Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-04-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/04/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Φήμες για ψεύτικα γκάλοπ
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Εκλογές
  • [5] Συνέντευξη Σημίτη
  • [6] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων,η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι φήμες με τα ψεύτικα γκάλοπ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αβραμόπουλος-Σαμαράς: "Στηρίζουμε Καραμανλή". Αρωμα νίκης και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ΝΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κομπίνα 50 δις της ΕΤΒΑ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Και 5χίλιαρο για φαγητό. Τα δίνουν όλα για μια ψήφο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η γιορτή της νίκης. Με πανηγύρι στο Ολυμπιακό Στάδιο αρχίζει η μάχη των Αθηνών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αγκαλιάζω όλους τους Ελληνες. Βαρυσήμαντη αποκλειστική συνέντευξη του Κ. Καραμανλή στην "Α".

    Η ΑΥΓΗ: Οι αριστεροί δεν ξεγελιούνται! Απάντηση Κωνσταντόπουλου στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ρήξη Ψηλού με Καραμανλή για Σαμαρά. Αρχισε ο εμφύλιος στη ΝΔ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τον αέρα της εκλογικής νίκης μεταφέρουν οι ετεροδημότες. Ολες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πάμε για μεγάλη νίκη. 60 ώρες πριν από την τελική αναμέτρηση.

    ΕΘΝΟΣ: Υπουλο παιχνίδι με γκάλοπ φαντάσματα. Η απαγόρευση, όπλο στα χέρια της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τούρκος αποκαλεί τους Μουσουλμάνους της Θράκης ο Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κλειδώνουν τη νίκη 300.000 ετεροδημότες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μυστικά γκάλοπ δείχνουν ΝΔ. Μεγαλώνουν οι διαρροές από ΠΑΣΟΚ προς ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα ψεύτικα τα γκάλοπ τα μεγάλα. Παραβιάζουν το νόμο τους και παραπληροφορούν.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Οργιο φημών με γκάλοπ-φαντάσματα. Απέτυχε παταγωδώς ο νόμος για απαγόρευση δημοσκοπήσεων.

    ΕΣΤΙΑ: Αν ψήφιζε η στατιστική. Τα ποσοστά θα ήταν: ΝΔ 42,6%, ΠΑΣΟΚ 40,4%.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ακούσιοι ρυθμιστές ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ. Οι διαφαινόμενες απώλειες των μικρών κομμάτων, "μήλον της Εριδος" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 21 ψέματα της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζεται ο διαφημιστικός "πόλεμος" Ρηγίλλης - Χαρ. Τρικούπη.

    ΤΑ ΝΕΑ: 4ετία αλλαγών σε Διοίκηση, ΕΣΥ, Παιδεία, καθημερινή ζωή. Ο Κώστας Σημίτης μιλάει στα "ΝΕΑ".

    ΝΙΚΗ: Ολα για ένα εισιτήριο. Κορυφώνεται η μάχη για τους ετεροδημότες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ: Λαϊκό μήνυμα νίκης κι ελπίδας.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μασκαριλίκη τέλος. Καραμανλής:ήρθε ...η ώρα σου, Δημοκράτη, Κεντρώε και Αριστερέ...

    Η ΧΩΡΑ: Επιστρέφουν με κυβέρνηση Καραμανλή. Αβραμόπουλος, Σουφλιάς, Σαμαράς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ολα για μια ψήφο. Μέλη της ΠΟΛΑΝ στο ΠΑΣΟΚ. Παρεμβάσεις δημάρχων υπέρ ΝΔ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χωρίς παραβάν. Ακτινογραφία των κομμάτων πριν την κάλπη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αμφίπλευρα "ανοίγματα". Εναγώνιες κινήσεις των μεγάλων κομμάτων για την οριακή επικράτηση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μπροστά και με βούλα η Νέα Δημοκρατία.

    [2] Φήμες για ψεύτικα γκάλοπ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "το όργιο της γκαλοπολογίας- φαντάσματος συνεχίζεται από κόμματα που ψήφισαν την απαγόρευση των σφυγμομετρήσεων. Εταιρίες που φέρονται να πραγματοποιούν γκάλοπ, τα διαψεύδουν (χθες η ΔΗΜΕΛ). Ο σύλλογος των εταιριών δημοσκοπήσεων κάλεσε το κοινό να μην εμπιστεύεται τα φερόμενα ως κρυφά γκάλοπ, που "μόνο σύγχυση προκαλούν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "εκλογική δυναμική νίκης της ΝΔ, με ποσοστό που υπερβαίνει το 40% καταγράφουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής, που δείχνουν οτι έχει ανατραπεί το οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ. Η μετακίνηση ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ διαμορφώνεται πλέον σε σχέση 3 προς 1. Δηλαδή, για κάθε τρεις ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος που μετατοπίζονται προς τη ΝΔ, μόνο ένας ψηφοφόρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται προς το ΠΑΣΟΚ. Ισχυρότερες εμφανίζονται και οι μετακινήσεις από το ΔΗΚΚΙ προς τη ΝΔ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι "μετά τα λουλούδια ο Κ. Λαλιώτης επιστράτευσε και πάλι χθες τις τσουκνίδες και με το γνώριμο τρόπο του επιτέθηκε στη ΝΔ και στον Κ. Καραμανλή, κάνοντας λόγο για μηχανισμό προπαγάνδας που έχουν στήσει στη Ρηγίλλης για να ρίξουν το Χρηματιστήριο. Ανταπαντώντας ο Α. Σπηλιωτόπουλος τον κατηγόρησε για οβιδιακές μεταμορφώσεις και προκλητικότητα και πρόσθεσε οτι έχει στοιχεία δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν το κόμμα του να προηγείται, εν αντιθέσει από το ΠΑΣΟΚ όπως είπε δεν έχει τίποτα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "με ένα ύπουλο παιχνίδι διαρροών δημοσκοπήσεων -- φαντασμάτων κορυφώνει η Ρηγίλλης την επιχείρηση παραπληροφόρησης των πολιτών, σε μια ύστατη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητού "κλίματος προβαδίσματος" της ΝΔ. Διοχετεύει "στοιχεία", χωρίς να επιδεικνύει καμία μέτρηση, με άλλοθι την απαγόρευση δημοσιοποίησης των γκάλοπ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ επισημαίνει ότι "στο γκρίζο σκηνικό των διαρροών, των ψεμάτων και των παραπλανητικών πληροφοριών προχωρά προς το νήμα του τερματισμού ο εκλογικός αγώνας. Είναι φανερό ότι τα κόμματα επιλέγουν ως τελευταίο εκλογικό όπλο τη διοχέτευση πρόδηλα ψευδών φημών για αποτελέσματα δημοσκοπήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν εντύπωση νίκης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "τεχνάσματα και τεχνικές επιστρατεύουν οι πολιτικοί, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους στις κάλπες. Αλλοτε χρησιμοποιούν τη σοβαρότητα, ή τη σοβαροφάνεια, κι άλλοτε το χιούμορ. Μεγάλη είναι η διαφορά της προεκλογικής διαφημιστικής καμπάνιας του παρελθόντος, η οποία ήταν πιο τυποποιημένη και συντηρητική με την πολιτική διαφήμιση των τελευταίων χρόνων, η οποία εμφανίζεται πιο ελεύθερη, πιο λαϊκή και αρκετά ανάλαφρη".

    [3] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "η εξαπάτηση των μικροεπενδυτών του Χρηματιστηρίου συνεχίζεται. Οι μετοχές συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία και χιλιάδες πολίτες, κάθε μέρα που περνάει, βλέπουν τα αρχικά τους κεφάλαια να εξανεμίζονται".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "μια ακόμη συνεδρίαση απέμεινε από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Απριλίου και στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας. χθες η αγορά έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη με οριακές απώλειες, καθώς η τελική ανάκαμψη του τραπεζικού δείκτη δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις απώλειες που παρουσίασε η πλειοψηφία των μετοχών και μερικά blue chips".

    Το ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "συνεδριάσεις που χρήζουν ψυχανάλυσης διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες, ενώ όλοι οι παράγοντες της αγοράς προσβλέπουν σε ισχυρή κυβέρνηση τη 10η Απριλίου και σε αποκατάσταση της ηρεμίας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "στο ίδιο κλίμα με αυτό των προηγούμενων ημερών κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά και στη χθεσινή συνεδρίαση. Η μεγάλη πλειοψηφία των μικροεπενδυτών, καθώς και οι διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις μετεκλογικές προοπτικές της αγοράς".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "με οριακές απώλειες της τάξης του 0.01%, τερμάτισε τη χθεσινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους και διαμορφώθηκε στις 4.813,02 μονάδες, σε "απόσταση αναπνοής" από τα προχθεσινά του επίπεδα".

    [4] Εκλογές

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει ότι "η μάχη των Αθηνών, η τελευταία των εκλογών, ανοίγει απόψε με τη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ολυμπιακό Στάδιο, μέσα σε συνθήκες ψυχολογικής υπεροχής και βεβαιότητας για την αυτοδύναμη πρωτιά την ερχόμενη Κυριακή. "Γιορτή" και "Πανηγύρι της Νίκης" χαρακτηρίζουν οι επιτελείς της Ρηγίλλης τη σημερινή συγκέντρωση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι " με τα δύο μεγάλα κόμματα σχεδόν ισοδύναμα, τους δημοσκόπους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και το δικομματισμό να ζει δόξες μεγάλες, το ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών της προεκλογικής μάχης μεταφέρεται στα μικρότερα κόμματα. Οπως όλα δείχνουν το εκλογικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την επίδοση που θα έχουν τα τρία μικρότερα κόμματα του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς και συγκεκριμένα από τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "μια μέρα πριν από την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, με την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Πεδίον του Αρεως για την οποία κινητοποιείται όλος ο κομματικός μηχανισμός, ώστε να επιτευχθεί μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, που μαζί με τα στοιχεία εντυπωσιασμού θα προβάλει δεσμεύσεις για μια τετραετία κοινωνικού προσανατολισμού".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "κινδυνολογία, ψιθυρολογία και "τρύκ" επιστρατεύει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να κλέψει την ψήφο των αριστερών πολιτών. Ο Κ. Λαλιώτης θυμήθηκε χθες την αντιδεξιά ρητορεία, εμφανίστηκε μάλιστα κατά των "βίαιων ιδιωτικοποιήσεων" εγκαλώντας την αριστερά οτι δεν ασκεί κριτική στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ήδη η μεγάλη μάχη της μεταφοράς των ετεροδημοτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τις "ιδιαίτερες πατρίδες" όπου διατηρούν τα εκλογικά δικαιώματά τους. Η κυβέρνηση έχει λόγους να πιστεύει οτι το κύμα των ετεροδημοτών θα μεταστρέψει υπέρ της το κλίμα στην περιφέρεια, καθώς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αναλάβει τον συγκεκριμένα τομέα επιμένουν οτι η προσέλευση και η προθυμία των ψηφοφόρων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ανάλογη, αλλά μικρότερη, κινητοποίηση έχει κάνει και η ΝΔ".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "ξεχάστε προς στιγμήν τις δημοσκοπήσεις. Ξεχάστε τις πολιτικές και τις άλλες παραμέτρους που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ξεχάστε τους αρχηγούς των δύο κομμάτων και τις προεκλογικές υποσχέσεις τους. Και θυμηθείτε ότι πίσω από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα κρύβεται η μαθηματική λογική".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "3 και 1 ημέρες μείνανε μέχρι την 9η Απριλίου 2000, μέρα σημαδιακή και καθοριστική για το μέλλον μας όπως σπεύδουν όλοι να μας προειδοποιήσουν! Εχετε ή δεν έχετε επιλέξει το κόμμα της αρεσκείας σας, το οποίο θα ψηφίσετε, οφείλετε αν μη τι άλλο να μην απουσιάσετε από την εκλογική διαδικασία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "καθώς λέει ο λαός μας "Κυριακή κοντή γιορτή" και έχει τη δυνατότητα, ασκώντας το δικαίωμα της ψήφου, να δώσει ένα γερό χαστούκι στο δικομματισμό, που χρόνια τώρα είναι υπεύθυνος για την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου. Ομως αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι να δυναμώσει τη δική του φωνή, όχι μόνο για να ακούγεται πιο δυνατή μέσα από το Κοινοβούλιο-που και αυτό έχει την αξία του- αλλά για να φυσήξει "νέος αέρας στα πανιά" του λαϊκού κινήματος, που έτσι και αλλιώς θα χρειαστεί να δώσει πολλές και κρίσιμες μάχες στο επόμενο διάστημα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "το ... αδιαχώρητο δημιουργείται καθημερινά, στους σταθμούς, τρένων και λεωφορείων, από ετεροδημότες που σπεύδουν να κλείσουν θέσεις, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Πάντως, οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν".

    Κατά τη ΧΩΡΑ, "έως την τελευταία ώρα, η κυβέρνηση του Σημίτη προσπαθεί να βάλει φραγμό στο ρεύμα των ψηφοφόρων που θα μετακινηθούν από την Αττική προς την επαρχία για να στηρίξουν τη ΝΔ. Με προσωπική παρέμβασή του, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης, απαγόρευσε την τελευταία στιγμή τον απόπλου τριών πλοίων, τα οποία θα μετέφεραν πάνω από 2.000 οπαδούς της ΝΔ και είχαν προορισμό την Κρήτη και τη Λέσβο, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες".

    [5] Συνέντευξη Σημίτη

    "Στις 10 Απριλίου η Ελλάδα θα έχει μια νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην τελευταία πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Και απαντάει με τον κατηγορηματικό αυτόν τρόπο στην έντονη παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών που εκπορεύεται από τη Ρηγίλλης, περί προβαδίσματος της ΝΔ. Ο κ. Σημίτης προαναγγέλλει ουσιαστικά ότι η νέα κυβέρνηση θα απαντάει στο διαχρονικό αίτημα για "μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα". "Η επόμενη κυβερνητική περίοδος", δηλώνει χαρακτηριστικά είναι η περίοδος μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. Και ουσιώδες τμήμα των αλλαγών αυτών είναι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτή η μεταρρύθμιση θα αποτυπωθεί και στον τύπο της διακυβέρνησης, καθώς η κυβέρνηση είναι η κορυφή της Δημόσιας Διοίκησης ". Στα πλαίσια των αλλαγών που προαναγγέλλει ο κ. Σημίτης δεν αποκλείει "βελτιώσεις και προσαρμογές" και στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ ως "δύναμης αλλαγής και μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας" και απορρίπτει την κριτική οτι το ΠΑΣΟΚ έχει κουραστεί με τη φράση: "το ΠΑΣΟΚ ανανεώνεται σε ιδέες, σε θέσεις, σε πρόσωπα. Διαψεύδει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, λόγω της διαδικασίας προσχώρησης στην ΟΝΕ".

    [6] Συνέντευξη Καραμανλή

    "Ολους τους Ελληνες θα αγκαλιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ (εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές) δηλώνει ο κ. Κ. Καραμανλής στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τρεις μέρες πριν στηθούν οι κάλπες και λίγες ώρες πριν από την κεντρική συγκέντρωση του κόμματός του στην Αθήνα. Την κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο κ. Καραμανλής χαρακτηρίζει "κυβέρνηση - έκπληξη", η οποία, όπως τονίζει, θα περιλαμβάνει μόνο 17 υπουργούς. Ο κ. Καραμανλής αποκαλύπτει επίσης το πρόγραμμα του κόμματός του, που θα θέσει σε εφαρμογή αμέσως, τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Στις προτεραιότητες που θα θέσει, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος των 100 πρώτων ημερών, ο πρόεδρος της ΝΔ: θα προχωρήσει στη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής και θ' αρχίσει διάλογο για μια "καθολική επανάσταση στην Παιδεία". Ο κ. Καραμανλής: εκφράζει τη βεβαιότητα οτι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. Τονίζει οτι η ΝΔ είναι η μεγάλη παράταξη του μεσαίου χώρου και δεσμεύεται κατηγορηματικά οτι οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιφέρει, θα τονώσουν την απασχόληση και θα μειώσουν την ανεργία"

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τον Μάιο τα επιτόκια. Δεν αναμένεται από την ΤΕ μείωση στη συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ισχυρή κυβέρνηση ζητεί η Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Που θα πάνε εφέτος ευρώ-δολάριο.

    CITIBANK-SALOMON: Προβλέψεις για υποτίμηση του γιεν στους επόμενους μήνες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πλασματικός ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς. από 48 εταιρίες απέμειναν μόλις 9 να τον απαρτίζουν".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σοφοκλέους: 0+0=-0,01%. Η αγορά "κόλλησε" στο τέλμα. Επιφυλακτικότητα έως τη Δευτέρα".

    [8] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Με το βλέμμα στη 10η Απριλίου είναι οι επενδυτές. Προσθέτει οτι η άρση της αβεβαιότητας των εκλογών θα δώσει ώθηση στο Χρηματιστήριο. Τέλος, επισημαίνει οτι άνοδο προεξοφλεί το Χρηματιστήριο Παραγώγων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 April 2000 - 14:50:31 UTC