τις μετοχές της περιφέρειας σε κάθετη πτώση, με το γενικό δείκτη να καταγράφει, τελικά, απώλειες της τάξεως του 1,42% και τον όγκο των συναλλαγών να κινείται και πάλι σε χαμηλά επίπεδα στο ύψος των 74,6 δις. δρχ.``.

    [9] Γερμανική περιουσία-Κατασχέσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ``παγώνει``, προσωρινά τουλάχιστον, η υπ` αριθμ. 137/1997 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία δικαιώνει τα θύματα της γερμανικής Κατοχής στο Δίστομο. Κατά συνέπεια, παγώνουν και οι κατασχέσεις και οι εν συνεχεία πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα``.

    [10] Δημόσιο - Οφειλέτες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ``σαφάρι`` εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών μεγαλοοφειλετών που φθάνουν στο αστρονομικό ποσό των 1,2 τρις. δραχμών. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΥΠΕΘΟ με επικεφαλής τον Γ. Παπαντωνίου αποφασίστηκε να ``κυνηγηθούν`` 1.300 μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν πάνω από 100 εκ. δρχ. ο καθένας. Ο υπουργός ΕΘΟ ζητάει από τις εφορίες να ειδοποιούν τους δύστροπους οφειλέτες και αν δεν τακτοποιούν τα χρέη τους εντός 45 ημερών, να προχωρούν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ακόμα και σε προσωποκράτηση``.

    [11] Ολυμπιάδα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι ``σε δημοσιεύματα τόσο του ελληνικού Τύπου όσο και των ξένων ανταποκριτών στη χώρα μας απέδωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, τις ``θεωρίες συνωμοσίας`` -όπως τις αποκάλεσε- οι οποίες κατά καιρούς κάνουν λόγο ότι θα χάσουμε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ``συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε χθες το απόγευμα, η πρόεδρος του ``Αθήνα 2004`` κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της σημερινής ``συνεργασίας`` της με τον πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Σάμαρανκ στη Λωζάνη``.

    [12] Απασχόληση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ``διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά παράλληλα να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για τις εργασιακές σχέσεις στις 20 Αυγούστου, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ με τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση, καθώς σημειώθηκε διαφωνία στα τρία από τα εννέα ζητήματα``.

    Αντίθετα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ``προδιαγεγραμμένη ρήξη ... με διάλογο. Η ΓΣΕΕ διαφωνεί, ο ΣΕΒ καταγγέλλει, η κυβέρνηση αποφασίζει``.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) ``λάδι στη φωτιά εν όψει των αλλαγών στα εργασιακά έριξε χθες ο κ. Σημίτης μιλώντας στη σύνοδο των ανοικτών οργανωτικών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας συγκρούσεις με κεκτημένα, συντεχνιακά συμφέροντα αλλά και με την αδράνεια του κομματικού μηχανισμού``.

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μετέωρο βήμα στα εργασιακά. Γενική και αόριστη η ατζέντα στην πρώτη συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γιατί γύρισε η Σοφοκλέους. Πιέσεις στο τελευταίο ημίωρο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Περιορισμένες οι αντοχές. από 31 Ιουλίου στο (συν-πλην12%) το όριο διακύμανσης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τρεις αποφάσεις στήριξης και εκσυγχρονισμού του ΧΑΑ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Συν-πλην 12% το πλαφόν ημερήσιας διακύμανσης από τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Και νέοι κανόνες για τις εξαγορές".

    [14] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Με διευρυμένο όριο ημερήσιας διακύμανσης θα λειτουργεί από τις 31 Ιουλίου η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την αναπροσαρμογή του πλαφόν από 10% σε 12%. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τη μια από τις τρεις που έλαβε χθες η υπό τον Στ. Θωμαδάκη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης και εκσυγχρονισμού του ελληνικού χρηματιστηρίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 20 July 2000 - 14:44:41 UTC