Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-07-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/07/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Το πολυνομοσχέδιο για το δημόσιο
  • [03] Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας
  • [04] Νομοσχέδιο-Δημόσια Διοίκηση
  • [05] Παραίτηση Στρατήγη
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [08] Περιουσία Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [09] Επίσκεψη Αμερικανού υπουργού
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Ευρώ - ακίνητα
  • [12] ΝΑΤΟ
  • [13] Λαθρομετανάστες
  • [14] Θεσσαλονίκη- ανασυγκρότηση Βαλκανίων
  • [15] Γάμος Αλεξίας
  • [16] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Ευρώ-Δολάριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το πολυνομοσχέδιο για το δημόσιο, οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τους λαθρομετανάστες, η οικονομική πολιτική και η παραίτηση του Στρατή Στρατήγη είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποντάρετε στα σίγουρα. Και η "Εγνατία" στο χορό της Σοφοκλέους. Οδηγός για έξυπνες επενδύσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καταδίκη της Τουρκίας για τις δολοφονίες Σολωμού και Ισαάκ. Απόφαση-βόμβα του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Η Αλεξία έφαγε τον Στρατήγη. Ο Σημίτης έδιωξε τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μονιμοποιούνται οι κλαδικές. Με ρουσφετολογικές προσλήψεις κρατικοποιείται το υπο διάλυσιν κυβερνών κόμμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπόνους στα συμβατικά ΙΧ για να μετατραπούν σε καταλυτικά. Εκτός απο την απόσυρση των σαράβαλων.

    Η ΑΥΓΗ: Αρχίζει το ξήλωμα του νόμου για τις προσλήψεις. Νέο νομοσχέδιο περιορίζει τις αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παραίτηση ντροπής απο τον Στρατήγη. Τα βρόντηξε για να πάει στο γάμο της Αλεξίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ποιοί τρώνε τα λεφτά του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τι αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πάμε για φούντο. Η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ κατακεραυνώνει τον Σημίτη.

    ΕΘΝΟΣ: Κόβονται προνόμια σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες. Τι αλλάζει στο δημόσιο πολυνομοσχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Διαζύγιο " στη ΝΔ φέρνει ο γάμος της Αλεξίας.."κατά-ΣΤΡΑΤΗΓΗ" την Ολυμπιάδα. Για να δούμε θα πάνε ή φοβούνται πώς θα γυρίσουν;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διορίζουν την κομματική πελατεία τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Τι αλλάζει για προσλήψεις, μετατάξεις, μονιμοποιήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 2004: διαζύγιο λόγω γάμου... βασιλικού. Παραίτηση Στρατήγη και πόρτα για αλλαγές.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εκλογική συμμαχία με την Αριστερά η μόνη λύση για το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Το ευρώ ευνοεί την αγορά ακινήτων. Αναμένεται εισροή ξένων επενδυτών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σφοδρή αντεπίθεση Λάτση. Αμφισβητεί την αξιοπιστία του σχεδίου Σάλλα-Εργασίας για συγχώνευση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σκούπα" κατά δικαίων και αδίκων. Σε αστυνομικό κλοιό οι αλλοδαποί.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οι 35 μετοχές που έγιναν "πύραυλοι" σε μια εβδομάδα. 5 τράπεζες έδωσαν κέρδη 614 δις σε 3 μέρες.

    ΝΙΚΗ: Ρυθμίζονται οι αρρυθμίες. Νόμος-τομή για το Δημόσιο απο τη Βάσω Παπανδρέου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εικόνα σκλαβοπάζαρου στις γειτονιές της Αθήνας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λαθρομετανάστες: Δύο μέτωπα έγκλημα και ρατσισμός.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δημόσιο-ΟΤΑ: 55.000 υπάλληλοι σε νέες θέσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σκοτεινοί κύκλοι της Ευρώπης κατά της Θεσσαλονίκης επιχειρούν να αλλάξουν την έδρα.

    [02] Το πολυνομοσχέδιο για το δημόσιο

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "νομοθετικές ρυθμίσεις, που διαμορφώνουν νέα κατάσταση στο Δημόσιο, επεξεργάστηκαν το υπουργείο Προεδρίας και η Βάσω Παπανδρέου. Με τις διατάξεις αυτές αναγνωρίζονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά και αναδιαρθρώνεται το ΑΣΕΠ. Καταργούνται επίσης ειδικά προνόμια. που ίσχυσαν σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες"

    [03] Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτέ φίλοι του Κ. Μητσοτάκη διαφωνούν ανοιχτά με τους σχεδιασμούς της Ρηγίλλης να μην προτείνει για πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό. Πρώτος πήρε θέση ο βουλευτής Χανίων Χρ. Μαρκογιαννάκης και χθές παρέλαβε τη σκυτάλη ο Ν. Ζαφειρόπουλος".

    [04] Νομοσχέδιο-Δημόσια Διοίκηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "σε πανικό η κυβέρνηση απο την ήττα στις ευρωεκλογές προσπαθεί να προλάβει τα χειρότερα διορίζοντας ημετέρους. Παίζει η κυβέρνηση με τις στρατιές των χιλιάδων ανέργων. Ανοίγει την κερκόπορτα γαι πλήρη διάλυση του Δημοσίου, τον μεγάλο ασθενεή του κράτους. Το ΠΑΣΟΚ του Αν Παπανδρέου επιχειρούσε να κομματικοποιήσει το κράτος, το ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη προσπαθεί να κρατικοποίησει το κόμμα. Αλλαγές της Β. Παπανδρέου σε προσλήψεις, ΑΣΕΠ, μετατάξεις, αποστάσεις, με νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "συλλογικές διαπραγματέυσεις - "μαϊμού" υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων στις νομαρχίες, "διευκόλυνση" των ρουσφετολογικών διορισμών και θερμοσθέτησης της ομηρίας, αυταρχικότερες διατάξεις για τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "Λίγες μέρες μετά την ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές λίγους μήνες πριν απο την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, η κυβέρνηση αναγορεύει για άλλη μια φορά ως πρόσφορο πεδίο άσκησης "κοινωνικής πολιτικής" τις προσλήψει στον δημόσιο τομέα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει σε σχόλιό της οτι "πέρα απο τις όποιες παρεμβάσεις επιχειρεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο- για την έξωθεν καλή μαρτυρία υπάρχουν και κάποιες αναγκαίες ρυθμίσεις- ο στόχος του είναι ένας: να ανοίξει την κερκόπορτα των ρουσφετολογικών διορισμών, εξαιρώντας απο το νόμο Πεπονή τις προσλήψεις σε δήμους και ΔΕΚΟ. Η ρύθμιση εντάσσεται σε μια σειρά παρόμοιων παρεμβάσεων στο πλαίσιο της... προετοιμασίας της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος για τις εθνικές εκλογές".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "ποιοτικό άλμα στην πελατειακή λογική που διέπει τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια διοίκηση αποτελεί το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Εσωτερικών κ. Παπανδρέου".

    [05] Παραίτηση Στρατήγη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "ο πρόεδρος του "Αθήνα 2004", προτίμησε να παραιτηθεί, παρά να απουσιάσει, όπως του συνέστησε ο πρωθυπουργός, απο τους γάμους της Αλεξίας μεθαύριο στο Λονδίνο. Απο χθές, η οργανωτική επιτροπή είναι προσωρινά ακέφαλη. Ο δικηγόρος Ιωάννης Μάνος, μέλος της, φέρεται ως μεταβατικός πρόεδρος, αλλά για το φθινόπωρο παίζει το όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου και του Π. Λάμπρου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου που κατέχει ο Κ. Μπακούρης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "ο κ. Στρατήγης παραιτήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη διεκπεραίωση των έργων της Ολυμπιάδας και αφού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδρανούσε συστηματικά με αποτέλεσμα να καθυστερήσει επικίνδυνα η υλοποίηση του προγράμματος. Ο άχρωμος, άοσμος και άγευστος, ως τώρα, πρόεδρος της Α. Ε. "Αθήνα 2004", δηλαδή ο ανύπαρκτος Στρατήγης υπέβαλε χθές την παραίτησή του με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, επειδή ο δεύτερος δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στη γαμήλια τελετή της Αλεξίας Γλίξμπουργκ, που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Λονδίνο".

    [06] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "μια ιστορικής σημασίας απόφαση για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για την πορεία του Κυπριακού και για την οριοθέτηση των σχέσεων Τουρκίας - Δύσης, έλαβε το Διευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το δικαστήριο αποφάσισε να καθίσει η Τουρκία στο σκαμνί και να δικαστεί για τις δολοφονίες των Κυπρίων ηρώων Σολωμού Σολωμού και Τάσου Ισαάκ και προφανέστατα να καταδικαστεί σε καταβολή αποζημιώσεων στα πρότυπα της καταδίκης για την υπόθεση της πρόσφυγος απο την Βόρεια Κύπρο, Λοϊζίδου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "τα κατεχόμενα της Κύρπου θα επισκεφθεί στις 20 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, συνοδευόμενος απο πολυμελή αντιπροσωπεία, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό που διοργανώνει η ηγεσία του ψευδοκράτους με αφορμή της συμπλήρωση 25 χρόνων του Αττίλα".

    [07] Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα να επισκεφθεί το Φανάρι θα απευθύνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να εξετάσει απο κοντά τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Εκ της συζητήσεως, ως λένε καλά ενημερωμένες πηγές, θα εξαρτηθεί αν μετακινηθεί στη θέση του π. Γεωργίου Τσέτση ως αντιπρόσωπος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιιών ή αν παραμείνει στη θέση του"

    [08] Περιουσία Πανεπιστημίου Αθηνών

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει οτι "κυκλώματα επιτηδείων λεηλατούν την περιουσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακίνητα μεγάλης αξίας αλλάζουν χέρια εν μια νυκτί με χρήση πλαστών εγγράφων ιδιοκτησίας και μετεγγράφονται κανονικότατα στο υποθηκοφυλάκειο, χωρίς οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες να έχουν πληρώσει δραχμή. Στα ίχνη του κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται συμβολαιογράφοι, γραφολόγοι κ. α. βρίσκεται εισαγγελική έρευνα η οποία αποκαλύπτει καθημερινά πλήθος στοιχείων. Ηδη σχηματίστηκε η πρώτη δικογραφία και ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον συγκεκριμένων προσώπων για την υφαρπαγή πανεπιστημαικού οικοπέδου στην Κηφισιά. Αναμένεται σκανδαλιστική, κυριολεκτικώς, συνέχεια, καθώς η έρευνα βρίσκεται μόνο στην αρχή της".

    [09] Επίσκεψη Αμερικανού υπουργού

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "την Τρίτη 13 του μηνός φθάνει στην Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Γουίλιαμ Κοέν και στις συζητήσεις που θα έχει με τον Ακη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να παρουσιάσει νέο πακέτο προτάσεων για την άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την Κύπρο. Εκτιμάται οτι ο Αμερικανός υπουργός, που θα επισκεφθεί αμέσως μετά και την Αγκυρα, θα ζητήσει να ενημερωθεί απο τους ομολόγους του της Ελλάδας και της τουρκίας για την πρόοδο της απομάκρυνσης των όπλων αμερικανικής κατασκευής απο την Κύπρο. Ο κύριος Κοέν, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θα απαιτήσει απο Αθήνα και Αγκυρα να ξεκινήσει ακόμη και εντός του θέρους ο διάλογος για τα διευρυμένα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας στο Αιγαίο, με δεδομένο οτι απο τον Σεπτέμβριο αρχίζει η εφαρμογή των διοικητικών δομών του νέου ΝΑΤΟ".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "μονόδρομο θεωρεί τη συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Αριστεράς ο Π. Αυγερινός στην απόρρητη εισήγησή του προς το Ε. Γ. την οποία αποκαλύπτει η "Ε". "Οφείλουμε να δεχτούμε οτι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις θα φτάσουν σύντομα στο τέλος τους" παραδέχεται ο στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη και επισημαίνει οτι το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να διευρύνει την πολιτική βάση της εξουσίας του, αφήνοτας ανοικτή την προοπτική αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο κ. Αυγερινός εκτιμά οτι "στις εκλογές του 2000 η ΝΔ ξεκινάει με πλεονέκτημα".

    [11] Ευρώ - ακίνητα

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ραγδαία άνοδο στην αγορά ακινήτων εκτιμάται οτι θα προκαλέση η επικείμενη ένταξις της Ελλάδος στην Νομισματική Ενωση της Ευρώπης. Το φαινόμενο ήδη παρατηρήθηκε στις χώρες που συμμετέχουν στην ζώνη του ευρώ και, καθ'όλες τις ενδείξεις, αναμένεται οτι θα επαναληφθή και στην Ελλάδα. Ενδεχομένως μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση".

    [12] ΝΑΤΟ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "κλειστό πενταμελές "διευθυντήριο" αποτελούμενο απο τις πρωταγωνίστριες των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία αλλά και την απέχουσα απο το στρατιωτικό σκέλος Γαλλίας, διοικεί πλέον το ΝΑΤΟ κατά παραάβασιν των δημοκρατικών διαδικασιών που προβλέπονται απο τον κατασταστικό χάρτη του".

    [13] Λαθρομετανάστες

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "με αμείωτη ένταση πρόκειται να συνεχιστούν οι απελάσεις των αλλοδαπών που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πολυδιαφημισμένη "πράσινη κάρτα". Μέχρι σήμερα μόλις 50.000 άνθρωποι έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου το μαγικό χαρτί θα παραλάβουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις άλλες 170.000 απο τις 380.000 που κατέθεσαν τα σχετικά δικαιολογητικά".

    [14] Θεσσαλονίκη- ανασυγκρότηση Βαλκανίων

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι "αποφασισμένη να υπερασπιτεί με κάθε τρόπο την απόφαση του Ρίο ντε Τζανέιρο για την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως έδρα της Υπηρεσίας Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, εμφανίζεται η κυβέρνηση. Στις αντιρρήσεις που προτάσσουν διάφοροι παράγοντες της Κομισιόν, η Ελλάδα δεν αποκλείεται, σε περίπτωση που τα πράγματα θα οδηγηθούν στα άκρα να θέσιε ακόμα και βέτο, όπως τόνισε χθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "ο γνωστός για τις ανθελληνικές θέσεις που έχιε εκφράσει κατ'επανάληψη στο παρελθόν (χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας) κ. Χ. Βάν ντερ Μπρούκ- με τις ευλογίες προφανώς των κοινοτικών αξιωματούχων- επιχειρεί να αποκλείσει τη Θεσσαλονίκη απο την προσπάθεια για την ανοικοδόμηση των βαλκανίων".

    [15] Γάμος Αλεξίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι "κάθε άλλο παρά αμελητέες θα είναι οι πολιτικές παρενέργειες εκ του κατ'αρχήν κοινωνικού γεγονότος και δη του γάμου της θυγατρός του τ. Βασιλέως Κωνσταντίνου Αλεξίας την προσεχή Παρασκευή στο Λονδίνο".

    (Γ. Π.)

    [16] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι πιέσεις που δέχονται τα ελληνικά ομόλογα, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και η παραίτηση Στρατήγη από την Επιτροπή "Αθήνα 2004" είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Aρνητικό ρεκόρ για το ευρώ προς ισοτιμία με το δολάριο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανατίμηση - σοκ. Η βενζίνη ακριβαίνει 5 δρχ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η πτώση του ευρώ πιέζει τα ομόλογα - Επιπτώσεις: Αυξημένες ρευστοποιήσεις και στην εγχώρια αγορά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ταχυπληρωμή και στην εφορία από το 2000 με κίνητρο έκπτωση 4%".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Τριπλή συγχώνευση Πειραιώς - Εργασίας - Eurobank! - Παρασκηνιακές επαφές μεγαλομετόχων".

    [17] Ευρώ-Δολάριο

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ αναφέρει ότι: "Νέο ιστορικό χαμηλό χθες για το ευρώ σε σχέση με το δολάριο στα επίπεδα του 1.0816 από 1.0221 τη Δευτέρα. Οι συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο δεν ευνοούν στην παρούσα φάση τους υποψηφίους αγοραστές του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς τόσο η αμερικανική όσο και η ιαπωνική οικονομία αναμένεται να συνεχίσουν την αναπτυξιακή τους πορεία".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 7 July 1999 - 12:58:38 UTC