Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Διπλωματικές προσπάθειες
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Παραπομπή Μιλόσεβιτς
  • [5] Ευρωεκλογές
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Διεθνείς αγορές - Νευρικότητα

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της κρίσης, η παραπομπή Μιλόσεβιτς, οι ευρωεκλογές και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οργή για τη στημένη παραπομπή. Αντιδρούν Μόσχα-Πεκίνο αλλά λόγω κάλπης και η... Αθήνα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Υποχωρώ... αρκεί να μη θιγεί η αξιοπρέπεια του σερβικού λαού. Τι είπε στον Κ. Μητσοτάκη ο Μιλόσεβιτς.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Δυστυχώς ο πόλεμος δεν σταματά. Τα γεράκια και ο Κλίντον τορπίλισαν την ειρήνη.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Εγγυήσεις για τη Σοφοκλέους. Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε επί τόπου τα μέτρα της ΝΔ για το Χρηματιστήριο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χερσαίες μέσω... Χάγης. Τορπίλη στην ειρήνη η παραπομπή Μιλόσεβιτς.

    Η ΑΥΓΗ: Τώρα βομβαρδίζουν και με το δικαστήριο. Πνέει τα λοίσθια η μεσολάβηση στη Μόσχα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ερευνα για αυθαίρετα σ'ολόκληρη τη χώρα. Στο σκαμνί η μαφία των δήμων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αλλάζει το καθεστώς εργασίας στο Δημόσιο. Το νομοσχέδιο στη Βουλή μετά απο τις ευρωεκλογές. Μονιμοποιούνται όλοι οι συμβασιούχοι ΙΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μαύρη κατοχή. Δίνουμε αεροδρόμια, λιμάνια και στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες. Αντιστέκεται η Θεσσαλονίκη στην εισβολη των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

    ΕΘΝΟΣ: Τώρα όλα στον αέρα. Μετά απο 65 ημέρες βομβαρδισμών, οι ΗΠΑ κατηγορούν τους Σέρβους για 340 δολοφονίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σπέρνουν αριθμούς για να θερίσουν ψήφους. Σημίτης- Καραμανλής οργώνουν την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χατζάρια στο ΠΑΣΟΚ. Απειλές εναντίον Σημίτη. Πανικός για τις δημοσκοπήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρίχνουν το Χρηματιστήριο για να εκβιάσουν ψήφους. Κινδυνολογία απο την κυβέρνηση με στόχο τους επενδυτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δίωξη, μετά την εκτέλεση. Αφού το ΝΑΤΟ ισοπέδωσε πρώτα τη Γιουγκοσλαβία.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επένδυση-μαμούθ στην ενέργεια απο το Αλουμίνιον της Ελλάδος. Η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας, ύψους 300 δις.

    ΕΣΤΙΑ: Ετσι διογκώνουν τον δημόσιο τομέα. Το ΙΟΒΕ απεκάλυψε τα "επιτεύγματα " Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πόλεμος ή ειρήνη κρίνεται στα δύο επόμενα 24ωρα... Ο Τσερνομίρντιν μεταφέρει στον Μιλόσεβιτς τις ύστατες προτάσεις συμφωνίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δ' Ράϊχ. Ενα βήμα πριν απο τις χερσαίες, η παραπομπή της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Προηγούνται ΝΔ και... Σημίτης στο τελευταίο γκάλοπ. Δημοσκόπηση της V. PRC για τα "ΝΕΑ".

    ΝΙΚΗ: Τα χειρότερα έπονται... Απειλούν με πλήρη ισοπέδωση τη Γιουγκοσλαβία. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θέλουν το κεφάλι του Μιλόσεβιτς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οι 19 υποκριτές του ΝΑΤΟ οι πραγματικοί εγκληματίες πολέμου. Δεν θέλουν ειρήνη και βάζουν μπροστά το "Δικαστήριο" της Χάγης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκρηξη ανεργίας. Αυξήθηκε κατά 20% απο πέρσι τον Απρίλιο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ως εγκληματία παραπέμπουν, δια της Χάγης, τον Μιλόσεβιτς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πρωταθλητές" λόγω πολέμου. Ανεργία: τα στοιχεία Απριλίου έφεραν πρώτη τη Μακεδονία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βάλλεται η πρωτοβουλία Μητσοτάκη απο τη σερβική αντιπολίτευση.

    [2] Διπλωματικές προσπάθειες

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "η Ρωσία προτίθεται να στείλει 10.000 άντρες στο Κοσσυφοπέδιο στα πλαίσια της ειρηνευτικής δύναμης, ανακοίνωσε χθές η Μόσχα, ενώ σήμερα μεταβαίνει στο Βελιγράδι ο Βίκτορ Τσερνομίρντιν κομίζοντας κοινή αμερικανορωσική πρόταση που για πρώτη φορά κατεγράφη σε κοινό κείμενο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "θετικά βήματα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Κόσοβο έφεραν οι συνομιλίε ςτου πρώην πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη στο Βελιγράδι. Η προοπτική αυτή απο τη μια πλευρά δημιούργησε αίσθημα αισιοδοξίας στον επίτιμο πρόεδρος της ΝΔ κ Κώστα Μητσοτάκη αλλά απο την άλλη έφερε ανησυχία, καθώς φάνηκε οτι η ειρήνη βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της Δύσης, που οι τελευταίες ενέργειές της δείχνουν οτι θέλει να υποχρεώσει τους Σέρβους σε ταπεινωτική ήττα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "δυο φορές σε εξαιρετικώς λεπτές φάσεις

    ετορπιλλίσθησαν οι προσπάθειες να εξευρεθή κοινώς αποδεκτή διαδικασία για την ειρήνευσιν στην Γιουγκοσλαβικήν Ομποσονδίαν. Την πρώτην φοράν ήτο ο -έστω κατά "λάθος"- βομβαρδισμός της πρεσβείας της Κίνας στο Βελιγράδι. Η αναζήτησις της ειρήνης ετορπιλλίθση χθές δια δευτέραν φοράν. Η εισαγγελεύς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ανεύρε όλα τα στοιχεία για να θεμελιώση την κατηγορίαν κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και των στενών συνεργατών του οτι διέπραξαν σειράν εγκλημάτων πολέμου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι "με την απειλή των χερσαίων επιχειρήσεων απο 160.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ να ασκεί ασφυκτική πίεση στον πρόεδρο της Γιουγκοσαλβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και την παραπομπή του στο Δικαστήριο τη ςΧάγης ως εγκληματία πολέμου να θέτει ένα νέο "εμπόδιο" στην αναζήτηση πολιτικής λύσης, ξεκινούν σήμερα στο Βελιγράδι οι πιο κρίσιμες συνομιλές με τον Ρώσο ειδικό διαμεσολαβητή Βίκτορ Τσερνομίρντιν, οι οποίες και θα προσδιορίσουν στα δύο επόμενα 24ωρα την εξελίξη της γιουγκοσλαβικής κρίσης".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "στα πρόθυρα ενός εφιαλτικού πολέμου που θα ξεσπάσει κατακαλόκαιρα στην καρδιά των Βαλκανίων βρίσκεται η Ευρώπη καθώς τα γεράκια του ΝΑΤΟ καταπνίγουν τις ύστατες διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "την υποκρισία των "διπλωματικών προσπαθειών" για την "επίλυση της κρίσης" στο Κοσσυφοπέδιο αποκαλύπτει - αν δεν ακυρώνει- η αποκορύφωση των βομβαρδισμών της αεροπορικής αρμάδας των πάνω απο 1.000 σκαφών του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκσοαλβίας, βοηθούντος του "καλού καιρού". Χθές στις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι της Συμαμχίας ανακοίνωναν καινέα "ρεκόρ εξόδων".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι "βίαια διακόπηκε χθές το διπλωματικό νανούρισμα του Βίκτορ Τσερνομίρντιν, καθώς έληξαν χθές, άδοξα στη Μόσχα οι συνομιλίες Ρωσίας - ΕΕ - ΗΠΑ την ίδια στιγμή ο κυνικός εκπρόσωπος της ανίερης Συμμαχίας, Τζειμς Σί υποσχέθηκε πως μέχρι το Σάββατο θα ισοπεδωθεί το Βελιγράδι".

    [3] Χρηματιστήριο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "στην πιο κατάλληλη στιγμή ξαναχτύπησε πάλι ο "δαίμων" της Σοφοκλέους. Η συνήθης βλάβη στο σύστημα ήθρε χθές, την ώρα που ο Γενικός Δείκτης είχε ξεκινήσει, για τέταρτη ημέρα, πορεία στην κατωφέρεια-παρά την ελαφρά άνοδο στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης- λίγο μετά την εκεί άφιξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή (σημαδιακό άραγε το μπλάκ άουτ;) και όταν οι σκαρφαλωμένοι στα κάγκελα... επενδυτές μετρούσαν με τα κιάλια της νέες απώλειες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "το ηλεκτρονικό σύστημα... πρόδωσε χθές τη Σοφοκλέους, την ίδια ώρα που πραγματοποιούσε επίσημη προγραμματισμένη επίσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής. Η επίσημη "πρώτη" του αρχηγού της ΝΔ συνέπεσε κατά... διαβολική σύμπτωση με την επίσημη πρώτη λειτουργίας του αυτόματου συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών που όμως δεν... ευτύχησε και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μετ' εμποδίων".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "με την εκτίμηση οτι οι προοπτικές είναι καλές και θα γίνουν ακόμη καλύτερες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το Χρηματιστήριο κι έδωσε τις εγγυήσεις που περιμένει η ελληνική χρηματαγορά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "σχέδιο υπονόμευσης της πορείας της Σοφοκλέους έως τις ευρωεκλογές έχει θέσει σε εφαρμογή η κβέρνηση με σκοπό να εκβιάσει την ψήφο των επενδυτών. Ο ίδιος ο πρωθυποργός φροντίζει να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για την πτώση του Χρηματιστηρίου, καλλιεργώντας ανύπαρκτα διλήμματα για την πορεία της εθνικής οικονομίας προς την ΟΝΕ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει στο σχόλιό της μεταξύ άλλων οτι "απεγνωσμένη είναι πράγμαται η προσπάθεια του πρωθυπουργού να προσελκύσει τους αναποφάσιστους και εκείνους εκ των επενδυτών που υποτίθεται οτι αποτελούν το λεγόμενο "κόμμα του Χρηματιστηρίου". Γι αυτό και ο κ. Σημίτης έχει καταφύγει σε μια απαράδεκτη κινδυνολογία, φθάνοτνας στο σημείο να υπονομεύει ο ίδιος την οικονομία της χώρας με τα εκβιαστικα'διλήμματα που θέτει στους πολίτες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Σημίτης μας είπε οτι στην περίπτωση που το ΠΣΟΚ ηττηθεί στις εκλογές και κερδίσει η ΝΔ τότε α ανακοπεί η πορεία προς την Ευρώπη, η Ελλάδα δεν θα ενταχθεί στο ευρώ και γενικώς η χώρα θα πισωγυρίσει".

    [4] Παραπομπή Μιλόσεβιτς

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "η παραπομπή του προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και των άλλων Σέρβων αξιωματούχων στο Διεθνές Δικαστήριο εγκληματιών πολέμου της Χάγης συντελεί στο πάγωμα κάθε ειρηνευτικής προσπάθειας. Αλλωστε, στην προσπάθεια αυτή έμεινε μόνη η Μόσχα. Τώρα, το λόγο έχουν οι χερσαίες δυνάμεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης... ευαισθητοποιήθηκε απο τις προσφυγές Ελλήνων δικηγόρων και εξέδωσε αιφνιδιαστικά ένταλμα συλλήψεως του Μιλόσεβιτς για εγκήαμτα πολέμου. Βέταια, το αντίθεται είχαν ζητήσει οι Ελληνες δικηγόροι, αλλά το Διεθνές δικαστήριο προτίμησε να αποδείξει οτι είναι συνένοχο με τους εγκληματίες του ΝΑΤΟ και κατευθύνεται απο τα γεράκια για να τορπιλίσει τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "το Διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου επιστρατεύουν τώρα οι ΗΠΑ προκειμένου να θέσουν τέρμα στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση του Γιουγκοσλαβικού με ειρηνικά μέσα. Η απόφαση για παραπομπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησής του παραλύει τις προσπάθειες προσέγγισης σε μια ειρηνική λύση και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για ταΒαλκάνια".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "καίριο πλήγμα σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια για πολιτική λύση στην τραγωδία της Γιουγκοσλαβίας επιφέρει η ΝΑΤΟϊκώς εκπορευθείσα χθεσινή άσκηση ποινικής δίωξης για εγκλήματα πολέμου στον Σλ. Μιλόσεβιτς και την ηγεσία της χώρα απο την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού δικαστηρίου του ΟΗΕ Λ. Αρμπούρ".

    [5] Ευρωεκλογές

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "το δίλημμα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, "σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση" μεταφέρουν στις δηλώσεις τους τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, εκφράζουν την άποψη οτι η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μικραίνει και σις 13 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες έχουν εγκύψει όλοι στοι ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να προβλέψουν πώς θα διαμορφωθεί το εσωκομματικό τοπίο την "επόμενη μέρα". / Τόσο στο μέγαρο Μαξίμου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κ Κ. Σημίτη όσο και στην οδό Ομήρου οι συνεργάτες του κ. Α. Τσοχατζόπουλου μελετούν με προσοχή όλα τα στοιχεία της προεκλογικής περιόδου προκειμέου να προετοιμαστούν εγκαίρως για τη Δευτέρα των εκλογών, όταν "πολλά πράγματα στο ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν απο την αρχή όπως διατείνονται οι δεύτεροι"

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών αποτυπώνουν κατά τον ευαργέστερο τρόπο - και σ'αυτή τη διαπίστωση καταλήγουν όλες οι μετρήσιες - οτι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα τόσο στις επικείμενες ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές, αν αυτές διεξάγονταν αυτή τη χρονική στιγμή όπως έδειξε και η έρευνα της MRB".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "δύο μορφών αλλά ελάχιστα πειστικές στο ευρύ κοινό των ψηφοφόρων "αριθμητικές αντιπαραθέσεις" επιχειρούν, παρερχομένων των ημερών προς την 13η Ιουνίου, οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και τη ςΝΔ. Πέραν της κλασικής επιδείξεως δυνάμεων "στρατιών οπαδών" στις πλατείες εξαπολύονται πανταχόθεν αριθμοί, που υποτίθεται πως αποδεικνύουν την επιτυχία ή την αποτυχία της τρέχουσας κυβερντηικής διαχειρίσεως και την ευμενή ή δυσμενή σύγκριση με τα αντίστοια δεδομένα της περιόδου που ήταν στα πράγματα η Νέα Δημοκρατία".

    "Σύμφωνα με δημοσκόπηση της V. PRC", που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, "στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,5%, η ΝΔ 31,9%, το ΚΚΕ 6,2%, ο ΣΥΝ 4,3%, ΔΗΚΚΙ 5,6%, ΠΟΛΑΝ 1,4%, Φιλελεύθεροι 0,6%, άλλο κόμμα 4,8%. λευκό 3,2%, άκυρο 2,4% και αναποφάσιστοι 13%. Σε ερώτηση για καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κώστας Σημίτης συγκεντρώνει το 36,8%, ο Κώστας Καραμανλής 33,1% και άλλο πρόσωπο ή κανέναν επιλέγει το 26,9%".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, η έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από όλες σχεδόν τις Τράπεζες και η είσοδος νέων εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τρικλοποδιά" στον Dow Jones - Νέα βίαιη πτώση 2,2%".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές - "Κρατούν" δραχμή ομόλογα αλλά... ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κούρσα κερδών από τις τράπεζες στο α'τρίμηνο - Δέκα τράπεζες κέρδισαν πάνω απο 200 δισ. ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σημίτης - Παπαντωνίου τετ α τετ για τις αγορές - Επί τάπητος οι εξελίξεις με φόντο το γιουγκοσλαβικό".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Κλίμα αβεβαιότητας - Πτωτικές τάσεις κυριαρχούν στις αγορές".

    [7] Διεθνείς αγορές - Νευρικότητα

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Εντονη νευρικότητα επικρατεί στην διεθνή αγορά. Το ευρώ σημειώνει αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ έναντι του δολαρίου και μέσα σε δύο ημέρες απώλεσε 2% της αξίας του. Η δραχμή ωστόσο αποδεικνύεται πιο ανθεκτική και η Morgan Stanley βεβαιώνει ότι οι αποδόσεις των ελληνικων ομολόγων θα είναι περισσότερο ελκυστικές".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 28 May 1999 - 7:57:45 UTC