Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-08-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/08/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκτακτα μέτρα για πληθωρισμό
  • [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [4] Αυθαίρετα
  • [5] Πώληση Τράπεζας Εργασίας
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο-Επιστροφή σε ανοδικούς ρυθμούς

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Τα έκτακτα μέτρα για τον πληθωρισμό, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η πώληση της Εργασίας και οι αλλαγές στα πρόστιμα για αυθαίρετα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κίνημα Πάγκαλου. "Το '81 ήμουν ένας αφελής μαρξιστής του ΠΑΣΟΚ". Κριτική στην κοινωνική πολιτική Σημίτη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποιοί πήραν τα 600 εκ.;Νέα στοιχεία-σόκ στο σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σχέδιο Αιγαίο: Ενοχη σιωπή απο την κυβέρνηση, την Τράπεζα Πίστεως και την "κρεντίτ Σουίς- Φέρστ Μπόστον". Πανικός απο την αποκάλυψη της "Α".

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: "Απορρίπτονται" 7.000 και απο τα φροντιστήρια. Οργή και αγανάκτηση στις οικογένειες των ανεξεταστέων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυθαίρετα: νομιμοποιήσεις-εξπρές για να εισπράξει το κράτος 250 δις.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση συνιστά: Τρώτε και μην ελέγχετε! "Στα κρυφά" πέρασαν τροποποίηση στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να πάνε σπίτι τους οι... κουρασμένοι υπουργοί και τα κομματικά στελέχη. Εκρηξη Σκανδαλίδη για τα διαλυτικά συμπτώματα στην κυβέρνηση και το κόμμα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μέτρα για τον λαό και τον... πληθωρισμό. Τι επιδιώκει η κυβέρνηση: ο στόχος της ΟΝΕ και οι εκλογές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στα ρόζ πάλι ο Λευκός Οίκος. Ρεβάνς απο την πρώτη κυρία των ΗΠΑ για τη Μόνικα.

    ΕΘΝΟΣ: Ρεκόρ οι τουρίστες. Πάνω απο 30% η αύξηση σε πολλές περιοχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σουβενίρ απο Σημίτη στους "τουρίστες" υπουργούς. Ο Κ. Σκανδαλίδης προανήγγειλε τις, μετά Σίφνο, κινήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο σκαμνί οι μίζες του αιώνα. Επιτέλους προσδιορίσθηκε για τις 25 Οκτωβρίου η δίκη για τον "Κουτσονόμο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυθαίρετα: παγώνουν τα πρόστιμα. Ποιοί ιδιοκτήτες "τη γλιτώνουν". Προεκλογική κίνηση Λαλιώτη. Ολόκληρη η εγκύκλιος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι "φούσκες" παχαίνουν, παρά τον εισαγγελέα. Σοφοκλέους: το χοντρό παιχνίδι συνεχίζεται.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εκτακτα μέτρα για τον πληθωρισμό. Συναγερμός στην κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η είσοδος στην ΟΝΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Εκτός ελέγχου οι τιμές καυσίμων. Εξαντλεί η Κυβέρνησις τα περιθώρια παρεμβάσεως.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χρέη 10 δις απο μαρίνες και κέντρα απαιτεί ο ΕΟΤ. Προς ιδιωτικοποίηση περιουσία 4 τρις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Φούλ" για....εκλογές. Ενα τάληρο φθηνότερη ανα λίτρο η βενζίνη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τελεσίγραφο σε 1.127.384 οφειλέτες του Δημοσίου. Ολοι οι πίνακες κατά εφορία.

    ΝΙΚΗ: 1 τρις στον "Καποδίστρια". Το ανακοίνωσε χθές η Β. Παπανδρέου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ελεγχος στα τρόφιμα και κερδοφορία δε συμβιβάζονται!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πακτωλός χρημάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κίνδυνος ανάφλεξης στα Βαλκάνια. Απειλείται η ειρήνη απο τους Κοσσοβάρους.

    [2] Εκτακτα μέτρα για πληθωρισμό

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "η συνεχιζόμενη εκρηκτική άνοδος στις διεθνείς τιμές των καυσίμων, που καθήλωσε τον πληθωρισμό στο 2,1% τον Ιούλιο, σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση. Χθές το οικονομικό επιτελείο προχώρησε στη λήψη των πρώτων έκτακτων μέτρων μειώνοντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στις βενζίνες κατά 5 δραχμές. Παράλληλα, στην προσπάθεια να διασφαλίσει την επίτευξη του κριτηρίου για την ΟΝΕ η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο μειώσεων στον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αλλά και στον ΦΠΑ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι" με την ανησυχία έκδηλη για τυχόν αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων η κυβέρνηση έσπευσε χθές να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων κατά 5 δρχ το λίτρο. Η απόφαση ελήφθη αιφνιδιαστικά και ήλθε να καλύψει την αύξηση των τιμών της βενζίνης κατά 3 δρχ το λίτρο που ανακοινώθηκαν χθές απο τα Ελληνικά Διυλιστήρια, ως αποτέλεσμα των υψηλών διεθνών τιμών του "μαύρου χρυσού".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "επισφαλής καθίσταται η επίτευξις του κριτηρίου για μέσο ετήσιο πληθωρισμό 2% τον Μάρτιο του 2000, ημερομηνία κατά την οποία η Χώρα μας θα υποβάλη την αίτηση εντάξεως στην ΟΝΕ. Η κυβέρνησις υπεχρεώθη χθές να μειώση τον Ειδικό Φόρο Καταναλώσεως (ΕΦΚ) της βενζίνης με αποτέλεσμα όμως απλώς να περιορίση την αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά οτι "και τις τελευταίες εφεδρείες εξαντλεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανακόψει την ανοδική πορεία των τιμών των καυσίμων, η οποία απειλεί σοβαρά πλέον να εκτινάξει τις τιμές προς τα επάνω και ο πληθωρισμός να βρεθεί εκτός κριτηρίων της ευρωζώνης, εξαϋλώνοντας έτσι τον "εθνικό" στόχο ένταξης στην ΟΝΕ".

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι "προσπαθώντας να κρατήσει τα οικονομικά μεγέθη και κυρίως τον πληθωρισμό σε επίπεδα που δεν θα υπονομεύουν τον στόχο της ΟΝΕ, αλλά και να ικανοποιήσει ταυτόχρονα, εν όψει εκλογών, τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα, προωθεί ρυθμίσεις και εξαγγέλλει χρηματοδοτήσεις".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "σε "πυροσβεστική" παρέμβαση για τις νέες αυξήσεις - "φωτιά" στα καύσιμα, οι οποίες απο την αρχή του χρόνου φθάνουν τις 27 δρχ για τη βενζίνη σούπερ και τις 28 για την αμόλυβδη, προχώρησε χθές η κυβέρνηση. Η νέα άνοδος των διεθνών τιμών της βενζίνης κατά 13 δολάρια ανα μετρικό τόνο και του πετρελαίου κίνησης κατά 4,70 δολάρια ανα μετρικό τόνο ανάγκασε την κυβέρνηση να μειώσει τον ΕΦΚ της βενζίνης κατά 5,9 δρχ το λίτρο (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ 0,9δρχ) προκειμένου να συκγρατηθούν οι τιμές της σούπερ και της αμόλυβδης αλλά και να ενισχυθούν οι αντιπληθωριστικές τάσεις της οικονομίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει οτι "πανικόβλητο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απο τη μηδενική πτώση του πληθωρισμού τον Ιούλιο, έσπευσε χθές στη μείωση του ΕΦΚ κατά 5 δραχμές στις βενζίνες, σε μια προσπάθεια να υποβοηθήσει στην τιθάσευση του "τέρατος".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει οτι "η μείωση στις τιμές των υγρών καυσίμων αναμενόταν να ανακοινωθεί το Φθινόπωρο, ο κίνδυνος όμως να μεταφερθεί η διεθνής αύξηση των τιμών, μέσω των διογκωμένων τιμών στα ελληνικά πρατήρια βενζίνης στην ελληνική κατανάλωση, και άρα να έχει δυσμενέστατα αποτελέσματα στον πληθωρισμό, εξανάγκασε την κυβέρνηση να επισπεύσει την παργματοποίηση αυτής της κίνησης, που ούτως ή άλλως θα γινόταν μετά απο λίγες εβδομάδες".

    [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "αποφασισμένος να προχωρήσει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χωρίς αλλαγές που θα αλλοιώνουν τη φιλοσοφία της εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης. Παρά τις απειλές των καθηγητών για κινητοποιήσεις απο τον Σεπτέμβριο, ο κ. Αρσένης τόνισε οτι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα μαθητών και καθηγητών για δεύτερη ευκαιρία στις τρείς τάξεις του λυκείου και προσθέτει οτι πίσω απο τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις για τη μεταρρύμιση, κρύβονται οικονομικά συμφέροντα".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "ο αποκλεισμός των μαθητών που κρίθηκαν "ανεπίδεκτοι μαθήσεως" απο τη μεταρρύθμιση Αρσένη δεν περιορίζεται στην επίσημη Παιδεία. Περίπου 7 με 8 χιλιάδες οικογένειες διαπιστώνουν με οργή και έκπληξη οτι οι αποτυχόντες της Β Λυκείου "απορρίπτονται" και απο την Παραπαιδεία. Τα φροντιστήρια, που ενδιαφέρονται γι ατο καλό όνομά τους και το κύρος τους, αρνούνται να δεχθούν μαθητές που κρίθηκαν ανεξεταστέοι σε περισσότερα απο πέντε μαθήματα. Η άρνηση ισοδυναμεί με αποκλεισμό των παιδιών απο το Λύκειο, δεδομένου οτι μόνα τους αποκλείεται να καλύψουν την ύλη των εξετάσεων σε λίγες εβδομάδες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ στο σχόλιό της τονίζει μεταξύ άλλων οτι "όταν οι εισαγωγικές εξετάσεις σφραγίζονται με μεγάλη αποτυχία σε δύο μαθήματα βασικά, τότε για ένα και μόνο πράγμα δεν μπορεί να αμφιβάλλει κανείς. Και αυτό δεν είναι άλλο απο τη σαθρότητα του μέχρι τώρα συστήματος, το οποίο πολύ ορθά επιμένει στο να μην υπάρξει καμιά αλλαγή στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

    [4] Αυθαίρετα

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "καλοκαιρινή έφοδο για την είσπραξη περίπου 250 δις δρχ απο εκκρεμούντα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων κτισμάτων, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ηδη κοινοποιήθηκε σε όλες τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες εγκύκλιος του γγ το υπουργείου Περιβάλλοντος - Χωροταξίας και Δημοσίων εργων κ. Ηλ. Μπεριάτου, με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες χαρακτηρισμού των αυθαιρέτων, καθώς και ο ακριβής τρόπος υπολογισμού τόσο του προστίμου ανέγερσης όσο και του προστίμου διατήρησης του αυθαιρέτου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "αλλάζουν και εξειδικεύονται οι διαδικασίες για τον υπολογισμό των προστίμων στους αυθαίρετους οικιστές, με εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ταυτόχρονα όμως ακυρώνονται και οι εκθέσεις αυτοψίας που έχουν ήδη συνταχθεί απο τις Πολεοδομίες. Τα πρόστιμα θα επαναπροσδιοριστούν με νέα δεδομένα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ αρνείται οτι αυτό θα οδηγήσει σε ένα προεκλογικής φύσης "πάγωμα" της όλης διαδικασίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "η κυβέρνηση, με μια προεκλογική κίνηση παγώνει επ'αόριστον τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης που επιβλήθηκαν σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Με μακροσκελή εγκύκλιο ο γγ του ΥΠΕΧΩΔΕ Η. Μπεριάτος, ουσιαστικά δίνει εντολή στις Πολεμοδομίες να ακυρώσουν τα πρόστιμα- εξπρές και τις κατεδαφίσεις".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "τη νομιμοποίηση σε χρόνο - ρεκόρ 300.000 παλαιών και νέων αυθαιρέτων σ'ολόκληρη τη χώρα προωθεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας μεγάλα οικονομικά και πολιτικά οφέλη εν όψει εκλογών. Εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ προς όλες τις πολεοδομικές υπηρεσίες επιβάλλει εντός 30 ημερών, την ολοκλήρωση των διαδικασιών χαρακτηρισμού των αυθαιρέτων και ανοίγει το δρόμο για την είσπραξη προστίμων - μαμούθ- ακόμη και απο ημιτελή κτίσματα- που εκτιμάται οτι θα αποφέρουν τα δημόσια ταμεία συνολικά 250 δις δραχμές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "τη μονιμοποίηση 300.000 αυθαιρέτων για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμα που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς θα επιφέρουν στον κρατικό κορβανά έσοδα 250 δις δρχ προωθεί με εγκύκλιο το ΥΠΕΧΩΔΕ. Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου απεστάλη εγκύκλιος στις κατά τόπους νομαρχίες και Πολεοδομικές Υπηρεσίες με την οποία καθορίζεται ο χαρακτήρας των αυθαιρέτων που δύναται να νομιμοποιηθούν καθώς και η επιβολή ετήσιου προστίμου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) επισημαίνει οτι "στη νομιμοποίηση 300.000 αυθαιρέτων της χώρας προχωρά η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σκοπεύει να επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες που θα εξακολουθήσουν να διατηρούν παράνομη ιδιοκτησία. Αλλάζει, επίσης ο τρόπος υπολογισμού της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας υπολογίζονται και τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης του οικήματος με την καθιέρωση τριών ζωνών οικοδομικών έργων".

    [5] Πώληση Τράπεζας Εργασίας

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "το σήριαλ της Εργασίας έλαβε τέλος, αφού απο χθές στις 3 μμ η πολύφερνος τράπεζα βρίσκεται στα χέρια της Eurobank που αποτελεί πλέον το τρίτο σε μέγεθος χρηματοπιστωτικό όμιλο και ελέγχει το 10% της τραπεζικής πίτας. Το αποτέλεσμα αυτής της καινογανούς για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίας θα γίνει γνωστό σήμερα ή αύριο, ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο οτι πλέον βρίσκεται στα χέρια του ομίλου Λάτση τουλάχιστον το 50,1% των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας. Και τούτο γιατί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι μέτοχοι της Εργασίας έσπευσαν να αποδεχθούν την προσφορά της Eurobank κρίνοντάς την ως ιδιαιτέρως συμφέρουσα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι " στην τρίτη θέση μεταξύ όλων των ελληνικών τραπεζών κατατάσσεται απο σήμερα η Eurobank, του Ομίλου Τραπεζών Λάτση, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς της Consolidated Eurofinance Holdings (μητρικής του Ομίλου Λάτση) για την απότκηση του ελέγχου της Τράπεζας Εργασίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "χθές στις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η προθεσμία που είχαν οι μέτοχοι της τράπεζας Εργασίας για να ανταλλάξουν τις μετοχές που έχουν στην κατοχή τους. Θεωρείται πάντως δεδομένη η υπερκάλυψη του ποσοστού που θα οδηγήσει την Εργασίας υπο τον έλεγχο του EFGBank Group. Σήμερα ή το αργότερα αύριο το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί το ποσοστό αποδοχής, θέμα στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον την τελευταία εβδομάδα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "στο 65% έφθασε το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Εργασίας, το οποίο κάλυψε ο Ομιλος Λάτση μετά τη χθεσινή ολοκλήρωση των διαδικασιών της δημόσιας προσφοράς του για την εξαγορά του 50,1% της Τράπεζας. Οι προσφορές των μετοχών της Εργασίας έφθασαν τα 22 εκ μετοχές, ενώ ο Ομιλος Λάτση ζητούσε 12 εκ μετοχές για το 20,57% ενώ ήδη κατείχε το 30%".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τα μέτρα για την περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η απόκτηση του ελέγχου της Τρ. Εργασίας από τoν Oμιλο Λάτση και η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Παραγώγων είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``"Ξέμειναν" από καύσιμα τα μέτρα με τη χθεσινή μείωση του ΕΦΚ στη Βενζίνη. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ανοδος με 45 limit up - Ξεπέρασε τις 4400 ο δείκτης. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``40 μετοχές "καρφώθηκαν" χθες στο limit up - Σοφοκλέους: Ανοδικό μελτέμι δροσιάς στο ΧΑΑ. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Ανοιξε το πακέτο μέτρων κατά του πληθωρισμού - Μετά τα καύσιμα, λιγότερος ΦΠΑ σε τρόφιμα και ΟΤΕ. ''

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ``Ανοδική δυναμική αποκτά πάλι η αγορά - Επιστρέφουν κεφάλαια σε blue chips. ''

    [7] Χρηματιστήριο-Επιστροφή σε ανοδικούς ρυθμούς

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: ``"Χαμόγελα" επικράτησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε την Τρίτη συνεχίστηκε και χθες με εντονότερους μάλιστα ρυθμούς, οδηγώντας το γενικό δείκτη και πάλι πάνω από τις 4400 μονάδες. Υστερα λοιπόν από τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκε ο γενικός δείκτης τις προηγούμενες ημέρες, χθες παρουσίασε σημαντική άνοδο κατά 1,70% και έκλεισε στις 4.402,42 μονάδες. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 5 August 1999 - 11:37:33 UTC