Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-04-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/04/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Εκλογές
  • [03] Μερική απασχόληση
  • [04] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου
  • [05] Χρηματιστήριο
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Συνέντευξη Μητσοτάκη
  • [08] Παρέμβαση Σημίτη
  • [09] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, η πορεία του χρηματιστηρίου, η μερική απασχόληση και το ασφαλιστικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νίκη του μεσαίου χώρου. Η Θεσσαλονίκη ψήφισε.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι γκάλοπ!!! Πάμε για την Ελλάδα που μας αξίζει...

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Απειλή σε Σημίτη ο Χαραλαμπίδης. Θετικός ο αντίκτυπος στους πολίτες.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μαζεύουν αρχεία από τα υπουργεία. Πανικός στην κυβέρνηση από το κλίμα νίκης της ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 50.000 παράνομοι διορισμοί μέσα σε μια μέρα. Ο πανικός οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε εκμαυλισμό συνειδήσεων.

    Η ΑΥΓΗ: Ο δικομματισμός εκτοπίζει ιδέες και οράματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 4 γκάλοπ κόλαφος για τη ΝΔ. Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με 1,6%-1,8%-2,2% και 2,5%.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πραγματικές αυξήσεις 8% για τους χαμηλόμισθους. Εντυπωσιακή εξαγγελία Σημίτη-αφορά 270.000 εργαζομένους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η Μακεδονία έβγαλε το νέο πρωθυπουργό. Παλμός και πάθος στη Θεσσαλονίκη. Παροχολογία πανικού από τον Κ. Σημίτη.

    ΕΘΝΟΣ: Κλειδί η διαφορά για να κάνω τομές στην κυβέρνηση. Πώς ο Σημίτης σχεδιάζει την επόμενη μέρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κεντράρει" αλλά...κλατάρει. Απογοητευτική η συγκέντρωση της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ομολογία ήττας από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι περιοχές που δίνουν αέρα νίκης στη ΝΔ. Ισχυρό προβάδισμα της φιλελεύθερης παράταξης στην περιφέρεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φίνις Σημίτη. Με 250 δις πλεόνασμα α' τριμήνου, τα δίνει όλα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αλλαγή παντού σε ιδέες και πρόσωπα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην "Ε" για την 10η Απριλίου.

    ΕΣΤΙΑ: Μητσοτάκης: Νίκη με διαφορά. Αποκλειστικές δηλώσεις προς την "ΕΣΤΙΑ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προεκλογικές εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής. Παροχές Σημίτη σε χαμηλόμισθους, υπερκομματικό άνοιγμα Καραμανλή σε στελέχη Δημοσίου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανάσα 12% στους χαμηλόμισθους. Σημαντική εξαγγελία Κ. Σημίτη στη Νίκαια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρεκόρ 600.000 ετεροδημοτών από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ψηφοφόροι από 25 χώρες.

    ΝΙΚΗ: Καπηλεία με το 8ωρο. Κ. Λαλιώτης! τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργιο υποσχεσιολογίας και ψευτιάς. Επιχείρηση άκρατης δημαγωγίας.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Την ...έφαγε από τον Αρη! Υπέρ ΠΑΣΟΚ τα γκάλοπ του κολλητού..

    Η ΧΩΡΑ: Αυτό είναι γκάλοπ! Η Θεσσαλονίκη ψήφισε Νέα Δημοκρατία και Καραμανλή. Ατελείωτο πλήθος, αστείρευτο πάθος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δώδεκα δεσμεύσεις, μια συγνώμη. Με "αέρα νικητή" εμφανίστηκε στην Αριστοτέλους ο Κ. Καραμανλής.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πάθος εξουσίας. Διπλάσια από τις ευρωεκλογές, 450 πούλμαν.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θεαματική συγκέντρωση. Η "μάχη" της Θεσσαλονίκης:ασαφές το μέτρο σύγκρισης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής:"Χωρίς διακρίσεις στο νέο ξεκίνημα" .

    [02] Εκλογές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με τις μυστικές δημοσκοπήσεις να επιμένουν σε οριακές διαφορές και να μην επιτρέπουν ασφαλείς προβλέψεις, τα δύο μεγάλα κόμματα επιστρατεύουν τα όπλα της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να κερδίσουν την μάζα των αμφιταλαντευόμενων".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου κορυφώνονται οι αντιπαραθέσεις αλλά και οι εκδηλώσεις των κομμάτων. Κι έτσι, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλά απόψε στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, κάτω από τη δεδομένη αλλαγή σκηνικού, την όξυνση της αντιπαράθεσης, που δείχνει πως η ΝΔ είναι αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα μέχρι την Κυριακή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "σταθερό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ δίνουν οι δημοσκοπήσεις που διενήργησαν οι τέσσερις μεγαλύτερες και αξιόπιστες εταιρίες του χώρου. Ειδικότερα τα στοιχεία των γκάλοπ φέρουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα με διαφορά από τη ΝΔ 1,6-1,8-2,2 και 2,5 αντίστοιχα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει ότι "όλοι λένε, και κυρίως οι δημοσκόποι, οτι οι εκλογές αυτές είναι "βουβές". Πράγμα το οποίο σημαίνει οτι ο κόσμος δεν επιθυμεί να εκδηλωθεί ελεύθερα. Για διαφόρους λόγους. Αυτό επιβεβαιώνει ουσιαστικώς την άποψη οτι οι δημοσκοπήσεις έχουν εμφανίσει, ως προς τις απαντήσεις που δίνονται από τους ερωτώμενους, κάποια μορφή αντιφάσεων. από την άλλη πλευρά, τίθεται το εύλογο ερώτημα πόσο θα επηρεάσουν τον ψηφοφόρο μπροστά στην κάλπη ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τις απαντήσεις των δημοσκοπήσεων".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "τον αέρα της νίκης διεκδικούν οι δύο μονομάχοι μέσα από τα λέιζερ και τα εφέ των κεντρικών πολιτικών τους εκδηλώσεων στην Αθήνα. Ο στόχος τους για την επικράτηση στη μάχη των εντυπώσεων είναι κοινός αλλά ο τρόπος που τον προσεγγίζουν διαφορετικός: ο Κώστας Σημίτης ανεβάζει τους τόνους, περνά σε ένα δυνατό φίνις και εμμένει σε μια παραδοσιακή πολιτική εκδήλωση με λόγο ουσίας, ενώ ο Κώστας Καραμανλής καταφεύγει σε ένα σόου με πλαφόν 80.000 οπαδών, μόνο και μόνο για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σκηνοθεσίας του Στέφανου Σαρντίνι".

    [03] Μερική απασχόληση

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα όσα θα επακολουθήσουν στην Ευρώπη μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Λισσαβώνα, ήταν η Ελληνίδα Επίτροπος Α. Διαμαντοπούλου. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου και έχοντας αναλάβει τη σύνταξη της κοινωνικής ατζέντας, η Α. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε οτι ο στόχος της πλήρους απασχόλησης που διατυπώθηκε πριν την έναρξη της Συνόδου αφορά την ποσότητα της απασχόλησης και όχι την ποιότητα".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύθηκαν τα πρωτοσέλιδα ορισμένων εφημερίδων, σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση του οκταώρου, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ Αννα Διαμαντοπούλου - από ομιλία της οποίας ορισμένοι συμπέραναν οτι ο θεσμός της οκτάωρης εργασίας "καταρρέει".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι "διπλά εκτεθειμένη στους Ελληνες εργαζομένους και στην ΕΕ βρίσκεται η κυβέρνηση σχετικά με τις θέσεις της και πολύ περισσότερο για τις δεσμεύσεις τις οποίες-αν κερδίσει τις εκλογές- καλείται να αναλάβει απέναντι σε μείζονος σημασίας θέματα της μετά ΟΝΕ εποχής, όπως το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "πανικό στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δημιούργησαν οι τελευταίες θέσεις της Κοινοτικής Επιτρόπου για την ευελιξία της αγοράς Εργασίας αλλά και του νέου ευρωπαϊκού μοντέλου που έρχεται να "πνίξει" την θεσμοθετημένη 8ωρη εργασία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "οι επισημάνσεις της Α. Διαμαντοπούλου, η οποία φυσικά δεν εκφράζει τις προσωπικές της απόψεις, αλλά εκείνες του οργάνου που εκπροσωπεί, δεν έγιναν σε κάποια ιδιαίτερα προβεβλημένη εκδήλωση. Δεν υπήρχαν καν τηλεοπτικές κάμερες. Ωστόσο, εκφράστηκαν. Διακριτικά, με ηρεμία και σαφήνεια. Η πλήρης απασχόληση έτσι όπως την εννοεί η ΕΕ είναι απασχόληση για όλους και όχι απασχόληση με 8ωρο και σταθερό εργοδότη. Το 8ωρο δεν μπορεί να συνυπάρξει με τις νέες εργασιακές σχέσεις. Βεβαίως, οι παραδοχές αυτές διανθίστηκαν με δηλώσεις λατρείας προς τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα δικαιώματά τους, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Κι ύστερα ήρθαν οι διαψεύσεις, οι οποίες όμως δε διέψευσαν τίποτα...διαψεύδοντας τα πάντα".

    [04] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου

    " Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επιδιώκει όχι απλά να ξαναμπεί στη Βουλή αλλά, όπως τονίζει στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ζητάει "ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό, που θα δώσει στήριγμα και αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες και τις προσπάθειές μας για τη σύγχρονη Αριστερά, την Αριστερά του 2000". Και επισημαίνει ότι "ο μέν κ. Σημίτης χαίρεται γιατί όλα του πάνε δεξιά, ο δε κ. Καραμανλής επιχαίρει γιατί τα θέλει όλα στα μέτρα του". Ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος απόψε, περιστοιχιζόμενος από τον Μανώλη Γλέζο και τον Γιάννη Μπανιά, θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Ομόνοια, επισημαίνει στα ΝΕΑ, οτι οι αριστεροί ψηφοφόροι έχουν ένα επιπλέον λόγο να τον ψηφίσουν:"ο ΣΥΝ έχει σταθερά αντιταχθεί στον δικομματισμό". Και όταν ερωτάται γιατί οι αριστεροί ψηφοφόροι να επιλέξουν τον ΣΥΝ και όχι το ΚΚΕ ή το ΔΗΚΚΙ απαντά:" ο ΣΥΝ δεν αγωνίζεται για να γυρίσει ο χρόνος πίσω ούτε για να μείνει η Ελλάδα έξω απ' όλα αυτά".

    [05] Χρηματιστήριο

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "νέο ρεκόρ αρνητικού τζίρου κατεγράφη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, καταδεικνύοντας την απουσία κάθε επενδυτικού ενδιαφέροντος , αφού η Αγορά της οδού Σοφοκλέους "τελεί υπό την ομηρία" της πολιτικής ασάφειας, εν όψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι "διακυμάνσεις και πτωτικές τάσεις επικράτησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Ιδιαίτερα χαμηλός ήταν ο όγκος των συναλλαγών, που μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της συνεδρίασης παρέμενε συρρικνωμένος κάτω από τα επίπεδα των 100 δις δρχ συνεπεία του ιδιαίτερα υποτονικού αγοραστικού ενδιαφέροντος".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει ότι "επενδυτική παγωνιά επεκράτησε χθες στο Χρηματιστήριο, όπου σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με τον τζίρο να υπολείπεται των 100 δις δρχ - μία από τις χειρότερες επιδόσεις της διετίας. Η απουσία κάθε επενδυτικού ενδιαφέροντος, που μεταφράστηκε στον χαμηλό όγκο συναλλαγών,αποδεικνύει οτι η αγορά είναι δέσμια της εκλογικής αναμέτρησης".

    Το ΚΑΡΦΙ ισχυρίζεται ότι "σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Σοφοκλέους, η οποία τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζεται από έντονη επενδυτική άπνοια και ....ανία. Είναι πλέον φανερό ότι η αγορά αναμένει το αποτέλεσμα της 9ης Απριλίου προκειμένου να αποκτήσει βηματισμό".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "με εμφανή την επενδυτική αποχή κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου αφού η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε μόλις τα 100 δις δρχ "γράφοντας" το χαμηλότερο ρεκόρ των τελευταίων 14 μηνών. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν οτι οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο μετεκλογικό σκηνικό καθώς οι όποιες εξελίξεις σημειωθούν στις τέσσερις συνεδριάσεις που απομένουν πιστεύεται οτι ελάχιστα θα μεταβάλουν τη σημερινή κατάσταση".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα των έμμεσων συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασαν οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν χθές. Οι κινήσεις αυτές πραγματοποιούνται στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη...".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "το μέλλον της Κύπρου αποφασίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε χθές στη Ν. Υόρκη ευρεία σύσκεψη αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών, των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Στις ΗΠΑ βρίσκεται επίσης ο Κύπριος πρόεδρος κ. Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με μόνο θέμα στην ατζέντα του τις τελευταίες εξελίξεις ως προς το πολιτικό πρόβλημα του διχοτομημένου νησιού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "ξεκάθαρη προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση οτι "για να υπάρξει πλήρης και διαρκής ομαλότης στις σχέσεις των δύο χωρών, θα πρέπει απαραιτήτως να γίνουν κινήσεις ουσίας εκ μέρους της Τουρκίας" απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, προσφωνώντας τον Γερμανό ομόλογό του, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε χθές το βράδυ προς τιμήν του κ. Ράου, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "στρατιωτικό κλοιό γύρω από νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου, προετοιμάζει η Αγκυρα.Το στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος, σχεδιάζει τη διεξαγωγή τριών στρατιωτικών ασκήσεων στο Αρχιπέλαγος και την κατεχόμενη Κύπρο, ενώ η ελληνική κυβερνήσει ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της , φρόντισε να αποκρύψει επιμελώς τις νέες τουρκικές προκλήσεις".

    [07] Συνέντευξη Μητσοτάκη

    "Σχεδόν βεβαία θεωρεί τη νίκη- και την αυτοδυναμία- της Νέας Δημοκρατίας, ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς τον διευθυντή της ΕΣΤΙΑΣ ο κ. Κ. Μητσοτάκης ετόνισε: "ότι η τελευταία εβδομάδα είναι αποφασιστικής σημασίας, αλλά πιστεύω ότι το κυρίαρχο στοιχείο της εκλογής αυτής είναι η βουβή απόφαση του ελληνικού λαού να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ εις πείσμα όλων των δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων. Και επίσης η πρόβλεψη η δική μου είναι ότι το κόμμα που θα πάρει την εξουσία θα κερδίσει με διαφορά δύο τουλάχιστον μονάδων και όχι οριακή πλειοψηφία".

    [08] Παρέμβαση Σημίτη

    "Για ανανέωση παντού -με καινούργιες ιδέες και νέα πρόσωπα μετά τις εκλογές - προϊδεάζει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με βαρυσήμαντη δήλωση - παρέμβασή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ. Προειδοποιεί πως η Ελλάδα θα "πληρώσει" βαρύ τίμημα στην οικονομία" αν διακινδυνέψει αυτοσχεδιασμούς την επόμενη τετραετία χωρίς να διασφαλισθεί η ομαλή συνέχεια. Θεωρεί οτι ο Κ. Καραμανλής υπονόμευσε την προσωπική του αξιοπιστία κατ επέκταση και της χώρας - με τις θέσεις του για "οικονομία-τραβεστί" . Αποτιμώντας τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει οτι στην υποθετική περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε "όχι διαπραγμάτευση δεν θα υπάρχει , αλλά η χώρα θα βρεθεί εκτός ΟΝΕ, διότι ανατρέπεται το κριτήριο του ελλείμματος". Αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης τετραετίας, ιεραρχεί ως πρώτο την εξάλειψη της ανεργίας και το "κοινωνικό κράτος" προβλέποντας ρυθμούς ανάπτυξης γύρω στο 4%".

    [09] Συνέντευξη Καραμανλή

    "Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη νίκη, αλλά και έτοιμος για την ήττα είναι ο Κώστας Καραμανλής. Αυτό συνάγεται από τη σημερινή συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχεται μεν ότι οι εκλογές "μοιάζουν σαν πολύ κοντινή μάχη", εν τούτοις επισημαίνει πως "αισθάνεται ότι υπάρχουν υπόγεια ρεύματα που λειτουργούν υπέρ της ΝΔ". Παράλληλα, όμως ο Κ. Καραμανλής αναφέρεται και στο ενδεχόμενο ήττας του κόμματός του στην Κυριακή, τονίζοντας πως "δεν έχει προσκόλληση με καρέκλες". Και αφού αφήνει να εννοηθεί πως σ αυτό το ενδεχόμενο θα αποταθεί στη βάση του κόμματος, αναφέρει και τι θα τους πεί. "θέλετε να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια; να την κάνουμε. Δεν θέλετε; πάλι φίλοι είμαστε".

    [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οικονομικά ανοίγματα... Κυβέρνηση και αντιπολίτευση σπεύδουν να δώσουν το "στίγμα" της "επόμενης ημέρας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βαθμολογία "λίαν καλώς" στις τράπεζες. Αναβάθμιση από τη Standard and Poors".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αναβάθμιση για Εθνική, Alpha και Eurobank.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αδράνεια με θετικό πρόσημο στη Σοφοκλέους. Στάση αναμονής των επενδυτών έως τις εκλογές".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Η S&P αναβαθμίζει Εθνική, Πίστεως, Eurobank. Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες".

    [11] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Με οριακά θετικό πρόσημο έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ στο +0,29%, ενώ ο ελάχιστος τζίρος που καταγράφηκε στα 100,4 δις δείχνει ότι η αγορά έχει εισέλθει για τα καλά στο προεκλογικό κλίμα της αδράνειας"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 4 April 2000 - 18:32:14 UTC