Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-06-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/06/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ταυτότητες
  • [3] Νέα Δημοκρατία
  • [4] Επιτόκια
  • [5] Χρηματιστήριο
  • [6] Ταυτότητες
  • [7] Συνέντευξη Χρυσοχοίδη

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η διαμάχη Κράτους-Εκκλησίας για τις ταυτότητες, η μείωση των επιτοκίων από τις τράπεζες, η πορεία του Χρηματιστηρίου, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η ταυτότητα του προέδρου. Τέρμα στην παραφιλολογία των "παπαγάλων".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Μάγος" ανώτερο στέλεχος του κράτους! Μια απίστευτη υπόθεση τσαρλατανισμού.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σε κλοιό ο Σημίτης. Ενώ η Εκκλησία κλιμακώνει τους αγώνες της.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανελέητος πόλεμος των τραπεζών. Με αιχμή του δόρατος τα επιτόκια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκρηξη στις τιμές ακινήτων. Τεράστια ζήτηση στις υποβαθμισμένες περιοχές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η εβδομάδα της αλήθειας αρχίζει για τη Σοφοκλέους. Δοκιμάζονται τα όρια αντολχής του Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμπλέκουν και τον Πρόεδρο. Αμφισβήτησε ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος οτι κινδυνεύει η εθνική μας ταυτότητα.

    ΕΘΝΟΣ: Χρησμός προέδρου προς Ιεράρχες. Ενώ η Ι. Σύνοδος αποφασίζει σήμερα κλιμάκωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συμφωνία - προδοσία πίσω απο τις πλάτες του Λαού! Να ξεκαθαρίσει σήμερα η Ιερά Σύνοδος τα πράγματα γιατί πολλά ακούγονται!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φαγωμάρα για υποχώρηση. Αρχισαν στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ να τρέμουν απο τον ανένδοτο της Εκκλησίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αλλαγές στους μισθούς και στη φορολογία.Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2001.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι δυνάμεις του ...κακού.Ο Χριστόδουλος τις εξορκίζει, η "Ε" τις αποκαλύπτει!

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Προεδρικό μάθημα. Απάντηση Στεφανόπουλου στην κινδυνολογία Χριστόδουλου.

    ΕΣΤΙΑ: Η Εκκλησία έχει οργάνωση. Αυτό δεν υπελόγισε ο πρωθυπουργός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με 50.000 αστυνομικούς οι Ολυμπιακοί του 2004. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μιλάει στα ΝΕΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ανωθεν σιωπή! επιβλήθηκε στον Σταθόπουλο."Μη μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς...".

    Η ΧΩΡΑ: Πόλεμος Εκκλησίας-Μασονίας. Οι ιεράρχες και κύκλοι της Ορθοδοξίας καταγγέλλουν το διεθνή Τεκτονισμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εξετάσεις του τρόμου.Η μεγάλη διάρκεια και ο αριθμός των μαθημάτων εξουθενώνουν ψυχικά τους μαθητές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ιστορική μέρα. Στο φώς η "γονιδιακή χάρτα" του ανθρώπου.

    [2] Ταυτότητες

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "με μια παρέμβαση- χρησμό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε έμμεσο πλήν όμως σαφές μήνυμα προς την Ιεραρχία. Ο Κ. Στεφανόπουλος διεμήνυσε με τον τρόπο του να μην προχωρήσουν στο "άτυπο δημοψήφισμα" για τις ταυτότητες. Η εθνική μας ταυτότητα δεν κινδυνεύει απο την ένταξη στην ΕΕ, τόνισε ο Πρόεδρος, επισημαίνοντας οτι οι κίνδυνοι προέρχονται απο αλλού και προέχει η υπεράσπιση της γλώσσας μας".

    [3] Νέα Δημοκρατία

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει οτι "το χρονικό μιας ακόμη προαναγγελθείσης "νίκης" για τον Κώστα Καραμανλή γράφεται αύριο στις 11 το πρωί. Σε μια νέα επίδειξη καισαρισμού, ο αρχηγός της ΝΔ προσέρχεται αύριο σε ένα "νεκρό Σώμα" στην ουσία, αφού η βασική του αντίπαλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ούτως ή άλλως φρόντισε επιμελώς να κρατήσει έξω και μακριά απο τις κυοφορούμενες αλλαγές, θα βρίσκεται στο Στρασβούργο για να πάρει μμέρος στο Συμβούλιο της Ευρώπης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "νέοι συσχετισμοί δυνάμεων μορφοποιήθηκαν μετά τη διεξαγωγή του Εκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο υπήρξε άλλωστε και η αφετηρία τους. Οι δεδομένοι μέχρι πριν απο το συνέδριο συσχετισμοί είτε διευρύνθηκαν, είτε συρρικνώθηκαν, είτε διαλύθηκαν. Παρόλα τα όσα λέγονται στο εσωτερικό του κόμματος οτι δεν αναβιώνει η αντιπαράθεση Μητσοτακικών-Καραμανλικών, η δημιουργία κλίματος συγκεκριμένων ομάδων είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Ενόψει μάλιστα του Τακτικού Συνεδρίου στα τέλη του έτους ή αργότερα η κάθε μια απο τις ομάδες θα μετρήσει τα "κουκιά της " για την τελική αναμέτρηση. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος όχι μόνο για την πορεία του κόμματος, αλλά και για το ίδιο το πολιτικό του μέλλον".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι " το νέο μοντέλο κομματικής δράσης απο τη συλλογική στην ατομική ευθύνη και χρέωση αναμένεται να παρουσιάσει ο Κ. Καραμανλής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει οτι "κάθε βδομάδα και μια πολιτική κίνηση" περιλαμβάνει το θερινό πρόγραμμα αντιπολιτευτικής δραστηριότητας που φιλοδοξεί να εφαρμόσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Εντούτοις, το κέντρο βάρους του ενδιαφέροντός του αναμένεται να μετατοπιστεί στο εσωκομματικό πεδίο, κθαώς το διάστημα που απομένει έως το τακτικό συνέδριο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για πιθανές ανακατατάξεις στη διάταξη των δυνάμεων επιρροής στο κόμμα".

    [4] Επιτόκια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "ανάβει για τα καλά αυτήν την εβδομάδα ο "πόλεμος" των τραπεζών, με επίκεντρο τα επιτόκια σε επίπεδα ευρώ, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Alpha Bank να ρίξει κατά 7 μονάδες τα επιτόκια στα καταναλωτικά δάνεια. Πρωτοβουλία και ενέγεια που προκάλεσε τη δυσφορία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου,καθώς επιμένει,για λόγους πληθωριστικών πιέσεων, η μείωση των επιτοκίων να γίνει σταδιακά έως το τέλος του χρόνου".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "το γάντι ρίχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα απο την Alpha Bank. Αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων στα ευρωπαϊκά επίπεδα και συγχρόνως έναρξη ενός ανελέητου ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζών ειδικά τώρα στην περίοδο μετά την ένταξη στην ΟΝΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "σε ..περιορισμό τίθενται οι κινήσεις της τράπεζας της Ελλάδος στο πεδίο της νομισματικής της πολιτικής, ύστερα απο τις τελευταίες εξελίξεις που σηματοδότησε η Alpha Bank, "προσαρμόζοντας " έτσι απότομα τα επιτόκια των καταναλωτών και προσωπικών δανείων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών τραπεζών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει οτι "νέες εξελίξεις στο "μέτωπο" της μείωσης των επιτοκίων δρομολόγησε η αιφνιδιαστική κίνηση της ALPHA BANK, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη η διαφαινόμενη μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων απο την Τράπεζα της Ελλάδος θέτει την αγορά στην τελική ευθεία της μεγάλης μείωσης".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "εντυπωσιακότερη του αναμενόμενου ενδέχεται να είναι η μείωση των επιτοκίων, η οποία σχεδιάζεται απο την Τράπεζα της Ελλάδος πιθανότατα για μεθαύριο, καθώς σύμφωνα με κύκλους της αγοράς δεν αποκλείεται να φτάσει τη μια ποσοστιαία μονάδα. Ηδη, η κίνηση της Πίστεως να μειώσει κατά επτά μονάδες τα καταναλωτικά και προσωπικά δάνεια δημιούργησε νέα δεδομένα στον τραπεζικό χώρο και στηνπορεία μείωσης των επιτοκίων. Μια πορεία, η οποία έχει σχεδόν ξεκαθαρισμένο στόχο, αλλά δεν έχει ξεκαθαρισμένο χρονοδιάγραμμα".

    [5] Χρηματιστήριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι "αδύναμο να ενσωματώσει τις θετικές εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον εμφανίζεται το Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας, με το επενδυτικό κοινό να τηρεί στάση αναμονής και τις κινήσεις του να χαρακτηρίζονται απο επιφυλακτικότητα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι "κρίσιμη εβδομάδα αρχίζει για τη Σοφοκλέους, η οποία θα δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές της υπο το βάρος της αρνητικής ψυχολογίας που έχει ήδη δημιουργήσει στους επενδυτές η αργή αλλά σταθερή πτώση του Δείκτη. Οι χρηματιστές θεωρούν οτι η αγορά αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, βλέπουν όμως οτι μετά την υποχώρηση του Δείκτη στις 4.145,76 μονάδες έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις για τοποθετήσεις σε επιλεγμένες μετοχές, δεδομένου μάλιστα οτι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα "γυρίσει" η αγορά".

    [6] Ταυτότητες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "για άθρησκους,αχάριστους και αγνώμονες απέναντι στην Εκκλησία μίλησε χθές ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απαντώντας στον πρωθυπουργό. Και με πρώτο θέμα τη συγκέντρωση υπογραφών συνεδριάζει απο σήμερα και μέχρι την Τετάρτη η Ιερά Σύνοδος προκειμένου οι ιεράρχες να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στην κυβερνητική αδιαλλαξία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για συγκέντρωση υπογραφών απο ιστούς που αντιτίθενται στη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος εξαπέλυσε χθές και νέα επίθεση εναντίον "των δυνάμεων του κακού", που μάχονται την Εκκλησία και το θέλημα του Θεού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "όλοι όσοι δεν θέλουν να γίνει η Ελλάδα ένα θεοκρατικό κράτος, αλλά να παραμείνει δημοκρατία, ανήκουν κατά τον κ. Χριστόδουλο, στις "δυνάμεις του κακού που είναι στρατευμένες εναντίον της Εκκλησίας και της θελήσεως του Θεού"! Ανήκουν στις δυνάμεις του κακού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί, οι επιστήμονες, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι καθηγητές των πανεπιστημίων, όλοι όσοι σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους της δημοκρατίας και υπερασπίζονται το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "όλα τα έχει υπολογίζει ο πρωθυπουργός εκτός απο ένα:την τεραστία οργάνωση που διαθέτει η Εκκλησία, απ' άκρου είς άκρον της Ελλάδος. Τις περίπου 10 χιλιάδες ενορίες, που θα αποτελέσουν τον πυρήνα των αντιδράσεών της στις κυβερνητικές αποφάσεις. Στις οποίες θα πρέπει να προστεθούν και οι εκατοντάδες θρησκευτικές πανηγύρεις που τελούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανα την Ελλάδα, με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πιστών".

    [7] Συνέντευξη Χρυσοχοίδη

    Μια πόλη φυλασσόμενη απο 50.000 αστυνομικούς θα είναι η Αθήνα το καλοκαίρι του 2004. Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως λέει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, θα προσληψθούν άμεσα 3.000 αστυνομικοί και χίλιοι ειδικοί φρουροί πενταετούς θητείας. Ο υπουργός ξεκαθαρίζει οτι κάμερες για την ασφάλιε αθα τοποθετηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 26 June 2000 - 18:55:08 UTC