Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-06-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/06/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Χρηματιστήριο
  • [3] Ταυτότητες
  • [4] Ολυμπιάδα
  • [5] Ολυμπιακή
  • [7] Νέα Δημοκρατία
  • [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η διαμάχη Εκκλησίας - Πολιτείας για τις ταυτότητες, η Ολυμπιάδα του 2004, η πορεία του Χρηματιστηρίου,οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή και τα εσωκομματικά στη Νέα Δημοκρατία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πρώτο ρήγμα. Μια μέρα μετά την "κήρυξη του πολέμου".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βούλευμα σκάνδαλο για τη "ροζ βίλα"! Δικαιοσύνη...δύο ταχυτήτων!

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φιάσκο με την Εμπορική. Πανικός στην κυβέρνηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σαφάρι ΙΚΑ στις οικοδομές. Στο στόχαστρο και 500.00 αυθαίρετα.

    Η ΑΥΓΗ: Ψαλιδίζουν τραμ και προαστιακό τρένο. Δηλώσεις Λαλιώτη μετά τη συνάντηση με Αγγελοπούλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υποπτες "πυραμίδες" με εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές προκαλούν πανικό στους επενδυτές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πληρωμένοι δολοφόνοι αλωνίζουν στην πρωτεύουσα. Σκότωσαν μέρα μεσημέρι τον "αρχινονό" όπως είχε προβλέψει η Ασφάλεια!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΕΣΥ....γιατρός Αλβανίδα! Καταγγελία- σοκ από τον υπουργό Υγείας.

    ΕΘΝΟΣ: Το πάρτι των δις στην "Ολυμπιακή". Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους Βρετανούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σώπα, όπου να 'ναι θα μας έρθουν και...bar codes. Το παραδέχεται η κυβέρνηση μετά την απάλειψη του θρησκεύματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ζητείται πρωθυπουργός. Αθλια η κρατική εικόνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10χίλιαρο θερινής νυκτός!Η προεκλογική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ παραμένει όνειρο για τους χαμηλόμισθους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρήγματα στο "αντάρτικο". Η στάση του Χριστόδουλου προβληματίζει.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πολιτικοί δύο ...ταυτοτήτων. Ποιοί και γιατί φλερτάρουν με τον Χριστόδουλο.

    ΕΣΤΙΑ: Τα όνειρα και ο εφιάλτης. Χαμένες προοπτικές της Ολυμπιάδος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η κυβερνητική αδράνεια παγώνει τώρα την αγορά. Πτώση στο ΧΑΑ λόγω της επιβράδυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χρήματα στην περιφέρεια για την ανεργία. Τα 7 σημεία κλειδιά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πλήρης ασυλία στον πόλεμο των μπράβων. Τέσσερα χρόνια χωρίς καμιά δίκη!

    ΝΙΚΗ: Σχίσμα στην Ιεραρχία. Διαφωνεί με τα συλλαλητήρια ο Νο 2 της Εκκλησίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επιλέγουν επικίνδυνο δρόμο κυβέρνηση - Εκκλησία.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Συνέδριο με στημένους ενόρκους..."Δίκη" μαϊμού!

    Η ΧΩΡΑ: Σε ποιό Θεό πιστεύει; Ρέππας: δεν συζητώ για το θρήσκευμα του πρωθυπουργού!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νοσοκομείο - τσιφλίκι. Κύκλωμα διοχέτευε παράτυπα αλλοδαπούς ασθενείς στο ΓΝΝ Βέροιας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πήρε κεφάλια ο υπουργός! Βέροια: γιατροί και ασθενείς από την Αλβανία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πώς η Θεσσαλονίκη χάνει την "έδρα" των Βαλκανίων. Μια υπογραφή και ολιγωρίες απειλούν τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ρύπανση του νερού στα Βαλκάνια. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι επιστήμονες.

    [2] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η χρηματιστηριακή αγορά έδειξε χθες να μην πείθεται από τους αργούς ρυθμούς που επιλέγει η κυβέρνηση στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων. Αδρανής και αδημονούσα εδώ και μήνες η Σοφοκλέους ανέμενε, μετά τις εκλογές, γρήγορες κινήσεις και "έφοδο" στο μέτωπο της οικονομίας. Υπολόγιζε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα προσφέρει ζωογόνο δύναμη στην πάσχουσα εδώ και μήνες χρηματιστηριακή αγορά".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "η κόπωση από μια παρατεταμένη υποτονικότητα στη χρηματιστηριακή αγορά οδήγησε χθες σε σημαντική πτώση τον Γενικό Δείκτη Τιμών (-2,62%) και σε υψηλές απώλειες την "περιφέρεια". Οι συναλλαγές παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, αφού μόλις ξεπέρασαν τα 127 δις δρχ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "πλήρη δικαίωση βρήκαν οι μάντες των κακών για τη Σοφοκλέους ύστερα από μια συνεδρίαση γεμάτη αρνητικά ρεκόρ και με εμφανή τα σημάδια κόπωσης στα πρόσωπα των επενδυτών, χωρίς ωστόσο το ίδιο κλίμα να διαφάνηκε στα πρόσωπα θεσμικών επενδυτών, που βρέθηκαν σε θέσεις αγοραστών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "χωρίς να υπάρχει κανένα σημαντικό θετικό γεγονός που να βελτιώσει το δυσμενές κλίμα το οποίο επικρατεί στη Σοφοκλέους, οι εξελίξεις που έχουν σχέση με τα "παιχνίδια" μεγαλοεπενδυτών σε μετοχές της περιφέρειας, η κακή πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και τα αποτελέσματα των κερδών του πρώτου τριμήνου που δεν ήταν ικανοποιητικά για αρκετές μεγάλες εισηγμένες εταιρίες, έδωσαν και χθες το στίγμα στην αγορά".

    [3] Ταυτότητες

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις της πολιτείας με την Εκκλησία για το θέμα των ταυτοτήτων, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Ιεραρχίας να προχωρήσει στη διοργάνωση συγκεντρώσεων. Η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης φέρεται αποφασισμένος να δώσει τέλος στην προσπάθεια να διατηρηθεί με έντονο τρόπο στην επικαιρότητα η υπόθεση των ταυτοτήτων".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος η οξύτητα και η ένταση που δημιουργήθηκε με αφορμή την αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Κυβέρνηση και ιεραρχία βάζουν την ελληνική κοινωνία σε έναν επικίνδυνο δρόμο διαχωρισμού του λαού με βάση τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, την ώρα που προωθούνται οι πιο αντιδραστικές επιλογές της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ, την ώρα που η Συνθήκη Σένγκεν καρατομεί και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "μετά τη διαφοροποίηση των μητροπολιτών Ιωαννίνων, Ζακύνθου και Κοζάνης από τις θέσεις της Ιεραρχίας, ο μητροπολίτης Θηβών δεν ευλόγησε τα συλλαλητήρια και δήλωσε ότι "δεν γίνεται να δικαιώσω το χώρο της Εκκλησίας, καθώς οι εκφράσεις και οι συμπεριφορές μας ήταν σκληρές". Ο καθηγητής Ιωάννης Κονιδάρης υπέβαλε στον αρχιεπίσκοπο την παραίτησή του από τέσσερις εκκλησιαστικές επιτροπές. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε πρόταση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμου να "παρακληθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθείς", για να γίνουν εκλογές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι "έντρομη πλέον η κυβέρνηση διαπιστώνει οτι οι καρποί που "φύτεψε" η πρωθυπουργική αδιαλλαξία, αποδίδουν θύελλες εθνικού διχασμού. Η Εκκλησία μαζί με το λαό κήρυξαν ανένδοτο αγώνα και θα αγωνιστούν με αποφασιστικότητα στους δρόμους, σε μια ύστατη προσπάθεια να κάμψουν της κυβερνητικές αυθαιρεσίες".

    [4] Ολυμπιάδα

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "σε προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που υπάρχει στην οργανωτική επιτροπή "Αθήνα 2004" προέβησαν χθες τόσο ο υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. Ο κ. Πάγκαλος μετά την πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής ομάδας διοίκησης έργου- που συστάθηκε για να προετοιμάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες- αρνήθηκε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα απομακρυνθεί ή όχι από τη θέση του διευθύνοντας συμβούλου του "Αθήνα του 2004" ο Κώστας Μπακούρης".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "πονοκέφαλο" ολυμπιακών διαστάσεων αισθάνεται τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός, καθώς πρέπει πολύ σύντομα να βρεθούν λύσεις σε ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα ώστε να κινητοποιηθεί ταχύτατα ο μηχανισμός προετοιμασίας και διοργάνωσης των Αγώνων του 2004. Η τοποθέτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου στην προεδρία της επιτροπής, σε συνδυασμό με το νέο οργανόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Σημίτης ναι μεν δημιούργησαν μια κάποια κινητικότητα, αλλά υπάρχουν προβλήματα συντονισμού, ακόμη και αντιθέσεων, που δημιουργούν ερωτηματικά ή - για να το πούμε πιο παραστατικά- έχουν φτιάξει έναν γόρδιο δεσμό που οφείλει να λύσει ή να κόψει".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "ανοιχτό άφησε ο Κώστας Λαλιώτης το ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμος το 2004, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος και το τραμ, για να προσγειώσει ανώμαλα στην πραγματικότητα όσους από μας έβλεπαν στην Ολυμπιάδα την ευκαιρία η Αθήνα να αποκτήσει μέσα σταθερής τροχιάς".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από την "κίτρινη κάρτα" Σάμαρανκ και ένας από την ανάληψη της προεδρίας του "Αθήνα 2004" από τη Γ. Αγγελοπούλου, συνεχίζονται και εντείνονται οι κόντρες για τον πλήρη έλεγχο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών, παρά τη χθεσινή "χαλαρή" διάψευση από τον Δ. Ρέππα των σχετικών δημοσιευμάτων".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "στην απόλυτη κυριαρχία της υπόθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποσκοπεί η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία έχει απειλήσει με παραίτηση στην περίπτωση που δεν τοποθετηθούν δικοί της άνθρωποι σε όλες τις επιτροπές. Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ...θέατρο του παραλόγου, αφού η ανυπαρξία έργου οδηγεί την κυβέρνηση να συσταίνει, επιτροπές - φαντάσματα, με αποκλειστικό στόχο το βόλεμα των δικών της ανθρώπων".

    [5] Ολυμπιακή

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "η έξοδος της Speedwing από τη διαχείριση της ΟΑ, οι κυβερνητικές ευθύνες, οι δηλώσεις Πάγκαλου, το παρόν και το μέλλον του εθνικού μας αερομεταφορέα, όλα αυτά μαζί με το ακόνισμα των μαχαιριών των βαρόνων, όπως εύστοχα έγραψε η ΑΘΗΝΑΪΚΗ για τα κερδοφόρα κομμάτια του ομίλου της ΟΑ φέρνουν σε άμεση προτεραιότητα το ερώτημα, αν θέλουμε εθνικό αερομεταφορέα και τι φυσιογνωμία θα έχει".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ," υπό το βάρος των καταγγελιών για ευθύνες ως προς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων αποχωρούν από την Ολυμπιακή οι Βρετανοί διαχειριστές που προσελήφθησαν από το ελληνικό δημόσιο με στόχο την εξυγίανση της εταιρίας. Οι βρετανοί εκπρόσωπος της εταιρίας Speedwing απομακρύνονται συμφώνως προς την απόφαση της κυβερνήσεως η οποία τώρα ετοιμάζει διεθνή διαγωνισμό για την εύρεση του επενδυτού που δεν αποκλείεται να πάρη και ποσοστό της τάξεως του 51% της Ολυμπιακής".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "δεν είναι ευχάριστη - αντίθετα, από απογοητευτική μέχρι και απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί - η κατάσταση που αποκαλύπτεται καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που συνθέτουν την πραγματικότητα, η οποία διαμορφώθηκε στον χώρο της "Ολυμπιακής" κατά την περίοδο της παρουσίας του Βρετανού μάνατζερ και των βοηθών του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "με την αποχώρηση τριών μελών του ΔΣ της ΟΑ των κκ Γιαννακόπουλου, Μαρκάκη και Πέρρου σημαδεύτηκε η χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του εθνικού μας αερομεταφορέα με τη συμμετοχή των Βρετανών μάνατζερ. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΟΑ κ. Β. Γιαννακόπουλος, τόνισε οτι η σύμβαση με την Speedwing ήταν και παραμένει στη νομική διάστασή της παράνομη και άκυρη".

    [7] Νέα Δημοκρατία

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "το ένα χτύπημα μετά το άλλο δέχεται ο κ. Κ. Καραμανλής λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου. Πριν προλάβει να συνέλθει από τη δήλωση του δημάρχου οτι σχεδιάζει να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του διεμήνυσε οτι δεν θα προσέλθει στο έκτακτο συνέδριο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "έκρυθμη" φαίνεται να είναι η κατάσταση στη ΝΔ μόλις δύο 24ωρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου και ενώ στη Ρηγίλλης ηγεσία και στελέχη βρίσκονται σε αγωνία και έντονο προβληματισμό για το πως θα "κυλήσει" η τροχιοδρόμηση των επικείμενων οργανωτικών αλλαγών που θα εξαγγείλει ο Κώστας Καραμανλής".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "τέλος στην περίοδο της εσωστρέφειας επιδιώκει να θέσει η ΝΔ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του έκτακτου Συνεδρίου, προκειμένου να ασκήσει απερίσπαστη και ουσιαστικά το θεσμικό της ρόλο. Το μήνυμα αυτό έδωσε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που συνεδρίασε χθες ο Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας χαρακτηριστικά "από τη Δευτέρα που θα έχει λήξει το Συνέδριο και θα έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, φεύγουμε μπροστά. Με δυναμική, ουσιαστική και υπεύθυνη αντιπολίτευση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "απάντηση σε όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για τη ΝΔ δίνει το ίδιο το εκλογικό σώμα, μέσα από τη δημοσκόπηση της εταιρίας "Call Center" που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά η "Α". Οι πολίτες στηρίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τις επιλογές Καραμανλή κι ζητούν από τη ΝΔ να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και να αφήσει την εσωστρέφεια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σαφή προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση απέστειλε χθες ο Κ. Καραμανλής με πολλούς αποδέκτες μιλώντας στη συνεδρίαση της ΕΕ. Με τη φράση "από τη Δευτέρα τέρμα τα ψέματα" επιχείρησε να δώσει το στίγμα των προθέσεών του αφενός για την επαύριο του συνεδρίου και αφετέρου να δείξει οτι ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη ΝΔ ώστε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να προλάβει τα χειρότερα".

    [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Απογοήτευση στην αγορά. "Χάθηκαν" οι αγοραστές από την Σοφοκλέους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ηλεκτρο-σοκ από ΟΟΣΑ, ΕΕ. "Ανακρίθηκε" η κυβέρνηση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η αγορά και πάλι σε τούνελ. Βάρυνε το κλίμα και η πτώση γενικεύθηκε".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αυτοτροφοδοτούμενη έλλειψη ψυχραιμίας. Επαναγορά του 9% των μετοχών από τον ΟΤΕ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Πιέσεις - "Αντίποινα". Αντίδραση στις αποφάσεις Θωμαδάκη".

    [9] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ εκτιμά ότι "Το αποτέλεσμα του βραχυπρόθεσμου επαναπροσδιορισμού των θέσεων των θεσμικών, αλλά και των ιδιωτών επενδυτών στο Χρηματιστήριο πρέπει να θεωρείται η χθεσινή βουτιά του γενικού δείκτη κατά 2,62%, η οποία συνοδεύτηκε και από μεγάλο αριθμό limit down, εξέλιξη που δείχνει οτι κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 June 2000 - 14:00:19 UTC