Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-09-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/09/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Προειδοποιήσεις για μετοχές - "φούσκες"
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Ελληνοτουρκικά Ε Ε
  • [05] Εκλογή προέδρου
  • [06] Σεισμός
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] ΝΑΤΟ
  • [09] Συνέντευξη Καραμανλή - Οικονομία
  • [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Χρηματιστήριο - Νεα άνοδος

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι προειδοποιήσεις για μετοχές - "φούσκες" στο Χρηματιστήριο, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αγρότες, οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία και οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φόβος για "μπάμ" στη Σοφοκλέους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σεισμολόγοι: έρχεται μεγάλος σεισμός.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Συμφωνία για πρόεδρο. Εντονο παρασκήνιο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Το νέο τοπίο στη Σοφοκλέους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πριμ 700.000 σε μαθητές για... ιδιαίτερα.

    Η ΑΥΓΗ: Τελευταία ευκαιρία για 26.000 μαθητές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 8.950 νέοι διορισμοί στα νοσοκομεία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μετά τις παροχές, αγοράστε μετοχές!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανάσα για το λαό. Ποιά μέτρα εξήγγειλε χθές ο Καραμανλής.

    ΕΘΝΟΣ: Παπαντωνίου: Τάξη με 5 μέτρα στη Σοφοκλέους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο λεβέντικο το γύρισε ο Πάγκαλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ταραχή στο Χρηματιστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρεκόρ με σκιές στο Χρηματιστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι "φούσκες" φακελώνονται.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μεγάλο ραντεβού το Νοέμβριο για Ελληνοτουρκικά.

    ΕΣΤΙΑ: Αδικούνται οι φορολογούμενοι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επενδυτές και πολιτικοί ομνύουν στη Σοφοκλέους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συναίνεση... γιόκ στις επαφές του ΥΠΕξ με τους πολιτικούς

    ΤΑ ΝΕΑ: Σήμα κινδύνου για μετοχές - φούσκες στη Σοφοκλέους.

    ΝΙΚΗ: Νέο ρεκόρ του δείκτη του Χρηματιστηρίου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα αντιλαϊκά μέτρα κρύβει η δημαγωγία Σημίτη-Καραμανλή

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αύξηση 25% στις αγροτικές συντάξεις εξήγγειλε ο Σημίτης

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αναπτυξιακά θαύματα υπόσχεται ο Καραμανλής.

    [02] Προειδοποιήσεις για μετοχές - "φούσκες"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "σε κλοιό αυστηρού ελέγχου μπαίνουν οι μετοχές - "φούσκες" απο τις χρηματιστηριακές αρχές. Ο Γ. Παπαντωνίου προαναγγέλλει σειρά μέτρων και ενημέρωση των επενδυτών για μετοχές με εκρηκτικά σκαμπανεβάσματα και προειδοποιεί: "μην παρασύρεσθε απο υπερβολικό ενθουσιασμό". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζάς. Την ίδια στιγμή η Σοφοκλέους καλπάζει ακάθεκτη προς τις 5.400 μονάδες, με τις τράπεζες να μπαίνουν στο παιχνίδι".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ``ανησυχία έχει αρχίσει να προκαλεί στην κυβέρνηση η εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που συνέχισε και χθες τη φρενήρη κούρσα του κρατρρίπτοντας ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ και φτάνοντας τις 5.371 μονάδες``.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ``καλπάζει αχαλίνωτη η χρηματιστηριακή αγορά, σαρώνοντας με χαρακτηριστική ευκολία τις κάθε είδους ``αντιστάσεις`` που βρίσκονται μπροστά της. Το τεράστιο κύμα των κεφαλαίων που κατευθύνεται στη Σοφοκλέους ``φουσκώνει`` ολοένα και περισσότερο τις τιμές των μετοχών. Οι εκατοντάδες χιλιάδες των επενδυτών-παικτών, συνεχίζουν να εισφέρουν τα κεφάλαιά τους στο σύγχρονο ``Ελντοράντο`` της Σοφοκλέους``.

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σημειώνει ότι ``υπό την πίεση χιλιάδων επενδυτών για ουσιαστική πληροφόρηση και αποτελεσματική προστασία των κεφαλαίων τους, η κυβέρνηση σπέυδει με καθυτέρηση δύο τουλάχιστον ετών στη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για το Χρηματιστήριο. Το θεσμικό αυτό πλαίσιο αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση, τόσο για τη διασφάλιση της διαφάνειας των συναλλαγών όσο και για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς``.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ``Οι ημερήσιες συναλλαγές προσέγγισαν τα 430 δισ. δρχ. με τους επενδυτές να τοποθετούν με μεγαλύτερη ορμή στη χρηματιστηριακή αγορά και να θεωρούν δεδομένα τα κέρδη αγνοώντας ακόμη και τις φωνές σύνεσης και αυτοσυγκράτησης. Οπως όλα δείχνουν, τίποτε πια δεν συγκρατεί τους νεοεπενδυτές, που ζουν πλέον στον αστερισμό των ``επιχειρηματικών ειδήσεων`` και άπαντες δείχνουν να βιώνουν τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, όπως άλλοτε τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών. Είναι τέτοια η δυναμική της χρηματιστηριακής αγοράς, που ακόμη και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου σπεύδουν να τοποθετηθούν δίπλα της προσδοκώντας οφέλη``.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ``με ψυχραιμία αντέδρασε η χρηματιστηριακή αγορά στις εκτιμήσεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζά περί ``υπερθερμασμένης αγοράς`` και ανάγκης συντονισμένων παρεμβάσεων στο μέρος του Χρηματιστηρίου που χαρακτηρίζει ``άρρωστο``.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ``μία δολοφονία ενός Ελληνοκύπριου εγκλωβισμένου στο Ριζοκάρπασο, η οποία, όπως όλα δείχνουν, έγινε από Τούρκους έποικους, προκαλεί εντονότατο προβληματισμό και ανησυχίες στη Μεγαλόνησο για τις πραγματικές διαθέσεις της Αγκυρας και του ψευδοκράτους και για την πολιτική που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να αποφύγουν την επανάληψη του δικοινοτικού διαλόγου και τη δρομολόγηση λύσης στο Κυπριακό``.

    [04] Ελληνοτουρκικά Ε Ε

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι ``χείρα... βοηθείας προς την ελληνική κυβέρνηση έτεινε χθες η Κομισιόν: ο αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επίτροπος Χανς βαν ντεν Μπρουκ, εισηγείται στους ``15`` ένα πακέτο βοήθειας προς την Τουρκία, το οποίο δεν υποχρεώνει την Αθήνα να άρει - ή να επιμείνει - στο βέτος της. Ετσι, εφόσον εγκριθεί και προωθηθεί η πρόταση της Επιτροπής, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι θα ``απαλλαγεί`` από τις πιέσεις των εταίρων αφενός (που επιθυμούν να βοηθηθεί ούτως ή άλλως η Αγκυρα) και εκείνων (εντός και εκτός κυβέρνησης) που επιμένουν ότι πέραν της ανθρωπιστικής οικονομικής βοήθειας η Αθήνα δεν πρέπει να δώσει το ``πράσινο φως`` για τίποτε άλλο``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι ``η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται ``υπομονετικά αλλά σταθερά`` προκειμένου να αποδοθεί στην Τουρκία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρας, δήλωσε χθες ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ τονίζοντας τη ``λεπτότητα`` που απαιτείται στους διπλωματικούς χειρισμούς ``λόγω αντιστάσεων που υπάρχουν`` και την αναγκαιότητα, εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος, ``διακριτικότητας`` - να μην πολυσυζητείται δηλάδη, το θέμα αυτό δημοσίως - πριν υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα... ``.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι ``κλιμακώνοντας τις πιέσεις τους οι Ευρωπαίοι εταίροι για την απελευθέρωση των κοινοτικών κονδυλίων για την Τουρκία, στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι ζητώντας την αναγνώριση της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Μετά την εξέλιξη αυτή, το ``μέτωπο`` των χωρών που είχαν απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής του Λουξεμβούργου περιορίζεται (μετά τη στροφή της Ιταλίας και της Γερμανίας) στην Ελλάδα και στις σκανδιναβικές χώρες (κυρίως τη Σουηδία), οι οποίες εστιάζουν την αντίθεσή τους στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ``κλειστά κρατάει ακόμη τα χαρτιά της η κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης της Τουρκίας και της άρσης, ή μημ του βέτο προς το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε χθες και ολοκληρώνει την ενημέρωση των πρωην υπουργών Εξωτερικών, ενώ άυριο θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο τη Βουλής για το ζήτημα, πάνω στο οποίο δεν έχει επιτευχθείη επιθυμητή ``ευρύτερη συναίνεση``.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ``η ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού, αποτελεί, όπως φαίνεται, το ``άλλοθι`` της κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη της Αγκυρας και, την επί της ουσίας αλλαγή πλεύσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που δημιουργεί ήδη σοβαρούς τριγμούς στο κυβερνών κόμμα``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ``σε σοβαρή απειλή για τις εσωκομματικές ισορροπίες στην κυβερνώσα παράταξη, αλλά πρωτίστως αναφορικά με την αναθεώρηση επί το (περαιτέρω) ενδοτικότερον της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αρχίζουν να αναδεικνύονται πράξεις, ενέργειες, δηλώσεις και προαναγγελίες του κ. Θ. Πάγκαλου``.

    Κατά την ΕΞΟΥΣΙΑ ``ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στα ελληνοτουρκικά, και οι πλέον ισχυροί επιχειρηματίες των δύο χωρών αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσέγγιση Αθήνας-Αγκυρας, δίνοντας έμφαση στη ``διπλωματία των πολιτών``, ελπιδοφόρα πολιτική οδό για την προσέγγιση των δύο χωρών, που θα προτάσσει τα συμφέροντά τους, ``αδρανοποιώντας`` τις διαφορές που τις χωρίζουν. Πρόκειται για κίνηση που αναμένεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην πρώτη μεγάλη συνάντησή τους, που προγραμματίζεται για τα μέσα Νοεμβρίου, επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο... Μπιλ Κλίντον, η παρουσία του οποίου έχει αυτονόητο πολιτικό συμβολισμό. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα παρευρεθεί στη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλει και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι ``αφού ολοκληρώθηκε το εσωκομματικό παιχνίδι εντυπώσεων, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να συμφωνήσει με την εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων προς την Τουρκία. Η θέση αυτή,, ήταν ειλημμένη απόφαση της Αθήνας από την αρχή του καλοκαιριού και ο σεισμός που έπληξε τη γειτονική χώρα ``αξιοποιείται`` για τον περιορισμό των εσωτερικών τριβών``.

    [05] Εκλογή προέδρου

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ γράφει ότι ``ακόμη και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας παρεμβαίνουν τα μεγάλα εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα, που πιέζουν τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της ΝΔ να συμφωνήσουν για να μη γίνουν πρόωρες εκλογές. Οι πιέσεις, πάντως, βρίσκουν ανταπόκριση και ήδη είναι σε εξέλιξη έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων.

    [06] Σεισμός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ``μεγάλο σεισμό στον ελλαδικό χώρο περιμένουν οι Αρχές, αποσιωπώντας προς το παρόν το θέμα για την αποφυγή πρόκλησης πανικού στους πολίτες, όπως επεσήμαναν και οι σεισμολόγοι μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία. Η έντονη δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι δηλώσεις Λαλιώτη περί μέτρων προστασίας ανά τη χώρα και οι συσκέψεις στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) αποδεικνύουν πως το ενδεχόμενο μεγάλης σεισμικής δόνησης παραμένει ανοιχτό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, έχει ζητήσει από τον ΟΑΣΠ και τους υπόλοιπυς φορείς να συναποφασίσουν περαιτέρω μέτρα προστασίας για τη χώρα, αφού τα σήματα των σεισμολογικών ινστιτούτων και των σεισμολόγων που φτάνουν συγκλίνουν στο ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού``.

    [07] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι ``την έναρξη του προεκλογικού οργίου προσλήψεων εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας κ. Λάμπρος Παπαδήμας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6.550 προσλήψεις. Κανείς φυσικά δεν θα είχε αντίρρηση σε απορρόφηση ανέργων αλλά, κατά... σύμπτωση, ο Σεπτέμβριος είναι προεκλογικός μήνας. Και, ακόμα, είναι γνωστά τα διαβλητά κριτήρια με τα οποία γίνονται οι προσλήψεις από το ΠΑΣΟΚ``.

    [08] ΝΑΤΟ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "ενεργά θεωρούνται απο χθές τα τέσσερα στρατηγεία χερσαίων δυνάμεων της νοτίου περιοχής του ΝΑΤΟ-μεταξύ των οποίων και αυτό του Τυρνάβου - αφού ετέθη επισήμως σε εφαρμογή η νέα δομή της Συμμαχίας. Ουσιαστικώς θα περάση κάποιος χρόνος μέχρις ότου τα στρατηγεία επανδρωθούν πλήρως, οπότε αναμένεται να λειτορυγήσουν πλήρως περί τις αρχές Οκτωβρίου. Ετσι στο στρατηγείο του Τυρνάβου, η επίσημος τελετή ενεργοποιήσεως προγραμματίζεται για τις 5 Οκτωβρίου.

    [09] Συνέντευξη Καραμανλή - Οικονομία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "μέτρα - σταθμό για την οικονομική πολιτική της χώρας εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας απο την πρώτη ημέρα που του κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάβει την εξουσία. Τα μέτρα αυτά αφορούν κυρίως τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, γενικότερα θα δώσουν ανάσα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, "ελάχιστες ημέρες προτού ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης εξαγγείλει στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ως τις εκλογές και ενώ έχουν γίνει γνωστά πολλά απο τα μέτρα που θα πάρει, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την οικονομική πολιτική και τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρει το κόμμα του όταν έλθει στην εξουσία. Απο τη σύγκριση είναι σαφές οτι τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται στον ίδιο άξονα και προς την ίδια κατεύθυνση. Μπορεί να διαφέρουν σε ποσοστά μειώσεων ή και σε απόλυτους, αριθμούς όταν πρόκειται για αφορολόγητα ποσά, ή ακόμη και να παίζουν με τις λέξεις αναφορικά με τον βαθμό αποκρατικοποίησης της μίας ή της άλλης τράπεζας, αλλά επί της ουσίας συμφωνούν. Στην πραγματικότητα, το διεθνές κλίμα και οι τάσεις που επικρατούν επιβάλλουν στα δύο κόμματα την άσκηση ταυτόσημης οικονομικής πολιτικής".

    (Π. Ν.)

    [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα άνοδος ρεκόρ των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι βασικοί άξονες της αγροτικής πολιτικής, η συνέντευξη Καραμανλή για την οικονομία, τα μέτρα του υπ. Εθνικής Οικονομίας για το Χρηματιστήριο και η συνεχιζόμενη άνοδος του γιέν στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Επιστροφή σε blue chips με νέο ρεκόρ - Στις 5,371 μονάδες ο δείκτης. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ναι μεν προσοχή στις "φούσκες", αλλά... δικαιολογημένη η άνοδος της Σοφοκλέους. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Με τις 5.500 μονάδες στο "μπαλκόνι" της ΔΕΘ - Σοφοκλέους: Blue chips- Nεα deals... και συστάσεις για προσοχή. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Επιταχύνονται οι εισαγωγές στο ΧΑΑ - Εξαγγελία μέτρων θωράκισης της αγοράς από Παπαντωνίου. ''

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ``Προσπάθεια αποθέρμανσης εν μέσω αγοραστικού "αμόκ" - "Πριμοδοτούνται" τα blue chips. ''

    [11] Χρηματιστήριο - Νεα άνοδος

    H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: Επενδυτικός "παροξυσμός" επικράτησε και χθες στη χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας με τον γενικό δείκτη τιμών να "σπάει" ενδοσυνεδριακά και το φράγμα των 5.400 μονάδων, για να κλείσει με σημαντικά κέρδη της τάξης του 3,19%. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 September 1999 - 8:13:18 UTC